• İhale No
    1792692
  • İhale Adı
    TIBBI SARF MALZEME ALIMI
  • Sektör
    Tıbbı İlaç ve Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    31 Ocak 2019 11:00
  • İdare
    Antalya Atatürk Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Antalya
  • İşin İli
    Antalya
  • Yayın Tarihi
    29 Ocak 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C.

ANTALYA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi

/SAYI : SATINALMA/71713619                                                          29/01/2019

KONU: PERİYODİK BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI

SAYIN:..........

Kurumumuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/D (Doğrudan Temin) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise Kurumumuz satınalma komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI Teklif edilen fiyat KDV hariç olarak belirtilecektir.

Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti açıkça belirtilecektir.

Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K.İ.K.hükümleri uygulanacaktır.

İhaleye hile,desise,vaitjtehdi^nüfüs kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tespit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K ’in ilgili hükümleri uygulanacaktır.

Malzeme tesliminde,teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak,benzer,muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir.

Uhdesinde malzeme kalan firma, fatura düzenlediği tarihte tıbbi malzemelerin Tıtubb Sağlık Bakanlığı Ve Sgk kayıtlarının onaylı olduğu belgeyi fatura ekinde vermek zorundadır.

Malzemenin teslim tarihi, UBB ve GMDN kodralırın belirtilmesi zorunludur.

Ürünler idarece denetim ve muayene işlemlerine tabi tutulacaktır. Ayrıca idare ürün/hizmeti alıp almamakta veya bir kısmını almakta serbesttir.

BU TEKLİFE DAVET MEKTUBUNA OLUMLU YADA OLUMSUZ MUTLAKA 31.01.2019 TARİHİNDE SAAT 11:00 A KADAR 0 242 345 77 82 VEYA 0242 345 77 79 NOLU FAX ‘A CEVAP VERİLECEKTİR.

10- Bu mektupla birden fazla malzeme için teklife davet mektubu gönderilmiş ise her kalem malzeme için teklif fiyatı yazılacak,eksik teklifler değerlendirilmeyecek,değerlendirme tüm malzemenin toplam bedeli üzerinde veya ayrı ayrı yapılacaktır. İşbu teklife davet mektubu tanzim edildikten sonra bir zarfın içerisine konulacak zarfın kapağı kaşelenip imzalanarak üzerine T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANTALYA ATATÜRK DEVLET HASTANESİ YÖNETİCİLİĞİ Satınalma Komisyon Başkanlığına 1 KALEM PERİYODİK BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI İbaresi yazılacaktır. Teklif veren firma bütün bu şartları aynen kabul etmiş sayılacaktır.


 

s.n.

Malzemenin Adı

Miktarı

Birimi

Sut Kodu

B |m Fiyat

Toplam Fiyatı

Marka UBB

1

SU ARITMA CİHAZLARI PERİYODİK BAKIM VE ONARIM HİZMETLERİ (7 ADET CİHAZ

12

AY

 

[/

 

 

1-A

KUMSAL KUMDİA WTD100 SU ARITMA CİHAZI (2 CİHAZ)

12

AY

 

 

 

 

1-B

KUMSAL KUMDİA R.0.750 SU ARITMA CİHAZI (25 CİHAZ)

12

AY

 

 

 

 

1-C

AQUALINE SU ARITMA CİHAZI (5 CÎHAZ)

12

AY

 

 

 

 

1-D

ALFA SERİES REVERSE OSMOSİS SU ARITMA CİHAZI

12

AY

 

 

 

 

1-E

YENİKÖY OTOKLAVA BAĞLI SU ARITMA CİHAZI

12

AY

 

 

 

 

 

-AŞIR-AKSU-SÜ-ARITMA-SİSTEMİ

12

AY

 

---- ---

 

 

1-F

 

 

1-G

AŞIR AKSU SU ARITMA SİSTEMİ

12

AY

 

 

 

 

 

