RENKLİ DOPPLER ULTRASONOGRAFİ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONUBu teknik şartname Hastanemiz Kadın Doğum Kliniği için satın alınacak olan Renkli Doppler Ultrasonografi cihazı özelliklerini kapsamaktadır.
2. SİSTEMİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
2.1 Bu bölümde yer alan maddeler, ihaleye katılan firmaların teklif edecekleri cihazda kesinlikle
bulunması gereken teknik özellikleri tanımlamaktadır. Firmalar, teklif ettikleri cihazda bu bölümde belirtilen özelliklerin opsiyonel özellikler dahil tümünün var olduğunu üretici firmanın orijinal teknik dokümanları ile belgelemek zorundadır.
2.2Teklif edilecek cihaz dijital beam former yapıda olacaktır.
2.3Cihaz ile obstetrik, jinekolojik, abdominal, pediatrik, neonatal, transkranial vb. çalışmalar yapılabilmelidir.
2.4Cihazda aşağıda listelenen görüntüleme modları bulunacaktır
a) Real-time B Mod
b) B+B Mod
c) B+M Mod
d) M -Mod
e) Pulse-VVave Doppler
f) Renkli Doppler
g) Eş zamanlı tripleks Mod (B Mod+Pulse VVave+Renkli Doppler)
h) Power Doppler (Color Doppler Energy Imaging-Color Angio gibi)
i) Bi-directional Power Doppler (Yönbilgili Power Doppler)
2.5. Doku Harmonik Görüntüleme sistemde kullanılabilen konveks, lineer ve endokaviter problarla yapılabilmelidir. Bu özellikte olmayan problar ve cihazlar kabul edilmeyecektir. Doku Harmonik Görüntüleme phase inversion, pulse inversion, pulse subtraction ya da coded harmonics metodlarından biri ile yapılmalıdır. Sadece filtreleme yolu ile yapılan Doku Harmonik Görüntüleme kabul edilmeyecektir.
2.6. Cihazın PW Doppler PRF değeri en az 1 kHz -40 kHz aralığında olmalıdır. Renkli modda
PRF üst değeri en az 20 KHz olmalıdır. Bu değerler çalışma sırasında ekrandan
izlenebilmelidir.
2.7. Cihazın PW Doppler örnekleme aralığı en az 1-20 mm aralığında olmalıdır.
2.8. Cihazda PW Doppler modda örnekleme aralığına en az ±89° açı verilebilmelidir.
2.9. Cihazın frekans bant genişliği en az 1-22 MHz aralığını kapsamalıdır.
2.10. Cihazın maksimum çerçeve hızı B-Mod’da en az 750 çerçeve/sn. düzeyine çıkabilmelidir
2.11. Cihazda ekranda seçilen herhangi bir bölgenin real time, frame rate değerinde azalma olmadan büyütülmesini sağlayan zoom özelliği bulunmalıdır.
2.12. Sistem en az 200 MB veya 2200 çerçeve sine veya 30 saniye sine hafızaya sahip olmalıdır. Sine hafızadaki görüntüler üzerinde post process işlemler ve ölçüm yapılabilmelidir. Harddiske istenildiğinde kayıt edilebilir olmalıdır. Bu hafızada görüntü seçilebilmeli, istenirse “playback yapılabilmelidir.
2.13. Cihaz konveks problarla en az 36 cm derinliğe kadar görüntü alabilmelidir.
2.14. Cihazın mevcut tüm problarıtarama işlemini tam elektronik olarak gerçekleştirmeli ve cihazla beraber yeni teknolojiye sahip problar verilmelidir.
2.15. Sisteme bağlanabilen tüm problar multifrekans ve/veya geniş band teknolojiye sahip olmalıdır. Konvansiyonel prob teknolojisine ek olarak çok sıralı kristal dizilimli en az 570 kristale sahip prob matrix array veya multi D array veya X Matrix veya en az 5000 sub elemente sahip IQ prob teknolojilerinden birine sahip olmalıdır.Yukarıda adı geçen gelişmiş prob teknolojierine sahip olmayan firmaların teklifleri kabul edilmeyecektir. Firmalar bu özellikteki Broblarının detaylarını teknik dokümanlarında gösterecektir.f\
HLSftGUK MUUURLUĞÛ I
|
2.16. Sistem ile aşağıdaki problar verilmelidir. _
- Sistem ile birlikteen az 1.0/7.0 MHz aralıkta çalışan Konveks prob verilecektir. (Madde 2.15’te belirtilen teknolojilerden birine sahip olmalıdır.)
- Sistem ile birlikte en az 4.0/9.0 MHz Endokaviter prob verilecektir. Bu probun tarama açısı en az 195° olmalıdır.
- Sistem ile birlikte en az 1.0/7.0 MHz Volümetrik Konveks Prob verilecektir.
2.17. Cihaza en az 4 adet elektronik prob aynı anda bağlanabilmen ve kullanılacak prob panel üzerindeki bir seçici aracılığı ile kullanılacak prob seçilebilmelidir.
2.18. Cihazda kullanılan tüm problar B-mod. Renkli Doppler ve Spektral Doppler’i aynı anda gerçek zamanlı gösterebilen tripleks modu ile çalışabilmelidir.
2.19. Cihazda değişik kullanıcıların hastalar üzerindeki farklı tarama bölgelerinde değişik problarla yapacağı çalışmalarda, tetkik türüne göre optimumrezolüsyonu sağlayabilecek preset fonksiyonu bulunmalıdır. Ayrıca kullanıcı kendine özgü yeni presetler oluşturabilmelidir.
2.20. Cihazın teknik özellikleri elverdiği sürece garanti süresi içinde, ihalede cihaz ile birlikte alınan aplikasyon ve yazılımlar için sonradan geliştirilen ve cihaza uyumlu olan tüm aplikasyon ve yazılımlar firma tarafından ücretsiz olarak yüklenecektir. Sistem upgrade edilebilir olmalıdır.
2.21. Teklif edilen cihaz uluslararası DICOM 3,0 görüntü transfer sistemi standartlarına sahip olmalıdır (Transfer, Media Storage, Print, VVorklist, Query/Retrieve).
2.22. Cihaz monitörü yüksek rezolüsyonlu, High Definition özellikte en az 19 inch boyutunda LCD
veya LED ekran olmalıdır.
2.23. Cihazda değişik derinliklerdeki eko intensitelerinin kontrolü için en az 8 (sekiz) kademeli zaman-kazanç kontrolü (TGC-STC) bulunmalıdır.
2.24. Cihazın dynamic range değeri en az 230 dB olmalıdır.
2.25. Teklif edilen cihazda görüntü kaydı yapılabilmesi için entegre hard disk bulunmalıdır. Hard disk kapasitesi en az 500 GB olmalıdır. Ayrıca görüntü kaydı amacıyla cihaza entegre bir CD veya DVD yazıcı olmalı ve cihaz üzerindeki CD veya DVD ortamına direk olarak hasta bilgileri ve görüntüleri durağan olarak JPEG yada TIFF vb formatında hareketli olarak MPEG veya AVI vb formatında kaydedilebilmeli, kaydedilen görüntüler herhangi bir PC de (windows işletim sisteminde) özel bir programa gerek duymadan incelenebilmelidir. Kaydedilen görüntüler tekrar çağrılabilmeli ve geri çağrılan görüntüler üzerinden ölçüm işlemi yapılabilmelidir.
2.26. Cihazda kullanılan lineer problar ile trapezoidal(sanal konveks format vb.) görüntüleme yapılabilmelidir.
2.27. Cihazda B mod ve Spectral Doppler mod’da tek tuşla görüntü optimizasyonuyapılabilmelıdır ( TEQ, ATO, ûuickScan, TGO, Automatic Optimitation v.b.).
2.28. Cihaz kolay ve hızlı kullanım için en az 8 inch ebatında dokunmatik menü ekranına sahip olmalıdır.
2.29. Cihazda B-Mod, M-Mod ve Doppler moduna ait parametrelerin ölçülebileceği ve hesaplanabileceği ayrıntılı programlar bulunmalıdır. Cihazda real-time Doppler auto-trace özelliği sayesinde spektral Doppler alınırken aynı zamanda ölçüm ve hesaplama yapılabilmelidir.
2.30. Sistemin obstetrik ölçüm ve hesaplama paketi olmalıdır. Aşağıdaki ölçüm ve hesaplamalar sistem ile yapılabilmelidir: Baş-popo uzunluğuna göre gebelik yaşı, Bipariyetal Çapa göre gebelik yaşı, Femur Uzunluğa göre gebelik yaşı, Humerus boyuna göre gebelik yaşı, Transvers abdominal çapa göre gebelik yaşı, Abdominal çevreye göre gebelik yaşı, Fetal ağırlık tahmini, Doğum tarihi tahmini, Fetal kalp atım hızı, Fetal biyofizik gelişim eğrileri.
