T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
BURSA VALİLİĞİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU’NUN 22 NCİ MADDESİNİN (F) BENDİ KAPSAMINDA YAPILACAK ALIMLARA AİT BELİRLİ SÜRELİ TİP SÖZLEŞME
Sözleşmenin Tarafları
Madde 1- Bu sözleşme, bir tarafta İl Sağlık Müdürlüğü - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (bundan sonra “İdare” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ……………………………… (bundan sonra “Yüklenici” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.
Madde 2- Taraflara İlişkin Bilgiler
2.1. İdarenin
a) Adı: İl Sağlık Müdürlüğü - Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek
İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
b) Adresi : Mimarsinan Mah.Emniyet Cad.Yıldırım/BURSA
c) Telefon numarası: 0224 294 42 64
d) Faks numarası: 0224 366 63 93
e) Elektronik posta adresi (varsa):.……………………………………
2.2. Yüklenicinin
a) Adı ve soyadı/Ticaret unvanı: ………………………………………
b) Vergi Kimlik No: ……………………………………………………
c) Yüklenicinin tebligata esas adresi: ………………………………….
d) Telefon numarası:……………………………………………………
e) Bildirime esas faks numarası:………………………………………
f) Bildirime esas elektronik posta adresi (varsa) :………………………
2.3. Her iki Taraf madde 2.1 ve 2.2. de belirtilen adreslerini tebligat adresleri olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.
2.4. Taraftarlar yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, elden teslim, posta veya posta kuryesi, teleks veya faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla bildirimde bulunabilir.
Sözleşmenin Dili
Madde 3- Sözleşmenin dili Türkçe’dir.
4.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği ile Mal Alımları Denetim Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik ve doğrudan temin dokümanında yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde 5- Sözleşmenin Konusu
5.1. Sözleşmenin konusu; İdarenin ihtiyacı olan ve aşağıda tahmini miktarı belirtilen, teknik özellikleri teknik şartnamede düzenlenen (4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22 Nci Maddesinin (f) bendi kapsamında birim fiyatlı belirli süreli sözleme ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihtiyacı olan Beyin ve Sinir Cerrahi Sarf Malzemesi Alımı İşi), doğrudan temin dokümanı ile bu sözleşmede belirlenen şartlar dâhilinde Yüklenici tarafından temini ve idareye teslimi işidir.
5.2. Sözleşme kapsamında alımı yapılacak mal/malların tahmini miktarı:
5.2.1………………………………………………………………….
5.3.Bu Sözleşme ile temin edilecek (mal/mallar) sözleşme ve eklerinde yer alan düzenlemelere uygun teslim edilecektir.
5.4. Sözleşme imzalanmış olması, idareye alım yapma yükümlülüğü getirmez.
5.5. Sözleşme ve eklerinde belirtilen tahmini miktarların, sözleşme süresi sonunda daha az miktarda alınması ve sözleşme bedelinin daha düşük bedelle tamamlanması durumunda yüklenicinin yapmış olduğu gerçek giderlere ilişkin ve yüklenici kârına karşılık olarak yükleniciye bir bedel ödenmeyecektir.
5.6. Sözleşme ve eklerinde belirtilen tahmini miktarların sözleşme süresi bitmeden tamamının alınması durumunda iş artışı yapılmayacaktır.
Madde 6- Sözleşmenin ekleri
6.1. Teknik Şartname bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup idareyi ve yükleniciyi bağlar. Sözleşme hükümleri ile teknik şartnamedeki hükümler arasındaki çelişki veya farklılıklar olması halinde teknik şartnamede yer alan hükümler esas alınır.
Madde 7- Sözleşmenin Türü ve Bedeli
7.1. Bu sözleşme birim fiyat sözleşme olup, teknik şartnamede adı ve teknik özellikleri belirtilen her bir iş kalemi ile bu iş kalemleri için yüklenici tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamı olan ....................................... (rakam ve yazıyla) bedel üzerinden akdedilmiştir.
7.2. Alınan malların bedellerinin ödenmesinde yüklenici tarafından teklif edilen ve sözleşme bedelinin tespitinde kullanılan birim fiyatlar esas alınır.
Madde 8- Sözleşmenin Süresi
8.1. Bu sözleşmenin süresi işe başlama tarihinden itibaren 31.12.2018’e kadardır.
9.1. Sözleşme süresi sonunda,
9.2. İdarenin siparişi üzerine Yüklenici tarafından malın bu sözleşme ve teknik şartnamede belirtilen hükümler çerçevesinde 5 (Beş) kez getirilmemesi halinde,
9.3. Sözleşme süresi içerisinde ihtiyacın tamamen ortadan kalkması, ihtiyacın başka alım yolları ile temin edilmesi ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılacak değişiklikler nedeniyle alımdan vazgeçilmesi vb. gibi durumlarda,
9.4. 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 25 inci maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi halinde,
9.5. Yüklenicinin sözleşmenin fesih edilmesi talebini idareye bildirmesi durumunda,
Herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmaksızın sözleşme sona ermiş sayılır.
9.6.Sözleşmenin yukarıda yer alan hususlara dayanarak iptal edilmesine bağlı olarak sözleşmenin daha düşük bir bedelle tamamlanması durumunda, yüklenicinin yapmış olduğu gerçek giderlere ilişkin ve yüklenici kârına karşılık olarak yükleniciye bir bedel ödenmeyecektir.
Madde 10- Malın/İşin Teslim Alma Şekil ve Şartları ile Teslim Programı
gereken bütün aksan ve aksesuarları ile steril bir şekilde vakadan/işlemden en fazla 1 (Bir) saat önce hazır şekilde bulunacaktır. Acil vakalarda ise ilgili işlemi/ ameliyatı gerçekleştirecek Uzm. Hekim veya ilgili depo tarafından telefonla sipariş verildikten sonra en fazla 2 saat içinde ameliyat yapılması planlanan hasta için (İstenilen malzeme veya malzemeler steril bir şekilde) belirtilen saatte/sürede teslim edilecektir. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22. maddesinin f bendinde yer alan hükümler çerçevesinde; özelliğinden ve belli süre içinde kullanılma zorunluluğundan stoklanması ekonomik olmayan ve acil durumlarda ve uygulama esnasında hastaya ve vakaya özgü malzemeler olduğundan belirlenen ürün/malzemelerin stoku yapılmayacak ve hasta adına düzenlenmiş raporda bulunan malzemeler teslimatı vaka başı yapılacaktır. Ameliyatta kullanılan malzemenin hastaya özgü olması ve uygulama esnasında vakanın durumuna göre ihtiyaç duyulan ve hasta adına düzenlenen raporda olmayan malzemeler kullanıldığı taktirde bunlar bir tutanak ile kayıt altına alınıp ameliyattan sonra en fazla 2 (iki) gün içinde malzemeler için rapor düzenlenip ilgili depoya teslim edilecektir. Acil vakalar hariç malzeme teslimatı; hasta başı talep ile yapılacak olup ilgili depo tarafından yüklenici firmaya sipariş faks veya telefon yolu ile ulaşmadan ve ilgili depodan malzeme kullanılacak hasta için rapor/istem yapılıp yapılmadığı dair sözlü teyit alınmadan kullanılan malzemeler için firma hak iddia etmeyecek ve bundan doğacak zarardan hiçbir şekilde idare sorumlu olmayacaktır.
10.1.İşin yapılma / Malın Teslim Edilme Yeri/Yerleri:
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
10.2. İş Başlama Tarihi : Sözleşmenin imzalanmasına takiben herhangi bir tebligata gerek kalmaksızın işe başlanacaktır.
10.3. Teslim Şekli:
10.3.1.Bu sözleşme kapsamındaki mallar idarenin ihtiyacı doğrultusunda hasta başına alım yapılacaktır.
10.3.2.Sözleşme kapsamındaki mallar idare tarafından ihtiyaç oldukça telefon/faks/yazı ile talep edilecektir.
10.3.3. İdarenin siparişinin yükleniciye bildirilmesini müteakip normal planlı vakalarda 24 saat, acil vakalarda ise 2 saat içinde malzemeler veya setler idareye steril olarak bütün aksesuarları ile birlikte eksiksiz teslim edilecektir.
10.4. Teslimata ilişkin diğer hususlar: 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22. maddesinin f bendinde göre teslimatlar hasta başı yapıldığından ilgili iş için stok yapılmayacak olup teslimatlar hasta için düzenlenen raporda ve talepte belirtilen ürünler için yapılacaktır.
Madde 11- Ödeme yeri ve şartları
11.1. Ödeme Yeri: İdare tarafından sözleşmeye ilişkin ödemeler Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bağlı olduğu İl Sağlık Müdürlüğü Muhasebe Birimi tarafından yapılacaktır.
Yüklenici her vakadan sonra
1-Hasta için kullanılan malzemenin faturası ameliyatın yapıldığı gün tarihli olacaktır.
2-Fatura üzerinde kullanılan her kalemin BARKOT numaraları ve SUT KODLARI (sut kodu tanımlı olan malzemeler için) Hasta adı, İşin Adı, Kalem kısım sıra numarası yazılacaktır.
3-Sipariş formu (Acil vakalar hariç)
Yukarıdaki belirtilen evrakları 3 (Üç) iş günü içinde teslim edilecektir.
11.2. Sözleşme konusu malın sözleşme ve teknik şartnameye uygun olarak teslim edilmesi koşuluyla ödemesine ilişkin hususlar ve ödeme zamanı aşağıda belirtilmiştir.
Muayene ve Kabul Komisyonunca kabul raporu düzenlenmesinden itibaren ilgili idarenin bağlı olduğu İl Sağlık Müdürlüğü muhasebe birimince yükleniciye veya vekiline ödemesi yapılacaktır. Yüklenici firmanın sözleşmenin süresi bittikten sonra yaptığı teslimat ve keseceği faturalardan ve bundan doğacak zararlardan hiçbir şekilde idare sorumlu olmayacaktır. Yüklenici firma alacağını kesinlikle temlik etmeyecek ve yapılan bu temliklerden idare sorumlu olmayacaktır.
11.3. Ödemeye esas para birimi Türk Lirası’dır.
11.4. İdare, Muayene ve Kabul Komisyonunca kabul raporu düzenlenmesinden itibaren yüklenicinin yazılı talebi üzerine en geç 150 (yüzelli) gün içinde yükleniciye veya vekiline ödemeyi yapacaktır.
11.5. İdarenin ihtiyacı doğrultusunda yüklenici tarafından teslim edilen mallardan Muayene ve Kabul Komisyonunca kullanıldığı tespit edilen malların bedeli ödenecektir. Kullanılmayan mallar ise yükleniciye iade edilecektir.
Madde 12 - Bildirimler, olurlar, onaylar, belgeler ve tespitler
12.1. İdare ve yüklenici arasında sözleşmenin uygulanmasına yönelik her türlü işlem (sipariş bildirimi hariç) yazılı yapılır. Sözleşmeye göre taraflardan birinin işin yürütülmesi ve malın teslim edilmesine ilişkin bir izin, onay, belge, olur vermesi veya tespit yapması, ihbar, çağrı veya davette bulunması gerektiğinde bu işlemler taraflar arasında yazılı veya faks yoluyla yapılabilir.
12.2. İdare veya Yüklenici, sözleşmenin yürütülmesi ve/veya malın teslim edilmesine ilişkin tespit yapılmasını gerektiren durumlarda, bu tespiti yazılı olarak yapar veya yaptırır ve tutanağa bağlar.
Madde 13 - Yüklenicinin vekili
13.1.Yüklenici, bu sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirirken İdarenin onayı ile sorumlu bir vekil atayabilir. Bu durumda Yüklenici, sözleşmenin imzalanmasından sonra İdarenin uygun göreceği bildirim süreleri ve koşullar dahilinde noterlikçe tanzim edilecek yetki belgesi ile birlikte yetkili temsilcisinin (yüklenici vekili) adı, soyadı, adres ve telefonlarını İdareye bildirmekle yükümlüdür.
13.2. Yüklenici vekili, muayene ve kabul işlemleri ya da montaj işlemleri sırasında, İdarenin yetkili birimleri veya komisyonları ile birlikte çalışacaktır.
Madde 14 –Muayene ve kabul işlemleri
14.1. 4734 sayılı kanuna göre yapılan mal alımlarına ilişkin Mal alımları Denetim muayene ve kabul işlemlerine dair yönetmelik hükümleri uygulanarak, her idarenin kendisi tarafından muayene kabulleri yapılacaktır. İlgili kalemler için sağlık tesisince yapılan muayene kabullerden uygun olmadığı için ret raporu verilen kalemler için ilk muayenede bulunmamış olan kişilerden ve İl Sağlık Müdürlüğünce kurulacak 3(üç) kişilik ikinci bir komisyona muayene yaptırılacaktır. Bu komisyonun vereceği karar kesin olacaktır ve bu rapora itiraz edilemez. Ameliyatta hasta başı kullanılan malzemenin ameliyat tarihli faturası Kullanılan malzeme için kullanıldı raporu (ameliyatı yapan hekim ile ameliyata giren en az bir personel imzalı) fatura edilen her kalemin UBB ÇIKTISI firma tarafından muayene kabul birimine teslim edilecektir.
Muayene kabul aşamasında TİTUBB da kaydı olmayan ve/veya iptal edilmiş, durdurulmuş olan ürünlerle SGK ONAYI OLMAYAN “Eski TITUBB sisteminde kayıtlı olupta yeni sistemde TITUBB SGK kayıt onayları olmayan” ürünlerin kabulü yapılmayacaktır. Hasta başı kullanılan malzemeye ilişkin fatura üzerinde kullanılan her kalemin BARKOT numaraları ve SUT KODLARI (sut kodu tanımlı olan malzemeler için) Hasta adı, İşin Adı, Kullanılan malzemenin kısım adı ve sıra numarasının belirtilmesi zorunludur. Sözleşme tarihi itibariyle yürürlükte bulunan mal alımları, denetim, muayene ve kabul işlemlerine dair yönetmelik hükümleri geçerlidir.
Madde 15 - Sözleşmenin devir şartları
15.1. Bu sözleşme herhangi bir şekilde devredilemez.
15.2.Yüklenici yapılan işe ilişkin kesinleşmiş alacaklarını idarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına devir veya temlik edemez. Temliknamelerin noterlikçe düzenlenmesi ve idare tarafından istenilen kayıt ve şartları taşıması zorunludur.
Madde 16 - Avans ve Fiyat Farkı Verilmesi Şartları ve Miktarı
16.1. Bu sözleşme kapsamında avans ve fiyat farkı verilmeyecektir.
16.2.Sözleşme imzalandıktan sonra SUT fiyatı düşen kalemlerin alımı iptal edilecektir.
Madde 17. Sözleşme bedeline dahil olan diğer giderler
17.1. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil değildir. KDV hariç diğer vergi, resim ve harçlar ile sözleşmeyle İlgili diğer giderler yüklenici tarafından karşılanacaktır.
Madde 18- Kesin Teminat
18.1.Kesin Teminat alınmayacaktır.
19.1. Yüklenici, işlere gereken özen ve ihtimamı göstermeyi, sözleşme konusu malı sözleşme ve şartnamelere göre belirlenen süre ve bedel dâhilinde gerçekleştirmeyi ve oluşabilecek kusurları sözleşme hükümlerine uygun olarak gidermeyi kabul ve taahhüt eder. Yüklenici, üstlenmiş olduğu iş ve bu işe ilişkin programa uygun olarak, malın süresinde teslim ve montajı için gerekli her türlü makine, araç ve yardımcı tesisleri hazırlamak, her türlü malzemeyi ve personeli sağlamak zorundadır. İdarenin uyarı ve talimatlarına uymaması veya sözleşmede belirtilen yükümlülüklerin ihlal edilmesi nedeniyle, İdarenin ve/veya üçüncü şahısların bir zarara uğraması halinde, her türlü zarar ve ziyan yükleniciye tazmin ettirilir.
19.2. Yüklenici, işin yapımı sırasında yürürlükteki tüm kanun, tüzük, yönetmelik ve benzeri mevzuat hükümlerine de uymakla yükümlüdür. Yüklenicinin bu yükümlülüğünü ihlal etmesi nedeniyle ortaya çıkan zararlar ile üçüncü kişilere, çevreye veya İdare personeline verilen zarar ve ziyandan Yüklenici sorumludur. Bu şekilde meydana gelen zarar ve ziyanın İdarece tazmin edilmesi halinde, tazmin bedeli Yüklenicinin alacaklarından kesilmek suretiyle tahsil edilir. İdare alacağının bu şekilde tahsil edilemediği durumlarda, alacak miktarı genel hükümlere göre Yükleniciden tahsil edilir.
19.3. Yüklenici, sözleşme konusu malların İdareye teslimine kadar korunmasından sorumludur. Yüklenici, malın İdareye tesliminden önce deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın, hırsızlık, üçüncü kişiler tarafından verilecek zararlar dahil olmak üzere malın zayii, kısmen veya tamamen hasar görmesi gibi durumlarda malı yenisi ile değiştirmek zorundadır.
19.4. Yüklenici, yetkili kuruluşlarca alım konusu malın piyasaya arzına ve ürün güvenliğine ilişkin yaptıkları düzenlemelere uygun mal teslim etmek zorundadır.
20.1. Yüklenici, işin yerine getirilmesi sırasında yasa, yönetmelik ve tüzükler ile belirlenen standartlara uygun iş ve işçi sağlığı ile ilgili tüm güvenlik önlemlerini almakla yükümlüdür.
20.2. Yüklenicinin ilgili mevzuata göre gerekli önlemleri almasına rağmen olabilecek kazalarda, Yüklenicinin personelinden kazaya uğrayanların tedavilerine ilişkin giderler ile kendilerine ödenecek tazminat Yükleniciye aittir. Ayrıca, personelden iş başında veya iş yüzünden ölenlerin defin giderleri ile ailelerine ödenecek tazminatın tümü de Yüklenici tarafından karşılanır.
20.3. Yüklenicinin teknik ve idari personeli ile Alt Yüklenicileri ve bunların personelinden her ne şekilde olursa olsun, iş başında bulunmasına engel durumları tespit edilenler, İdare tarafından yapılacak bildirim üzerine, Yüklenici tarafından derhal iş başından uzaklaştırılır.
20.4. İhale dokümanında Yüklenici tarafından personel çalıştırılması öngörülmüş ise bu personelin çalıştırıldığına ilişkin belgeleri İdareye vermek zorundadır.
21.1.Yüklenici, iş için gerekli tüm mal ve malzemenin montajından, ambalajlanmasından, yüklenmesinden, taşınmasından, teslim edilmesinden, boşaltılmasından, depolanmasından ve korunmasından sorumludur. Malzemelerin taşınması sırasında meydana gelebilecek her türlü hasardan Yüklenici sorumludur.
22.1. Yüklenici teslim, montaj ve ambalajlama şekli ve durumu, sözleşme ve şartnamelere uymayan veya eksik ve kusurlu oldukları tespit edilen malları, İdarenin talimatı ile belirlenen süre içinde bedelsiz olarak değiştirmek veya düzeltmek zorundadır.
Madde 23- Kabulden sonraki hata ve ayıplardan sorumluluk
23.1. İdare, teslim edilen malda/işte hileli malzeme kullanılması veya malın teknik gereklerine uygun olarak imal edilmemiş olması veya malda/işte gizli ayıpların olması halinde, malın teknik şartnameye uygun başkan bir mal ile değiştirilmesi veya işin teknik şartnameye uygun hale getirilmesini Yükleniciden talep eder. Malın/işin İdare tarafından kabul edilmesi veya işin üretim aşamasında ya da teslim öncesi imalat aşamasında denetlenmiş olması veya işin kabul edilmiş olması yüklenicinin sözleşme hükümlerine uygun mal teslimi veya iş yapma hususundaki sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
23.2. Piyasa denetimi ve gözetimi konusunda yetkili kuruluşlar tarafından alım konusu malın veya malların piyasaya arzının yasaklanması, piyasadan toplanması veya ürünlerin güvenli hale getirilmesinin imkansız olduğunun tespit edilmesi durumlarında, yüklenici malı veya malları geri almak ve satış bedelini iade etmekle yükümlüdür. Ayrıca, bu mal veya malların kullanılmasından kaynaklanan zararları tazmin etmekle yükümlüdür. Yüklenici tarafından geri alınan malların piyasaya arz edilen yeni modellerlerle değiştirilmesinin talep edilmesi ve bu talebin İdare tarafından uygun görülmesi durumunda yeni model kabul edilebilir. Yeni model için ayrıca ek bir ödeme yapılmaz.
Madde 24 - Yeni model
24.1. Sözleşme konusu malın özelliği gereği yeni tasarlanan veya üretilen modeline dönüştürülme imkânının mevcut olması halinde; mevcut teknik şartnameye uygun olması, bu değişiklik sebebiyle fiyat farkı veya ek bir maliyet talep edilmemesi ve İdare ile Yüklenicinin mutabakatı halinde, alım konusu mal yeni tasarlanan veya üretilen modeli ile değiştirilebilir.
Madde 25 - Ambalajlama
25.1. Sözleşme konusu mal, teknik şartnamesinde aksi kararlaştırılmadığı durumlarda, orijinal ambalajında teslim edilecektir.
27.1. Yüklenici, Sözleşme hükümlerine göre sağlayacağı mal ve montaj sistemleri ile bunların herhangi bir parçasına ait marka, patent, endüstriyel tasarım ve faydalı model hak bedellerini ödeyecektir.
27.2. Yüklenici üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesi sırasında veya getirmesi nedeniyle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince koruma altına alınmış fikri ve/veya sınai mülkiyet konusu olan bir hak ve/veya menfaatin ihlal edilmesi halinde, bundan kaynaklanan her türlü idari, hukuki, cezai ve mali sorumluluk kendisine aittir. Yüklenici bu konuda İdareden herhangi bir talepte bulunamaz. Buna rağmen İdare hukuksal bir yaptırımla karşı karşıya kalırsa, diğer hakları saklı kalmak kaydıyla Yükleniciye rücu eder. İdarenin talebi üzerine Yüklenici, sözleşme imzalanmadan önce, üstleneceği hizmetin fikri ve sınai mülkiyet konusu olup olmadığını, eğer bu kapsamda ise konuya ilişkin kendisine ve üçüncü kişilere ait hak ve yükümlülükleri, İdareye tam olarak bildirmek ve belgelendirmek zorundadır.
27.3. Yüklenici, mal üzerindeki fikri ve/veya sınai mülkiyet konusu hak veya eser üzerindeki hakların lisanslarını İdare adına temin edecektir.
27.4. Sözleşme konusu malın İdare tarafından geliştirilmiş yeni bir patent, tasarım, buluş, faydalı model ve benzeri kapsamda olması halinde Yüklenici, bu fikri ve sınai haklara tecavüz etmeyeceğini, kendisine teslim edilen proje veya teknik belgelere dayalı olarak herhangi bir sınai mülkiyet iddiasında bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder.
Madde 28 - Sözleşmede değişiklik yapılması
28.1. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve idare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, malın teslim yerine ilişkin sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir.
28.2. Bunun dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.
Madde 29- Anlaşmazlıkların Çözümü
29.1 Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde BURSA mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Madde 30- Hüküm Bulunmayan Haller:
30.1 Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 ve 4735 sayılı Kanun hükümlerine, bu Kanunlarda hüküm bulunmaması halinde ise genel hükümlere göre hareket edilir.
Madde. 31- Diğer Hususlar
31.1………………………..
Madde 32- Yürürlülük;
32.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.
Madde 33- İmza
Bu sözleşme 33 (otuzüç) maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra …../……/2018 tarihinde (1) nüsha düzenlenmiş olup (1) nüsha idarede alıkonulmuştur. Ancak yüklenicin talebi halinde aslına uygun onaylanmış sureti yükleniciye verilecektir.
İDARE YÜKLENİCİ
SAĞLIK BAKANLIĞI
BURSA VALİLİĞİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
İLAN METNİ
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Beyin Cerrahi Biriminin sarf malzeme ihtiyacı olan malların 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22 nci maddenin birinci fıkrasın f bendine göre sözleşme ve eklerinde belirlenen şartlar dahilinde yüklenici tarafından sağlanması işidir.
Son Teklif Verme Tarihi: 10.07.2018
Saat:10:30
İhale listesi ve teknik şartnameler Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Satın Alma Birimi yada www.bursaihtisas.saglik.gov.tr adresinden temin edilebilir.
1-İsteklilerin ihaleye katılabilmek için aşağıda sayılan belgeleri teklif mektupları ekinde sunmaları gereklidir.
a) İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
1-Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;
a) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğa ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkârlar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
c) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
3-Bu Şartname ekinde yer alan forma uygun birim fiyat teklif mektubu ve cetveli düzenlenecektir. Teklif mektubunda ve cetvelinde kazıntı silinti ve düzeltme bulunmayacaktır. Teklifler Rakam ve yazı ile birbirine uyumlu olacaktır Teklif mektupları adı soyadı veya ticaret unvanı yazılmak üzere yetkili kişilerce imzalanmış olmalıdır.
4-İsteklilerin teklif verdiği ürünü malzemeyi satmaya yetkili olduğuna dair bayilik durumlarını gösterir belgeyi internet çıktısı olarak sunulabilir.
5-İstekliler teklif edilen ürünlere ait SUT kodu tanımlı olan kalemlerin SUT KODU, tanımlı olan/olmayan bütün kalemlerin ise UBB/ÜRÜN BARKOT NUMARASI numarasının birim fiyat teklif cetvelinde belirtmesi zorunludur. SUT KODU tanımlı olduğu halde belirtmeyen veya SUT KODU ile UBB/ÜRÜN BARKOT NUMARASI yanlış, eksik beyanda bulunan firmanın teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır.
6-Birim fiyat sözleşme imzalanmış olan ürünlerin SGK ödeme listesinden çıkması yada negatif listeye girmesi halinde kullanılan malzemenin ödemesi yapılmayacaktır
7-Sözleşmeler kısımlara verilen birim fiyatların toplamı üzerinden imzalanacaktır.
8-İşe Başlama Tarihi: Sözleşmenin imzalanmasına takiben herhangi bir tebligata gerek kalmaksızın işe başlanacaktır.
9-Teklifler alındıktan sonra avantajlı firma/firmalardan teklif verdikleri kalemlere ait sarfların uygunluğunun tespiti için teklif verdikleri sarfları istenecek ve firma/firmalar sarfları 5 (Beş) iş günü içinde getirecektir. Belirtilen süre zarfında numunenin uygunluğun tespiti için getirmeyen firmanın teklifi geçersiz sayılacak ve sonraki firmanın teklifi değerlendirilecektir. Teknik şartnamede istenilen özellikleri sağlamayan teklifler değerlendirilmeyecektir.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Satın Alma Birimi . TEL : 0224 294 41 72
FAX: 0224 366 63 93
EK: 1-Teknik şartnameler
2- Birim fiyat teklif mektubu örneği
3- Birim fiyat teklif Cetveli
4- 22 f birim fiyat sözleşme Taslağı
5- Her Kalemin Tahmini kullanım miktarı belirtir liste
BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU
|
|
|
.. /.. /.... |
|
|
İhale Kayıt Numarası
|
|
|
İhalenin adı
|
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22 nci maddesinin (f) bendi kapsamında yapılacak alımlara ait belirli süreli sözleşme ile Beyin ve Sinir Cerrahi Sarf Malzemesi Alımı İşi |
|
Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı
|
|
|
Uyruğu
|
|
|
TC Kimlik Numarası1
(gerçek kişi ise) |
|
|
Vergi Kimlik Numarası
|
|
|
Tebligat adresi
|
|
|
Telefon ve faks numarası
|
|
|
Elektronik posta adresi (varsa)
|
|
|
1) Yukarıda adı yer alan ihaleye ilişkin ihale dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar teklife geçerlilik süresi de dahil olmak üzere ihale dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak teklif verdiğimizi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmememiz durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimizi beyan ediyoruz. 2) İhale tarihinde, 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde belirtilen durumlarda olmadığımızı ve olmayacağımızı, anılan maddenin dördüncü fıkrasının (c) ve (d) bentleri hariç, bu hususlara ilişkin olarak durumumuzda değişiklik olması halinde buna ilişkin belgeleri derhal vereceğimizi; ihalenin üzerimizde kalması halinde ise sözleşme imzalanmadan önce ihale tarihinde anılan maddenin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde belirtilen durumlarda olmadığımıza ilişkin belgeleri anılan Kanun ve ilgili mevzuat ile ihale dokümanında yer alan düzenlemelere uygun olarak İdarenize sunacağımızı taahhüt ediyoruz. 3) 4734 sayılı Kanunun 4 üncü maddesindeki “yerli istekli” tanımı gereğince [yerli/yabancı] istekli durumundayız.2 4) Yukarıda yer alan [ elektronik posta adresime tebligat yapılmasını kabul ediyorum./ faks numarama tebligat yapılmasını kabul ediyorum./ elektronik posta adresime ve faks numarama tebligat yapılmasını kabul ediyorum./ elektronik posta adresime ve faks numarama tebligat yapılmasını kabul etmiyorum.]3 5) İhale konusu işin [tamamını/ ek cetvelde yer alan kısmını/ ek cetvelde yer alan kısımlarını]4 her bir iş kalemi için teklif ettiğimiz birim fiyatlar üzerinden Katma Değer Vergisi hariç [ Teklif edilen toplam bedel para birimi belirtilerek rakam ve yazı ile yazılacaktır.] bedel karşılığında yerine getireceğimizi kabul ve taahhüt ediyoruz.5 Adı - SOYADI/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza6 |
|
......................................................................
1 İsteklinin Türk vatandaşı gerçek kişi olması halinde, 11 rakamdan oluşan T.C. kimlik numarası yazılacaktır.
2 Yerli malı teklif edenler lehine fiyat avantajı uygulanması öngörülen ihalede bu avantajdan yararlanmak isteyenler, “Yerli malı teklif edilmesi lehine tanınan fiyat avantajından yararlanmak için gerekli olan yerli malı belgesi/belgeleri ekte sunulmuştur.” cümlesini ekleyecektir.
İdare tarafından yerli malı teklif edenler lehine fiyat avantajının tanınmadığı ihale de bu dipnota yer verilmeyecektir.
3 İstekli kabul ettiği seçeneği yazacaktır.
4Kısmi teklif verilmesine izin verilmeyen ihalede sadece “tamamını” ibaresine yer verilecektir. Kısmi teklife açık ihalede ise istekli ihale dokümanına ve teklifine uygun ibareyi seçecektir.
EK- Birim Fiyat Teklif Cetveli
T.C. | ||||||
BURSA VALİLİĞİ | ||||||
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ | ||||||
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi | ||||||
HASTANEMİZ BEYİN VE SİNİR CERRAHİ KLİNİĞİ İÇİN 22- F SARF MALZEME ALIM LİSTESİ | ||||||
Sıra No | MALZEME ADI | BİRİM | Miktar | |||
1.KISIM LOMBER DİSK PROTEZ | ||||||
1 | LOMBER DİSK PROTEZİ | ADET | 50 | |||
2.KISIM ANTERİOR SERVİKAL DİSK PROTEZ | ||||||
2 | ANTERİOR SERVİKAL DİSK PROTEZİ | ADET | 150 | |||
3.KISIM ANTERİOR SERVİKAL ÇİVİLİ PEEK CAGE | ||||||
3 | ANTERİOR SERVİKAL ÇİVİLİ PEEK CAGE | ADET | 75 | |||
4.KISIM SERVİKAL PLAK, | ||||||
4 | SERVİKAL PLAK | ADET | 30 | |||
5 | SERVİKAL VİDA | ADET | 160 | |||
6 | SERVİKAL KİLİT APARATI | ADET | 30 | |||
5.KISIM EXPANDABLE PLIF KAFES | ||||||
7 | EXPANDABLE PLIF KAFES | ADET | 50 | |||
6.KISIM SERVİKAL PLAKLI/PLAKSIZ KORPEKTOMİ KAFESİ | ||||||
8 | SERVİKAL PLAKLI KORPEKTOMİ KAFESİ | ADET | 20 | |||
9 | KORTİKAL VİDA. | ADET | 30 | |||
10 | VİDA KİLİT APARATI | ADET | 20 | |||
11 | DİST. KORPEKTOMİ | ADET | 20 | |||
12 | KESİLEBİLİR MESH | ADET | 20 | |||
7.KISIM ANTERİOR EXPANDABLE BIÇAKLI CAGE | ||||||
13 | ANTERİOR EXPANDABLE BIÇAKLI CAGE | ADET | 40 | |||
8.KISIM ANTERİOR SERVİKAL BIÇAKLI CAGE | ||||||
14 | ANTERİOR SERVİKAL BIÇAKLI CAGE | ADET | 40 | |||
9.KISIM POSTERİOR SERVİKAL SİSTEM | ||||||
15 | LATERAL MASS VİDASI | ADET | 400 | |||
16 | OKİPİTAL PLAK VİDASI | ADET | 40 | |||
17 | OKSİPİTAL PLAK | ADET | 10 | |||
18 | ROD | ADET | 130 | |||
19 | AÇILI ROD | ADET | 20 | |||
20 | SERVİKOTOROSİK ROD | ADET | 10 | |||
21 | LATERAL KONNEKTÖR | ADET | 10 | |||
22 | TRANSVERS KONNEKTÖR | ADET | 50 | |||
23 | DOMİNO | ADET | 10 | |||
24 | LAMİNA KANCA | ADET | 10 | |||
10.KISIM TORAKAL / LOMBER STABİLİZASYON SİSTEMİ (DEJENERATİF SET) | ||||||
25 | TORAKAL / LOMBER TRANSPEDİKÜLER VİDA, POLİAKSİYEL | ADET | 750 | |||
26 | TORAKAL / LOMBER TRANSPEDİKÜLER VİDA, MONOAKSİYEL | ADET | 50 | |||
27 | TİTANYUM PLAZMA KAPLAMA VİDA | ADET | 250 | |||
28 | SEMENT ENJEKTE EDİLEBİLİR VİDA | ADET | 150 | |||
29 | SEMENT ENJEKTE EDİLEBİLİR REDÜKSİYON VİDA | ADET | 100 | |||
30 | TİTANYUM PLAZMA KAPLAMA REDÜKSİYON VİDA | ADET | 100 | |||
31 | SAKRO İLLİAK VİDA | ADET | 10 | |||
32 | LAMİNA KANCA, | ADET | 40 | |||
33 | PEDİKÜL KANCA | ADET | 40 | |||
34 | ROD (0-35 CM) | ADET | 350 | |||
35 | ROD (36-70 CM) | ADET | 50 | |||
36 | KONNEKTÖR AÇIK / KAPALI | ADET | 50 | |||
37 | MULTİAKSİYEL BAĞLANTI | ADET | 350 | |||
38 | ÇİMENTO,, | ADET | 50 | |||
39 | KEMİK DOLGU CİHAZI | ADET | 50 | |||
40 | DİNAMİK HİBRİT ROD | ADET | 100 | |||
41 | DİNAMİK ROD | ADET | 200 | |||
11.KISIM VERTEBROPLASTİ SİSTEMİ | ||||||
42 | VERTEBROPLASTİ KİTİ | ADET | 30 | |||
43 | VERTEBROPLASTİ GİRİŞ İĞNESİ | ADET | 30 | |||
44 | VERTEBROPLASTİ KEMİK ÇİMENTOSU | ADET | 30 | |||
12.KISIM KİFOPLASTİ SİSTEMİ | ||||||
45 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ ÇALIŞMA KANÜLÜ | ADET | 140 | |||
46 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ CEMENT | ADET | 70 | |||
47 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ DRİLL | ADET | 70 | |||
48 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ GİRİŞ İĞNESİ | ADET | 70 | |||
49 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ BALON TAMPONU (ŞIRINGA) | ADET | 140 | |||
50 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ BONE FİLLER | ADET | 420 | |||
51 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ BALON ŞİŞİRME POMPASI | ADET | 40 | |||
52 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ GENİŞLETİCİ EXPANDER | ADET | 70 | |||
53 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ ÇİMENTO KARIŞTIRICI | ADET | 70 | |||
13.KISIM VERTEBRAL OGMENTASYON SENTETİK GRANÜLER KEMİK DESTEK MATERYALİ | ||||||
54 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 5CC | ADET | 100 | |||
55 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 10CC | ADET | 100 | |||
56 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 15CC | ADET | 100 | |||
57 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 30CC | ADET | 20 | |||
14.KISIM VERTEBRAL OGMENTASYON SENTETİK MACUN KEMİK DESTEK MATERYALİ | ||||||
58 | B-TCP PUTTY TEKNİK ÖZELLİKLERİ 1 CC | ADET | 200 | |||
59 | B-TCP PUTTY TEKNİK ÖZELLİKLERİ 5 CC | ADET | 10 | |||
15. KISIM ANEVRİZMA KLİPS | ||||||
60 | ANEVRİZMA KLİPSİ | ADET | 100 | |||
16.KISIM TORAKOLOMBER POSTERİOR (TRAVMA) STABİLİZASYON SİSTEMİ | ||||||
61 | MONO-AXİAL VİDA (NUT'LI) | ADET | 50 | |||
62 | MULTİ-AXİAL VİDA (NUT'LI) | ADET | 750 | |||
63 | MULTİ-AXİAL VİDA (KLİPS'LI) | ADET | 200 | |||
64 | MULTİ-AXİAL VİDA CEMENT TİP (NUT'LI) | ADET | 150 | |||
65 | MULTİ-AXİAL İLİAK VİDA | ADET | 10 | |||
66 | REDÜKSİYON MULTİ-AXİAL VİDA (NUTLI) | ADET | 100 | |||
67 | ROD (35 CM'E KADAR) | ADET | 350 | |||
68 | ROD (35 CM ÜZERİ) | ADET | 50 | |||
69 | MULTİ-AXSİAL ARA BAĞLANTI | ADET | 350 | |||
70 | PEDİKÜL HOOK | ADET | 40 | |||
71 | LAMİNAR HOOK | ADET | 40 | |||
72 | LAMİNAR HOOK, OFFSET | ADET | 40 | |||
73 | DOMİNO TEKLİ | ADET | 40 | |||
74 | DOMİNO ÇİFTLİ | ADET | 40 | |||
75 | LATERAL KONNEKTÖR, | ADET | 40 | |||
17.KISIM KRANİAL TİTANYUM PLAK VİDA SİSTEMİ | ||||||
76 | PLAK, | ADET | 750 | |||
77 | VİDA, | ADET | 1500 | |||
18.KISIM LAMİNOPLASTİ SİSTEMİ | ||||||
78 | SERVİKAL POSTERİOR PLAK | ADET | 400 | |||
79 | SERVİKAL POSTERİOR VİDA | ADET | 800 | |||
6.KISIM SERVİKAL PLAKLI/PLAKSIZ KORPEKTOMİ KAFESİ | ||||||
8 | SERVİKAL PLAKLI KORPEKTOMİ KAFESİ | ADET | 1 | |||
9 | KORTİKAL VİDA. | ADET | 1 | |||
10 | VİDA KİLİT APARATI | ADET | 1 | |||
11 | DİST. KORPEKTOMİ | ADET | 1 | |||
12 | KESİLEBİLİR MESH | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
7.KISIM ANTERİOR EXPANDABLE BIÇAKLI CAGE | ||||||
13 | ANTERİOR EXPANDABLE BIÇAKLI CAGE | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
8.KISIM ANTERİOR SERVİKAL BIÇAKLI CAGE | ||||||
14 | ANTERİOR SERVİKAL BIÇAKLI CAGE | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
9.KISIM POSTERİOR SERVİKAL SİSTEM | ||||||
15 | LATERAL MASS VİDASI | ADET | 1 | |||
16 | OKİPİTAL PLAK VİDASI | ADET | 1 | |||
17 | OKSİPİTAL PLAK | ADET | 1 | |||
18 | ROD | ADET | 1 | |||
19 | AÇILI ROD | ADET | 1 | |||
20 | SERVİKOTOROSİK ROD | ADET | 1 | |||
21 | LATERAL KONNEKTÖR | ADET | 1 | |||
22 | TRANSVERS KONNEKTÖR | ADET | 1 | |||
23 | DOMİNO | ADET | 1 | |||
24 | LAMİNA KANCA | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
10.KISIM TORAKAL / LOMBER STABİLİZASYON SİSTEMİ (DEJENERATİF SET) | ||||||
25 | TORAKAL / LOMBER TRANSPEDİKÜLER VİDA, POLİAKSİYEL | ADET | 1 | |||
26 | TORAKAL / LOMBER TRANSPEDİKÜLER VİDA, MONOAKSİYEL | ADET | 1 | |||
27 | TİTANYUM PLAZMA KAPLAMA VİDA | ADET | 1 | |||
28 | SEMENT ENJEKTE EDİLEBİLİR VİDA | ADET | 1 | |||
29 | SEMENT ENJEKTE EDİLEBİLİR REDÜKSİYON VİDA | ADET | 1 | |||
30 | TİTANYUM PLAZMA KAPLAMA REDÜKSİYON VİDA | ADET | 1 | |||
31 | SAKRO İLLİAK VİDA | ADET | 1 | |||
32 | LAMİNA KANCA, | ADET | 1 | |||
33 | PEDİKÜL KANCA | ADET | 1 | |||
34 | ROD (0-35 CM) | ADET | 1 | |||
35 | ROD (36-70 CM) | ADET | 1 | |||
36 | KONNEKTÖR AÇIK / KAPALI | ADET | 1 | |||
37 | MULTİAKSİYEL BAĞLANTI | ADET | 1 | |||
38 | ÇİMENTO,, | ADET | 1 | |||
39 | KEMİK DOLGU CİHAZI | ADET | 1 | |||
40 | DİNAMİK HİBRİT ROD | ADET | 1 | |||
41 | DİNAMİK ROD | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
11.KISIM VERTEBROPLASTİ SİSTEMİ | ||||||
42 | VERTEBROPLASTİ KİTİ | ADET | 1 | |||
43 | VERTEBROPLASTİ GİRİŞ İĞNESİ | ADET | 1 | |||
44 | VERTEBROPLASTİ KEMİK ÇİMENTOSU | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
12.KISIM KİFOPLASTİ SİSTEMİ | ||||||
45 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ ÇALIŞMA KANÜLÜ | ADET | 1 | |||
46 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ CEMENT | ADET | 1 | |||
47 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ DRİLL | ADET | 1 | |||
48 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ GİRİŞ İĞNESİ | ADET | 1 | |||
49 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ BALON TAMPONU (ŞIRINGA) | ADET | 1 | |||
50 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ BONE FİLLER | ADET | 1 | |||
51 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ BALON ŞİŞİRME POMPASI | ADET | 1 | |||
52 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ GENİŞLETİCİ EXPANDER | ADET | 1 | |||
53 | PERKÜTAN POSTERİOR KİFOPLASTİ ÇİMENTO KARIŞTIRICI | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
13.KISIM VERTEBRAL OGMENTASYON SENTETİK GRANÜLER KEMİK DESTEK MATERYALİ | ||||||
54 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 5CC | ADET | 1 | |||
55 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 10CC | ADET | 1 | |||
56 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 15CC | ADET | 1 | |||
57 | B-TCP KEMİK GREFTİ +KÖK HÜCRE ASPİRASYON KİTİ 30CC | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
14.KISIM VERTEBRAL OGMENTASYON SENTETİK MACUN KEMİK DESTEK MATERYALİ | ||||||
58 | B-TCP PUTTY TEKNİK ÖZELLİKLERİ 1 CC | ADET | 1 | |||
59 | B-TCP PUTTY TEKNİK ÖZELLİKLERİ 5 CC | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
15. KISIM ANEVRİZMA KLİPS | ||||||
60 | ANEVRİZMA KLİPSİ | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
16.KISIM TORAKOLOMBER POSTERİOR (TRAVMA) STABİLİZASYON SİSTEMİ | ||||||
61 | MONO-AXİAL VİDA (NUT'LI) | ADET | 1 | |||
62 | MULTİ-AXİAL VİDA (NUT'LI) | ADET | 1 | |||
63 | MULTİ-AXİAL VİDA (KLİPS'LI) | ADET | 1 | |||
64 | MULTİ-AXİAL VİDA CEMENT TİP (NUT'LI) | ADET | 1 | |||
65 | MULTİ-AXİAL İLİAK VİDA | ADET | 1 | |||
66 | REDÜKSİYON MULTİ-AXİAL VİDA (NUTLI) | ADET | 1 | |||
67 | ROD (35 CM'E KADAR) | ADET | 1 | |||
68 | ROD (35 CM ÜZERİ) | ADET | 1 | |||
69 | MULTİ-AXSİAL ARA BAĞLANTI | ADET | 1 | |||
70 | PEDİKÜL HOOK | ADET | 1 | |||
71 | LAMİNAR HOOK | ADET | 1 | |||
72 | LAMİNAR HOOK, OFFSET | ADET | 1 | |||
73 | DOMİNO TEKLİ | ADET | 1 | |||
74 | DOMİNO ÇİFTLİ | ADET | 1 | |||
75 | LATERAL KONNEKTÖR, | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
17.KISIM KRANİAL TİTANYUM PLAK VİDA SİSTEMİ | ||||||
76 | PLAK, | ADET | 1 | |||
77 | VİDA, | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
18.KISIM LAMİNOPLASTİ SİSTEMİ | ||||||
78 | SERVİKAL POSTERİOR PLAK | ADET | 1 | |||
79 | SERVİKAL POSTERİOR VİDA | ADET | 1 | |||
KISIM TOPLAM | ||||||
GENEL TOPLAM |
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
LOMBER DİSK PROTEZİ TEKNİK ÖZELİKLERİ
Tek parça lomber disk protezin özellikleri;
1. Lomber disk protezinin materyali Peek-Optima olmalıdır.
2. Lomber disk protezinin anterior ve posteriorunda mesafe tayini için titanyum markerler olmalıdır.
3. Lomber disk protezinin Proximal ve distal yüzeyleri balıksırtı şeklinde ters yönde işlenmiş, yerinden çıkmayı engelleyen yapıda olmalıdır.
4. Lomber protezin genişliği lOmm, boyu 30mnı, yüksekliği7ise 8,9,10,11 ve 12 mm. olmalıdır.
5. Lomber disk Protezi ±10 derece flexion extansion, lateral bending ve ±8 derece rotasyona izin vermelidir.
6. Lomber Protezin hareketli kısmı anatomik yapıya uygun olarak 2 derece lordotİK açıya sahip olmalıdır.
7. Lomber disk protezi posterior’ dan anterior’ a çevirmede kolaylık sağlamak için muz seklinde olmalıdır.
8. Tek el aleti ile kolaylıkla uygulanabilmelidir.
9. Set içerisin’de sağ sol ve düz olmak üzere lomber bölgeye uyumlu küretieje^maiıdır.
10. Setin içerinde disk mesafesini distrakte edebilecek uçlan k^tve keste^oldp farklı >1ikseklik ’de kelebek kazıyıcılar olmalıdır.
11. Set ile birlikte aynı anda sag ve sol bölgede çalışabilecek minin^a^\wN^ygulamalara izin veren e^pandabie redreactor sistemi bulundurulmalıdır.
1.
Set içerisinde tek parça titanyum ve post-op dönemde MR artefaktı’m engellemek için peek materyalinden yapılmış tek parça protez olmalıdır.
2. Set içeresinde üç parçadan oluşan protez olmalıdır;
3. Tek parça titanyum protezin özellikleri;
• Protez superior plate ve inferior plate olmak üzere tek parça ve tek bir el aletiyle uygulanabilmelidir.
• Protez tamamen titanyumdan yapılmış olmalı ve optimal hareket için titanyum plazma poroz, HA ve nitrit kaplı olmalıdır.
• Protez ±10 derece flexion extansion, lateral bending ve ±8 derece rotasyona izin vermelidir.
• Protezin superior ve inferior yüzeylerinde geri çıkmayı engelleyici vertebral boay’e gömülecek bıçaklar olmalıdır.
• Protez tek parça halinde mesafeye konulmalıdır. Bunun için özel peek protez çakıcısı olmalıdır.
• Protezlerin genişlikleri 13xl5mm, 13xl7mm, 15xl7mm olmalıdır. Yükseklikleri 4.5mm (13xl5mm’lik için), 5mm,6mm,7mm olmalıdır.
4. Tek parça peek protezin özellikleri.
• Protez superior plate ve inferior plate olmak üzere tek pârçâ fi ek bir el aletiyle
uygulanabilmelidir
![]() |
>s’
|
|
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
î( )! |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
^ Jj |
|
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
|
• Protez ±10 derece flexion extansion, lateral bending ve ±8 derece rotasyona izin vermelidir
• Protezin superior ve inferior yüzeylerinde geri çıkmayı engelleyici peek tırtıklar olmalıdır
• Protezlerin genişlikleri 13xl5mm, 13xl7mm, 15xl7mm olmalıdır. Yükseklikleri 4.5mm
(13xl5mm’lik için), 5mm,6mm,7mm olmalıdır.
• Protezde hareketi orta kısımdaki mobil insert sağlamalıdır.
• Mobil insert polietilen veya özel tasarlanmış motisten oluşmalıdır.
5. Üç parçalı protez özellikleri;
• Protez superior plate, inferior plate ve mobil insert olmak üzere, 3 parça ve tek bir peek tutucuya eklenmiş şekilde olmalıdır. Sistem bu şekilde tek parça halinde siteril paketten çıkmalıdır.
• Protez 2. Jenerasyon Non- constrained (bağımsız) olmalıdır.
• Protezde esas hareketliliği mobil insert sağlamalı ve endplate’ 1er bağımsız olarak hareket edebilmelidir.
• superior plate, inferior plate materyali krom kobalt olmalı, yüzeyleri hidroksiapatit kaplı olmalıdır. Böylece endplateler postoperatif füzyona girmeli protezin çıkması engellenmelidir.
• Mobil insert materyali motis olmalıdır.
• însert’ in üstünlüğü tıbbi be teknolojik olarak kamtlanmı^biomekanik^ Bpmmade sonuçları uluslar arası yayın olarak verilmelidir.
• Protez ±10 derece flexio$ extansion, lateral bending ve i^'^erece rcrasyona izin vermelidir.
A*. *
İnferior plak üzet^sJ^^obil insert’ün hareketini k^^r^t^İ^j?ıki lateral stbpolmalıdır.
|.... |
|
BAK < V, |
İr |
|
^ |
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
|J ||! |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
4 Jğ |
|
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA |
|
|
HASTANESİ |
|
• Protezin süperior ve inferior yüzeylerinde geri çıkmayı engelleyici vertebral body’e gömülecek bıçaklar olmalıdır.
• Protez tek parça halinde mesafeye konulmalıdır. Bunun için özel peek protez çakıcısı olmalıdır.
• Protezlerin genişlikleri 13xl5mm, 13xl7mm, 15xl7mm olmalıdır. Yükseklikleri 8.0mm (13xl5mm’lik için), 5.0mm, 6.0mm, 7.0mm olmalıdır.
6. Setler içinde kaspar ekartör olmalıdır.
7. Protez seti ile beraber cerrahi el aletleri (kemsonlar,ekartörler küretler) setide sunulmalıdır/
8. Poroz kaplı plazma poroz kaplı implantlann istendiğinde biomekanik testleri ve kaplama raporları sunulmadır.
9. Set içerisinde, her bir implantm denemesi olmalıdır.
10. MR uyumlu olmalıdır.
11. Sistem implantlannın istendiğinde Bio Mekanik testleri ve bio mekanik çalışmaları sunulabilmelidir.
12. Uluslararası kalite standardım sağlayan ‘’CE” kalite belgesine sahip olmalıdır.
Q'İU1W) ( QJcqU>y))
|
ANTERIOR SERVIKAL ÇİVİLİ PEEK CAGE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
• Cage’ler PEEK-OPTIMA materyalinden yapılmış olmalıdır.
• Cagelerin hepsi servikal anatomiye uygun olmalı, cage’lerin en yüksek noktası orta noktası olmalıdır.
• Cage’lerde 4 farklı genişlik ve 4 farklı derinlik olmalı (X12X14; X14X14; X13X15, X14X16)
• Cage’lerin 4 farklı yüksekliği olmalıdır.(5MM, 6MM, 7MM, 8MM)
• Cage’nin posterior duvannda TANTALUM MARKER olmalıdır. (Tantulum markerler scopi görüntüsünde titanyum markerlere göre daha net görüntü sağlamalıdır.)
• Sistemde füzyonu arttırmak için Titanyum Plazma Kaplı Bıçaklı Cage bulunmalıdır.
• Titanyum Plazma Kaplı Bıçaklı Cage mikro gözeneklerin içine doğru kemiksi trabekülün içten büyümesi vasıtasıyla kemik kuvvet iletiminde iyileşme sağlamalıdır. Bu sebepten kemik ve implant arasındaki bağın uzun vadeli stabilitesinde de iyileşme sağlamalıdır.
• Çivili cage’in alt ve üst endplateTerde tutunumu sağlamak için 4 adet titanyum çivi bulunmalıdır.
• Set içerisinde caspar ekartor sistemi; otomatik distraktor ve manuel kullanılabilen ekartörler (kaşık) servikal küret olmalıdır.
• Sistem implantlannın istendiğinde Bio mekanik testleri ve bio mekanik çal sunulabilmelidir.
• Sistem uluslararası kalite belgesi (CE)’ne sahip olmalıdır.
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
ÜS |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
|
|
|
VİDADAN KİLİTLİ SERVİKAL PLAK TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Teklif edilecek olan sistem tamamen titanyumdan imal edilmiş olmalı ve MR uyumlu olmalıdır.
Kilitleme mekanizması plak üzerinden değil vida üzerinden yapılmalıdır.
Vidalar expandable olmalı ve böylece vertebra içerisinde açılarak özellikle osteoporotik hastalarda maximum stabilizasyon sağlanmalıdır.
Vidalar variable (açılandınlabilir) yapıya sahip olmalıdır
Vidalar 4.0 ve 4.5 mm çapında olmalı uzunlukları 12-14-16 mm olmalıdır. Vidalar çaplarına göre renk kodlu olmalıdır
Set içerisinde 22-56 mm 2’şer mm artarak, 56-71mm 3’er mm artarak, 71-100 mm 5’er mm artarak, yer alan plaklar olmalıdır.
Uygulama seti ve set içerisindeki malzemeler eksiksiz olarak ameliyattan önce ameliyathaneye teslim edilecektir.
Sistem implantlarımn istendiğinde Bio Mekanik testleri ve bio mekanik çalışmaları sunulabilmelidir
|
* |
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
]1 |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
|
ibb |
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
',A'iîGniMv<'h |
EXPANDEBLE PLİF VE PLİF CAGE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Set içersinde Expandable Plif, Normal Plif ve Titanyum Plazma Kaplı Plif olmak üzere 3 çeşit plif cage bulunmalıdır.
Plif cage materyali Peek-Optima olmalıdır.
Plif cagenin Medial kısmı fusion için açık yapıda olmalıdır.
Plif cagenin anterior ve posteriorunda mesafe tayini için titanyum markerler olmalıdır.
PlifCage’in Proximal ve distal yüzeyleri balıksırtı şeklinde ters yönde işlenmiş, yerinden çıkmayı engelleyen yapıda olmalıdır.
Sistemde füzyonu arttımak için titanyum plazma kaplı plif cagelerde bulunmalıdır.
Titanyum plazma kaplı plif cagelerde gözenek boyutları 20-100|im(mikron) olmalıdır.
Titanyum plazma kaplı plif cagelerde mikro gözeneklerin içine doğru kemiksi trabekülün içten büyümesi vasıtasıyla kemik kuvvet iletiminde iyileşme sağlamalıdır.Bu sebepten kemik ve implant arasındaki bağın uzun vadeli stabilitesindede iyileşme sağlamalıdır.
Expandable Kafesin genişliği 9mm boyu 24 mm yüksekliği ise 7,8,9,10,11 ve 12 mm olmalıdır. Expandable cage birbiriyle tamamen uyumlu çalışabilen 3 parçadan oluşmalıdır. Alt ve üst korpusa temas eden kısım peek optima malzemeden yapılı, bu iki parçanın arasında olan ve disk mesafesinde genişlemeyi sağlayan kısım titanyum olmalıdır.
Kafesin orta kısmında dikdörtgen şeklinde kemikgrefti uygulamak için boşluk olmalı ve bu füzyon alanı sabit olmalıdır. Cage grefîtleme işlemi cage’i disk mesafesine koymadan yapılabilmelidir.
Kafesin orta kısmındaki titanyum parça ileriye doğru ilerletildiğinde kafes alt^veoist korpusa doğru toplamda lmm genişleme yaparak açılmalıdır.
Kafesteki genişleme disk mesafesine göre tamamen paralel olnmİL^^juvboyiinca her yöne sabit bir genişleme yapmalıdır.
a- S •
Kafeslerin expande olan kısmında bir stop mekanizması olmalı, ve stop kafesi disk
mesafesine expande^muş şekilde sabitLeyebiln
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
|
|
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EGITIM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
|
* Kafesin genişlemeyi sağlayan titanyum kısmı farklı yükseklikler için farklı renk kodlari ile tanımlı olmalıdır.
■ Expandable cage tek bir el aleti ile disk mesafesine uygulanabilmeli, ayni el aleti ile kafesi genişletme işlemide yapılabilmelidir.
■ Expandable Kafesin genişliği lOmm boyu 24mm yüksekliği ise 7,8,9,10,11 ve 12 mm olmalıdır.
■ Set içerisinde,sağ-sol ve düz olmak üzere lomber bölgeye uyumlu küretler olmalıdır.
■ Setin içerinde disk mesafesini distrakte edebilecek ve uçları küt ve keskin olan farklı yükseklikde kazıyıcılar olmalıdır.
E Sistem uluslar arası kalite belgesi (CE)’ne sahip olmalıdır.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
SERVİKAL PLAKLI ve PLAKSIZ KORPEKTOMİ KAFESİ ve MESH SİSTEMİ
1) Sistem implant dizaynı anterior ve antero-lateral uygulamalar için yapılmış olmalıdır.
2) Kendinden plaklı korpektomi cagesi alt ve üst vertebra ile birebir kontak sağlayacak yüzey açılı olmalıdır. İstenildiğinde plaksız olarak da sadece distrakte edilebilir meshler set içerisinde hazır bulunmalıdır.
3) Alt ve üst vertebralarla sıkı bir tutunma sağlayabilmesi için temas yüzeylerinin keskin dişli bir yapıda olması gerekmektedir.
4) Sistem tek parça olmalıdır.
5) Korpektomi meshleri 12-14-16 mm çapmda 13xl7mm; 17x25mm; 25x40mm; 40x70mm distrakte edilebilir 4 çeşit mesh olmalıdır.
6) Plaklı korpektomilerde vida çaplan 4mm ve 4,5mm olarak 2 farklı çapta, boylar 12,14,16,18 ve 20 mm olarak 5 çeşit olmalıdır.
7) İstenen çaplara uygun düz ve açılı çakıcılar bulunmalıdır.
8) Set içerisinde Corpectomy Cagelerin pozisyonlama sonrası kilitlenebilmesini sağlayacak kilit vidalan yer almalıdır.
9) Greftleme için sağlanmış geniş orta alan olmalıdır ve greftleme distraksiyondan önce yapılabilmelidir.
10) Distraksiyon yapıldıktan sonra tek aşamalı kilitleme sistemi olmalıdır.
11) Korpektomi meshleri caudal yönünde takılabilmesi için me^. üzerin) kal ama ile belirtilmiş olmalıdır.
12) Sistemin vücutta kalacak tüm parça ve elemanları titanyum malzeme jal edilmiş olacaktır. v
13) Sistemin ürün sorumluluk poliçesi bulunmalıdır.
14) Ürünlerin üzerinde ölçülerini ve üretici firma tanıjalayan sembol ya da ifade bulunrh ilidir.
SUT KODU:
PLAKLI KORPEKTOMİ : 102.801 KORTİKAL VİDA : 102.655
VİDA KİLİT APARATI : 102.685
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
|
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
|
w |
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
|
ANTERIOR EXPANDABLE BIÇAKLI CAGE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Cage’ler PEEK-OPTIMA materyalinden yapılmış olmalıdır.
Cagelerin hepsi servikal anatomiye uygun olmalı, cage’lerin en yüksek noktası orta noktası olmalıdır.
Cage’lerde 4 farklı genişlik ve 4 farklı derinlik olmalı (X12X14; X14X14; X13X15, X14X16) Cage’lerin 4 farklı yüksekliği olmalıdır.(5MM, 6MM, 7MM, 8MM)
Bıçaklı expandable cageler disk mesafesine yerleştirildikten sonra mesafeyi yükseltmek için expandable olabilmeli ve aynı zamanda cagemn bıçak mekanizması açılıp endplatelere girerek tutunumu sağlamalıdır.
Expansiyon ve bıçağın çevrilerek korpuslara gömülmesini sağlayan işlem aynı anda aynı el aleti üzerinden ve tek seferde gerçekleşmelidir.
Cage’nin posterior duvarında TANTALUM MARKER olmalıdır. (Tantulum markerler scopi görüntüsünde titanyum markerlere göre daha net görüntü sağlamalıdır.)
Bıçaklı expandable cage mekanizması alt ve üst endplateleri tutması için sharpe (keskin ve geniş) yüzeyli olmalıdır.
Cagelerde bıçaklar acılınca korpuslara gömülerek cagemn atmasını engellemelidir.
Bıçaklı expandable cagenin anterior ve posterior duvarında TANTALUM markerlar olmalıdır (Tantalum markerler scopi görüntüsünde titanyum markerlere göre daha net görüntü sağlamalıdır.)
Set içerisinde caspar ekartor sistemi; otomatik distraktor ve manuel kullanılabilen ekartörler
(kaşık) servikal küret olmalıdır.
Sistem implantlarının istendiğinde Bio Mekanik testleri ve bio mekanik sunulabilmelidir.
Sistem uluslararası kalite belgesi (CE)’ne sahip olmalıdır.
SUT KODU: 102.701
I v ğt lr*0 — ^ ^ O
|
ANTERIOR CERVIKAL BIÇAKLI CAGE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
• Cage’ler PEEK-OPTIMA materyalinden yapılmış olmalıdır.
• Bıçaklı Peek Cagelerin hepsi servikal anatomiye uygun olmalı, cage’lerin en yüksek noktası orta noktası olmalıdır.
• Bıçaklı Peek Cage’lerde 4 farklı genişlik ve 4 farklı derinlik olmalı (X12X14; X14X14; X13X15,X14X16)
• Cage’lerin 4 farklı yüksekliği olmalıdır.(5mm, 6mm, 7mm, 8mm)
• Expansiyon ve bıçağın çevrilerek korpuslara gömülmesini sağlayan işlem aynı anda aynı el aleti üzerinden ve tek seferde gerçekleşmelidir.
• Cage’nin posterior duvarında TANTALUM MARKER olmalıdır. (Tantulum markerler scopi görüntüsünde titanyum markerlere göre daha net görüntü sağlamalıdır.)
• Sistemde füzyonu arttırmak için Titanyum Plazma Kaplı Bıçaklı Cage bulunmalıdır.
• Titanyum Plazma Kaplı Bıçaklı Cage gözenek boyutları 20-100 (im (mikron) olmalıdır.
• Titanyum Plazma Kaplı Bıçaklı Cage mikro gözeneklerin içine doğru kemiksi trabekülün içten büyümesi vasıtasıyla kemik kuvvet iletiminde iyileşme sağlamalıdır. Bu sebepten kemik ve implant arasındaki bağın uzun vadeli stabilizesinde de iyileşme sağlamalıdır.
• Bıçaklı cage mekanizması alt ve üst endplateleri tutması için sharpe (keskin ve geniş) yüzeyli olmalıdır.
Cagelerde bıçaklar acılınca korpuslara gömülerek cagenin atmasını engellemelidir.
(kaşık) servikal kürı^pnalıdır.
|
|
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
>( ]ı |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
İVJJ |
|
' <x*:ğitİMv |
• Sistem implantlarımn istendiğinde Bio Mekanik testleri ve bio mekanik çalışmaları sunulabilmelidir.
Sistem uluslararası kalite belgesi (CE)’ne sahip olmalıdır.
SUT KODU: 102.720
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
POSTERIOR SERVICAL SİSTEM TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1. Sistemde bulunan tüm malzemeler titanyum olmalıdır.
2. Sistemin MR kullanımına izin verdiğini gösteren belge sunulmalıdır.
3. Verilecek malzemenin tüm parçalan uyumlu olmalıdır.
4. Vidalar 3.5 mm ve 4 mm çapında olmalıdır.
5. Vidalann uzunluğu 8 mm-28 mm aralığında olmalı ve her 2 mm’de bir artmalıdır.
6. Set içersinde reduction vidaları olmalıdır.
7. Set içersinde C1 ve C2 fıksasyonu için 3,5 ve 4,0 mm çapında 18mm’den 40mm’e kadar 2mm aralıklarla artan korteks shaft vidalan olmalıdır.
8. Vidalar + ve -50 derece açı vermelidir. (Toplam 100 derece açı verilebilir.)
9. Vidalar Semi-Self tapping olmalıdır.
10. Vidaların vida başı çapı 9mm ve yüksekliği lOmm olmalıdır.
11. Set içersinde laminar kancalar olmalıdır
12. Set içersinde lateralde kalan vida ve rod bağlantısını sağlamak için lateral konnektörler olmalıdır.
13. Occipital vida çapı 4,0 mm ve 4,5 mm olmalı boylan 4 mm’den 14 mm’e kadar 2 mm aralıklarla artmalıdır.
14. Occipital plaklar small ve medium olmak üzere iki boy olmalıdır.
15. Occipital plakların rod bağlantı yerleri multiaxial olmalı bu sayede rod plak bağlantısında kolaylık sağlamalıdır.
16. Cross Connectorler small medium ve large olmak üzere üç boy olmalım??^?'
17. Sistemin içinde eğilebilir deneme rodu bulunmalıdır.
18. Occipital Rod : Çapı 3.0 mm olmalı oynak bölgeye gelen kıshn 4 kuvvetlendirilmiş olmalıdır. Boyu 240 mm olmalıdır. v cr
19. Occipital rod 45° açü^olmalıdır.
Standart Rod : 3<|t«îm çapında ve 60, 80, 10^1,5(0200 ve 240 mm olmkk üzere çeşitli
. , JfA ı\
nnvlarrls nlr?«İİjmr>V\c£> \ .asfe* A*1
20.
Set içersinde cervico-thoracic bağlantı yapmak için 120 mm’i 3 mm çapında 120 mm’i 5,5 mm çapında olmak üzere hibrit rod olmalıdır.
21. Set screwlar multi-Axial vidalar ve Occipital plaklar için tek boyutta olmalıdır..
22. Her bir malzemenin üzerinde üretici firma logosu lot nosu olmalıdır.
23. Oda sıcaklığında depolanabilmeli, uygun konteyner içinde saklanabilir olmalı ve sterilizasyona dayanıklı olmalıdır.
24. Sistem implantlarının istendiğinde Bio mekanik testleri ve bio mekanik çalışmaları sunulabilmelidir
25. Tüm implantlar CE, belgesine sahip olmalıdır.
102.545: Lateral Mass Vidası 102.570: Oksiptal Plak Vidası 102.580: Oksipital Plak 102.595: Rod 102.596: Açılı Rod 102.611: Servikotorosik Rod 102.615: Lateral Konnektör 102.621: Transvers Konnektör 102.626: Domino 102.630:
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
|
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
|
|
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA |
|
|
HASTANESİ |
|
MULTİFONKSİYONEL POSTERİOR SPİNAL TRANSPEDİKÜLER POLİ AKSİ YAL STABİLİZASYON SİSTEMİ TEKNİK ÖZELLİKLER (DEJENERATİF SETİ
1. Sistem torakalomber bölgede kullanabilmelidir.
2. Sistem; monoaksiyal, poliaksiyal ve redüksiyon vidalarından oluşmalıdır.
3. Vidaların gövde yapısı, pedikül dokuya zarar vermeyecek şekilde spongiöz ve kortikal kemik yapısına uygun olmalıdır.
4. Sistemde poliaksiyal sement enjekte edilebilen vidalar olmalıdır.
5. Sement enjekte edilebilen vidalar 2,5mm genişliğinde kanüle sahip olmalıdır.
6. Sement enjekte edilebilen vidaların kullanımı için sement enjeksiyon kanülünden geçecek 2,1 mm genişliğinde özel sement enjeksiyon aparatı firma tarafından sağlanmalıdır.
7. Sement enjekte edilebilen vidalarda, optimum sement çıkışım sağlamak için, l,90mm genişliğinde ve 6,40mm boyunda pencere olmalıdır.
8. Sement enjekte edilebilen vidalarda, sement enjekte etme aparatımn sement çıkışını engellememesi için, vidanın sement enjeksiyon penceresi stoplu olmalıdır.
9. Sistemde füzyonu arttırmak için titanyum poroz kaplı vidalar bulunmalıdır.
10. Titanyum poroz kaplı vidalarda gözenek boyutları 20-1OO^m(mikrom) olmalıdır.
11. Titanyum poroz kaplı vidalar mikro gözeneklerin içine doğru kemiksi tabekülün içten büyümesi vasıtasıyla kemik kuvvet iletiminde iyileşme sağlamaMır.BıAss^epten kemik ve implant arasındaki bağın uzun vadeli stabilitesindede iyileşme sağlarha®î^V'
12. Titanyum poroz kaplı vidalar steril paketlerde olmalıdır. ^
13. Titanyum poroz kaplı vidaların kaplama raporları sunulmalıdır. ^ \
14. Titanyum poroz kaplı vidaların Bio uyumluluk testleri istendiğinde sunulabilmelidir.
15. Sistemi oluşturan vidaların omurgada hızlı ilerlemesi ve pullout’u (vidanın kemikten geri atmasını) azaltması açısından dualcore - duallead ytotfthi ile üretilmiş olması geoididir. Vidalar, kemiğin ve spongiöz yapısına gş^^ml^^çap ve 2 farklı diş formlarında
rı1rrtQİırİır* hıı
|
|
|
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
f( )!j |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
i y Ji |
|
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
|
16. Set içersinde perkütan cerrahi kullanımına uygun kanüllü vidalar olmalıdır.
17. Set içersinde perkütan vidaları göndermek için kilitli kuleler olmalıdır.
18. Set içersinde cildi perkütan olarak genişletmek için dilatorler olmalıdır.
19. Sistemdeki 6.0mm’ lik rodla uyumlu vidaların baş profili 16mm, 5.5mm’lik rodla uyumlu olanların ise 14.5mm olmalıdır.
20. Vida çaplan: 4.5 - 5 - 5,5 - 6 - 6.5 - 7 - 7.5 - 8mm olmalı, vida boylan 20mm’den başlayıp 90mm’ye kadar 5’ er mm aralıklarla; 90mm’den lOOmm’ e kadar 10’ ar mm aralıklarla artmalıdır.
21. Vidalar ±20 derece toplamda 40 derece açılandınlabilir olmalıdır.
22. Sistem içerisinde titanyum, krom kobalt ve dinakmik rodlar olmalıdır.
23. Sistemdeki standart rodların çaplan 6.0mm, 5.5mm, flatrodlar ise 5.1mm ve 5.6mm olmalıdır. Normal Rod boyları, 40mm’den başlayıp 700mm’ye kadar olmalıdır. Fiat olmayan rodlar hegzagonal uçlu olmalıdır.
24. Set içersinde cervico-thoracic bağlantı yapmak için 120mm’i 3mm çapında 120mm’i 5,5mm çapında olmak üzere hibrit rod olmalıdır
25. Sistemdeki dinamik rodlar 6mm’ lik ve 5,5mm’lik vida sistemiyle uyumlu olmalıdır.
26. Dinamik rodlarm 60 - 90-120mm ve 140mm olmak üzere dört boy seçeneği olmalıdır. Boyu 90
- 120mm ve 140mm olan rodlar hibrit yapıya sahip olmalıdır. Bu yapısı sayesinde bir mesafede rigit kısmıyla füzyonu sağlarken, dinamik kısmıyla da komşu segment hareketlerine izin vererek dejenerasyonlara engel olmalıdır.
27. Dinamik rod 1.0 eksenel sıkıştırma ve 1.5 mm eksenal çekme hareketine izin vermelidir.
28. Dinamik rod ±3 derece her yönde (Extansiyon, fleksiyon, rotasyon v^H^teral bending) bükülmeye izin vermelidir.
29. Dinamik rodun dinamik kısmı yaylı mil, durma halkası, hâl^ ftiayan göbek ve sabit
milden oluşmalıdır.
30. Sistemde sement enjeksiyon kiti de olmalıdır.
31. Sisitemde 3 çeşit ara bağlantı omalıdır.
32. Tek ara bağlantı 5,5rj^^' 6mm lik rodlar la
|
|
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
fj p |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
4 Jî |
.. |
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
^ 4*C<SİTÎMV |
33. Transvers konnektörler uzayıp kısalabilmeli ve en az 4 boy olmalıdır; istendiğinde düz hookiu konnektörler de sisteme eklenebilmelidir.
34. Sistem torklu olmalı ve tork aleti sistemde bulunmalıdır.
35. Sisteme istendiğinde 5.5x 5.5mmTik tekli, 6.0x 6.0mm’ lik tekli, 5.5x ö.OmmTik çiftli axial domino rod konnektörleri ve anterior yaklışım için staple eklenebilmelidir.
36. Sistemde ServikoThorasic bağlantı için bir tarafı 3mmTik roda diğer tarafı 5,5mmTik roda uygun dominolar bulunmalıdır.
37. Sistemde lateralde kalan viladar için 15 ve 20mm boylarında lateral offsetler olmalıdır.
38. Sistemde gerektiğinde kullanmak için laminar ve pedükül hooklar bulunlalıdır.
39. Sistemdeki flat (yüzeyi düzleştirilmiş) rod ile vida; maksimum kilitlenme ile kilitlenmeli; bu rodların uçlarında, vidanın roddan çıkmasım engelleyici stoplar olmalıdır.
40. Vida, rod ve konnektörler için ayrı bir konteymr olmalı ve bütün implantlar bu konteynıra yerleştirilebilmelidir.
41. Vida seti ile beraber vakalarda üniversal çakma çıkarma seti ve osteotomi seti hazır bulundurulmalıdır.
42. Tüm el aletleri ayrı bir konteymr içerisinde olmalıdır.
43. Sistem içerisinde rod bastıncı, vida yükseltici ve rod çevirici aletler bulunmalıdır.
44. Set ile beraber gerektiğinde her marka model vida setine uyumlu revizyon seti getirilmelidir.
45. Gerektiğinde Osteotomi seti hazır bulundurulmalıdır.
46. Sistem implantlarımn istendiğinde Bio Mekanik testleri ve bio mekanik çatışmaları
sunulabilmelidir
47. Sistem, uluslararası kalite belgesi (CE)’ne sahip olmalıdır.
SUT KODLARI
102.105 : Monoaksiyal Vida
102.130 : Poliaxial vida
102.135 : Titanyum Plazma Kaplama Vida
102.140 : Sement Enjekte Edilebilir Vida
1 AO . O__ A. T? ‘ _.IUio_,lÇJviİW6ltîC??T!_ r> _
*» |
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
102.150 : Titanyum Plazma Kaplama Redüksiyon Vida 102.15 5: Sakro İlliak vida 102.160: Lamina Kanca 102.165: Pedikül Kanca
102.230 : Rod (0-35 CM)
102.235 : Rod (36-70 CM)
102.300 : Konnektör Açık / kapalı
102.310 : Multiaksiyel Bağlantı 102.295 : Çimento 102.485 : Kemik Dolgu Cihazı
102.910 : Dinamik rod
102.911
![]() |
: Dinamik hibrit ro$..
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
VERTEBROPLASTİ KİTİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
ABS ve 304L paslanmaz çelikten imal edilmiş olmalıdır.
omurga cismine kemik çimentosu enjekte edebilmek için tasarlanmış olmalıdır.
- KİT İÇERİĞİ;
o Bir adet giriş iğnesi (11GX12 mm) o Bir adet çalışma kanullü (8GX12mm) o Üç adet bone filler (her filler 1,5 mİ sement almalıdır.) o Kişner teli
o Drill ( dril biyopsi almaya uygun tasarlanmış olmalı, uç kısmı oblik yapıda olmalıdır.)
o Kemik çimentosu şırıngası ve ara bağlantı hortumu olmalıdır.
Kit içerisindeki bütün malzemeler çift kat paketlenmiş olmalı ve özel kutusunda olmalıdır.
Set içerisin de ayrıca 8G XI5 mm boyunda beveled tip acil giriş iğnesi olmalıdır.
Sistemin CE belgesi olmalıdır.
Sistemde ayrıca biyopsi kiti olmalıdır
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
KİFOPİLASTİ KİTİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
■ Sistem balon kifopilasti uygulaması için tasarlanmış ve üretilmiş olmalıdır.
■ Balon Kataterlerin yaş gruplarına ve uygulanacak cerrahi bölgeye göre 10-15-20 mm boylarında 3 farklı boyu olmalıdır.
■ Balon Kataterler 300 Psi basınca dayanıklı olmalıdır.
■ Set içerisinde standart balonlar ve yana şişebilen tipte balonlar olmalıdır.
■ Sistem içerisinde sement karıştırıcı sistem bulunmaktadır
■ Tek taraflı ve çift taraflı olarak girişe müsaade eden paketleme şekli ile paketlenmiş olmalıdır.
■ Sistem toplamda 2 steril paketten oluşmalıdır. 1 paket şişirilebilir kemik tamponu 2.paket kemik yaklaşım setleri.
o Kit İçeriği: o Gauge Needle 1 Adet o Çalışma Kanülü 2 Adet o Bone Filler 6 Adet o Balon Şişirme Pompası 1 Adet o Balon Tamponu 1 Adet
o Genişletici y<^
° Ce^M^mcı
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
o Spacer (Drill) 1 Adet
■ Şişirme pompası üzerinden manuel ve dijital olarak basınç kontrolü yapabilecek 2 tip şişirme pompası olmalıdır.
■ Set ile birlikte Kifoplasty için üretilmiş bone Cement verilmelidir.
■ Sistem Ce belgelerine sahip olmalıdır.
![]() |
|
|
8A#<4V/ |
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
f( )! |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ |
Jj |
|
|
B-TCP Kemik Grefti + Kök Hücre Aspirasyon Kiti
1- KİT; yüksek poroziteye sahip 0-TCP granülleri ile birlikte otolog kemik iliğinden kök hücre elde etmek için aspirasyon iğnesi ve enjektörden oluşmalıdır.
2- Granül; %100 Betatrikalsiyum fosfat (B-TCP) olmalıdır.
3- Granül; birbiriyle tamamen bağlantılı makro ve mikro gözeneklerden oluşan poroz, interkonnekte bir yapıya sahip olup granül boyutları 1-2 mm , 2-4 mm veya 4-7 mm olmalıdır.
4- Granül; %100 biyobozunur özellikte olmalıdır. İyileşmeye paralel şekilde uygun sürede rezorbe olarak yerini tamamen yeni oluşan sağlıklı kemik dokusuna bırakmalıdır.
5- Granül; steril bariyer özellikli, çift katlı PETG blister içinde özel sistemler ile kapatılıp mühürlenerek kullanıcıya sunulmalıdır.
6-Granül; 25 kGy dozda gama radyasyonu ile terminal sterilizasyon işlemine tabi tutulmuş olmalıdır.
7- Kemik iliği iğnesi ve enjektör tek bir paketin içerisinde bulunmalıda sterilize edilmiş olmalıdır.
8- Kemik iliği aspirasyon iğnesinin boyu 100 mm, çapı 11 G olmalıdır^'
9- Enjektör 10 cc’lik olmalıdır.
10- Granül osteokondüktif o^up, elde edilen otolog kök hüreler ile karıştırıldıktan^ onra osteoindüktif özellik kaastmıış olmalıdır.
11- Ürün ISO 1348^'9İı&>^istemi ile üretilmiş olup{.0aş |l|^E Belgesine sahip olmalıdır.
|
v o ı
12- Kullanım süresi en az 2(iki) sene olmalıdır.
SUT: |
ML |
SG1120 |
5 CC |
SG1140 |
10 cc |
SG1150 |
15 CC |
SG1170 |
30 CC |
|
•f£* • °ı.lcoL HA Ur)
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
B-TCP PUTTY TEKNİK ÖZELLİĞİ
1 - Malzeme,steril halde enjektör içinde sunulan selüloz bazlı bir taşıyıcı hidrojel ve çift katlı blister ambalaj içinde sunulan tamamen rezorbe olabilen %100 sentetik Beta- trikalsiyum fosfattan oluşmalıdır.
2- Taşıyıcı komponent buhar, biyoaktifkomponentise gama ışınlan ile terminal sterilizasyon işlemine tabi tutulmuş olmalıdır.
3- Kullanım esnasında nihai malzemenin viskozitesi uygulayan cerrah tarafından istenilen akışkanlığa göre ayarlanabilmelidir. Nihai ürün istenildiği takdirde, macun kıvamında el ile, istenildiği takdirde de akışkan kıvamda enjektör içine doldurularak uygulanabilmelidir.
4- Malzeme uygulandığı bölgede herhangi bir kimyasal reaksiyon sonucunda sertleşmemeli, biyotutunma özelliği sayesinde cerrahi yıkamaya uygun olmalıdır.
5- Malzeme lcc, 2cc, 5cc ve lOcc’lik ambalajlarda sunulmalıdır.
6- Malzemenin raf ömrü 1 (bir) yıl olmalıdır.
SUT
|
SG1100 ICC |
^5* ^V/V\ ( ioC. (caLl/Vy )
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
İNTRAKRANİAL ANEVRİZMA KLİP TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Teklif edilecek anevrizma klipler Sugita tasarım üretilmiş ve bu konuda tanınmış bir firmanın imalatı olacak ve aşağıda yazılı teknik özelliklere sahip olacaktır.
1. Mini, standart, büyük, fenestre büyük, uzun, geçici mini, geçici standart, eğik, AVM ve booster tip anevrizma küplerden geniş bir dizi imalatta bulunmalıdır.
2. Anevrizma klip bleydleri azami derecede açılabilmelidir.
3. Kolay açılması için kliplerin çift helezonlu mekanizması olmalıdır.
4. Kobalt-krom alaşımından mamül olmalı, elastik ve vücut ile tam uyumlu olmalıdır.
5. MRI görüntüleme sistemleri ile uyumlu olmalıdır.
6. Klipler, non-steril tekli ambalajlarda verilmeli, her tür sterilizasyona girebilmelidir.
|
örev» koimMxr\
|
|
|
|
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI |
*1 ıs |
|
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ |
İl #5 |
|
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE |
|
.. IMI" |
ARAŞTIRMA HASTANESİ |
H»«ümvıN |
KLİPS KİTLEMELİ ve NUT KİTLEMELİ MULTİ-FONKSIYÖNEL POSTERİOR TORAKO-LOMBER STABİLİZASYON
SİSTEMİ
(TRAVMA SETD TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1- Sistem Multi-Fonksiyonel kullanıma sahip olup; travma, skolyoz, kifoz, kırık, tümör uygulamaları için kullanıma uygun olmalıdır.
2- Sistem iki tip kilitlemeye olanak sağlamalıdır a - Klips kitlemeli
b - Nut kilitlemeli
3- Klips kitlemeli ve Nut kitlemeli vidalatın ayrı ,ayn veya bir arada kombine kullanımına izin vermelidir.
4- Tum vidaların profilleri düşük olmalıdır.
5- Vida gövdesinin üst kısmındaki dişler trapezodial yapıya sahip olmalıdır
6- Vida dişleri DOUBLE THREAD yapıya sahip olup bir turda 5mm ilerlemelidir
7- Tüm multi-axial vida başlan 360 derece hareket kabiliyetine sahip olmalıdır.
8- Standart multi-Axial vidaların çapı 4,0 - 4,5 - 5,5 - 6,5 -7,5 ve 8,0mm arasında en az 6 çeşit kalınlıkta olmalıdır, Vida boylan 25mm’den 55mm’ye kadar seçenekler sunmalıdır.
9- Sistemde; 60mm den lOOmm kadar İliac Multi-Axial vidalar bulunmalidir
10- Sistemde ; Osteoporotik uygulamalar için Multi Cement tip vida seçenekleri bulunmalıdır.
11-Sistemde; Deformite için uzun kafalı kınlabilir mono-axial vida seçenekleri bulunmalidir |
14- S istem Listehisis ameliyatlarında cok seçenekli redüction yapma seçeneği sunmalıdır;
A - klipsli vidalarda; Sistem grade 2-3 listehisisleri redükte etme imkanı sağlamalıdır, redükte işleminin sonunda vida rod bağlamı otomatik olarak kilitlenebilmelidir. Ayrıca başka bir aparata ihtiyaç duyulmamalıdır.
B -Nut kilitmeli vidalarda; redüksyon işlemini gerçekleştirecek redüction aleti olmalıdır.
15- Sistem ayrıca kırılabilir vidalar üzerinden de redüction yapmaya izin vermelidir.
16- Sistem; Normal listhesizlerin dışında high grade listhesizleri de redükte etme imkanı sağlamalıdır ve redüksiyon için gerekli olan ek aparatlar sette bulunmalıdır
17- Rotlar 5-6mm arasında kalınlıkta 40mm ile 500mm arasında uzunluğa sahip olup rijit ,pre-bent olmak üzere iki farklı tip olmalıdır.
18- Pre-bent rodlar 40mm den başlayarak 80mm kadar değişik boylarda olmalıdır.
19- Transverse connectörler; açılandınlabilir ve adjustable özellikte olmalı ve en az 4 boy seçeneğine sahip olmalıdır.
20- Aşağıdaki malzemeler mutlaka setin içinde olmalıdır
Hook : Lamina, Pedikül, Thorasik, Ofset Hook olmak üzere dört tip olup small,medium,large seçenekleri olmalıdır.
Domino : Tekli ve Çiftli
- Lateral Connector
21- Osteoporotik uygulamalar için Cement, Cement enjeksiyon aparatları ve ara adaptör sistemle birlikte verilmelidir ve bütün parçalar bir biri ile uyumlu olmalıdır.
22- Kullanılacak sistemin ana maddesi TİA6V4 alaşımından yapılmış olmalı, post operatif dönemde hasta takibine izin vermeli, BT ve MRI tetkiklerinde ışıma yapmamalıdır.
23- Oda sıcaklığında depolanabilmelidir.Uygun konteyner içinde saklanabilir olmalı sterilizasyona dayanıklı olmalıdır.
24- lmplantın üzerinde orijinal seri numarası ve ebadı olmalıdır.
25- Sistem CE belgelerine sahip olmalıdır.
26- Alerji oluşturmamalıdır.
27- Cerrahi uygul^a aletleri ve sistem implantlan, korunması vfe'i teril edilmesi için
özel sterili zasv^ffcKapl arı içinde olmalıdır ^
28- Set içersinde vida yerlerinin ve yönünün kolay tespit edilebilmesi için pedikül içine girecek işaretli pinler olmalıdır.
29- Vida rod bağlamını gerçekleştirmek için persueder ve klip tutucu olmalıdır.
31 - Sistemde vida gönderici olmalı ve son sıkma işlemini gerçekleştiren 8Nm Anti- Torque iu T handle olmalıdır.
32- Awl,pedikül probe ve pedikül tester sette olmalıdır
33- Sette, Rod cutter ve Rod bender olmalıdır.
34- Sette rod holder olmalıdır.
35- Klip cutter sette olmalıdır.
36- Final sıkma işleminde Anti-torque olmalıdır
37- Tap olmalıdır.
38- Transver connectörler için son sıkma işleminde kullanılan 4Nm Anti-Torque ‘lu straight handle olmalıdır.
39- Cerrahi uygulama seti içinde gerektiğinde kullanılmak üzere, in-situ rod bükücü /eğicilerinde bulunması gereklidir.
102.100 Mono-Axial Vida (Nut'lı)
102.130 Multi-Axial Vida (Nut'lı)
102.130 Multi-Axial Vida (Klips'li)
102.140 Multi-Axial Vida Cement Type(Nut'lı)
102.155 Multi-Aksiyel İliak Vida
102.150 Rediction Multi-Axial Vida (Nut'lı)
102.230 Rod (35 cm'e kadar)
102.235 Rod (35 cm üzeri)
102.310 Multi-Axial Ara Bağlantı
102.165 Pedikül Hook
102.160 Laminar Hook
102.170 Laminar Hook Ofset
102.330 Domino Tekli
102.335 Domino Çiftli
102.335 Lateral Connector
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
KRANİAL TİTANYUM PLAK VİDA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
Mikro Plak: Kalınlığı 0.7 ve 1 mm olabilen plak titanyum plaklar olmalıdır.
Mini vidalar 2 ve 4 delik olarak 17mm ila 25mm boylarında olmalıdır. Mini plakların üzerinde lot numarası ve firma amblemi olmalıdır.
Tüm plaklar saf titanyum ve bıyo uyumlu maddeden mamul olmalıdır.
Korozyona karşı dayanıklı olmalıdır
Röntgende görülebilmeli, CT ve MRI uyumlu olmalıdır
Mikro Vida: Mikro Plak ile kullanılmak üzere üretilmiş dış çapı 2 ve 2.4 mm arasında olabilen titanyum vida olmalıdır.
Mikro vida boylarında çapı 2mm olan vidalarda 4mm ile 1 Omm arasında olmalıdır.
Mikro vida boylarında çapı 2.4mm olan vidalarda 6mm ile 12mm arasında olmalıdır.
Mikro matkap uç: Mikro plak ve vida ile kullanılmak üzere çapı 1.5 mm olan matkap uç
Ürünleri]
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ
LAMINOPLASTY SİSTEMİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1. Laminoplasty sistemi alt servikal ve üst toraks bölgesi (C3-T3) için laminektomi sonrası kullanılabilir plak-vida sistemi olmalıdır.
2. Çok seviyeli ligament kemikleşmelerinin (OPLL) ve doğuştan oluşan kanal daralmalarının düzeltilmesinde çok seviyeli spondiloz vakalarının tedavisinde, aşın irileşmiş bağdokusunun oluşturduğu baskılann tedavisinde endike olmalıdır.
3. Plaklar düşük pofılli, tek taraflı ya da çift taraflı pre-bent (önceden bükülü) ve düz seçenekli olmalıdır.
4. Sistemde anatomiye uygun olarak 2 mm kalınlığında, pre-bent small-medium-large-xlarge olmak üzere 4 çeşit plak bulunmalıdır.
5. Sistemde 2 mm çapında, 4 mm den 12 mm kadar 2’şer mm artan farklı uzunluk seçenekleriyle self - drilling vida seçenekleri olmalı; aynca set içerisinde 2,4 mm çapında 4 farklı boyda kurtancı vida olmalıdır.
6. Set içerisinde 4-12 mm uzunluğunda stoplu drill olmalıdır.
7. Set içerisinde açılı küret bulunmalıdır. Aynca uygulamaya yardımcı kilitli plak tutucusu olmalıdır.
8. Set içerisinde ihtiyaç duyulduğunda karşı laminada kullanılmak üzere deste'
TC S.B
bulunmalıdır. , °P
Beyir
9. İmpiantlar, yüksek gradeli pure titanium hammaddesinden üretilmiş olmalıdı
l ıyl ft-j'sı Vıtek Msk E£it. vt ta j, jbo. Dr. Adnan Y. DEMİRCİ
10.
![]() |
İmplantlann üzerinde;
a. İmalatçı firma adı veya amblemi,
b. İmalat seri numarası,
c. Katalog numarası yazılı olmalıdır.
11. Sistem implantlarınm istendiğinde Bio Mekanik testleri ve bio mekanik çalışmaları sunulabilmelidir.
12. Setin CE belgesine sahip olmalıdır.
Sut kodu:
102565 SERVİKAL POSTERİOR VİDA
102585 SERVİKAL POSTERİOR PLAK
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|