• İhale No
    1645229
  • İhale Adı
    TEHLİKELİ ATIKLARININ ARA DEPOLANMASI VE/VEYA TOPLANMASI, TAŞINMASI, GERİ KAZANIM/BERTARAF EDİLMESİ İŞİ
  • Sektör
    İşçilik Personel ve Temizlik Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    22 Haziran 2018 17:00
  • İdare
    KEPEZ DEVLET HASTANESİ
  • İhale İli
    Antalya
  • İşin İli
    Antalya
  • Yayın Tarihi
    20 Haziran 2018
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KEPEZ DEVLET HASTANESİ TEHLİKELİ ATIKLARININ ARA DEPOLANMASI VE/VEYA TOPLANMASI, TAŞINMASI, GERİ KAZANIM/BERTARAF EDİLMESİ İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (6 AYLIK)

1)       02.04.2015 Tarih ve 29314 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde, birliğe bağlı sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tehlikeli atıkların ara depolanması ve/veya toplanması, taşınması, geri kazanım/bertaraf merkezlerine nakli ve teslimini yaparak tehlikeli atıkların geri kazanım/bertarafının yapılmasını sağlamak.

2)       Yüklenici firma, aşağıda sıralanan lisanslara/geçici faaliyet belgesine ve diğer belgelere sahip olmalıdır

a)     Yüklenici firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış 18 01 06 - 15 02 02 - 18 01 09 - 18 01 08 - 15 01 10 - 08 03 17 - 20 01 21 numaralı tehlikeli atık kodlarına ait Ara Depolama Tesisi ve/veya Geri Kazanım/Bertaraf tesisi lisansını/geçici faaliyet belgesini, 18 01 09 atık kodu hariç diğer atık kodlarını kapsayan taşıma lisanslarını ihale dosyasına koymalıdır.

b)     Yüklenici firma (a) bendinde belirtilen atık kodlarına ait sadece ara depolama lisansına/geçici faaliyet belgesine sahip ise aynı atık kodlarına sahip lisanslı geri kazanım/ bertaraf merkezleri ile birlikte lisanslı taşıma firması ile yapmış olduğu sözleşmeleri belgelemeli ve bu belgeyi ihale dosyasına koymalıdır.

c)     Tehlikeli atık taşıyan firmalar için lisans belgesi ve taşıma yapılacak her bir atık kodu için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden alınmış tehlikeli atık taşıma lisans belgesi olmalıdır. Araçlar T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü Yetki Belgesine sahip olmalıdır. Araç şoförlerine ait Tehlikeli Madde Taşıma Sertifikası (ADR veya SRC5 Belgesi) bulunmalıdır.

d)     Geçici Faaliyet Belgesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen sürede lisansa çevrilememesi ve geçici faaliyet belgesinin iptal edilmesi durumunda tüm sorumluluk yüklenici firmada olacaktır.

3)       Yüklenici firmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Bilgi Sistemi MoTAT’ a entegre olmalıdır. Sağlık kuruluşu Çevre Bilgi Sistemi üzerinden atık taşıma talebinde bulunduğunda yüklenici firma bilgileri tam ve eksiksiz sistemde çıkmalıdır.

4)       Sağlık kuruluşuna hizmet veren Tehlikeli Madde Güvenlik danışmanının ADR hükümleri çerçevesinde istediği bilgi ve belgeleri vermekle, uygulamalarına uymakla yükümlüdür.

5)       Yüklenici firma, ismi geçen tüm bu belge ve lisanslarını aracında hazır bulunduracak ve istenildiğinde gösterecektir.

6)       Yüklenici firma taahhüdündeki işinde görevlendirilmek üzere en az bir çevre mühendisini bu iş ve işlevleri takip etmek için bulundurmakla yükümlüdür. Bu kişiyi SGK giriş Beyannamesi ve diploması ile belgelendirecektir. İşin sevk ve organizasyonu için yeterli personel istihdam edecektir.

7)       Yüklenici firma, birliğe bağlı sağlık kuruluşlarından, atıkları, idarenin görevlendirdiği atık yönetimi sorumlusu veya yetkili denetiminde teslim alacak ve koordineli çalışacaktır.

