• İhale No
    2260682
  • İhale Adı
    Tesis ve alan düzenlemeleri yaptırılacaktır
  • Sektör
    İnşaat, Taahhüt ve Peyzaj Yapım İşleri
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    18 Ağustos 2021 11:00
  • İdare
    ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TRABZON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
  • İhale İli
    Trabzon
  • İşin İli
    Trabzon
  • Yayın Tarihi
    04 Ağustos 2021
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İHALE İLANI
 

Tarım ve Orman Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü faaliyet alanlarından Düzköy İlçesi Çal Camili Tabiat Parkı Giriş Kontrol Ünitesi, Yöresel Ürün Satış Birimi, Alan Temizliği ile Gelişme Planına Uygun Hazırlanacak Projelere Göre Yeni Yapı, Tesis Ve Alan Düzenlemelerinin işletmecisi tarafından yaptırılarak işletmeciliğinin yapılmak üzere, 18.08.2021 tarihinde saat 11.00’da 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a Maddesi gereğince “KAPALI TEKLİF USULÜ” ile ihale edilecektir.

İşin niteliği, yeri-miktarı Trabzon Şube Müdürlüğü faaliyet alanlarından Çal Camili Tabiat Parkı Giriş Kontrol Ünitesi, Yöresel Ürün Satış Birimi, Alan Temizliği ile Gelişme Planına Uygun Hazırlanacak Projelere Göre Yeni Yapı, Tesis Ve Alan Düzenlemelerinin Yaptırılarak İşletmeciliği işi
Muhammen Bedeli Yıllık 18.172,73 TL
Geçici Teminat Tutarı 1.818,00 TL
İhale tarihi ve saati 18.08.2021 tarihinde Saat : 11.00 ‘da
İhalenin yapılacağı yer Tarım ve Orman Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü RİZE Toplantı Salonu
İhale dokümanlarının görülebileceği veya satın alınabileceği yer
Tarım ve Orman Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü ‘nde 100,00 TL karşılığında satın alınabilir.
İhale Usulü 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a Maddesine göre Kapalı Teklif Usulü.


İhaleye Katılacak isteklilerden İstenecek Belgeler

  1. İsteklinin; gerçek kişi olması halinde T.C. vatandaşı olmak, tüzel kişi olması halinde ise T.C. Kanunlarına göre Türkiye’de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak.

a) Gerçek kişi olması halinde, T.C. vatandaşı olmak, (Nüfuz cüzdanının aslı veya noter onaylı nüfus cüzdan sureti veya ilgili kurumdan veya e-devletten alınan nüfus kayıt örneği ile belgelenir.) (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belgelendirilmesi)
b) Tüzel kişi olması halinde, T.C. Kanunlarına göre Türkiye’de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak. (Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge vermek.) (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belgelendirilmesi)

 

  1. Kanuni ikametgâh sahibi olmak ve bunu belgelemek. (Yalnızca gerçek kişi olarak ihaleye katılımda bulunanlar veya ortak girişimde gerçek kişi ortak olanlar tarafından verilecektir.)   

 

  1. Türkiye'de tebligat için adres göstermek.

 

  1. Bu iş için 90.863,65 TL tutarına veya Muhammen Bedelin 5(beş) katına denk gelecek kullanılmamış nakit veya kredisine dair mali durum bildirimine yönelik  banka veya özel finans kuruluşunun ilgili şubesinden veya Genel Müdürlüğünden alınmış Banka Referans Mektubu ve onay belgelerinin aslını vermek. (İhaleye Ortak Girişim olarak katılım olması halinde; ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.  Yukarıda belirtilen kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.

 

  1. İsteklinin son üç yıl içerisindeki yıllık ortalama cirosunun 272.590,95 TL’e ve üzerinde olduğuna dair Yeminli Mali Müşavir onaylı belgeyi vermek. Ortak girişim olması halinde ortaklardan birisinin bu belgeyi sunması yeterli kabul edilecektir. (Büyük yatırım öngörülen işletmecilik ihalelerinde kullanılması uygun olacaktır)

 

  1. Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğuna dair belge vermek. İsteklinin;

       a) Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf Sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge vermek.
       b) Tüzel kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile Ticaret Sicil Gazetesi’nin suretini vermek.
       c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeyi             vermek. İsteklinin şirket olması halinde ise, şirket ortaklarının hisse durumlarını ve görevlerini belirten kanıtlayıcı belgelerden (Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Memurluğu’ndan alınmış belge, Şirket Ana Sözleşmesi) herhangi birini vermek.
 

  1. İş Deneyimine yönelik aşağıdaki belgeleri vermek.
  1. İsteklilerin ihaleye konu olan işle benzerlik arz eden aşağıda belirtilen;  faaliyetlerden birisini en az 1 (bir) yıl gerçekleştirdiğini belgelemek:

 

  1. Konaklanmaya yönelik; İşletme Belgesi (otel, motel, pansiyon, apart veya Kamp Alanı) işletmeciliği,
  2. Milli Park veya Tabiat Parklarında Kamp Alanı, Çadırlı, Karavanlı, Çadırlı+Karavanlı Kamp Alanı veya Günübirlik Kullanım Alanı İşletmeciliği,
  3.  A Tipi, B Tipi veya C Tipi  Mesire Yeri İşletmeciliği,
  4. Restoran/Lokanta veya Kır Kahvesi  işletmeciliği,


 b) İş Deneyimi belgelerinden birisinin sunulması yeterli kabul edilecektir.
       c) İsteklinin şahsen işlettiği iş yerlerine ilişkin resmi kurum ve kuruluşlardan alınmış açılış veya işletme ruhsatının aslı veya noter onaylı örneği kabul edilecektir. Bu tür belge sunulması durumunda İş Deneyim süresi olarak, ihale tarihi ile açılış ruhsat tarihi arasındaki süre esas alınarak hesaplanır.
       ç) İsteklinin şahsen işletme ruhsatı üzerinde olmayan yerler için; işletme ruhsatının asıl veya noter onaylı sureti, ruhsat sahibi ile istekli arasındaki noter onaylı kira sözleşmesi ve sözleşme kapsamında kesilen kira faturaları (SMM onaylı).  Bu tür belge sunulması durumunda İş Deneyim süresi olarak, ihale tarihi ile işletme ruhsat tarihi ile kira sözleşmesinin başlangıç tarihi arasındaki süre esas alınarak hesaplanır.
       d)  İsteklinin tüzel kişiliklerden alacağı referans yazıları iş deneyimi olarak kabul edilmez.
       e) İsteklinin Ortak girişim olması durumunda ortaklardan birisinin İş Deneyimi sunması yeterli kabul edilecektir.
 

  1. İmza sirküleri vermek. İsteklinin;

       a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri vermek.
        b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği temsilen ihaleye katılan yetkilinin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.
        c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri vermek.
 

  1. İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyorsa; vekaleten iştirak edenin noter onaylı vekaletnameleri ile noter tasdikli imza sirkülerini vermek.

 

  1. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermek. (İhale üzerinde kalan istekli tarafından noter tasdikli ortaklık sözleşmesi ayrıca verilir.) Ayrıca, idare ile yapılacak ihale sözleşmesini grubun bütün ortakları şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalarlar.

 

  1. İhalenin gerçekleştirildiği yıl içerisinde vergi dairesinden veya internetten alınan vergi mükellefi olunduğuna dair belge vermek.

 

  1. İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış vergi dairesine borcunun bulunmadığına dair belge  vermek. 

 

  1. İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya borcunun bulunmadığına dair belge vermek.

 

  1. İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak (dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir) ve istekli tarafından şartname ve eklerinin okunup kabul edildiğine dair söz konusu ihale dokümanının her sayfasının imzalanarak teklif dosyasına konulması.

 

  1. İdare adına alınmış (muhammen bedelin) %10'u tutarında geçici teminata ait alındı makbuzunu veya Bankalar veya özel finans kurumlarının verecekleri en az 90 gün süreli veya süresiz teminat mektuplarını vermek.

 

  1. Şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen teklif mektubunu vermek.



İLAN OLUNUR.
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim