TC.
TRABZON VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü
S.B.Ü. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği
Sayı : 23618724/949 Konu : Yaklaşık Maliyet
SAYIN FİRMALAR YAKLAŞIK MALİYET İÇİNDİR
Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıda belirtilen ihtiyaç kalemleri için yaklaşık maliyet hesap cetvelinde kullanılmak üzere ilgili ihtiyaç kalemlerinin K.D.V hariç birim fiyatlarının 29.04.2018 tarihi saat 15:00’a kadar tarafımıza bildirilmesi için;
Gereğini rica ederim.
e-imzalıdır.
Özgür GÜLCAN İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı
|
|
ANABIRI |
BİRİM |
TOPLAM |
KOD |
MALADI |
MIKTAR M |
FİYAT |
TUTAR |
1 |
Santrifüj, Masa Ustü, Yüksek Hızlı, Soğutmalı Santrifüj Cihazı |
1 |
Adet |
|
|
2 |
Spektrofometre-Kromatog rafi, Mikro Hacim Görünür Bölge (UV-VIS) Spektrofotometre Cihazı |
1 |
Adet |
|
|
Genel Toplam: |
|
EKİ
-Teknik Şartname
NOT: Teknik şartnameler http://ihale.trabzonkhb.gov.tr/ihale_listesi_web.php?kurum_id=2 ihale ilanları bölümünden temin edilebilir.
Kaşüstü Mah. Topal Osman Sok. No:7 Yomra/TRABZON Bilgi için:Tuğba KÖSTERE
Faks N°:046:23415654 Unvan:Hizmet Alımı Personeli
e-Posta:tugba.kostere@saglik.gov.trİnt.Adresi: trabzonkanunieah@gmail.com Telefon No0 462 341 56 30 11638
Evrakın elektronik imzalı suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden d46defea-78c9-4cfa-b276-d93bc4912925 kodu ile eri ebilirsiniz.
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıstır.
1) Cihaz laboratuar ve oda koşullarında çalışabilecek ve masaüstü tipte olmalıdır.
2) Cihaz tamamen dijital kontrollü olmalıdır.
3) Cihazın sıcaklık çalışma aralığı -20°C ile +40°C arasında olmalıdır.
4) Cihaz çalışma sıcaklığı 1 °C hassasiyetle ayarlanabilmelidir.
5) Cihaz ön soğutma işlemi yapabilmeli ve hızlı soğutma özelliği olmalıdır.
6) Cihaz kapağı, örneklerin yerleştirilmesine ve çıkarılmasına engel olmayacak şekilde tek bir tuşla açılır olmalıdır. Cihaz kapağı kilitli olmalı, kapak açıkken başlık dönmemeli veya başlık dönerken kapak açılamamalıdır. Cihaz kapağı açık iken ışıklı veya sesli sinyal ile kullanıcıyı uyarmalıdır Elektrik kesintilerinde cihazın kapağının açılabilmesi için düzenek bulunmalıdır.
7) Cihaz; çalışmanın hızı (RPM ve RCF), süresi ve hata kodları gibi bilgilerin izlenebilmesi için dijital ekrana sahip olmalıdır.
8) Cihazın iç haznesi paslanmaz çelik malzemeden yapılmış olmalıdır, böyle iç çalışma alanı kolay temizlenebilir ve pas tutmaz olmalı, ayrıca metal bir bariyer tarafından korumalı olmalıdır.
9) Cihazın motoru Avrupa standartlarına uygun fırçasız motor olmalıdır.
10) Cihazda motorun gövdeye bağlantısı ve gövdenin zemine ayak teması, titreşimleri asgariye indirecek özellikte esnek malzemeden yapılmış olmalı ve cihazın maksimum çalışma hızında ses seviyesi maksimum 60 dB olmalıdır.
11) Cihazın çalışma hızı, süresi ve sıcaklık ayarı dijital olarak ve kolayca yapılabilmelidir.
12) Cihazın döndürme hızı 500-15000 rpm aralığını kapsamalı ve 100 rpm'lik basamaklarla ayarlanabilmelidir.
13) Cihazın maksimum rcf (bağıl merkezkaç kuvveti) değeri en az 20000 xg olmalıdır.
14) Cihaz ile birlikte en az 5.000 rpm hıza çıkan, en az 8 adet 15 ml’lik tüp çevirebilen adaptörleriyle birlikte 1 adet açılır rotor verilmelidir.
15) Cihaz ile birlikte en az 15.000 rpm hıza çıkan, en az 20 adet 1,5 ve 2 ml’lik tüpleri çevirebilen adaptörleriyle birlikte 1 adet açılı rotor verilmelidir.
16) Cihaz ile birlikte verilen rotor(lar) otoklavlanabilir olmalı ve cihaz farklı rotorlar için kullanılabilir olmalıdır.
17) Cihazın zaman ayarlama programında kısa süreli (short run) ve sürekli (hold) çalışma fonksiyonları olmalıdır.
18) Cihazın zamanlayıcısı 1 ile 99 dakika arasında ve 1 dakikalık aralıklarla ayarlanabilir olmalıdır. ' A
T.C.TRA620N V5LİU6III i/fllk MUD'JHUGU „ /) a SAĞLIJt BILlMlERI ÜNİVERSİTESİ
S.B.ÜKAKUKI EGiyyVE AâflfiTıâM: KiSTAKESi , ,,/7 // j/u, , , irabzoh KANu»ıâGin> vt araştirma
a»// İL. t f i M/flr r ’ I HASuNBSL
U2m.pr. Sai0
f pvTaKin^ef&tronik imzalı suretine http://e-belg/.spglik.gov.tr adresinden d46defea-78c9-4cfa-b2|7&d93bC:r4r9'!)l925 kodu ile eri ebilirsiniz.
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıstır.
1Ö)Cihazın hızlanma ve frenleme ivmesi hızlı veya yavaş olarak ayarlanabilmelidir.
20) Cihazda çalışma sona erdiğinde uyarı vermesini sağlayacak sesli uyarı seçeneği olmalıdır.
21) Cihazda tam kapanmayan kapak, aşırı hız, dengesiz yük ve motor aşırı ısınma algılayıcıları olmalıdır. Olumsuz bir durumda cihaz, programı durdurmalı ve kullanıcıya ekranda hatanın ne olduğunu göstermelidir.
22) Cihazın üst kapağında cam gözetleme penceresi bulunmalıdır.
23) Cihaz 220-240 V, 50/60 Hz şebeke gerilimi ile çalışmalıdır
24) Teklif veren firmanın üretici firmadan alınmış, Türkiye tek yetkili satıcısı olduğunu bildiren noter tasdikli Temsilcilik belgesi olmalıdır.
25) Teklif veren firmanın ve üretici firmanın ISO belgesi ürünün ise CE belgesi olmalıdır.
GENEL HUSUSLAR
1. MONTAJ:
1. Yüklenici firma, cihazları hastasnemize ücretsiz olarak monte edecek ve tüm malzeme ve aksesuarları ile çalışır durumda teslim edilecektir. Montaj için gerekli tüm malzeme ve masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır. Cihaz belirtilen yere, monte edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir.
2. Yüklenici firma, cihazı monte ettikten ve kullanıma hazır hale getirdikten sonra son kabul ve fonksiyon testlerini yapmalı ve testlere ilişkin masraflar yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Eğitim ve dokümantasyon şartlarında belirtilen koşullar yerine getirilmeden ve fonksiyon testlerinde tüm fonksiyonları ile çalışır durumda olmayan cihaz, kesinlikle teslim alınmayacaktır.
3. Yüklenici firma, tüm emniyet tedbirlerini almakla mükellef olup meydana gelebilecek tüm aksaklıklardan sorumludur.
2. DENETİM ve MUAYENE:
1. Cihazların kabul ve muayeneleri belirlenecek komisyon tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede, şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontrol edilecektir. Ayrıca yedek parça, aksesuar ve sarf malzemelerinin kontrol ve sayımı yapılacaktır.
2. Kabul ve muayene sırasında firmalardan cihazların teknik özellikleri ve performansına ilişkin testlerin yapılması istenildiğinde gerekli personel ve düzeneği firmalar ücretsiz olarak sağlayacaktır. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.
3. Alımı yapılacak olan cihazların fatura ve sevk irsaliyelerinde seri LOT ve UBB bilgisi kesinlikle bulunmalıdır.
4. Kabul ve muayene sırasında firmalardan cihazların teknik özellikleri ve performansına ilişkin testlerin yapılması istenildiğinde gerekli personel ve düzeneği firmalar ücretsiz olarak sağlayacaktır. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.
3. GARANTİ, TEKNİK SERVİS, YEDEK PARÇA:
1. Sistemin tamamı en az 3 yıl garantili olacak ve bu garanti yüklenici firma ve yetkili üretici ve ithalatçı firma tarafından verilecektir. Garanti süresince, sistemin kataloglarında belirtilen sürelerde ve arıza durumlarında her türlü servis, bakım, onarım, kalibrasyon, yedek parça (batarya olan cihazlarda batarya dahil), işçilik, güncelleme ve ulaşım için hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Kullanıjacak olan yedek parçalar garanti kapsammda cihazın bozuk
/acd K/Ilt J/f R T\R Vzm. Dr. SaidÇEİJK
nik . imzalı suretine http://e-belge^^agllk-goy.tr adresinden d46defea-78c9-4cfa-b27ŞrdP3bfi4g12925 kodu ile eri ebilirsiniz.
I sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıstır.
olduğu süreler garanti süresine eklenecektir. Cihazlara ait bütün parçalar, yedek parça kapsamında kabul edilip 2(iki) yıl garantili olacaktır. Bütün cihazlar için garanti süresi içerisinde istisnai yedek parça / kapsam dışı yedek parça değişimi gibi ücretli yedek parça değişimi kabul edilmeyecek olup her türlü yedek parça değişimi ücretsiz yapılacaktır.
2. Garanti süresi içinde, her bir sistem ve cihaz için yıllık çalışma ve kullanılabilirlik ölçümü en az % 95 (% 95 up-time) olmalıdır. Buna göre her bir sistem ve cihaz. % 95 lik up-time oranı ile yıllık olarak (yaklaşık 8765 saat lik bir periyodu ifade eder) en fazla 18.2 gün (yaklaşık 438 saat) çalışma ve kullanım dışı (down-time) kalabilir. Buna göre sistemler; eğer bir yıl içerisinde arıza veya diğer etkiler nedeniyle 18.2 günden daha az (% 5 down-time) hizmet veremezler ise bu sürenin garanti süresine eklenmesine gerek yoktur. Ancak, yıllık olarak 18.2 günü aşan süre kadar garanti ve bakım zamanına iki kat süre eklenecektir.
3. Cihazla birlikte alınan yazılımların orijinal cd'leri(varsa lisansı ile birlikte) cihaz ile birlikte verilmelidir.
4. Cihazla birlikte alınan yazılımlar sürekli kontrol edilerek güncel halleri (upgrade) yüklenecektir. Cihaz ile birlikte verilen mevcut yazılımlar son sürüm olmalı, garanti süresi ve idarelerce garanti sonrası (parça hariç, parça dahil) sözleşme yapılması durumunda bu süre boyunca da cihaz ile birlikte verilen yazılımların son sürümleri ücretsiz olarak yüklenecektir. Garanti süresi boyunca cihaza yüklenen yazılım güncellemelerinin orijinal cd'leri varsa şifre ve lisansları ile birlikte hastane idaresine teslim edilecektir.
5. Cihazın tüm parçaları kullanılmamış olacaktır. Aynı zamanda cihaz; hiç kullanılmamış olduğunu belirtir özel işaretli orijinal ambalajında teslim edilecektir. Daha önce "demo" amaçlı olarak kullanılmış cihaz teslim edilmeyecektir.
6. Cihaz kuruma teslim edildikten sonra gerek montaj sırasında ve gerekse montaj sonrası testler, kalibrasyon ve bakım/onarım sırasında, garanti süresi içinde olsun veya olmasın hiçbir firma personeli yanlarında o cihazdan sorumlu idarenin teknik elemanı olmadan cihaz odasına girmeyecek ve cihaza müdahalede bulunmayacaktır.
7. Yüklenicinin sorumlu teknik servisi, arızanın kendilerine bildirilmesi durumunda 24 (yirmi dört) saat içinde ilk müdahaleyi yapmakla yükümlüdür. Yüklenici yedek parça gerekmediği durumda arızanın kendilerine bildirilmesinden sonra en geç 2 (iki) iş günü içinde cihazı çalışır duruma getirmekle yükümlüdür. Bu süre cihaza ilişkin arızanın yükleniciye veya yetkili servise bildirildiği tarihden başlar. Cihazın arızasının 3 iş günü içerisinde giderilememesi halinde yüklenici tamir sonuna kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı idareye tahsis eder.
8. Yüklenici yedek parça gereksinimi varsa durumu idareye ve teknik birime bildirecek; en geç 10 (on) iş günü içinde cihazı çalışır duruma getirmek zorundadır. Tamir-bakim hizmeti en fazla 15 (onbeş) iş günü içerisinde bitmediği takdirde, tamir bakım hizmeti bitene kadar aynı özelliklerde bir cihazı geçici kullanım için kuruma verecektir. İthal izni gerektiren yedek parça değişimi durumunda belgelenmesi kaydıyla geçen süre bu süreye eklenecektir.
9. Tasarım ve imalat hatası nedeniyle cihazın neden olacağı insan kazaları ve her türlü maddi hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
10. Cihazın idareye teslim edildiği tarihten itibaren, kullanım hataları dışında yukarıda belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın 3(üç)’ten fazla tekrarlanması veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının 8(sekiz)'den fazla olması ve bu arızalann cihazdan yararlanamama sonucunu ortaya çıkarması durumunda, yüklenici cihazı değiştirmekle yükümlüdür. Ancak, cihazın birden fazla üniteden oluşması halinde yüklenici, sadece arızanın meydana geldiği ünite veya üniteleri değiştirmekle^yükümlüdür.
SAĞLIK ÜftlMtf Al ÜNİVERSİTESİ TRABZON KANUNİ EGfjlM Vt ARAŞTIRMA / HASTANESİ Uem. Of. Sahi
saglik.gov.tr adresinden d46defea-78c9-4cf3tfe276-Tİ9
12925 kodu ile eri ebilirsiniz.
tes. Ne: 15681/
11. Cihaza yapılacak her türlü müdahaleden sonra(periyodik bakımlar da dâhil olmak üzere) firma mühendisi tarafından teknik rapor düzenlenerek l(bir) nüshası teknik birime teslim edilecektir.
12. Cihazın periyodik bakımları garanti süresince, yüklenici firma tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Periyodik bakım esnasında yapılacak işlemler üretici firmanın kullanıcı ve/veya servis kılavuzlarında belirttiği standartlar dahilinde yapılacaktır.
13. Cihaz için ayrıntılı bakım programı daha sonra, cihazla birlikte Hastane Teknik Birim Sorumlusuna teslim edilecektir. Bu program aşağıdaki bilgileri içermelidir;
• Koruyucu bakımda yapılacak işlemler,
• Yedek malzeme listesi,
• Koruyucu bakım aralıkları.
• Arıza halinde başvurulacak telefon, faks, mail adresi, çağrı ve cep telefon numaraları.
14. Yukarıda sayılan garanti hükümleri, yedek parça temini ve servis, bakım ve onarım hizmeti ile ilgili, sözleşme imzalama aşamasında, yüklenici firma ile üretici firmanın taahhütname vermesi zorunludur. Bu taahhütnamede kullanılacak olan yedek parçaların da garanti kapsamında olacağı ayrıca belirtilecektir, (istenilen taahhütname yeterlilik kriteri hükmünde değildir.)
1. Yüklenici firma cihazların kullanımına ilişkin kendi eğitilmiş personeli tarafından idarenin belirleyeceği tüm kullanıcılara en fazla 2 gün ücretsiz eğitim verilecektir. Ayrıca garanti süreci boyunca idarenin talep etmesi durumunda en fazla 2 gün süreyle 1 defaya mahsus eğitim verilecektir. Eğitime ait tüm giderler satıcı firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.
2. Yüklenici firma eğitimin hemen sonrasında eğitim verdiği kullanıcıların tek başlarına cihazı sağlıklı bir şekilde kullanabilmelerini test etmek için her bir kullanıcı için en az 1 defa test uygulaması yapmalıdır.
3. Yüklenici firma cihaz ile ilgili eğitim dokümanı hazırlamalıdır. Eğitim dokümanı içeriği sistemin genel tanımını, kullanım kılavuzunu, çıkabilecek olası arızalan ve bu arızalann çözüm önerilerini, periyodik bakımlarının nasıl yapıldığı bilgilerini içermelidir. Firma, eğitim içeriğine operatörler için gerekli ve uygun gördüğü daha başka konulan da ekleyebilir. Yüklenici firma eğitim dokümanını yazılı veya CD ortamında eğitim verdiği kullanıcılara eğitim başlangıcında temin
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
1) Cihaz UV-Vis spektrofotometrik ölçümler yapabilen masaüstü tipte bir cihaz olmalıdır.
2) Cihaz, Nükleik asit (DNA, RNA, Oligo, PCR ürünleri, Hibridizasyon probları) ve protein, miktar ve kalite ölçümleri yapabilmelidir.
3) Cihazın ölçüm yapabildiği dalga boyu aralığı 200-800 nm dalga boyu aralığını kapsamalıdır.
4) Cihaz 2 pL gibi düşük hacimli DNA/RNA örneklerinden ölçüm yapabilmelidir.
5) Cihaz Auto ölçüm moduna sahip olmalıdır, istenildiğinde Auto modu kullanılabilmeli ve bu sayede örnek yükleme yüzeyi temizlenip yeni örnek yüklenir yüklenmez ölçüm yapabilmelidir.
6) örnek yüzeyi kontaminasyonu önleyecek şekilde üretilmiş olmalı ve yüzeyler kolayca temizlenebilmelidir. Ölçümden sonra örneklerin temizlenmesi kolayca, kuru bir kağıt mendille yapılabilmeli, temizlik için herhangi başka bir malzemeye ihtiyaç duyulmamalıdır.
7) Cihaz. Android yazılım programıyla birlikte çalışmalı, örneklerden elde edilen sonuçlar arşiv dosyalarında saklanabilmen ve istendiğinde kullanıcı tarafından yazdırılabilmelidir. Ayrıca standart eğrileri ve seçilen dalga boyundaki spektrumları otomatik olarak görüntüleyebilmelidir.
8) Cihaz Nükleik asid ölçümlerinde örneğin konsantrasyonunu, A260, A280 absorbans değerlerini, 260/280 saflık oranı, 260/230 saflık oranını kullanıcın herhangi bir hesaplama yapmasına gerek olmadan ölçüm sonrasında ekranda görüntüleyebilmelidir. Cihaz, gerektiğinde kirliliğin etkisi hakkında bilgi ve düzeltilmiş konsantrasyon değerini vermelidir.
9) Nükleik Asit uygulamasında konsantrasyon değerinin birimi, tekrar okuma yapmaya gerek olmadan değiştirilebilmelidir. ng/ul, ug/ul cinsinden değerler anında görüntülenebilmelidir.
10) Kullanıcı ölçümleri cihazın üzerinde bulunan tuşlarla bilgisayara ihtiyaç duymadan yapabilmelidir.
11) Cihaz sonuçların değerlendirilmesi ve arşivlenmesi için bilgisayara ve de sonuçların çıktısının alınabilmesi için yazıcıya bağlanabilmelidir.
12) Cihaz ile birlikte sonuçların renkli çıktı alınabileceği bir yazıcı ücretsiz olarak verilmelidir.
13) Cihaz üzerinde Usb ile Ethernet girişi bulunmalı ve cihaz Bluetooth veya Wi-fi bağlantısı yapabilir özellikte olmalıdır.
14) Cihazın yazılım programı ücretsiz ve sınırsız upgrade edilebilmelidir.
15) Cihazda ışık kaynağı olarak Xenon Lamba bulunmalıdır.
16) Cihazın dalga boyu doğruluğu 1 nm olmalıdır.
17) Cihazın dalga boyu çözünürlüğü en az 2 nm olmalıdır.
18) Cihazın ölçüm taban materyalinin yapısı paslanmaz çelik olmalıdır.
19) Cihaz 220-240 V/50-60 Hz şebeke geriliminde çalışabilmelidir.
20) Satıcı firmanın ve/veya temsilci firmanın TSE hizmet yeterlilik belgesi, ürünün ise CE belgesi olmalıdır.
21)
![]() |
GENEL HUSUSLAR
1. MONTAJ:
1. Yüklenici firma, cihazları hastasnemize ücretsiz olarak monte edecek ve tüm malzeme ve aksesuarları ile çalışır durumda teslim edilecektir. Montaj için gerekli tüm malzeme ve masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır. Cihaz belirtilen yere, monte edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir.
2. Yüklenici firma, cihazı monte ettikten ve kullanıma hazır hale getirdikten sonra son kabul ve fonksiyon testlerini yapmalı ve testlere ilişkin masraflar yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Eğitim ve dokümantasyon şartlarında belirtilen koşullar yerine getirilmeden ve fonksiyon testlerinde tüm fonksiyonları ile çalışır durumda olmayan cihaz, kesinlikle teslim alınmayacaktır.
3. Yüklenici firma, tüm emniyet tedbirlerini almakla mükellef olup meydana gelebilecek tüm aksaklıklardan sorumludur.
2. DENETİM ve MUAYENE:
1. Cihazların kabul ve muayeneleri belirlenecek komisyon tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede, şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontrol edilecektir. Ayrıca yedek parça, aksesuar ve sarf malzemelerinin kontrol ve sayımı yapılacaktır.
2. Kabul ve muayene sırasında firmalardan cihazların teknik özellikleri ve performansına ilişkin testlerin yapılması istenildiğinde gerekli personel ve düzeneği firmalar ücretsiz olarak sağlayacaktır. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.
3. Alımı yapılacak olan cihazların fatura ve sevk irsaliyelerinde seri LOT ve UBB bilgisi kesinlikle bulunmalıdır.
4. Kabul ve muayene sırasında firmalardan cihazların teknik özellikleri ve performansına ilişkin testlerin yapılması istenildiğinde gerekli personel ve düzeneği firmalar ücretsiz olarak sağlayacaktır. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.
3. GARANTİ, TEKNİK SERVİS, YEDEK PARÇA:
1. Sistemin tamamı en az 3 yıl garantili olacak ve bu garanti yüklenici firma ve yetkili üretici ve ithalatçı firma tarafından verilecektir. Garanti süresince, sistemin kataloglarında belirtilen sürelerde ve arıza durumlarında her türlü servis, bakım, onarım, kalibrasyon, yedek parça (batarya olan cihazlarda batarya dahil), işçilik, güncelleme ve ulaşım için hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Kullanılacak olan yedek parçalar garanti kapsamında olacaktır. Garanti içinde cihazın bozuk olduğu süreler garanti süresine eklenecektir. Cihazlara ait bütün parçalar, yedek parça kapsamında kabul edilip 2(iki) yıl garantili olacaktır. Bütün cihazlar için garanti süresi içerisinde istisnai yedek parça / kapsam dışı yedek parça değişimi gibi ücretli yedek parça değişimi kabul edilmeyecek olup her türlü yedek parça değişimi ücretsiz yapılacaktır.
2. Garanti süresi içinde, her bir sistem ve cihaz için yıllık çalışma ve kullanılabilirlik ölçümü en az % 95 (% 95 up-time) olmalıdır. Buna göre her bir sistem ve cihaz, % 95 lik up-time oranı ile yıllık olarak (yaklaşık 8765 saat lik bir periyodu ifade eder) en fazla 18.2 gün (yaklaşık 438 saat) çalışma ve kullanım dışı (down-time) kalabilir. Buna göre sistemler; eğer bir yıl içerisinde arıza veya diğer etkiler nedeniyle 18.2 günden daha az (% 5 down-time) hizmet veremezler ise bu sürenin garanti süresine eklenmesine gerek yoktur. Ancak, yıllık olarak 18.2 günü aşan süre kadar garanti ve bakım zamanına iki kat süre eklenecektir.
3. Cihazla birlikte alınan yazılımların orijinal cd’leri(varsa lisansı ile birlikte) cihaz ile birlikte verilmelidir.
![]() |
sonrası (parça hariç, parça dahil) sözleşme yapılması durumunda bu süre boyunca da cihaz ile birlikte verilen yazılımların son sürümleri ücretsiz olarak yüklenecektir. Garanti süresi boyunca cihaza yüklenen yazılım güncellemelerinin orijinal cd’leri varsa şifre ve lisansları ile birlikte hastane idaresine teslim edilecektir.
5. Cihazın tüm parçaları kullanılmamış olacaktır. Aynı zamanda cihaz; hiç kullanılmamış olduğunu belirtir özel işaretli orijinal ambalajında teslim edilecektir. Daha önce "demo" amaçlı olarak kullanılmış cihaz teslim edilmeyecektir.
6. Cihaz kuruma teslim edildikten sonra gerek montaj sırasında ve gerekse montaj sonrası testler, kalibrasyon ve bakım/onarım sırasında, garanti süresi içinde olsun veya olmasın hiçbir firma personeli yanlarında o cihazdan sorumlu idarenin teknik elemanı olmadan cihaz odasına girmeyecek ve cihaza müdahalede bulunmayacaktır.
7. Yüklenicinin sorumlu teknik servisi, arızanm kendilerine bildirilmesi durumunda 24 (yirmi dört) saat içinde ilk müdahaleyi yapmakla yükümlüdür. Yüklenici yedek parça gerekmediği durumda anzanın kendilerine bildirilmesinden sonra en geç 2 (iki) iş günü içinde cihazı çalışır duruma getirmekle yükümlüdür. Bu süre cihaza ilişkin anzanın yükleniciye veya yetkili servise bildirildiği tarihden başlar. Cihazın arızasının 3 iş günü içerisinde giderilememesi halinde yüklenici tamir sonuna kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı idareye tahsis eder.
8. Yüklenici yedek parça gereksinimi varsa durumu idareye ve teknik birime bildirecek; en geç 10 (on) iş günü içinde cihazı çalışır duruma getirmek zorundadır. Tamir-bakim hizmeti en fazla 15 (onbeş) iş günü içerisinde bitmediği takdirde, tamir bakım hizmeti bitene kadar aynı özelliklerde bir cihazı geçici kullanım için kuruma verecektir. İthal izni gerektiren yedek parça değişimi durumunda belgelenmesi kaydıyla geçen süre bu süreye eklenecektir.
9. Tasarım ve imalat hatası nedeniyle cihazın neden olacağı insan kazaları ve her türlü maddi hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
10. Cihazın idareye teslim edildiği tarihten itibaren, kullanım hataları dışında yukarıda belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı anzanın 3(üç)’ten fazla tekrarlanması veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı anzaların toplamının 8(sekiz)’den fazla olması ve bu arızaların cihazdan yararlanamama sonucunu ortaya çıkarması durumunda, yüklenici cihazı değiştirmekle yükümlüdür. Ancak, cihazın birden fazla üniteden oluşması halinde yüklenici, sadece anzanın meydana geldiği ünite veya üniteleri değiştirmekle yükümlüdür.
11. Cihaza yapılacak her türlü müdahaleden sonra(periyodik bakımlar da dâhil olmak üzere) firma mühendisi tarafından teknik rapor düzenlenerek l(bir) nüshası teknik birime teslim edilecektir.
12. Cihazın periyodik bakımları garanti süresince, yüklenici firma tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Periyodik bakım esnasında yapılacak işlemler üretici firmanın kullanıcı ve/veya servis kılavuzlarında belirttiği standartlar dahilinde yapılacaktır.
13. Cihaz için ayrıntılı bakım programı daha sonra, cihazla birlikte Hastane Teknik Birim Sorumlusuna teslim edilecektir. Bu program aşağıdaki bilgileri içermelidir;
• Koruyucu bakımda yapılacak işlemler,
• Yedek malzeme listesi,
• Koruyucu bakım aralıkları,
• Arıza halinde başvurulacak telefon, faks, mail adresi, çağn ve cep telefon numaraları.
14. Yukarıda sayılan garanti hükümleri, yedek parça temini ve servis, bakım ve onarım hizmeti ile ilgili, sözleşme imzalama aşamasında, yüklenici firma ile üretici firmanın taahhütname vermesi zorunludur. Bu taahhütnamede kullanılacak olan yedek parçaların da garanti kapsamında olacağı ayrıç* belirtilecektir, (istenilen taahhütname yeterlilik^^i^mi^^ğildir.)
S-6.1) KAM/?:, V iv • r v •«'<• li '-Jl .Nı / IKAB/0N KANUHI VEARflŞtlRMA
/LU, /]' / A HASTANES1
^elektronik imzalı suretine http//e-b£lge.£aglik.govjtr adresinden d46defea07.8£9-4fcf0-b?7,®d93bc4912925 kodu ile eri ebilirsiniz.
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıstır.
- VUHES. Ng: 156817
4. EĞİTİM:
1. Yüklenici fırına cihazların kullanımına ilişkin kendi eğitilmiş personeli tarafından idarenin belirleyeceği tiim kullanıcılara en fazla 2 gün ücretsiz eğitim verilecektir. Ayrıca garanti süreci boyunca idarenin talep etmesi durumunda en fazla 2 gün süreyle 1 defaya mahsus eğitim verilecektir. Eğitime ait tüm giderler satıcı firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.
2. Yüklenici firma eğitimin hemen sonrasında eğitim verdiği kullanıcıların tek başlarına cihazı sağlıklı bir şekilde kullanabilmelerini test etmek için her bir kullanıcı için en az 1 defa test uygulaması yapmalıdır.
3. Yüklenici firma cihaz ile ilgili eğitim dokümanı hazırlamalıdır. Eğitim dokümanı içeriği sistemin genel tanımını, kullanım kılavuzunu, çıkabilecek olası arızalan ve bu arızaların çözüm önerilerini, periyodik bakımlarının nasıl yapıldığı bilgilerini içermelidir. Firma, eğitim içeriğine operatörler için gerekli ve uygun gördüğü daha başka konulan da ekleyebilir. Yüklenici firma eğitim dokümanım yazılı veya CD ortamında eğitim verdiği kullanıcılara eğitim başlangıcında temin edecektir.
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TRABZON KANUNÎ iG\lİM VE ARAŞTIRMA HASTAHESI Q U/m. Or. iııchefLIK X4bbi Genetik yDIp/Tfc», Nm 156817
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|