8)       Yüklenici firma her bir sağlık kuruluşuna birer adet olmak üzere tehlikeli atıkların toplanması, taşıma sürecinde kullanımına uygun; gözlük, maske, eldiven vb. koruyucu ekipmanları temin etmelidir. Dökülme ve kaza durumunda sıvı kimyasal atıkların toplanması ve yoğunlaştırılması için tehlikeli atık deposuna birer adet emici ped vb. ekipmanları teslim etmelidir. Sağlık kuruluşundan tehlikeli atık alımında tüm ekipmanları teslim etmekle yükümlüdür.

9)       Yüklenici firma tehlikeli atıkların hastane geçici atık deposunda depolanabilmesi için gerekli 30 İt ve 60 İt hacimlerde çember kapaklı ve tapalı çanta tipi her türlü kimyasala dayanıklı, sızdırmaz, daha önce kullanılmamış ve hurda malzemeden yapılmamış temiz, yüksek yoğunluklu polietilenden üretilmiş yeterli sayıda çemberli bidonu (uluslararası risk işaretlemeleri yapılmış, etiketlenmiş ve sızdırmaz standart bidonlar) sağlık kuruluşu atık sorumlusu veya yetkilisine teslim etmelidir.

10)    Yüklenici firma Ünite içinde kullanılmak üzere sarı renkte (80*110) ebatlarda 10 kg kaldırma kapasitesinde, en az 100 mikron kalınlığında, yırtılmaya, delinmeye dayanıklı ve üzerinde dikkat tehlikeli atık yazılı olan (10’lu) atık torbası ile birlikte torbaların kapatılabilmesi için torba sayısı kadar sayıda klips ve tanımlayıcı etiketleri sağlık kuruluşuna talep edilen miktarda her atık alımında teslim etmekle yükümlüdür.

11)    Yüklenici firma sevkiyat günlerinde dolan bidonların yerine boş ve temiz bidonları (30, 60 lt’lik) koymak zorundadır. Sağlık kuruluşunda atık artışı olduğu zaman fazladan bidon talep edebilecek yüklenici firma bu talebi ücretsiz karşılayacaktır.

A+US 7* F/ı T\ZrAfJ

12)    Yüklenici firma, sağlık kuruluşundan topladığı atıkları, bertaraf merkezlerinin kabul prosedürüne uygun hale getirecek ve nihai nakliyeyi bu şekilde gerçekleştirecektir.

13)    Yüklenici firma sağlık kuruluşundan atıkları gündüz mesai saatleri (8.00-17.00) arasında almalıdır. Mesai saati dışında atık teslimi yapılmayacaktır.

14)    Yüklenici firma, ihalenin sonuçlanmasından sonra sağlık kuruluşundan 1 ay içerisinde Tehlikeli Atıkları almaya başlamalıdır.

15)    Yüklenici firma, sağlık kuruluşu yetkilisinin talep ettiği tarihlerde atık alımı gerçekleştirmekle yükümlüdür. MoTAT sistemindeki atık alımı talep tarih aralığında atıkları almalıdır.

16)    MoTAT sisteminde yanlış veri girilmesi halinde tüm sorumluluk yüklenici firmada olacaktır.

17)    Yüklenici firma, atık miktarındaki ani artışa istinaden hastanemiz, fazladan atık alımı talep edebilir ve yüklenicide bu talebi 30 gün içinde karşılamalıdır.

18)      Yüklenici firma, bertaraf merkezlerinin mevcut prosedür de yaptığı ya da yapacağı değişiklikleri, sağlık kuruluşuna ivedilikle bildirmekle yükümlüdür.

19)    Yüklenici firma, sağlık kuruluşundan atıkların alınması, nakli, ara depolama ve/veya geri kazanım/bertaraf edilmesi ve tesislere ulaştırılması sürecinde dökülme saçılma vb. konularda önlem almak zorundadır. Önlem almamaktan doğan zarar ve ziyandan sorumludur. Bu gibi hususlarda doğabilecek hukuki ve cezai sorumluluklar yükleniciye aittir.

20)    Sağlık kuruluşu teslim ettiği kendi atıkları kadar yüklenici firmaya ödeme yapacaktır.

21)      Atıklar Sağlık Kuruluşunun tartısı ile tartılacaktır ancak atıkları almak üzere gelen araçta hassas tartı ayrıca bulunacaktır. Yüklenici firma sağlık kuruluşu atık sorumlusu/yetkilisi nezaretinde tartım yapmakla yükümlüdür.

22)    Yüklenici firma ilgili yönetmelikte değişiklik olması durumunda idarece yapılması talep edilen değişiklikleri yerine getirmelidir.

23)    Yüklenici firma, yukarıda belirtilmiş olan tüm evrak ve dokümanları Hastanemiz Atık Yönetim Birimine ve Satın alma Birimine sunacaktır ve birim ile koordineli çalışacaktır.

24)    Yüklenici firma her atık alma seferinde sağlık kuruluşunda oluşan tehlikeli atıkların tamamını almalıdır.

25)    Yüklenici firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili mevzuatlarında değişiklik olması durumunda ve/veya Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün atıkların yönetimi hakkında verdiği tüm görüş yazılarına ve değişikliklere uymakla yükümlüdür.

26)     Sağlık kuruluşlarındaki tahmini tehlikeli atık miktarı bilgilendirme amaçlı olarak tabloda verilmiş olup tartılarak alınacak miktar geçerli olacaktır.

Tablo

ATIK KODU

ATIK İSMİ

TAHMİNİ MİKTAR

08 03 17

Tehlikeli maddeler içeren atık baskı tonerleri

350 kg

15 01 10

Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar

100 kg

18 01 06

Tehlikeli maddeler içeren ya da tehlikeli maddelerden oluşan kimyasallar

400 İt

18 02 08

Sitotoksik ve sitostatik ilaçlar dışındaki ilaçlar (Farmasötik Atıklar)

80 kg

20 01 21

Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklar

30 kg

 

/V? c/J                                          HrtAV

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Antalya Kepez Devlet Hastanesi

Sayı :                                                             20/06/2018

Konu : Teklife Davet

Sayın : 

Tel : Faks :

Kurumumuzun ihtiyacı olan (5) kalem TEHLİKELİ ATIK TOPLANMASI, TAŞINMASI GERİ KAZANIM - BERTARAF EDİLMESİ İŞİ ALIMI işi satın alınacaktır. İlgilendiğiniz takdirde K.D.V. hariç fiyat teklifinizi en geç 22.06.2018 tarih ve saat 17:00'a kadar göndermenizi, teklifinizde teslimat süresinin de bildirilmesini arz/rica ederim.

Metin Kutusu: Satınalma tarih ve saati Teklif Başvuru Yeri Teslimat Yeri Teklif TürüMurat DOĞAN İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı

: 22.06.2018 - 17:00 : Kepez Devlet Hastanesi : Kepez Devlet Hastanesi : Teklif Birim Fiyat - İş kalemleri bazında

İhtiyaç Listesi

Sıra No

Malın / İşin Adı

Miktar

Birim

Birim Fiyat

Tutar

1

TEHLİKELİ MADDELER İÇEREN ATIK BASKI TONERLERİ BERTARAFI

350

KG

 

 

2

TEHLİKELİ MADDELERİN KALINTILARINI İÇEREN YA DA TEHLİKELİ MADDELERLE KONTAMİNE OLMUŞ AMBALAJLARIN BERTARAFI

100

KG

 

 

3

TEHLİKELİ MADDELER İÇEREN YA DA TEHLİKELİ MADDELERDEN OLUŞAN KİMYASALLARIN BERTARAFI

400

LT

 

 

4

SİTOTOKSİK VE SİTOSTATİK İLAÇLAR DIŞINDAKİ İLAÇLARIN (FARMASÖTİK ATIKLAR) BERTARAFI

80

KG

 

 

5

FLUORESAN LAMBALAR VE DİĞER CIVA İÇEREN ATIKLARIN BERTARAFI

30

KG

 

 

EK: Teknik şartname


 

Satınalmanın Yapılacağı Birim: Kepez Devlet Hastanesi

Devlet Hastanesi Baştabipliği 07060 ANTALYA

Telefon: 242 339 11 00 Dahili:2025-2015-1903 Faks: 242 339 28 00 V.D. :Düden Vergi No: 0700357720 e-posta: kepezdhsatinalma@gmail.com Elektronik ağ:

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim