T.C.
ANTALYA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Antalya Serik Devlet Hastanesi
Sayı : 97736758/2018 - 382 21/06/2018
Konu : Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığı Hizmeti
SAYIN:..........................................
Kurumumuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/D (Doğrudan Temin) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise 25/06/2018 tarihi saat 14:00'e kadar Kurumumuz Satın Alma Komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI
1- Teklif edilen malzemeler KDV Hariç Türk Lirası olarak teklif verilecektir. Teklife ulaşım, sigorta, vergi, resim, harç, montaj vb. giderler dahil olarak teklif verilecektir.
2- Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti açıkça belirtilecektir.
3- Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K.Î.K.hükümleri uygulanacaktır.
4- İhaleye hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tespit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K 'in ilgili hükümleri uygulanacaktır.
5- Malzeme tesliminde, teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak,benzer,muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir.
6- Bu mektupla birden fazla malzeme için teklife davet mektubu gönderilmiş ise her kalem malzeme için teklif fiyatı yazılacak, eksik teklifler değerlendirilmeyecek,
7- Teklif veren firma bütün bu şartları aynen kabul etmiş sayılacaktır.
8- Malzeme bedeli .malzemenin muayene ve kabul işlemlerinden sonra 150 gün içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü Muhasebe Birimince yapılacaktır. Kurum hesaplarında nakit sıkışıklığı söz konusu olursa vıl içerisinde ödemesi yapılacaktır.
9- Sağlık Bakanlığfnın 2010/11 sayılı genelgesine istinaden isteklilerin T.C. ilaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi
Bankasına TITUBB'a kayıtlı olması ve alımı yapılacak malzemelerin TITUBB' da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. İstekliler teklif edeceği malzemelerin Ulusal Bilgi Bankası barkot numaralarını tekliflerinde ayrı ayrı belirteceklerdir.
10- İstekliler teklifleriyle birlikte T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına üretici ve/veya ithalatçı firmaların ve bu firmaların adı altında bayiliklerinin kayıtlı olduklarım belgelendirecektir. Bayilikleri bulunmayan firmalardan alım yapılmayacaktır. 'N\
11 -Bu teklife davet mektubuna olumlu yada olumsuz mutlaka 25/06/2018 tarihinde saat 14:00'e kadar 0 (242) 722 89/97 nolu | faksa veya elden Satın Alma birimine cevap verilecektir. / j
12- Yüklenici sterilizasyon bedeli olarak kestiği fatura tutarı üzerinden %2 iskonto tutarını hastanemiz HALK BANKASI j
ANTALYA ŞUBESİ TR70 0001 2009 5700 0005 0000 33 nolu hesabına yatırılacaktır. Hesaba yatırılmadığı takdirde hak edişten bu J bedel kesilecektir. i * 1
Ali KANDI 11
İdari Mali îjlar MM.'
i* 1
___________________________________________________________________________________________ t y__________________________________________________________________________________________
Sıra: |
Malzemenin Adı |
Miktar |
Birim |
Birim Fivat |
Toplam Fiyat |
UBg/ |
SUT Kodu |
1 |
Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığı Hizmeti |
1 |
AY |
|
|
|
|
ADRES: MERKEZ MAH. 2026 SOK.NO: 10 SERİK/ANTALYA
TEL : (242) 722 13 40 FAKS: SATIN ALMA (242)722 89 97 -İDARE(242) 722 30 60 E-MAİL: satinalmaserik(a)vandex.cont.tr
TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ
HASTANESİ
1. İŞİN KONUSU VE TANIMI
Bu Şartname j?S^Mr....2teAî£T HASTANESİ tarafından Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
işinde uygulanacak hüküm ve şartları ihtiva etmektedir.
2. TANIMLAR
İdare : ASTAN ESİ
Yüklenici: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu
TMGD : Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı
TMGDK : Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu
TMBF : Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi
TMGDS : Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Sertifikası
ADR : Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması Tebliğ : Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ Bakanlık : Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Müdürlük : Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü
3. AMAÇ VE KAPSAM
Tehlikeli maddeleri; işletmelerimizdeki görevlerimizden kaynaklanan faaliyetler ve işlemleri, insan sağlığına, diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde yapmak için, tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşu (TMGDK) yükümlülükleri ile bu kuruluştan temin edilecek hizmetin detaylarını belirlemektedir.
.ibssi. HASTANESİ ile bağlı tüm birimler bu hizmetin kapsamı dâhilindedir. f-CLo H&Lt&Or]
|
![]() |
4.15. Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek muhtemel bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürleri belirlenecektir, çalışanlara bunlarla ilgili tatbikatlar periyodik olarak yaptırılacaktır ve bunların kayıtları tutulacaktır.
4.16. Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınması sağlanacaktır.
4.17. Tehlikeli maddelerin taşınması, doldurulması veya boşaltılmasında yer alan çalışanların, operasyonel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmaları sağlanacaktır.
4.18. Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı olmak için, ilgili personelin farkındalığını artırmaya yönelik önlemler alınacaktır.
4.19. Tehlikeli maddenin sınıfına göre, taşıma sırasında taşıtta bulunması gereken doküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatlar oluşturulacaktır.
4.20. ADR Bölüm 1.10.3.2'de belirtilen işletme güvenlik planını hazırlanacak ve planın uygulanması sağlanacaktır.
4.21. Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dâhil yaptığı her türlü iş kayıt altına alınacaktır, bu kayıtlar 5 yıl süreyle saklanacaktır ve talep edilmesi halinde İdareyle paylaşıldıktan sonra T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TMKT Genel Müdürlüğü'ne ibraz edilecektir.
4.22. İşletmede görevi ile ilgili yapılacak denetlemelerde; denetlenen kişi ve işlerle ilgili tarih ve saat belirterek kayıt tutulacaktır.
4.23. Taşıma aracına yüklenen yükün ADR hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürler belirlenecektir.
4.24. İşletmede taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın cana, mala ve çevreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplanacak, İdareye bir kaza raporu verilecektir.
4.25. Tehlikeli madde taşımasında kullanılan firma araçlarının ADR kapsamında uygunluk belgelerinin alımı için organizasyon yapılacaktır ve takip edilecektir, belgelendirme ve yenileme süreçleri takip ve kontrol edilecektir.
4.26. Belirlenecek tüm prosedürler tesiste uygulanan Yönetim Sistemleri prosedürlerine uygun olarak hazırlanacaktır.
4.27.Sözleşme imzalandıktan sonra u-net otomasyon sistemi üzerinden yüklenici çalışanlarından bir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanını İdareye atanacaktır ve İdare yetkilisinin sistem üzerinden onay vermesi sağlanacaktır. İdarenin yetkili tanımlaması yapılmamış ise bu konuda gerekli dilekçe ve belgeler ile yetkilinin en yakın T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne başvuru yapılarak tanımlama yapılması için gerekli tüm iş ve işlemler firma tarafından sağlanacaktır.
4.28. Yüklenici İdareye bağlı tesisleri ilk ziyaretinde öncelikle tesis sorumlusu yada görevlendirdiği yetkili ile görüşecektir ve İdare künyesi oluşturulacaktır. Genel anlamda bir saha kontrolü yapılacak, İdarenin aldığı-ürettiği-gönderdiği tüm ürünlerin malzeme güvenlik bilgi formları (MSDS), tesis sorumlusundan talep edilecektir. MSDS temin ve yönetim sürecinde iletişim elektronik posta yoluyla sağlanabilir. Elektronik posta yoluyla temin edilemeyen MSDS'ler için liste yine mail ortamında İdare tesis sorumlusuna gönderilecektir ve onay alınacaktır. Eksik MSDS'lerin temin edilmesi için ilgilerle görüşülecek ve takip edilerek temin edilmesi sağlanacaktır.
4.29. Hizmet kapsamındaki tesisler için ikiz klaspr oluşturulacaktır. Bu klasörde mevzuata uygun olarak bakanlığın talep ettiği tüm dokümanlar yer alacaktır. Ayrıca her ziyarette rapor tutulacaktır. Tesis sorumlusuna ikiz klasörlerden biri raporda belirtilmek suretiyle imza karşılığı teslim edilecektir ve dosva Fi vıl hnvıınca saklanacaktır
|
4.30. İdareye bağlı tesise/tesislere ait Tehlikeli Madde Faaliyet Belgeleri kontrol edilecektir ve doğruluğu teyit edilecektir. Hata var ise gerekli başvuru belgeleri düzenlenerek İdare yetkilisinin en yakın T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne başvuru yapması ve belgenin düzeltilmesi için gerekli tüm iş ve işlemler firma tarafından sağlanacaktır.
4.31. İdareye bağlı hizmet kapsamındaki tesiste/tesislerde ayrıntılı kontrol yapılacaktır, gerekli görülen tüm bölgeler fotoğraflanacaktır. Yapılan kontroller doğrultusunda ayrıntılı saha raporu İdareyle paylaşılacaktır.
4.32. İdare tarafından yükleniciye verilen MSDS'ler doğrultusunda hazırlanan tehlikeli maddeye özel oluşturulmuş güvenlik ve kontrol formları (UN dökümleri) ve gerekli tüm prosedürler ilk ziyarette teslim edilen sistem dosyasına eklenerek tesis sorumlusuna teslim edilecektir. Eksik ya da güncel olmayan MSDS'ler tekrar talep edilecek ve yükleniciye teslim edildikçe UN dökümleri güncellenecek ve sistem dosyasına eklenecektir. UN dökümlerinin güncellenmesi firmanın tedarikçi ya da ürün-hammadde değişikliklerinde de uygulanacaktır.
4.33. 2015 Yılından itibaren yapılmış olan resmi "Atık beyanları" İdareden teslim alınarak gönderilen atıklar için her taşımada araçta bulunması gereken "Taşıma evrakı" sistemi hazırlanacaktır ve Excel dosyası olarak İdareye teslim edilecektir. Atıkların UATF kodlarına karşılık gelen, ADR'ye tabi ürünler için UN numaraları tespit edilecektir, gerekli ambalaj ve etiket işlemleri raporlanacak ve işlemler takip edilecektir.
4.34. ADR genel farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi idarenin uygun gördüğü tarihlerde planlanacaktır. Gerekli birimlerden idarenin'belirlemiş olduğu personel katılacaktır ve eğitim sonunda sınav yapılarak kayıt altına alınacaktır. Bu ADR'nin genel bilgilerini içeren bir eğitimdir ve hizmet süresi içinde mutlaka düzenlenecektir. İdarenin uygun gördüğü tarihlerde ve talebi doğrultusunda TMGD' nı eğitimleri vermekle ve tekrarlamakla yükümlüdür.
4.35. İdarenin tehlikeli madde taşıması yaptığı kendi araçları için, K belgesi kullanım süreleri, SRC-5 belgesi bulunan şoförler ve kullanım süreleri takip edilecek ve yenilenmesi konusunda tüm süreçlerde destek verilecektir.
4.36. Tüm TMFB kullanım süreleri takip edilecek ve yenilenmesi konusunda tüm süreçlerde destek verilecektir.
4.37. İdarenin araçları için denetimlerde görevlilere sunulmak üzere özel "Araç dosyası" hazırlanacak ve birer kopyası alınarak şoförlere teslim edilecektir.
4.38. Tehlikeli madde taşınan araçlarda; TMFB, TMGDS, Taşıma evrakı (her taşımada değişecek), yazılı talimatlar (renkli olmak zorunda), src-5 belge fotokopileri, tehlikeli madde ve tehlikeli atık mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç taşıt ve k belgesi, muafiyet tablosu, izin ile taşıma yapılıyor ise gerekli izin belgeleri, adr araç uygunluk belgesi (tankerli taşımalarda) gibi ve araçta bulunması zorunlu yangın tüpü ve teçhizatlar için gerekli tüm uyarı ve talimatlar oluşturularak firma tarafından idareye sunulacaktır.
4.39. Tüm MSDS'ler güncellendikten ve eksikler giderildikten sonra gelen-giden-üretilen ürünler için gerekli etiketleme-işaretleme bilgilerini içeren "Piktogramlı takip çizelgesi" hazırlanacaktır. Araç ve ambalajlara, plaka ve tehlike işaretleri, gerekli ambalaj uygunluğu sağlanarak ve muhtemel tüm muafiyetler takip edilecektir.
4.40. Tüm ürün MSDS'leri güncellendikten sonra her taşımada araca teslim edilecek olan "Taşıma evrakı" genel sistemi oluşturulacak ve İdareye Excel formatında teslim edilecektir.
4.41. "ADR göreve özgü ve emniyet eğitimi" idarenin uygun gördüğü tarihte planlanacaktır. İlgili ve gerekli birimlerden belirlenmiş işçi personelin (mavi yaka) katılacağı ve sonunda sınav yapılarak kayıt altına alınacak bu eğitim ADR'nin genel bilgilerini ve idarede bulunan ürünlere özel bilgileri içerecektir. Hizmet süresi içinde düzenlenecektir. Ayrıca hizmet süresi içinde
|
4.42. İdarenin aldığı (boşaltan), ambalajlı sattığı ya da atık olarak çıkardığı (yükleyen), paketlediği (ambalajlayan), tankla sattığı (dolduran) ve kendi araçlarıyla gönderdiği (taşıyan) tehlikeli maddelerin miktarları ton/m3 olarak bir takvim yılı için raporlanarak Bakanlığın otomasyon sistemine yüklenecek ve idare yetkilisine onaylatılacaktır.
4.43. Tesislere yapılacak tüm ziyaretlerde (eğitim verilen ziyaretler hariç) sahada 3.göz kontrolleri yapılacaktır. Yapılan kontroller bilgi olarak raporlanacaktır, ayrıntılı saha raporu resimli olarak oluşturulacak ve son durumu içeren "Ayrıntılı firma saha raporu" tesis sorumlusu ve İdare yönetimiyle paylaşılacaktır. Bu çalışma ile İdare yetkililerinin işleyiş hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olması sağlanacaktır.
4.44. Tehlikeli malzeme alımında "Boşaltım" işlemine refakat edecek personelden gerekli sayıda çalışan belirlenecektir ve görev tanımları yapılacaktır.
4.45. Tehlikeli madde "Boşaltım" işlemine refakat edecek personelin görev tanımları yapıldıktan sonra en çok 3 çalışanın katılacağı özel eğitimler düzenlenecektir.
4.46. Tehlikeli madde "Boşaltım" işlemine refakat edecek personel gerekli eğitime katıldıktan sonra her tehlikeli madde için özel olarak düzenlenecek "Kontrol formlarını" her tehlikeli madde alımında doldurarak bir kopyasının İdarenin tesis sorumlusuna teslim etmesi sağlanacaktır.
4.47. İdare ve tesis sorumluları, tüm faaliyet kollarında oluşabilecek "Cezalar" konusunda bilgilendirilecektir ve cezalar güncel haliyle sistem dosyasında yer alacaktır.
4.48. İdare, tedarikçi ya da üreticilerine ADR kuralları ile ilgili yerinde denetim yapmak isterse; denetim TMGD eşliğinde, denetim yapılacak firmada gerçekleştirilecek ve eksikliklerin tamamı raporlanarak İdareye sunulacaktır.
4.49. ADR hakkında olabilecek Bakanlık veya yetkili bölge müdürlüğü denetiminde, idarenin talebi ile TMGD' ı nın denetim yerinde bulunması zorunludur.
4.50. Tehlikeli madde taşıyan araçlarda bulunması gereken sertifikalı ve ADR zorunluluklarına uygun genel ve kişisel koruyucu donanım ile yangın söndürme cihazlarının nasıl olması gerektiği konusunda İdareye destek olunacaktır.
4.51. Yüklenici tesiste ticari sır mahiyetindeki bilgileri saklı tutmakla sorumludur.
4.52. İdarenin, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılması zorunlu kılınan ADR onaylı veya ADR sertifikalı araç, tank, ünite ve ambalaj gibi gereksinimleri konusunda destek olunacaktır.
4.53. ADR belgelendirme işlemleri, lojistik firma tedariki, patlamadan korunma dokümanı hazırlanması, su arıtma sistemleri, yönetim sistemleri, güvenlik bilgi formu hazırlanması, risk analizleri, iş güvenliği hizmetleri, ortam ölçümleri hizmetleri, tesisat kontrolleri, kaldırma- iletme donanım hizmetleri, yangın-ilkyardım eğitimleri ve benzeri konularda İdareye destek olunacaktır.
4.54. Tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuatta yapılan değişiklik ve güncellemeler takip edilecektir, her iki yılda bir güncellenen ADR ve düzenli periyotlarla güncellenen ulusal mevzuatın İdareyi ilgilendiren başlıklarına dair rehberlik ve bilgilendirme yapılacaktır.
4.55. Aylık saha ziyaretlerinde tehlikeli madde kaynaklı tehlikeler ve muhtemel riskler göz önünde bulundurularak TMGD' nı tarafından tesisler kontrol edilecek olup aylık raporlar idareye sunulacaktır.
4.56. TMGD' nı tarafından tesiste uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihi itibari ile aynı gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporu tesis yetkilisine/sorumlusuna yazılı iletecektir ve giderilmesi için talepte bulunacaktır. Raporlanarak bildirilmeyen uygunsuzluklardan dolayı, tesise yetkili Bakanlık tarafından verilecek tüm idari ve mali cezalardan yüklenici sorumlu olacaktır.
4.57. Yüklenicinin, bu şartname içeriğindeki ilgili yükümlülükleri, sözleşmenin imzalandığı tarihten
|
5.1. Hizmet alınacak TMGDK'ler ile yapılacak Anlaşmayı www.ttirkiye.gov.tr adresi üzerinden bildirilecek ve yapılan bu anlaşmanın veya iş akdinin fesih edilmesi durumunda ise 30 (otuz) gün içerisinde TMGDK ile yeni bir anlaşma yapılacaktır.
5.2. TMGD'nin işi gereği ihtiyacı olan tüm bilgiler verilecektir ve ihtiyacı olan araç ve gereç sağlanacaktır.
5.3. TMGD'nin tavsiye ve görüşleri doğrultusunda, tehlikeli madde taşımacılığı en emniyetli şekilde yapılacaktır.
5.4. TMGD'nin yükümlülüklerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için gerekli destek verilecektir.
5.5. TMGD tarafından hazırlanan yıllık raporlar 5 yıl süre ile saklanacaktır ve istendiğinde yetkili
kişilere verilecektir.
5.6. TMGD'nin iletişim bilgileri, işletmede bulunan tüm çalışanlara yazılı olarak bildirilecektir ve çalışanlar tarafından kolay erişilebilir yerlerde ilan edilecektir.
5.7. İşletmede birden fazla TMGD istihdam edilmesi halinde danışmanların görev, yetki ve sorumluluklarının paylaşımı yazılı olarak belirlenecektir ve çalışanlara yazılı olarak ilan edilecektir.
5.8. İdarenin talebi üzerine kaza raporları sunulacaktır.
5.9. TMGD faaliyetlerinin u-net otomasyon sistemine girilmesi sağlanacaktır.
5.10.TMGD tarafından u-net otomasyon sistemine girilen tespit ve tavsiyeler İdareye ayrıca yazılı olarak bildirilecektir.
5.11.TMGD tarafından, işletmede yürütülen faaliyetlere ilişkin tespit ve önerilerinin işlendiği u-net otomasyon sistemi üzerinde, TMGD ile İdarenin temsile ve ilzama yetkilisi tarafından birlikte veya ayrı ayrı onaylanacaktır.
5.12.UN dökümlerinin güncellenmesi firmanın tedarikçi ya da ürün-hammadde değişikliklerinde uygulanacaktır.
5.13.İdare "tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı" çalışmalarına katılmak üzere her bir tesis için sorumlu/yetkili belirleyecektir. Tesis yetkisili/sorumlusu proje kapsamında yapılacak çalışmalardaki tüm bilgileri verme konusunda gerekli yetki ve sorumlulukta olacaktır.
5.14.İdare denetim sırasında tehlikeli madde güvenlik danışmanının tesis veya faaliyet alanına girmesini denetim için gerekli personel ve her türlü donanımı sağlayacaktır.
6. YÜKLENİCİNİN YÜKÜMLÜLÜKLER!
6.1. TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendiriimesi Hakkında Yönergenin 9 uncu maddesinde belirtilen usul ve esaslara uyulması,
6.2. TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendiriimesi Hakkında Yönergenin 10 uncu maddesinde belirtilen görev ve yükümlülükleri sağlaması,
6.3. TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendiriimesi Hakkında Yönergenin 8.maddesine göre yetkilendirmenin iptali durumunda sağlık tesisine 30 (otuz) gün içinde bildirilmesi,
6.4. Tehlike!i maddelerin taşınmasında uluslararası anlaşma ve sözleşme (ADR/RID/IMGD Kod) ve konu ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulduğunu izlemek,
6.5. Tehlikeli maddelerin ADR/RID/IMGD Kod hükümlerine göre taşınması hususunda sağlık tesisine öneriler sunmak,
6.6.Sağlık tesisinin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu İdarenin belirlediği formgta-^jygun olarak, yılsonu itibariyle ilk üç ay içerisinde hazırlamak ve taleD edildiğinde 4www.türkiye.gov.tr)adresi üzerinden İdareye gönderilmesi ve sunulması.
|
6.7. Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılarak, bu maddeye ilişkin ADR/RID/IMDG Kod'daki zorunluluklar ile uygunluk prosedürlerini belirlemek.
6.8.Sağlık tesislerinin faaliyet konusu olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanacağı taşıma araçları satın alınırken rehberlik etmek.
6.9. Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltımında kullanılan teçhizatın kontrolüyle ilgili prosedürleri belirlemek.
6.10. Ulusal ve uluslararası mevzuat ve bunlarda yapılan değişiklikler dâhil olmak üzere, Sağlık tesisi çalışanlarının görev alanına uygun eğitim almalarını ve bu eğitimin kayıtlarının tutulmasını sağlamak.
6.11. Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürlerini belirlenmesi, çalışanlara bunlarla ilgili tatbikatların periyodik olarak yapılmasını ve kayıtlarının tutulmasını sağlamak.
6.12. Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamak.
6.13. Tehlikeli maddelerin taşınması, doldurulması veya boşaltılmasında yer alan çalışanların, operasyonel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmalarını sağlamak.
6.14. Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı olmak için, ilgili personelin farkındalığını artırmaya yönelik önlemler almak.
6.15. Tehlikeli maddenin sınıfına göre taşıma sırasında taşıtta bulunması gereken doküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatları oluşturmak.
6.16. ADR/RID Bölüm 1.10.3.2'de belirtilen işletme güvenlik planını hazırlayarak planın uygulanmasını sağlamak.
6.17. Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dâhil yaptığı her türlü işi tarih ve saat belirterek kayıt altına almak, bu kayıtları 5 yıl süreyle saklamak ve talep edilmesi halinde İdareye ibraz edilmek üzere bünyesinde bulunması ve danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisine sunmak.
6.18. Danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisinde konusuyla ilgili bir tehlikenin söz konusu olduğu durumlarda tehlike giderilene kadar yapılan işin durdurulmasını sağlamak, tehlikenin giderildiği durumda da işi kendi onayı ile başlatmak ve tehlike giderilene kadar geçen süreçteki her türlü aşamayı danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisine ve yetkili mercilere yazılı olarak bildirmek.
6.19. Taşıma aracına yüklenen yükün ADR/RID/IMDG Kod hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürleri oluşturmak.
6.20. Sağlık tesisinde; taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın cana, mala ve çevreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplanması ve danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisi yönetimine bir kaza raporu hazırlamak. Hazırlanan bu raporu, bir ay içerisinde sağlık tesisine veya İdareye (www.türkiye.gov.tr) adresi üzerinden göndermek. Bu rapor uluslararası veya ulusal mevzuat kapsamında sağlık tesisi yönetimi tarafından yazılması gereken raporun yerine geçmez.
6.21. Sağlık tesisleri ile ilgili öğrenilen ticari sır mahiyetinde^ bilgileri saklı tutulmasının sağlamak.
6.22. Görevlendirilecek TMGD personelinin ayda en StTİctfJ tam gün, 08:00-17:00 saatleri arasında sağlık tesisinde çalışmasını sağlamak. Ayrıca çalıştığı gün haricinde ihtiyaç olması ve İdarenin talep etmesi halinde TMGD personelini gün içerisinde tesise göndermek.
6.23. Yüklenici, sağlık tesislerinde görevlendirdiği TMGD ayrılması durumunda gerekli olan iş ve işlemleri zamanında ve eksiksiz yapmalıdır.
6.24. Yüklenici sorumluluğu olan konularda üzerine düşeni yapmaması veya gecikmesinden dolayı gerekli belgelerin belirlenen süre içerisinde hazırlanarak ilgili makamlara sunulmaması durumunda sağlık tesisleri hakkında uygulanacak yasal, idari ve maddi yaptırımlardan
|
6.25.Yüklenici bilgisi dâhilinde olup da sağlık tesisine bildirilmemiş bilgi eksikliğinden dolayı ortaya çıkabilecek teknik sorunlardan idari ve yasal soruşturmalardan, cezalardan yüklenici sorumlu olacaktır
6.26.İdarenin işlem hacmi, faaliyet alanı sayısı, kaza yoğunluğu veya kaza riskinin artması gibi durumları dikkate alarak, gerektiğinde İdare TMGDK'den hizmet alması gereken TMGD sayısını arttırmasını isteyebilir. Bu tür durumlarda danışman sayısı arttırılacaktır. Fazla danışmanlar için ayrıca ücret ödenmeyecektir.
6.27.İdare TMGDK tarafından atanan TMGD' nını değiştirme talebinde bulunabilecek olup idare tarafından gerekçesi sunularak talep edilmesi halinde yüklenici tarafından TMGD değişikliği derhal sağlanacaktır. Değişiklikle ilgili tüm işlemlerden doğan işler yüklenici tarafından takip edilerek tamamlanacaktır.
6.28.Yüklenici bu sözleşme süresi içerisinde çalıştıracağı personelin ilgili meslek kodu ile SGK'ya girişini yapmış olduğunu Kuruma yazılı bir belge ile ibraz edecektir.
7.1. Yüklenici sözleşme süresince ve sözleşme bittikten sonra, İdare ile ilgili, İdare tarafından verilecek veya kendi elde edeceği bilgileri, raporları ve yazışmaları gizlilik prensipleri çerçevesinde saklayacak İdare'nin yazılı onayı olmaksızın üçüncü şahıs, kuruluş ve kişilere yazılı veya sözlü olarak kesinlikle bilgi vermeyecektir.
7.2. Bu kapsamda Yüklenici ile İdare arasında gizlilik sözleşmesi imzalanacaktır.
8.1. Mesleki ve Teknik Yeterliliğe İlişkin Belgeler
8.1.1. Yüklenici, bu hizmet kapsamında danışman kaynağını hazır bulunduracaktır.
8.1.2. Yüklenici, hizmet kapsamında kullanacağı danışmanların hepsinin veya bir kısmının daha önceden bu hizmet danışmanlığında tecrübeli olmasını güvence altına alacaktır.
8.1.3. Yüklenici ve danışmanlar tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı konusundaki uluslararası gelişmeleri ve yenilikleri takip edebilecek, bu doğrultuda kendisini ve İdare'yi bilgilendirebilecek bir yapıya sahip olacaktır.
8.1.4. Yüklenici, bu hizmet kapsamında kullanacağı danışmanların hepsini tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikasına sahip kişilerden seçmelidir.
8.1.5. Yüklenici, Bakanlık tarafından verilen ve bulunduğu UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanındaki tüm illerde geçerli "Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşu yetki belgesine" sahip olacaktır.
8.1.6. Yüklenici kurulduğu UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanı dışında hizmet veriyorsa, Antalya UDHB bölgesinde şube açtığına dair belgeyi
8.1.7. Danışmanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı ve Türkçe bilmelidir.
8.1.8. Yüklenici, mesleki ve teknik açıdan yabancı dil içeren konularda Türkçe sözlü/yazılı bildirimi güvence altına alacaktır.
8.1.9. Görevlendirilecek TMGD' ları Fen Fakültesi (Biyoloji, Fizik, Kimya) Bölümü yada Mühendislik Fakültesi mezunu olmalıdır.
8.1.10. Yetkili TMGDK'nın sağlık sektöründe tecrübesi olmalıdır.
8.1.11. Yüklenici sağlık tesislerine görevlendireceği TMGD'ler için Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendiriimesi Hakkında Yönergenin EK-4'deki formata uygun kimlik belgelerini idareye sunmalıdır.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|