SAĞLIK BAKANLIĞI İĞDIR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Başkanlığı
İdaremizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktan yazılı (3) kalem TIBBİ CİHAZ ALİM İHALESİ alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale edilecektir.
![]() |
|||
1. Cihaz, intra venöz. intra-arteriyal, kat. .ya entcral ilaç uygulamalarına uygun olmalıdır.
2. Cihazın menüsü mutlaka Türkçe olmai iır.
3. Cihaz hafit, kolay taşınabilen özellik*.. . ağırlığı cn fazla 2.5 Kg olmalıdır.
4. Cihazlar kendi bünyesinde bulunan k .-.ık sistemi sayesinde: ayrı bir aparata ve sisteme ihtiyaç duymadan üst (İste kilitlenerek kullanılabilmeli
5. Cihaz 100-240 volt. 50/60 Hz şehir j. ke cereyanı ile çalışabilıtıelidir.
6. Cihaz farklı marka enjektörlerle kulla Imelidir. Cihaz 5, 10. 20, 30. 50 ve 60 mİ enjektörlerle kullanıma uygun olmalıdır.
Cihazın opsiyonel olarak istenildiğin : adet ile 24 adet cihazın birlikte bağlanabileceği ve bu sayede tek bir Üniteden şarj edilebildiği l:ı .hastane bilgi sistemi) ile haberleşebildiği ve barkod okuma özelliğinin de eklenebildiği doock sta; sistemi olmalıdır.
8. Cihazda opsiyonel olarak istenildiğin t<r . erilecek doock station sisteminin Özerinde alarmların daha rahat takip edilebilmesi için alarm lambası < T Fİ renkli l.CD ekran bulunmalıdır ve sistem taşıma kulpu ile taşınabilmclidir.
9. Cihazda opsiyonel olarak istenildiği: erilecek doock station sistemi, hastanedeki ilgili servisin takip kolaylığı açısından merkezi sisteme ivağlanabilmclidir ve tek bir monitörden infüzyon aktiviteleri izlcnebilmelklir.
10. Cihazda aşağıdaki modlar bulunmalımı
• Hız Modu
• Sflre Modu
• Vücut Ağırlığı Modu
• Rampa Yukarı/Aşağı Modu
• Sıralı Mod
• Mikro Inft'ızyoıı Modu
11. Cihaz da 1P23 veya lf’22 su ve sıvı gc. ezlik koruma özelliği olmalıdır.
12. Cihazın 3.5 inch büyüklüğünde dokuj nik olmayan. TFT renkli IXD ekranı olmalıdır.
13. Cihazda ekran parlaklığı cn a/ sekiz ı.- kademede ayarlanabilmelidir
14. Cihazın ekranından mutlaka, iııfilzyor ;zı. çalışma modu. infiizyon volümü, basınç değeri ve batarya durum göstergesi izlenebilmelidir.
15. Cihaz r> ıııl/saat hızla en a/ 8 (sekiz) çalışan bataryaya sahip olmalıdır. Ayrıca cihazın bataryası tam kapasitesine 6 (altı) saatten kısa süred, uj olabilmelidir.
16. Cihazda elektrik kesildiğinde batarya malik Olarak devreye girmelidir
17. Cihazın kullanım ıııeniVsü ve üzerinde i I umu membuarı tuş paneli mutlaka Türkçe olmalıdır.
18. Standartizttsyoıııı sağlamak içir. peru. . :ı pompasının menüsü ile aynı marka inlüzyon pompalarının menüsü aynı olmalıdır.
19. Cihaz 0.1-1500 m l/saat hızımı kadar im on yapabilmelidir.
• 0.1-99.99 mİ/saat arasında 0.01 artışla
• 100*999.9 ml/saat arasında 0.1 artışla
• 1000*1500 ml/saat arasında I ı. rtışla
20. Cihazda 0 1-9999.99 mİ giden volüm • mİ aralıklarla ayarlanabilmelidir.
21. Cihazda I dakika ile 99 saat 59 dakika .mda süre ayarlanabilmelidir.
t
22. Hız. gjdcn volüm veya zaman dcgeı: ındeıı herhangi ikisi cihaza girildiğinde, üçüncü değer otomatik olarak cihaz tarafından belirlenebilirle! tır.
23. Cihazda kalan volüm veya giden Cim, kalan zaman ve toplam verilen volüm sürekli takip edilebilmelidir.
24. Cihazda bol us 0.1-1500 m l/saat arası :.ı ayarlanabilmelidir. İslenilen değer otomatik veya manucl olarak tek tuşla verilebilmelidir.
25. (ihazın do/ hesaplama modu olmal \ğırlık veya /amana bağlı olarak miligram vc mikrogram doz ünitelerine dayanan kullanım hızı oto .mk olarak hesûplanabilmelidir.
26. Cihaz en son kaydedilen 2000 olayı I . asında saklayabilmeli ve kullanıcı bu verilere ulaşabilmelidir.
27. Cihaz tek tuşa basılarak bekleme mt .. I a gelebilmeli ve I dakika ile 24 saat arasında bekleme süresi ayarlanabilmelidir.
28. Cihazda en az 2000 çeşit ilaçtan oluşm >;r ilaç kütüphanesi yüklü olmalıdır
29. Cihazda, üçüncü kişilerin müdahale 11 önlemek amacı ile manucl ve otomatik olarak devreye sokulabile» tuş kilidi sitemi olmalıdır
30. Cihazda en az 11 (onbir) veya 9 (Dr» seviyeli vc 150-975 mmHg aralığında ayarlanabilen oklüzyon basınç kontrolü olmalıdır.
31. Cihazda mutlaka DPS (Dinamik . inç Tarama Sistemi) olmalıdır. Bu sistem sayesinde ek komplikasyonlar gelişmesinin önlem - amacıyla, infUzyon esnasında, ekranda gerçek zamanlı baı grafik olarak basınç durumu takip edi 1 melidir. Iııltizyon esnasında reci zamanlı olarak izlenen. Basınç grafiği, basınç değerine göre eıı az 3 fa- renkle izlenebilmelidir.
32. Cihazda basınç birimi “mnıtlg. kPa. bar ve p-si" olarak scçilebilmelidir
33. Cihazda dual CPt mevcut olmalıdır \o bu sayede tüııı güvenlik ile ilgili fonksiyonların kontrolü otomatik olarak sağlanabil melidir.
34. Cihazda görsel ve sesli alarmlar ver lalıdır. Cihazın ekranında oklttzyon, boş batarya. VTBI bitti, şırınga boş, şırınga bağlı değil, şınng.ı > •şalmak üzere, kapak açık, sistem hatası, AC yok vb. alarmlar izlenebilmelidir.
35. Cihazda hatırlatma alarmı bulunmalı ve bu alan» 1-5 dakika arasında I dakikalık adımlar ile ayarlanabilmelidir.
36. Cihazda "Süre dolmak üzere" ön ırmı bulunmalıdır ve bu alarm 1-30 dakika aralığında ayarlanabilmelidir.
37. Cihazda alarm ses seviyesi en az sekiz >ı kh kademede ayarlanabilmelidir.
38. Cihazda alarm durumunda, farklı renk kullanıcıyı uyaran alantı lambası mevcut olmalıdır.
3<>. Cihazda istenildiğinde KVO mod aktif edilebilmelidir. KVO hızı 0,1-5 mlrtı aralığında ayarlanabilmelidir.
40. Cihazda lek tuşa basılmak suretiyle • ıd-hy (bekleme) modıına gcçilebilmelidir. Cihazda stand-by (bekleme) süresi 1 dakika ile 99 saat 5" .-aı-Lİka arasında ayarlanabilmelidir.
41. Cihaza T1VA modu yüklenebilir olmulıc ı
42. Cihuzda opsiyonel olarak sıralı mod mınmalıdıı. Bu sayede kullanıcı isteğine göre aynı inttizyon esnasında farklı hacim, hız vc sıırc .-eri ayarlanarak mtüzyoıı işlemini gcrçckleşiirmek mümkün olmalıdır.
43. Cihaz. RS232 bağlantısını, hemşire ça ırayüzOnü vc DC güç giriş aıayüzünü bünyesinde bulunan çok işlevli arayDze sahip ıck bir konnektör :■ ağlayabilmelidir
44. Cihazlar yapısında bulunan pompa bağ a rayı sayesinde: herhangi bir aparat, harici kilit mekanizması ve dock station sistemine ihtiyaç duy m. ü . üst üste birbirlerine kilitlenebilir yapıda olmalıdır.
45. Cihaz teknolojik gelişmelere göre güne enmeye uy gun yapıca olacaktır.
46. Cihaz üretim hatalarına karşı 2 (iki) yıl _ ar.tnti kapsamında olacaktır.
|
Sistemin Genel özellikleri
1. Beyin Cerrahisi, Ortopedi, Kulak Burun Boğaz, Plastik Cerrahi kliniklerinde kullanıma uygun olmalıdır.
2. Kraniotomi, kafa tabanı, Transphenoidal, transoral, spinal, servikal, greft alma, kranial perforasyon gibi birçok cerrahi işlemin yapılabilmesine olanak sağlamalıdır.
3. Farklı cerrahi uygulamalarda kullanılmak üzere çeşitli boylarda ince, süper ince, standart, düz, teleskopik, açılı ataçmanlar, kranial perforatör, kraniotomi ataçmanlan ve resiprokal, sagital, osilasyonal mikro testere ataçmanları ve tel sürücü ataçmanlan bulunmalıdır.
4. Sistemde kullanılan ataçmanlardan; standart düz ve açılı ataçmanlar, ince ataçmanlar ve kraniotom ve delki ataçman maksimum 80.000 d/dk, süper ince ataçmanlar maksimum 20.000 d/dk ve perforatör ataçmanı maksimum 1.250 d/dk'da çalışabilmelidir.
5. Sistem kullanım esnasında rahatsız edici derecede ısınmamalı, hava veya su ile soğutma sistemine gerek duymamalıdır.
6. Sistem 220-230 V, 50/60 Hz elektrik ile çalışmalıdır.
7. Sistem aşağıdaki parçalardan oluşmalıdır.
a. Kontrol ünitesi 1 adet
b. Mikromotor l adet
c. Ayak kontrolü 1 adet
Kontrol Ünitesi Teknik Şartnamesi
1. Elektronik ve mikroişlemcili olmalıdır.
2. Açıldığında sistem testlerini otomatik olarak yaparak kullanıma hazır hale gelmelidir.
3. Renkli dokunmatik LCD ekran vasıtasıyla takılan motorların modeli, maksimum ve gerçek hız değerleri, irrigasyon yüzde değeri, motorun dönüş yönü, geçerli ayak pedalı fonksiyonu izlenebilmeli, hız ve irrigasyon değerleri ayarlanabilmelı ve sistem ayarları yapılabilmelidir.
4. Sistem ayarlarından ekran ve ses ayarları, motor çalışma ayarları, ataçman ayarları ve ayak pedalı ayarları yapılabilmelidir.
5. iki adet mikromotor çıkışı ve bir adet ayak pedalı çıkışı bulunmalıdır.
6. Takılan mikromotor tipini otomatik olarak tanıyarak modelini ve maksimum çalışma hızını LCO ekranda gösterebilmelidir.
7. Mikromotor hız ayan 8.000 • 80 000 d/dk arasında 1.000 d/dk hassasiyetle arttırılıp azaltılabllmelidir. Mikromotor aktifken gerçek hız, mikromotor aktif değilken seçilmiş olan maksimum hız kontrol ünitesi LCD ekrandan Izlenebilmelidir.
8. Mikromotor hem sağa hem de sola dönüş özelliğine sahip olmalıdır. Dönüş yönü istenildiğinde kontrol ünitesi LCD ekranından ve/veya ayak pedalından seçilebilmelidir.
9. Mikromotor sola dönerken kontrol ünitesi sesli uyarı vermelidir ve uyarının ses yüksekliği kademeli olarak kontrol ünitesi LCD ekranından ayarlanabilmelidir.
10. Kontrol ünitesine entegre şekilde çalışan irrigasyon ünitesi bulunmalıdır.
11. irrigasyon ayarı, LCD ekrandan dokunmatik olarak maksimum (96100) 75 ml/dk olacak şekilde %5 -%100 arasında %5 hassasiyetle ayarlanabilmelidir.
12. LCD ekranın parlaklık ayarı, uyarı seslerinin şiddeti ve dil seçimi LCD ekrandan yapılabilmelidir.
13. Boyutları yaklaşık 278 mm x 268 mm x 160 mm (G x D x Y), ağırlığı yaklaşık 6,9 kg olmalıdır.
Mikromotor Teknik Şartnamesi
1. Sessiz ve vibrasyonsuz çalışmalı, ergonomik, ince ve hafif olmalıdır. Mlkromotorun tork gücü en az 3 Nm olmalıdır ve tork gücü sabit olmamalı, %30 •%100'lük değerler arasında %10'luk hassasiyetle LCD ekrandan ayarlanabilmelidir.
2. Çalışma esnasında kullanıcıyı rahatsız edecek seviyede ısınmamalıdır.
3. Etilenoksit ve otoklav sterilizosyonuna uygun olmalıdır, gerektiğinde yıkanabilmelidir.
4. Hız ayarı 8.000 - 80.000 d/dk arasında 1.000 d/dk hassasiyetle arttırılıp azaltılabiln^liüiı.
Evrsfcın elektronik imzalı sureline hWpVAs-bctge.saglik.gov.tr ıdfcsinc4.n S62c966;ı-8l6S-«ccl-Kİ''a-fHÎJ^»‘s!>lW»<?li Bo belge 5070 «yılı elektronik imıa kanuna jiOee trüvenli clektr«..k im/a ilo m.MilanmıMir.
5. Hem sağa hem de sola dönüş özelliğine sahip olmalıdır. Dönüş yönü istenildiğinde kontrol ünitesi LCD ekranından ve/veya ayak pedalından seçilebilmelidir.
6. Kablo bağlantısı sabit olmalı ve diğer ucunun kontrol ünitesine bağlantısı kolayca saglanabilmelidir.
7. Mikromotorun belirlenen maksimum hıza ulaşma ivmesi ve yavaşlama ivmesi birbirinden bağımsız olarak %10 -%100'lük değerler arasında %10'luk hassasiyetle LCD ekrandan ayarlanabilmelidir.
8. Mlkromotora tel sürücü ataçmanı takılması durumunda osilasyon ayan 1*5 kademe arasında LCD ekrandan ayarlanabilmelidir.
9. Çok çeşitli cerrahi işlemlerin yapılmasına olanak sağlayacak şekilde 21 farklı ataçman takılabilmelidir.
Ayak Kontrolü Teknik Şartnamesi
1. Ameliyathane koşullarına uygun, dayanıklı ve su geçirmez özellikte olmalıdır.
2. Ayak kontrolü üzerinde mikromotorun hızının 8.000 d/dk ile 80.000 d/dk arasında progresif olarak ayarlanabilmesini sağlayan ayak pedalı bulunmalıdır.
3. Ayak kontrolü üzerinde ayak pedalından ayrı bir fonksiyon düğmesi bulunmalıdır. Fonksiyon düğmesine aşağıda yer alan fonksiyonlardan biri kullanıcı tarafından atanabilmelidir. Atanan bu fonksiyon LCD ekran üzerinde sürekli olarak görünmeli ve kullanıcıyı bilgilendirmelidir:
Ayak pedalını açma/kapama
LCD ekranda görünen iki motor arasında geçiş yapma
Maksimum hız seçiminin yapılması [%30 (24.000 d/dk), varsayılan (64.000 d/dk) ve %100 (80.000 d/dk)j
Dönüş yönünün değiştirilmesi irrigasyon açma/kapama Basıldığında %100 sürekli yıkama yapma Fonksiyon seçmeme (iptal)
Sistemle birlikte aşağıdaki aksesuarlar seçilebilmelidir:
1. Perfaratör Ataçmanı 1 adet
2. Kraniatomi ataçmanı yetişkin 1 adet
3. Kraniatomi ataçmanı pediatrik 1 adet
4. Laminektomi ataçmanı 1 adet
5. Uzun açılı ataçman 1 adet
6. Kısa düz ataçman 1 adet
8. Yetişkin delici uç 10 adet
9. Yetişkin kesici uç 10 adet
10. Pediatrik delici uç 5 adet
11. Pediatrik kesici uç 5 adet
Yukarıda listelenen ataçmanların kullanımı için başka aksesuarlara gerek olması durumunda teklif bütünlüğünü bozmadan bu aksesuarlar da verilmelidir.
|
. .o./.<^;c|.01i3a-<KM5a4«7S86 kodu ile crisebilımni».
|
1. Cihaz, inıra venöz. intra-arteriyal. k.r »oya enteral ilaç uygulamalarına uygun olmalıdır.
2. Cihaz hatif, kolay tanınabilen özellik c ağırlığı en fazla 2.5 Kg olmalıdır.
3. Ciha/ 100-240 volt. 50/60 Hz şehir ^ !>cke cereyanı ile çalışabilmclidir.
4. Cihaz, flmıa bağımsı/, uluslararası si ^artlara u>gun infilzyon pompa setleri ile kullanılabilmelidir.
5. Cihazlar kendi bünyesinde buluna: .:/ak sistemi sayesinde; ayrı bir aparata vc sisteme ihtiyaç duymadan, üst üste kilitlenerek kulla »bilmelidir.
6. Cihazın opsiyonel olarak istenildiğin .. 2 adet ile 24 adet cihazın birlikte bağlanabileceği ve bu sayede tek bir üniteden şarj edilebildiği. • is (hastane bilgi sistemi) ile haberleşebildiği ve barkod okuma özelliğinin de eklenebildiği doock staîıo.1 sistemi olmalıdır.
7. ( iha/da opsiyonel olarak istenildiği; : verilecek doock station sisteminin Özerinde alarmların daha rahat takip edilebilmesi için alarm lamba TFT renkli I.CD ekran bulunmalıdır ve sistem taşıma kulpu ile taşınabilmclidir.
S, Cihazda opsiyonel olarak istenildiğ . . , verilecek doock station veya spacc station sistemi, hastanedeki ilgili servisin takip kolaylığı açısında nerke/ı sisteme bağkınabilmclidir vc tek bir monitörden inttizyon akıivitelcri izlenebilmelidir.
9. Cihazda; aşağıdaki modlar bulunmalu
• Hız Modu
• Süre Modu
• Vücut Ağırlığı Modu
• Rampa Yukarı/Aşağı Modu
• Sıralı Mod
• Mikro lînfiizyon Modu
10. Cihaz da 1P23 veya 11*22 su ve sıvı imezlik koruma özelliği olmalıdır.
11. Cihazın en az 3.5 inch büyüklüğünde .lokunmatik olmayan. TFT renkli LCD ekranı olmalıdır.
12. Cihazın ekranından mutlaka, infüzy iıızı. çalışma modu. ilaç dozu, infilzyon volümü, basınç değeri ve batarya durum göstergesi i/leııebiln.. ı-.tir.
13. Cihaz 25 mm saat hı/la en :a 9 <d>. •<■) saat çalışan bataryaya sahip olmalıdır. Ayrıca cihazın bataryası tanı kapasitesine 6 (altı) saatten kıs;: ırede şarj olabilmelidir.
14. Ciha2da elektrik kesildiğinde batar).; -tornatik olarak devreye girmelidir.
15. Cihazın kullanım menüsü ve üzerimi ulunan membran tuş paneli mutlaka Türkçe olmalıdır.
16. Standartizasyonu sağlamak için in ..on pompasının menüsü ile aynı marka perfüzyon pompalarının menüsü aynı olmalıdır.
17. Cihaz 0.1 -1200 mİ/saat hızına kadaı ülzyon yapabilmelidir
• 0.1-99.99 mİ/saat arasında 0 '< ınl artışla
• 100-999.9 ml/saat arasında mİ artışla
• 1000-1200 ınl/saat arasında ■ 1 artışla
18. Cihazda0.1-9999.99 mİ giden voIûm ol mİ aralıklarla ayarlanabilmelidir.
19. Cihazda I dakika ile 99 saat 59 dak arasında silre ayarlanabilmelidir.
20. Ilı/, giden volüm veya /aman değ. irinden herhangi ikisi cihaza girildiğinde, üçüncü değer otomatik olarak cihaz tarafından belirlcnebilr Jir.
21. Cihazda kalan volüm veya gidt volüm, kalan zaman ve toplam verilen volüm sürekli takip edilebilmelidir.
22. Cihazda bol us 0.1-1200 mİ/saat arası ayarlanabilmelidir. İslenilen değer otomatik veya manuel olarak tek tuşla verilebilmelidir.
23. Cihazın doz hesaplama modu olma! Ağırlık veya zamana bağlı olarak miligram ve mikrogram doz ünitelerine dayanan kullanım hızı oton aiik olarak hesaplanabiimelidir.
24. Cihaz en son kaydedilen 2000 o!a\ı I:. /asında saklayabilmelt \e kullanıcı bu verilere ulaşabiltnelidir.
25. Cihaz tek tuşa basılarak bekleme rruu.n a gelebilmeli ve I dakika ile 24 saat arasında bekleme süresi ayarlanabilmelidir.
26. Cihazda en az 2000 çeşit iluçtan oiu$« 'ir ilaç kütüphaneci yüklü olmalıdır.
27. Cihazda, üçüncü kişilerin müdaha - > i Önlemek amacı ile manuel vc otomatik olarak devreye sokulabilen tuş kilidi sitemi olmalıdır
2S. Cihazda en ;ı/ 11 (onbir) veya <) (Dol seviyeli ve 150-975 mmHg aralığında ayarlanabilen oklflzyon basınç kontrolü olmalıdır.
29. Cihazda dual CPL mevcut olmahı) -e bu sayede tOııı güvenlik ile ilgili fonksiyonların kontrolü otomatik olarak sağlanabilmelidir
J0. Cihazda görsel ve sesli alannlar yer. ilidir. Cihazın ekranında oklüzyon, boş batarya. V FBI bitti, hava
kabarcığı, kapak açık, sistem hatası. A< sok vb. alarmlar ideııebilmelidir.
31. Cihazda mutlaka DPS (Dinamik : inç Tarama Sistemi) olmalıdır. Bu sistem sayesinde ek komplikasyonlar gelişmesinin önlen amacıyla, in füzyon esnasında, ekranda gerçek zamanlı har grafik olarak basınç durumu t.ıkıp cdi;•. ilmelidir. İm'îi/yon esnasında rccl zamanlı olarak izlenen. Basınç grafiği. basınç değerine göre on .ız 3 l.ı .lı renkle izlenebilmclidir.
32. Cihazda basınç birimi "mmllg. kP;>. h psi" olarak seçilebilmelidir.
33. Cihazda alarm durumunda, farklı renk: kullanıcıyı uyaran alarm lambası mevcut olmalıdır.
34. Cihazda istenildiğinde KVO modu ak dilcbilmelidir.
35. Cihazda opsiyoııel olarak sıralı nıoc .lunmalıdır. Bu sayede kullanıcı isteğine göre aynı infiizyoıı esnasında farklı hacim, hız vc s<irc icri ayarlanarak infüzyon işlemini gerçekleştirmek mümkün olmalıdır.
36. Cihaz, RS232 bağlantısını, hemşire ç uayüzünü ve tX.‘ göç girı* arayüzüııü bünyesinde bulunan çok işlevli arayüzc sahip tek bîr konnektör tağlayabilmelidir.
37. Cihaz teknolojik gelişmelere göre güıx cnnıeye uygun yapıda olacaktır.
38. Cihaz üretim hatalarına karşı 2 (iki) yıl .ranti kapsamında olacaktır.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|