TEKNİK ŞARTNAME 8 SAYFA

Anafartalar Cad. Üçgen Mevkii Muratpaşa 07040 ANTALYA Telefon: 0 (242) 345 45 50 (1305) Faks: 0 (242) 345 77 79 e-posta: antalvadhsl2.salma@saglik.gov.tr Elektronik Ağ: vww.aadh.gov.tr

 

         
   

KONU                       : ANTALYA ATATÜRK DEVLET HASTANESİ REVERSE

OSMOSİS SU ARITMA SİSTEMİ PERİYODİK BAKIM/ONARIM HİZMETİ (PARÇASIZ) TEKNİK ŞARTNAMESİ

 
 
   

IŞIN ADI                   : Bu şartname, hastanemiz envanterinde bulunan ve sterilizasyon

ünitesinde kullanılmakta olan Re verse Osmosis(RO) Su Arıtma Sisteminin bakım ve onarım işinin(parça hariç) yapılmasını kapsamaktadır.

İŞİN TANIMI : Bu şartname kapsamında aşağıda özellikleri belirtilmiş olan Reverse Osmosis Su Arıtma Sisteminin bakım ve onarım işleri(parça hariç) sözleşme süresi boyunca aylık periyotlar halinde aşağıda belirtilmiş olan teknik ve genel hükümlere göre yapılacaktır.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.                 Bu rapor formlarında sözleşme gereği yapılması gereken işlerin tamamlandığı, işe başlama ve bitirme saatleri ile birlikte belirtilir.

9.                  Servis hizmeti sonunda sistemde oıtaya çıkan fonksiyon kaybı, onarım öncesinde var olan işlevlerin iptali veya oluşan yeni bir arızadan yüklenici firma sorumlu tutulur. Sistemde fonksiyon kayıplarının tespit edilmesi halinde onarım işlemleri bitmemiş sayılır. Bu durumlarda her türlü gider yüklenici firma tarafından karşılanır.

10.              Kullanılacak yedek parçalar, sistemin orijinal şekil ve görüntüsünü bozmayacak ya da yapısını değiştirmeyecek biçimde olmalıdır.

11.              Sistemin servis hizmeti sırasında sağlam bir sisteminin veya işlevinin bozulması halinde yüklenici neden olduğu yeni arızayı ücretsiz tamir etmekle yükümlüdür.

12.              Yüklenici firma gerekli tüm orijinal yedek parçaları ve cihazların orijinal yazılımlarını zamanında temin edebilmelidir. Yüklenici bir proforma fatura düzenleyecek; hastanemiz satın alma birimine sunacaktır. Ancak hastane, gerekli teknik özellikler yüklenici firma tarafından belirlenmek kaydı ile bu istisnai yedek parçalan başka tedarikçilerden temin etme hakkını saklı tutar. Bu durumda yüklenici firma hastanenin temin ettiği parçaları kullanmakla ve montajını gerçekleştirmekle yükümlüdür; ek ücret talep edemez.

13.              Firma tarafından tedarik edilen parçalar 24 ay süresince firmanın garantisi altında olmalıdır.

14.              Arızaya müdahale süreci idare tarafından yükleniciye telefon, fax veya e-posta gönderimiyle başlar, tarih ve saat bilgisi konusunda hastane kayıtları geçerli olacak ve cezai durumlarının takibi buna göre yapılacaktır.. Firma arıza bildirimlerini kabul etmek üzere telefon, fax ve geçerli bir e-posta adresi bildirecektir. Arızanm bildirimini takiben yüklenici en geç 6 (altı) saat içerisinde arızaya müdahale edecek, parça gerektirmeyen durumlarda arızayı 12 (oniki) saat içerisinde, yedek parça ihtiyacı olması halinde hastane tarafından parçanın temininden sonra en geç 2 (iki) iş günü içerisinde arızayı giderecektir.

15.              Firma ilgili cihazın koruyucu bakımını yaparken kullandığı test cihazlarının kalibrasyonunu takip etmek zorundadır ve kalibrasyon belgelerini idareye göstermek zorundadır.