2.31. Cihazda aşağıda belirtilen ölçümler gerçekleştirilebilmelidir;
a) B-Modda: Mesafe, çevre, alan, açı, hacim,
b) M-Modda: Derinlik, zaman, eğim, kalp atış oranı
c) Doppler Modunda: Zaman, hız, ortalama hız, akış hızı integrali, kalp atış oranı, pulsatilite
ınHûl/C'i / Dİ \ / Dİ \ /
|
arı |
2.33. İstenildiğinde teklif edilen cihazda 3 Boyutlu ( 3D ) B Mod görüntüleme ve 3 Boyutlu ( 3D ) Renkli Doppler görüntüleme özelliği ücreti mukabilinde eklenebilmelidir. 3D görüntüleme özelliği sistemde kullanılabilen Lineer prob, Konveks prob ve Endokaviter probların tamamı ile yapılabilmelidir.
2.34. Teklif edilen sistem ile verilecek3D/4D programı aşağıdaki özellikleri içermelidir.
a. Teklif edilen cihazda 4D hacim görüntülerinden faydalanarak, ardışık kesit B-Mod görüntüleri post process olarak görüntüleyebilen özellik bulunmalıdır. (Tomografik Ultrasound Imaging, Tomografik Multi İmaj vb.)
b. İki paralel plan arasında hacim görüntüleme özelliği bulunmalıdır. (Thick Slice Imaging vb)
c. Teklif Sistemin 4D frame rate değeri en az 30 volüme / saniye değerine kadar çıkabilmelidir.
d. 3D/4D Otomatik Volüm Hesaplama programı (XI Vocal veya VOCAL veya VRA vb.)
e. Teklif edilen 4D’li cihazda 4D görüntülerde ayrıntılı tarama için fetal yüz gibi uygulamaları detaylı ve özel bir gölgelendirme tekniği ile gösterilebilmesini sağlayan özellik bulunmalıdır.
(HD Live, XLight, Luminance v.b.)
f. Sisteme istenildiğinde Volümetrik Vajinal prob bağlanabilmelidir.
2.35. Teklif edilen cihaza istenildiğinde ücreti mukabilinde entegre olarak; obstetrik çalışmalarda fetal kalp morfolojisi ve vasküler yapıların optimal incelenebilmesini sağlayan özellik
eklenebilmelidir. (Stick , XStick v.b).
2.36. Teklif edilecek cihaza istenildiğinde bölgenin taramasını birleştirerek tüm alanın aynı anda incelenmesine olanak veren genişletilmiş alan görüntüsü özelliği ( extented field of vision, panoramik görüntüleme, VPan, Siescape, vb. ) eklenebilmelidir.
2.37. Teklif edilen cihazda lineer ve konveks problardan farklı açılarda ses dalgası gönderme ve bunlardan gelen bilgileri birleştirerek daha detaylı doku bilgisi alma özelliği (Compound Imaging, Crossbeam, SonoCT, M View, Sieclear, ApliPure vb.) bulunmalıdır.
2.38. Teklif edilen cihazda klinik bilgiyi kaybetmeden B Modu baskılayarak düşük akımları dedekte eden özellik bulunmalıdır. (SMI, MicroV, v.b.)
2.39. Cihazda artefaktları azaltarak B-mod rezolüsyonunu arttıran gelişmiş görüntü işleme teknolojisi bulunmalıdır ( Hl Rez, XRES, SRİ, X View, Precision Imaging, vb.)
2.40. Teklif edilen cihazda en az 4 ( dört) adet foküs ya da dinamik bölgesel fokuslama bulunmalıdır ve foküslerin yeri kullanıcı tarafından değiştirilebilmelidir.
2.41. Teklif edilecek cihaza istenildiğinde ücreti mukabilindeelastografi özelliği eklenebilmelidir. Sistemde Elastografi özelliği Strain Elastografi olarak eklenebilmelidir. Sistem ile verilecek olan Konveks prob, verilecek olan Endokaviter prob ile Elastosonografi yapılabilmelidir. Elastografi Görüntüleme modu görsel analizin(lezyonun sertlik derecesini gösteren renk kodları ) yanı sıra Strain ratio ölçüm programı içerecektir. Strain ratio ölçümü ile seçilen bölgede yer değiştiren piksellerin yani dokunun oranı hesaplanabilmelidir. Bu sayede seçilen iki doku bölgesi arasındaki sertlik derecesi nispi olarak sayıya dökülebilmeli ve ekrandan izlenebilmelidir.
2.42. Cihaza istenildiğinde opsiyonel olarak ücreti mukabilinde cihazın seri numarası değişmeden hastane ortamında yapılacak bir UPGRADE İşlemi ile BT ve MR cihazlarından alınan görüntüler ile ultrasonografi cihazından elde edilen görüntüleri gerçek zamanlı olarak birleştirebilmeli veya beraber gösterebilmelidir. Ayrıca bu özellik prob hareket ettirildikçe, BT ve MR görüntülerinin kesitleride değişmelidir. Canlı ultrasonografi görüntüsü ve BT ve MR görüntüsünün füzyon edilmesi işlemi ultrason probu üzerindeki manyetik alan sensörleri vasıtasıyla olmalıdır ve bu özelliğin satınalınması halinde ultrason eşliğinde girişimsel işlemler yapılabilmesi için füzyon görüntülere yön gösteren kılavuzluk eden her türlü donanım (ataçman, kılavuz, sensör v.b) ve yazılım (navigasyon v.b.) sistemle birlikte verilmelidir. Sistemde konveks prob ve endokaviter prob ile Füzyon Görüntüleme yapılabilmelidir.
2.43. Cihazla birlikte 1 (bir) adet siyah beyazvideo printerverilmelidir.
2.44. Cihazla birlikte 1 (bir) adet 3 kVA online çaltşan kesintisiz güç kaynağı verilmelidir.
|
MONTAJ:
Satıcı firma cihazları idari şartnamede belirtilen şekli ile kurumca gösterilen yere ücretsiz olarak monte edecek ve tüm malzeme ve aksesuarları ile çalışır durumda teslim edecektir. Montaj için gerekli tüm malzeme ve masraflar firma tarafından karşılanacaktır.
EĞİTİM:
Yüklenici firma cihazların kullanımına, bakımına ve olası arızaların giderilebilmesi ile kalibrasyonuna ilişkin kendi eğitilmiş personeli tarafından idarenin belirleyeceği tüm kullanıcılara en az 1 gün ücretsiz eğitim verilecektir. Eğitime ait tüm giderler satıcı firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. Eğitim talep tarihleri yüklenici firma ile idare arasında karşılıklı sağlanan mutabakat sonucunda kararlaştırılan zaman diliminde yapılacaktır.
GARANTİ SÜRESİ BAKIM VE ONARIMI:
.. Sistemin tamamı ( problar ve çevre elemanları dahil ) en az 2 yıl tam garantili olacak ve bu garanti yüklenici firma ve yetkili üretici veya ithalatçı firma tarafından verilecektir. Garanti süresince, arıza durumlarında her türlü servis, bakım, onarım, kalibrasyon, yedek parça, işçilik, yazılım güncelleme ve ulaşım için hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Kullanılacak olan yedek parçalar garanti kapsamında olacaktır. Garanti içinde cihazın bozuk olduğu süreler garanti süresine eklenecektir.
2. Mevzuata uygun olarak ve idarece uygun görülmesi halinde garanti süresi bitiminden sonra başlamak ve her yıl tekrarlanmak üzere en az 8 yıl için, yıllık olarak ihale bedelinin ihale günkü merkez bankası döviz alış kuru üzerinden hesaplanan döviz karşılığı tutarın en fazla % 8’ine kadar bedel ile yedek parça dahil anlaşma yapılabilecektir. Bu kapsamda arıza durumlarında her türlü servis, bakım, onarım, yazılım güncelleme, ulaşım, işçilik, kalibrasyon, yan ekipmanların bakım onarımları ve parça dahil (zamanla eskiyip aşınan parçalar ve Problar
hariç) arızalar giderilecektir. ... .
3. Teknik servise arıza bildiriminde bulunulduğunda mesai gün ve saatleri dahilinde en geç 2 iş günü içerisinde müdahale edilecek, yedek parça gerekmeyen durumlarda müdahaleden en geç 2 iş günü içerisinde cihaz çalışır durumda teslim edilecektir. Yedek parça gerektiğinde müdahaleden sonra en geç 15 iş günü içerisinde cihaz çalışır teslim edilecektir. İthal izni gerektiren yedek parça değişimi durumunda belgelenmesi kaydıyla geçen süre bu süreye eklenecektir. Bu süre 20 iş gününü geçmeyecektir, geçtiği takdirde kurumun yasalardan doğan hakları saklı kalacaktır. Firma tarafından garanti süresince en az yılda bir kez periyodik bakım yapılacaktır.
4. Garanti süresinden sonra da, ücreti karşılığında satın alınan ve cihaza takılan problar dahil tüm yedek parçalar en az 2 yıl garantili olacaktır.
5. Tasarım ve imalat hatası nedeniyle sistemin neden olacağı insan kazaları ve her türlü maddi hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
MUAYENE VE KABUL:
1. Cihazların muayene ve kabulleri idarece belirlenecek komisyon tarafından yapılacaktır. Muayene ve kabulde, şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontrol edilecektir. Ayrıca yedek parça, aksesuar ve sarf malzemelerinin kontrol sayımı yapılacaktır.
2. Muayene ve kabul sırasında firmalardan cihazın teknik özellikleri ve performansına ilişkin testlerin yapılması istenildiğinde gerekli personel ve düzeneği firma tarafından ücretsiz olarak sağlayacaktır. Muayene ve kabulde oluşabilecek kaza ve hasarlardan satıcı firma sorumludur.Muayene ve kabul sırasında firmadan ürünün / ürünlerin teknik özellikleri ve
etsiz
|
A-TANIM:
1.Cihaz, hesaplama paketine, kontrol sistemine, hızlı muayene yapabilme özellikleri, kullanıcı konforuna ve araştırma yapabilme olanaklarına sahip olacaktır.
B - VAZGEÇİLMEZ TEKNİK ÖZELLİKLER:
Bu bölümde yer alan maddeler ihaleye katılan firmaların teklif edecekleri cihazda kesinlikle bulunması gereken teknik özellikleri tanımlamaktadır. Firmalar, teklif ettikleri cihazda bu bölümde belirtilen özelliklerin tümünün var olduğunu üretici firmanın orijinal teknik dokümanları ile belgelemek zorundadır. Dokümanlar ile belgelenmemiş teknik özellikler sunulan teklifler değerlendirmeye alınmayacak ve teklif ihale kapsamı dışında bırakılacaktır. Başvuru sırasında sunulmamış dokümanlar geçersiz kabul edilecektir. Firmalar teknik şartnameye cevaplarını sırasıyla orijinal dokümanları üzerinde de işaretleyerek vereceklerdir.
1 .Teklif edilecek sistem dijital (digital bcam-formcr) yapıda olacaktır.
2.Sistem en az 1.500.000 kanal üzerinde tarama yapacaktır.
3.Sistemde aşağıda listelenen görüntüleme ınodları olacaktır
a. Real-time B Mod
b. B+B Mod
c. B+M Mod
d. Pulsed-vvave Doppler
e. Dııpleks Doppler
f. Renkli Doppler
g. Eş zamanlı Tripleks Mod (B Mod + Pulsed \vave + Renkli Doppler)
h. Po\ver Doppler (Renkli Doppler Fnerji Görüntülemesi-Renkli Anjiyo)
i. Ses demetlerinin farklı açılardan göndererek objenin sınırlarının daha net görülmesini sağlayan özellik (sonoCT. C'rossXbeam. Sieclear. Applpure vb.)
j. Doku Doppler
k. Doku Harmonik. Doku harmonik görüntüleme pulse substraction ve/veya phase inversion ve/veya pıılse inversion ve/veya coded harmonic teknikler ile yapılmalıdır. Bunun dışında, filtreleme yolu ile yapılan doku harmonic görüntüleme kabul edilmeyecektir.
4.Sistemin B-Mod görüntülemesi en az 256 gri skalaya sahip olacaktır.
S.Sistemin çerçeve hızı (frame rate) B Mod’da en az 2000 çerçeve/sn düzeyine çıkabilmelidir.
6. Sistemde rezolüsyonun düşmesini engelleyen HD zoonı özelliği bulunmalıdır.
7.Sistemin ‘cineloop4 hafızası B mod için en az 200 MB veya 2200 çerçeve B Mod görüntü, en az 32 MB Doppler bilgisi ve M Mod için cine hafızası olmalıdır. Bu hafızada görüntü seçilecek, istenirse playback yapılacaktır. Hard diskte istenildiğinde kayıt edilebilir olacaktır.
S.Sistem uygun problar ile en az 38 cm derinliğe kadar görüntü alacaktır.
9.Sistem volüm görüntülerini ra\v data (ham veri) işleme teknolojisiyle kayıt edebilmelidir.
10.Sistem pinsiz prob teknolojisine de sahip olmalıdır.
11 .Sistem ile verilecek olan problarla Doku Hannoniği (Tissue Harmonic Imaging) modunda görüntüleme yapılmalıdır.
12.Sisteme bağlanabilen tüm problar multi-frekans veya wide-band (broad-band) teknolojiye sahip olmalıdır. Konvansiyonel prob teknolojisine ek olarak çok sıra kristal dizilimli matriks veya multi-d teknolojisine sahip en az 900 kristalli lineer probta sisteme bağlanabilmelidir. Bu teknolojilerden herhangi birine sahip olmayan probları kullanan sistemler kabul edilmeyecektir.
13.Sistem 3 adet prob aynı anda bağlanacak ve konsolda yer alan dokunmatik ekran üzerinden kullanılacak prob seçilecektir.
14.Cihazlarla birlikte temel özellikleri aşağıda belirtilen 3 (üç) adet prob verilecektir. Cihaza takılabilen tüm probların teknik özellikleri ayrıntılı olarak belirtilecektir.
a. 1 adet 1 - 8 MHz frekans band aralığında çalışan Dört Boyutlu çalışma özelliğine
|
c. 1 adet 1 -7 MHz frekans band aralığında çalışan obstetrik incelemeler için Konveks prob
15.Sistem 2 (iki) MHz ile 18 (on sekiz) MHz arasındaki ultrasonograflk sinyalleri destekleyebilecek bir yapıda olmalıdır.
16.Sistemde çok sayıda kullanıcının birbirlerinin ayarlarını bozmadan kullanabilmesi veya farklı hasta tiplerine göre ayarlı sistem kontrollerinin çok kısa sürede seçilebileceği değişik problar için tetkik türüne göre değişik fabrika ayarı(preset) bulunacak ve bunlar sistem üzerinden istenildiğinde seçilebilecektir.
17.Sistemde uluslar arası DICOM 3.0(print. Store. Print. Modality Worklist, Query/Retrieve, MPPS) görüntü transfer sistemi için gerekli yazılım veya donanım bulunmalıdır.
18.Sistem monitörü yüksek çözünürlüklü ve en az 23 ineli boyutunda LCD ve/veya LED özellikli olacaktır. Ayrıca kullanım kolaylığı için menü ve ayarlamaların kontrolünün yapılacağı en az 12 inch boyutunda dokunmatik ekranı olacaktır.
19.Cihazda en az 8 kademeli zaman kazanç ayarı (STC. TGC vb.) yapılabilecektir.
20.Sisteme entegre en az 450 GB kapasiteli lıard disk bulunmalı ve ayrıca DVD-CD yazıcısı bulunacaktır. Görüntüler JPEG, BMP ve TIFF formatında, video görüntüler ise AVI, MP4 formatlarında hard diskte kayıt edilebilecektir.
21.Sistemin toplam dinamik erimi en az 250 dB düzeyinde olacaktır. Kullanıcı tarafından ayarlanabilir dinamik aralığının kaç kademede ayarlanabildiği belirtilecektir.
22.Sistemde mesafe, çevre, alan, hacim, açı ölçümleri ile birlikte kalp atım hızı, PI. RI, S/D gibi parametrelerin ölçümleri yapılacaktır. Sistemde gerçek zamanlı otomatik Doppler ölçüm paketi bulunmalıdır.
23.Sistemde oluşturulan görüntüler üzerinde tanısal kaliteyi arttırmak amacıyla çözünürlüğün en üst düzeye ulaşabilmesi için gereken tüm parametreleri (dynamic range. gam vb.) B-nıode ve spcktral Doppler incelemelerde tek tuş ile senkroııize edebilmeye yönelik program bulunmalıdır (Automatic Tissue Optiınization ya da 1SCAN veya TEQ ya da Grayscale Optimization veya Quickscan).
24.Sistemde 4D görüntülemede tek tuş ile eş zamanlı otomatik optimizasyon sağlaşan ve tarama sırasında referans görüntünün yeri değiştirilse bile optimizasyon için gereken düzeltmeyi otomatik olarak yapan özellik (SonoRenderlive) bulunmalıdır.
25.Sistemde görüntüdeki artefaktları elimine edip spckle gürültüsünü azaltarak rezolüsyonu arttıran özellik (Speckle Reduction Imaging-SRl veya XRF,S ya da Vascular Clarify) bulunmalıdır.
26.Teklif edilen sistemde 3D (üç boyut) çalışma ve Real l ime 4D (3 boyut + zaman) çalışma yapılabilmesi için volumetrik çerçeve hızı uygun problar ile en az 45 frame/sn'ye kadar çıkabilen çok gelişmiş bir yazılım ve donanım bulunacaktır.
27.Sisteme ileride istenildiğinde rutin obstetrik çalışmalarda fetal kalp anomalilerinin volumetric incelemesi için özel bir program (STIC) ücreti karşılığı eklenebilmelidir. Bu program yardımıyla, fetal kalp morfolojisi ve vasküler ilişkilerin incelenmesi sağlanmalıdır. Fetal kalp atımı 4D cine hafızaya kaydedilebilmeli ve tek heart cylce’ı ekranda multiplanar görüntülenerek anomalilerin ve fetal kalp anatomisinin detaylı incelenmesi sağlanmalıdır.
28.Sistemde yarı otomatik olarak biyometrik (BPD. HC. AC, FL) ölçüm özelliği bulunııalıdır (Sono Biometry, Auto OB Measurements vb.).
29.Sistemde otomatik Doppler trase ölçüm/hesaplama özelliği (Automated Doppler caiculation, eSieCalcs vb.) mevcut olmalıdır.
30.Sistemde gri skala kan akım hemodinaıııiği (advanced dynamic flo\v. B-Flow, Sie-Flovv vb) özelliği olmalıdır.
31.Sistemde volumetrik görüntüleri kesitler halinde görüntüleyebiİme (Tomografik görüntüleme özelliği, TU1 vb.) özelliği bulunmalıdır.
32.Sisteme Elastogralı ve analiz özelliği ileride istenildiğinde ücreti karşılığında eklenebilmelidir.
33.Sistemde 3D/4D görüntüler üzerinde.herhangi ek bir program çalıştırmadan eşzamanlı veya off-line olarak en az on larklı açıdan hareket ettirilerek farklı bölgelerin optimizasyonunu sağlamava ve teşhise yardımcı olacak hareket ettirilebilir ışık kaynağı (HD livc vb.)öz.elliği bulunmalıdır. Ayrıca ileride istenildiğinde ücreti karşılığında fetal iç yapıların ve kömürlerin görüntülenmesine olanak sağlayan, erken dönem çoğul gebeliklerde kese tayini, erken haftalarda fetal beyin gelişimi, ilerleyen haftalarda
, I.C. IHAUZIJS VmLUiGI İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 \/
. THflBZnNS B.U lUNUkl EĞİTİM YE ARAŞTIRMA HASTANESİ , \ i./, .. ...
IHABZONKANUİ» EGUJMyf »RAŞTIRMA . .. tı 7’uucııv CU7İUrA»l tC.TBA6Z0«VAlIllâİLİŞİKM«0URIU<;U
“S£«Xr've , Dur Ur. f>üİL-n GHHSÜT ERZİNCAN s.t» uw«ıiıw»Up!:i.K.>uiTai‘a
Yrd. Doç. Dr\fler}&KULAKSIZ Pı^ıaidfokUflnam Doç.fn Yı/y.n Ar.vucıu irkin
Kadın HastalıMîli^Çoğunı Uzmanı l»ıı/T\y/Nı»j 129066 Kau». Mj»uıVıi»ı i^uu.ıum u/nuım
148008 V, "îî/VV
|
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
a) Cihazların teknik şartnamelerinde ayrıca bir hüküm belirtilmediği takdirde; garanti süresi en az 2(iki) yıl olacak, cihazın katalogunda belirtilen periyotlarda (3 aylık. 6 aylık vb.) yedek parça dahil tüm servis, bakım ve onarım hizmetlerini yüklenici firma ücretsiz sağlayacaktır. Garanti süresince, arıza bildiriminden sonra 24 (yirmi dört) saat içerisinde cihaza müdahale edilecek, 5 (beş) işgünü içinde yapılamayan arızalarda yüklenici firma hizmetin aksamaması için ücretsiz olarak muadil cihaz verecektir. 30 (otuz) işgünü içinde yapılamayan arızalarda cihaz yenisi ile ücretsiz olarak değiştirilecektir. Bu maddedeki hizmetleri sağlayacağına dair aday veya isteklilerin kendi taahhütleri ile birlikte yetkili üretici ve/veya ithalatçı firmaların taahhüdünü de sözleşme aşamasında vermesi gerekmektedir.
b) İhaleyi alan yüklenici firma cihaz ile birlikte cihazın orijinal kullanım, bakım, onarım ve teknik servisi için gerekli dokümanları, bir adet Türkçe kullanım kılavuzunu, ithal ürünler için orijinal İngilizce maııuel'ini ve kalibrasyon gereken cihazların 1 yıl geçerli kalibrasyon sertifikasını (etiketi ile birlikte) cihazın muayene ve kabulü aşamasında vermelidir.
c) Garanti süresi bitiminden itibaren en az 5(beş) yıl süre ile yedek parça dahil ve hariç olmak üzere fiyatlar ayrı ayrı belirtilerek, katalogda belirtilen periyotlarda(aylık, iiç aylık, altı aylık gibi) servis, bakım ve onarım hizmetlerinin ücreti karşılığında verileceğine ve yedek parça dahil bakım-onarım ücretinin, cihaz ihale bedelinin %5'inden fazla olmayacağına dair aday veya isteklilerin kendi taahhütleri ile birlikte yetkili üretici ve/veya ithalatçı firmaların taahhüdünü de sözleşme aşamasında vermesi gerekmektedir. Bu taahhütte kullanılan yedek parçalarında garanti kapsamında olacağı ayrıca belirtilmelidir.
d) Garanti sonrası yedek parça ihtiyacının karşılanmasında, bakım onarım hizmet sözleşmelerinde kullanılmak üzere; teklif edilen cihaza ait tüm yedek parçalar ile ömürlü parçaların (röntgen tüpü vb.) adını, kullanım ömrünü garanti süresini, lıyatını ve idarece belirlenecek diğer bilgileri içeren listesi Türk lirası ve döviz bazında verecektir. Bu listede yer alan yedek parçaların cihazın kullanım ömrü süresince taahhüt edilen döviz fiyatlarını geçmemek üzere temin edileceğine dair isteklinin taahhüdü ile birlikte üretici/ithalatçı firmanın da taahhüdünü sözleşme aşamasında verecektir. Yedek parçalar ile ömürlü parçalar için teklif edilecek fiyatlar rayiç fiyatlara uygun olacak ve toplamı cihaz bedelinin % 200'iinü geçmeyecektir. İstekli tarafından bu listede kasten veya sehven belirtilmeven vedek ve ömürlü parçaların ücretsiz değiştirileceğine dair taahhüt de
sözleşme aşamasında verilecektir.
e) Tıbbi cihazların garanti süresi boyunca en az %95 uptiıne (cihaz aktif faaliyet süresi) olacaktır ve bu sürelere ulaşılamaması halinde ulaşılamayan her süre için garanti süresine iki katı süre eklenecektir.
f) Cihazların Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından verilen (TİTIJBB) onaylandığını belirtir belgeyi firma teklifiy le birlikte sunmalıdır. Kapsam dışı olan cihazlar için L BB kapsam dışı belgesi olmalıdır ve teklifte sunulmalıdır. UBB numarası cihaz tesliminde yazılı olarak bulunmalıdır. UBB onaylı olmayan ve/veya IJBB kapsam dışı olmayan cihazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
F-F.ĞİTİM:
İhaleyi alan yüklenici firma, birliğe bağlı hastane idarelerinin talebi halinde cihazların montajlarının yapılacağı yerlerdeki personele cihazın kullanım ve bakımı üzerine ücretsiz eğitim verecektir.
F-TFKNİK SF.RVİS GARANTİ:
Cihaz/Sistem en az 2 (iki) yıl (24 ay) süre ile garantili olacaktır. Yüklenici tarafından garanti süresince ücretsiz servis, yedek parça ve bakımı kapsayan tam garanti verilecektir. Garanti süresi bitiminden sonra satıcı ve üretici firma 10 vıl ücreti karşılığında yedek parça ve servis sağlayacağına dair taahhüt belgelerini sözleşme aşamasında sunacaktır.
![]() |
H-MONTAJ:
Yüklenici firma, cihazları kurumumuz tarafından belirtilen hastanelere ücretsiz olarak monte edecek ve tüm malzeme ve aksesuarları ile çalışır durumda teslim edecektir. Montaj için gerekli tüm malzeme ve masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır. Hastanenin taşınması veya cihazın başka bir yere kurulması gerektiğinde firma tarafından 1 (bir) defaya mahsus olmak üzere taşınması ve kurulumu ücretsiz yapılacaktır.
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
TC.
TRABZON VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü S.B.Ü. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği
Sayı : 23618724/949
Konu : Yaklaşık Maliyet (USG Cihazı)
SAYIN FİRMALAR YAKLAŞIK MALİYET İÇİNDİR
Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıda belirtilen ihtiyaç kalemleri için yaklaşık maliyet hesap cetvelinde kullanılmak üzere ilgili ihtiyaç kalemlerinin K.D.V hariç birim fiyatlarının 27.06.2018 tarihi saat 15:00’a kadar tarafımıza bildirilmesi için;
Gereğini rica ederim.
e-imzalıdır.
Özgür GÜLCAN İdari ve Mali İşler Müdür Yrd.
|
|
ANABIRI |
BİRİM |
TOPLAM |
KOD |
MALADI |
MIKTAR M |
FİYAT |
TUTAR |
1 |
Üst Düzey 4D Renkli Doppler Ultrasonografi |
2 |
Adet |
|
|
2 |
Renkli Dopler Cihazı Ultrasonografi Cihazı |
4 |
Adet |
|
|
Genel Toplam: |
|
EKİ
-Teknik Şartname
Kaşüstü Mah. Topal Osman Sok. No:7 Yomra/TRABZON Bilgi için:Tuğba KÖSTERE
Faks N°:046:23415654 Unvan:Hizmet Alımı Personeli
e-Posta:tugba.kostere@saglik.gov.trİnt.Adresi: trabzonkanunieah@gmail.com Telefon No 0 462 341 56 30 11638
Evrakın elektronik imzalı suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden 3a5f82b1-30b3-44a2-ab85-a8fe918b731b kodu ile eri ebilirsiniz.
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanuna göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıstır.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|