16.              Yüklenici firma idarenin belirleyeceği 2 (iki) teknik personeli cihazlarının genel çalışma prensibi, teknik özellikleri, olası anzalarda izlenecek temel prosedürler, güvenlik önlemleri konusunda en az 1 (bir) gün uygulamalı olarak eğitecek ve katılımcılara eğitime katılım belgesi düzenleyecektir. Bu koşul teklif dosyasında yüklenici tarafından taahhüt edilecektir.

17.   • Yüklenici, bakım onarım süresi içerisinde çıkan sistem versiyon güncelleştirmelerini en geç 5 (beş) iş günü içinde bildirmeli ve en geç 10 (on) iş günü içinde cihaz üzerinde çalışır durumda teslim etmelidir.

18.              Servis hizmeti sonunda, sistemin çalışma performansı test edilerek sistem çalışır vaziyette teslim edilmelidir.

19.              Yüklenici, beraberinde idarenin belirleyeceği bir teknik eleman olmadan cihazlara kesinlikle müdahale etmeyecektir.

20.                Cihazın bakım onarım hizmetleri hastane içerisinde (yerinde) sunulacaktır. Hastanede bakım onarım hizmeti yapılamayacak cihaz parçalarına firma laboratuvarmda işlem yapılacaktır. -Bu-duı-umda-eiha-z-lar-hastane idaresinden tutanak ile teslim alınacaktırr Cihazlarrn-tüm-taşıma- gi deri eri ve sorumlulukları yükleniciye aittir.

21.              Koruyucu bakım esnasında meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan ve bunların önlenmesi için alınacak tedbirlerden yüklenici sorumlu olacaktır. Oluşan hasar ve arızalar yüklenici tarafından ücretsiz olarak giderilecektir.

22.              Yüklenici cihazın arızalı parçasının onarımını yapacak, eğer parçanın onarımı mümkün değil ise gerekçeli açıklamayı yaptığı raporu hastane Klinik Mühendislik Birimine sunacak; Klinik Mühendislik Biriminden onay aldıktan sonra yenisinin alınmasını talep edecektir.

23.              Bakım - Onarım işini üstlenecek olan firma sözleşme için malzemesiz ve yalnız işçiliği ve dezenfektan dahil dezenfeksiyon hizmetini kapsayacak şekilde idareyşHjeklif yetecektir.

Amalya Ata*:',rl? Hastanesi                                                                            Atatürk Devlet Hastanesi

ÖrnarCy s                                                                                 /TB W^nse? T O TA N

Biyamea)            A SİCİİ No:M-M7

W^jnik Mühfc:                          i

Sicil No;ıviıvi                                              ^                   Aj,ul,A —

, >

24.              Metin Kutusu: ;ı
Tüm sistemde bulunan cihazların elektriksel güvenlik kontrolleri de yılda birden az olmamak kaydı ile uygun kaçak akım ve toprak direnci ölçen cihazlarla yapılmalı ve rapor edilebilmelidir. Periyodik bakımlardan farklı olmak üzere sistemin performansını etkileyen

detaylı parametrelerin ölçümü de kalibrasyon sertifikalı cihazlar ile yılda bir defadan az

olmamak kaydı ile yetkili personelce firma tarafından yapılıp rapor edilebilmelidir.

25.              Balcım Onarım işinde kullanılan ölçü aletleri listesi ve kalibrasyon sertifikaları teklif dosyasında bulunmalıdır.

26.              Yüklenici firma sözleşme kapsamında yapacağı çalışmalarda 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş

Güvenliği Kanununa ve bu Kanuna bağlı olarak çıkarılmış ve çıkarılacak olan tüm tüzük,

yönetmelik ve genelgelere uygun olarak yapma konusunda tamamen sorumludur.

27.              Sistemin muntazam bir şekilde rutin periyodik bakımları yapılır, yüklenici emniyet için

gerekli gördüğü her türlü ayarı yapar, tüm sistemlerin toz ve pisliklerden temizlenmesini sağlar.

28.              Ekipmanları besleyen şebeke, jeneratör vb. alternatif kaynakların uygunluğunu sağlamalıdır.

29.              Firmalar; sistemi ayrıntılı bir şekilde inceleyerek, varsa buralarda yapılması zorunlu değişiklikleri tekliflerinde dikkate alır ve buna göre teklif verirler. Firma, sistemin ve tesisatının uygun durum ve boyutlarda olmadığı iddiasıyla herhangi bir talepte bulunamaz ve teklif vermekle bu durumu kabul etmiş sayılır.

30.              Firma; herhangi bir mahalde çalışırken, diğer bir imalata zarar ve ziyan vermemek için gerekli her türlü önlemi almak zorundadır. Böylesi bir olayın vukuunda meydana gelen her türlü zarar ve ziyan firma tarafından karşılanır.

31.              İdare; üretim için mahalline getirilmiş bütün malzeme ve donatıyı kontrol etmeye yetkili olup, gerektiğinde değiştirme veya reddetme hakkım saklı tutar. Firma; kullandığı malzemenin veya yaptığı işin her, zaman hesabını verebilecek şekilde gerekli kayıtlarını tutmakla yükümlüdür. Firma; malzeme ve donatının herhangi bir şekilde kaybına sebep olursa, bu malzeme ve donatıyı ivedilikle aynı özellik ve kalitede olmak üzere sağlamakla yükümlüdür. Bunun için idareden ayrıca bedel talep edemez.

32.              Yüklenici, Bakım-onarım sırasında veya her türlü arızaya karşı yapılan ve/veya yapılacak müdahale esnasında, Hastane teknik personelinin ilgili elemanlarının da iştiraki, nezaret etmesini sağlar. Aksi takdirde yüklenici firma herhangi bir bakım onarım ve arızaya müdahale yapamaz.

33.              Yüklenici firma; sözleşmeyi imzalamasına müteakip ayrıntılı ve açıklamalı periyodik bakım onarım iş programını, periyodik bakım- onarım ve arıza kontrol föylerini ve gerekli olan tüm defterleri İdareye verir. Ayrıca, iş bu teknik şartnameye ve diğer yasal talimatlara uygun olarak bir bakım talimatnamesi hazırlar.

34.              Yüklenici; İdare tarafından arızalanıl, sorunların ve isteklerin bildirilebilmesi amacıyla adres, telefon, faks, e-posta, mobil telefon gibi bilgileri yazılı olarak İdareye bildirir. Bildirilen adres ve telefonlarda herhangi bir değişlik olması halinde bu durum hastane idaresine ayrıca yazılı olarak bildirilir.

35.              İdareye teknik destek vermek amacıyla servis personellerinin kimliği önceden bildirilir.

36.               Periyodik bakım, İdarenin talebi doğrultusunda- hafta içi veya hafta sonu uygun görülen .gün-ve-saatte-yapi-hı^-A-i-izaya müdahaleleri ise hafta içi, hafta sonu -ve resmlM-il-g-üHİer-inde-de- devam eder. Yüklenici kullanım esnasında temel sağlık, güvenlik ve emniyet gereklerinin devamlılığını temineıı bakım yapar. Yüklenici teklifini verirken hafta sonu veya hafta içi çalışmaya göre teklif verir, bu sebeple idareden ek bir ücret talebinde bulunamaz.

37.              Bakım yapmakla görevli personelin uğrayabileceği iş kazaları ile bu kişilerin üçüncü kişilere ve sistemlere doğrudan ya da dolaylı olarak verecekleri zararlardan yüklenici sorumludur.

38.              Yüklenici bakım ve arızalara müdahale sırasında aşınmış, yıpranmış veya arızalanmış olan parçalan İdareye bildirmek zorundadır. Arızalı veya yıpranmış malzemeler ve bunlara ait

ayrın*'1' -’1-------------------- 1                             --------- 1:              i ı.*-_ j_.......... ii-1— edilir.



 


 

39.              Periyodik bakım ve onarım, parça değişimi, arızanın giderilmesi, vs. sırasında veya sonrasında, sistemde veya sistemi meydana getiren ana ya da yardımcı parçalardaki ve akşamlardaki her türlü iş ve işlemler (söküm, takım, kesim, kaynak, taşlama, delme, diş açma, malzemenin mahallinden başka bir yere götürülmesi, geri getirilmesi, hurda malzemenin İdarenin belirleyeceği ve/veya göstereceği yere nakliyesi, vs.) yüklenici firma tarafından ücretsiz olarak yapılır.

40.              Cihazın verimli ve güvenilir bir şekilde çalışmasının sağlanabilmesi için cihazda bulunan ön arıtma filtrelerinin uygun periyotlar ile değişiminin sağlanması yüklenici firmanın sorumluluğunda olup yüklenici firma tarafından değiştirilecektir. Filtreler bakım kapsamında değişecek olup, firmalar tekliflerini bu duruma göre vermek zorundadır.

41.              Reverse Osmoz Su Arıtma Sisteminin bakımları aylık periyodlar halinde olmak kaydıyla yapılacaktır. Periyodik bakımların kesin tarihleri karşılıklı görüşmeler neticesinde belirlenecektir.

42.              Yüklenici, sözleşme kapsamındaki sisteme 1 (bir) ay aralıklarla periyodik bakım ve gerekli kalibrasyonları yapmakla, bakım kitlerini yenilemekle yükümlüdür.

Reverse Osmosis su arıtma sisteminin aylık rutin bakımında yapılacak' işlemler aşağıda yer almaktadır.

1.

Kum filtresi basıncı kontrolü

2.

Yumuşatma filtresi basıncı kontrolü

3.

Aktif karbon filtresi basıncı kontrolü

4.

Mikron filtrelerin kirlilik durumu kontrolü

5.

Tuz tankının doluluk oranı kontrolü

6.

Ön arıtma otomatik valflerin zaman ayarı kontrolleri

7.

Ön filtre giriş basıncı kontrolü

8.

Ön filtre çıkış basıncı kontrolü

9.

Membran giriş basıncı kontrolü

10.

Membran çıkış basıncı kontrolü

11.

Ürün su debisi kontrolü

12.

Atık su debisi kontrolü

13.

Sirkülasyon suyu debisi kontrolü

14.

Giriş suyu sıcaklığı kontrolü

15.

Giriş suyu iletkenliği kontrolü

16.

Ürün su iletkenliği kontrolü

17.

Atık su iletkenliği kontrolü

18.

Giriş suyu sertliği kontrolü

19.

RO öncesi sertlik kontrolü

20.

Ürün su sertliği kontrolü

21.

Debi hesabı

22.

Verim hesabı

-23. -

Rejeksiyon hesabı ----------------------------------- —

24.

UV Sterilizatörü kontrolü

25.

Bypass vanaları kontrolü

 

 

b. GENEL HÜKÜMLER

1-                                 Yüklenici firma işe başlamadan önce Klinik Mühendislik Birimi ile koordine olacaktır.

2-               İşin    yapımı esnasında karşılaşılacak olan teknik ve idari aksaklıklar taraflarca tutanak altına alınacaktır.

3-                                   Yüklenici firma, değişimi gerçekleşen tüm parçaların üretici firma garantisini verecek olup bu durumu belgeleyecektir..

4-                İşiıı   yapımı esnasındaki tüm demontaj, montaj ve nakliye işleri yüklenici firma tarafından ücretsiz gerçekleştirilecektir.

5-                                   Yüklenici firma tüm emniyet tedbirlerini almakla mükellef olup meydana gelebilecek tüm aksaklıklardan sorumludur. Bakım onarım veya tamir esnasında meydana gelebilecek kazalardan yüklenici firma sorumlu olacaktır. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için yüklenici firma öncelikle can ve mal güvenliği için tüm tedbirleri alacaktır.

6-               İşin    yapımı esnasında hastanede meydana gelebilecek tüm yıpranma ve kırılmalar yüklenici firma tarafından giderilecektir. Oluşacak herhangi bir hasarın tesbitinde işletme kaybı da dikkate alınacaktır.

 

: HEMODİYALİZ SAF SU SİSTEMİ ve SU ARITMA SİSTEMİ BAKIM-ONARIM TEKNİK ŞARTNAMESİ

Metin Kutusu: KONUİŞİN ADI                   : AQUALİNE (D.N:500118) 5 cihaz kapasiteli portable su arıtma

sistemine, iki cihaz kapasiteli KUMSAL-DİA (D.N: 800453) marka portable su arıtma sistemine, 25 cihaz kapasiteli KUMSAL-DİA(D.N:800454,Diyaliz Servisi Ek Bina),Yeniköy Otoklava bağlı su arıtma sistemi ve Aşır Aksuda kullanılan 2 adet portable su artıma sistemleri aylık periyodik bakım uygulanması işi

Marka

Model

Künye No

Kumsal-Dia(2 cihaz)

 

1008028949

Kumsal-Dia(25 cihaz)

 

1008028867

A.qualine(5 cihaz)

 

1010080080

Yeniköy Otoklava Bağlı Su Arıtma Cihazı

 

-

Aşır Aksu Su Arıtma Sistemi

 

Aşır Aksu Su Arıtma Sistemi

 

--

 

İŞİN TANIMI : Atatürk Devlet Hastanesi hizmetinde kullanılmakta olan AQUALİNE(nöroloji yoğun bakım), KUMSAL-DİA(Genel Yoğun bakım) marka, KUMSAL-DİA(diyaliz servisi ek bina),Yeniköy Otoklava bağlı su arıtma sistemi ve Aşır Aksuda kullanılan 2 adet portable su arıtma sistemlerine belirtilen evsafı ve teknik şartlar dahilinde;" TSE 12426 YETKİLİ SERVİS HİZMET YETERLİLİK BELGESİ” ne sahip yetkili ve yetkin firmalar tarafından sözleşme süresi boyunca her ay l(bir) defa periyodik bakım onarım uygulanacaktır.

İÇERİKLER             :Teknik şartname koruyucu bakım ve düzeltici bakım işlemlerini içerir.

Genel hükümler ise işin yapım öncesi ve yapım esnasında karşılaşılacaklarla ilgili hükümlerdir.

a-TEKNİK ŞARTNAME

1-     Bakım onarım aylık periyotlar halinde Yüklenici ve Klinik Mühendislik birimince belirlenen takvime göre firma teknik elemanı tarafından yapılacaktır. Hazırlanan takvime göre yüklenici bakım yapılacak günden en az 2 gün önce Hastane Klinik Mühendislik Birimine telefon ve e-posta yoluyla bildirimde bulunacaktır. Takvimde Klinik Mühendislik Biriminin onayı olmadan herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Onay Harici herhangi bir değişiklik yapılması durumunda Sözleşmede belirtilen cezai yaptırımlar uygulanır.

2“ İhaleye katılacak olan firmalar tekliflerini cihaz bazlı birim fiyat şeklinde vermelidirler. Hastane idaresi cihazların sayısında değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktadır. Yüklenici firmalar, bakım yaptıkları cihaz başına ücret alacaklardır ve herhangi bir nedenden dolayı bakım yapmadığı cihaz için kesinlikle ücret talep edemeyeceklerdir.

3-     Firma tarafından düzenlenen bakım ve arıza formlarına cihazlara ait künye numaraları kesinlikle yazılmalıdır.

4-     Su arıtma sistemlerinin hiçbir yerinde metal aksesuar kullanılmamalıdır.

5-     Kum filtresi, aktif karbon filtre ve yumuşatıcı cihazın tüm kontrol valflerin ayarları

kontrol edilecektir. Antato Atetfirk Devlet Hastanesi (j

re|ısei TO TAN                           AntalyeMatürk

■MM744       Mensrıet

6-     Aktif karbon filtresinin performansı her kontrolde test edilerek klor kaçması halinde gerekli önlemler alınacaktır.

7-     Su sertlik monitörünün probu kontrol edilecek ve alarm verdirilerek reversosmos cihazının durdurup durdurmadığı kontrol edilecektir.

8-     Reverseosmos cihazın kalibrasyon ayarları kontrol edilecek, kalibrasyon bozuksa özel şifre ile girilip fabrikasyon ayarlan yapılacaktır.

9-     Koruyucu bakım onarım tarifi : kontrol, yağlama, bakım, ayar, parça değiştirme, tadilat, tamir, arıza giderilmesi, temizleme vb işleri kapsar.

10- U-V cihazının lambası ve efektifi iği kontrol edilecektir.

11 - Tanklarda bulunan alt-üst seviye problarmın pompalan durdurup durdurmadığı kontrol edilecektir.

12-  Hemodiyaliz    ve portable su arıtma sistemlerinin su kalitesi Avrupa farmakopisi standartlarında olmalıdır. Firmanın yapacağı balcım ollarımla ilgili işler TSE standartlarına uygun olacak, TSE standardı hizmet yeterlilik belgesi bulunacaktır.

13-  Yüklenici firma dezenfektanı kendisi getirmek üzere 3’er ay periyotlar şeklinde saf su hattının dezenfeksiyonunu yapacaktır.

14-  Bakım onarım formlarında firma teknik elemanı, hemodiyaliz teknik elemanı, sorumlu hemodiyaliz hekimi ve klinik mühendislik tarafından onaylanacaktır. Form 2 nüsha olarak düzenlenecek olup ilgili birime ve klinik mühendislik birimine verilecektir.

15-  Su arıtma sistemlerinde bulunan 25,5,1 micron partikül tutucu filtrelerin ve portable arıtmalarda olan karbon ve kartuş filtrelerin kirlenince değişimi yapılmalıdır.

16-  İhale konusu arıtma cihazlarının alt yapısı durumunda olup, bu cihazları besleyen (kazan dairesinde bulunan) 6001t kapasiteli su yumuşatma sisteminde oluşabilecek arıza durumunda; bakım kapsamındaki cihazlar tüm fonksiyonları ile randımanlı bir şekilde çalışmazsa, yüklenici firma kazan dairesindeki su yumuşatma sistemini tamir edecektir. Bu durumlarda Yumuşatıcı cihazın performansı kontrol edilecek alternatifli çalışıp çalışmadığı mekanik olarak test edilecektir. Yumuşatıcı cihazın her bakımdan giren suyun sertliğine göre disk kontrolü yapılacaktır, değişmesi gereken hallerde disk hücresi değiştirilecektir.

17- Koruyucu balcım onarımlarm haricinde oluşabilecek her türlü arızası balcım onarım kapsamında değerlendirilecek, arıza ihbarına mesai saati içinde ve dışında da müdahale edilecektir. Arıza ihbarında kurum kayıtları dikkate alınacaktır. Kurum yülcleniceye telefon, e-posta ve/veya fax yoluyla bildirim yapabilir. Yüklenici iş başlangıcında arıza bildirim sürecinde kullanılacak telefon, fax ve e-posta adreslerini Klinik Mühendislik Birimine bildirmekle yükümlüdür. Arıza bildiriminden en geç 8 saat içerisinde müdahale edilerek arıza 12 saat içerisinde giderilerek sistem çalışır hale getirilecektir. Cihaza sözleşme süresi boyunca %95 uptime garantisi verilecektir. %95 uptime’ın altına düşüldüğü her l(bir) iş günü için yüklenici, sözleşmede belirtilen oranda cezaya tabi olacaktır. Mahalli piyasa harici parça temini gerektiği hallerde parça yurtiçinden temin edilecek ise 12saat içerisinde giderilecek, yurtdışmdan temin

edilecekse—teknik—eleman ile birlikte yazılı ve sözlü olarak_.ünite_idaresine_biİgL

verilerek en geç 3 gün içerisinde ivedilikle gerekli tedbirler alınarak parça temini için çalışmalar başlatılacaktır.

18-  Su arıtma sistemlerine takılan yeni parçalar orijinal ve en az 2 yıl garantili olmalıdır. Su sistemlerine takılan yedek parçanın ücreti hastane idaresince karşılanacaktır. Firmanın yedek parça fiyat listesi olmalıdır. Sökülen arızalı parçalar ünite teknisyenine teslim edilecektir.

19-  Yapılan   bakım onarım sonucu sistem işlevini yapamaz duruma gelirse cihazın sorumluluğu yükleniciye ait olacak, tekrar çalışır duruma getirilmesi için yüklenici

 

20-  Yedek parça fiyatında tereddüt söz konusu olduğunda kurum piyasa araştırması yapma hakkına sahiptir. Araştırma neticesindeki en uygun fiyat baz alınacaktır.

21-  Hastane idaresi yedek parça ve/veya sarf malzemeleri piyasa araştırması yaptıktan sonra ilgili firmadan alabileceği gibi başka firmalardan da alma hakkına sahiptir. Montaj işlemlerini yüklenici firma ücretsiz olarak yapacaktır.

22-  Sözleşme  süresi içerisinde kurum, yüklenicinin yapmış olduğu bakım onarımlardan hizmet aksaması gibi nedenlerden dolayı memnun değilse ve yüklenici taahhütlerini yerine getirmiyorsa yazılı olarak yükleniciye ihtarda bulunulur. Yüklenici sözleşmeye uygun olarak, idarenin arıza bakım onarım için şartnamede belirtilen süreden daha geç gelinen her takvim günü için sözleşmede belirtilen gecikme cezasına tabi olacaktır. Ancak bu gecikme sözleşme süresince 2 kez tekrarlandığında veya 5 (beş) günlük süre içerisinde olumsuz durumun düzelmediği hallerde dilediği zaman başka bir hüküm kalmaksızın tek taraflı olarak sözleşmeyi yazılı ihbar yolu ile iptal edebilir. Bu durumda yüklenici herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunamayacaktır.

23 - Su sistemlerindeki arıza yüklenici tarafından giderilemezse kurumun yazılı ihtarında verilen süre sonunda arızayı başka bir serviste yaptırma ve faturasını yükleniciye ödettirme hakkına sahiptir.

b-GENEL HÜKÜMLER

1-                                  Yüklenici olacak firma işe başlamadan önce Klinik Mühendislik Birimi ile koordine olacaktır.

2-                 İşin    yapımında çıkabilecek teknik ve idari aksaklıklar taraflarca tutanak altına alınacaktır.

3-                                  Yüklenici firma, değişimi gereken tüm parçaların üretici firma garantisini verecektir.

4-                İşin    yapımı esnasındaki tüm montaj, demontaj ve nakliye işleri yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecektir.

5-                                       Yüklenici    firma tüm emniyet tedbirlerini almakla mükellef olup meydana gelebilecek tüm aksaklıklardan ve bakım onarım veya tamir esnasında meydana gelebilecek kazalardan sorumlu olacaktır. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için yüklenici firma öncelikle can ve mal güvenliği için tüm tedbirleri alacaktır.

6-               İşin         yapımı esnasında hastanede meydana gelebilecek tüm yıpranma ve kırılmalar yüklenici firma tarafından giderilecek, herhangi bir hasarın tesbitinde işletme kaybı da dikkate alınacaktır.      ı

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim