• İhale No
    1807371
  • İhale Adı
    TIBBİ SARF MALZEME ALIMI
  • Sektör
    Tıbbı İlaç ve Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    21 Şubat 2019 10:00
  • İdare
    Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Sakarya
  • İşin İli
    Sakarya
  • Yayın Tarihi
    19 Şubat 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Sakarya Ünversitcsi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

S'v*’T';i

'“m,»-'*’’

Sayı : 83529411-10//382

Konu : Teklif vermeye Davet (Doğrudan Teinin)                                                                                   19.02.2019

Hastanemizin ihtiyacı olup ilişikte sunulan “Teklif Vermeye Davet ile Teknik Şartnamede” cinsi, miktarı ile teknik özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesine göre Doğrudan Temin ihale ile satın alınacaktır.

 

 
 

 

 

 

 

S.No

Malzeme/İşin Adı

UBB KODU

Miktarı

Birimi

Tes. Tarihi

Birim Fiyat TL ^

Toplam Fiyat TL

1

2019 YILI 1 AYLIK SONUÇ KARŞILIĞI BİYOKİMYA VE MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI DIŞ LABORATUVAR HİZMET TEMİNİ

 

120000

Puan

 

 

 

 

TOPLAM

 

 

İdari Şartlar:

1.               Fiyatlar        KDV Hariç verilecektir

2. Vereceğiniz fiyat idaremize teslim fiyatı (Kargo, Nakliye vb.) eklenerek verilmelidir.

3.              Piyasa           Fiyat araştırma mektuplar 21.02.2019 10:00:00 'a kadar kurumumuza ulaştırılmalıdır.

4.              Marka           ve Teslimat süresi belirtilecektir.

5. Varsa; teklif edilen malzemeye ait UBB KODU mutlaka belirtilecektir. Tekliflerde firma tanımlayıcı numara ve bayi tanımlayıcı numara belirtilecektir. Tekliflerde Vergi numarası belirtilmesi zorunludur.

6.               Ödeme         en geç 150 ( YÜZELLİ) gtin içerisinde yapılacaktır.

7.  İdaremiz teklif edilen fiyatların neticesine göre numune isteyebilir.

8.  İdaremiz en düşük fiyatı kabul etmek zorunda olmayıp; malzeme seçiminde verimlilik, kalite, malzemenin nevine göre satış sonrası hizmet ile ilgili kriterleri de değerlendirir.

9.  Stok olmaması, koşulların sağlanamaması gibi durumlarda ise Teklif veremiyoruz veyahut Stok yok ibareli ve kaşe imzalı dönüşlerin yapılması piyasa araştırması yapıldığının belgelendirilmesi adına öneme sahiptir.

10.            Teklif            veren firmalar teklif ettikleri malzemenin teknik şartnameye uygun olduğunu kabul eüniş sayılır.

11. Numune değerlendirilmesi yapılmayan durumlarda muayene kabul aşamasında malzemenin teknik şartnameye uygunluğu muayene kabul komisyonunca değerlendirilir.

12.              Uygun        görülmeyen malzemelerin alımı yapılmayacaktır.

13.                 Hastane    Yöııetiliciliğimiz firmanın teknik şartnameye uygun teklif vermemesinden dolayı hiçbir hukuki sorumluluğu kabul etmeyecektir.

M.Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığının 23.02.2016 tarih ve 19617613 sayılı yazısına istinaden TİTUBB üzerinden barkod eşletirilmelerıııı yanlış,hatalı yapan firmalara yanlış eşleştirmeden kaynaklanan doğacak zararlar rücu edilecektir.

Adres : Adnan Menderes Cad. Sağlık Sk. NO. 193 K.l Satın Alma Birimi Adapazarı/SAKARYA (Merkez Kampüsü) "Tel: 0264 888 40 58 (SABİT) 444 54 00 (SANTRAL)

(Dahili:) Bilgi İçin: DİLEK GÜLER Faks: 0264 275 67 40"

E-mail: Doğrudan temin için: seahdogrudantemin@gmail.com

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü

SAĞLI BAKANLIĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2019 YILI 1 AYLIK SONUÇ KARŞILIĞI BİYOKİMYA VE MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI DIŞ LABORATUVAR HİZMET TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

l.KONU

" •                                         • •                                                  • •                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        -JT l.'

Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kendi bünyesinde ^.§Qs

îSo'f

yapamadığı laboratuvar testleri için rapor edilmiş sonuç bazmda, puan usulü tetkik hizmetinin dış                                       £

co C3 \£y

r« m ;r

laboratuvar veya laboratuvarlardan 2019 yılında l(bir) aylık süre için toplam miktarı J-8Or00O-(yüz oŞ;Jj

------  ~ “

Metin Kutusu: 3 ^3 °

 
  Metin Kutusu: 2.KAPSAM	,

s«kseıı bin) puan olan hizmet alım işi.             -f D- C* CO -O

2.1.     Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Ek-2 b de yer alan testlerin tümü çalışılabilmelidir.

2.2.     Her bir testin puan olarak karşılığı belirlenirken Sosyal Güvenlik Kurumu güncel Sağlık “ Uygulama Tebliği eklerinde bildirilen Sağlık Kurumlan Fiyat Listesinde her bir test için bildirilen puanlar esas alınmıştır.

2.3.     Hastanemizde muayene edilmiş ya da diğer sağlık kuruluşlarından sevk edilen ve hekim tarafından tetkik istenen hastalar Hastane Bilgi Yönetim Sistemine (HBYS) kayıt olduktan sonra örnek alım merkezlerine (kan alma numune kabul birimi) gidecektir. Bu merkezlerde sadece hastane tarafından kaydı yapılmış hastalardan örnek alınacaktır.

2.4.    Numunelerin alınması için gerekli özellikli örnek alma kapları ve bunların transportu yüklenici firmaya aittir. Ayrıca yüklenici firma kan alma numune kabul birimlerine (Merkez, Korucuk ve kadın doğum kampüslerine) birer adet 12X15 mİ kapasiteli santrifüj cihazı ve beklemesi gereken örnekler için de iki adet küçük boy (Merkez ve korucuk kampüs) -20° C derin dondurucu kuracaktır.

2.5.    Alman tetkik örnekleri yüklenici firma tarafından kendi belirleyeceği ve idarenin onaylayacağı bir kodlama sistemi ile kodlanacaktır. Kodlanarak alınan örnekler yüklenici firmanın sağlayacağı sekreter/sekreterler tarafından toplanarak transportu sağlanacaktır. Yüklenici firma ile her türlü iletişim bu sekreter/sekreterler aracılığı ile gerçekleştirilecek olup, sekreter/sekreterlerin her türlü gideri yüklenici firmaya aittir.

2.6.     Tetkiki isteyen hekim sonucun klinikle uyumlu olmadığına karar verirse yüklenici laboratuvar sorumlusu ile görüşüp tetkikin tekrar edilmesini talep edebilir. Bu durumda idare tarafından ikinci bir ücret ödenmez.

2.7.     İstekli firmalar SUT’daki testler için birim puana düşen fiyat teklifi vereceklerdir. Alman numunelerde çalışılacak olan tetkiklerin birim puanı güncel SUT Ek- 2b göz önüne alınarak hesaplanacaktır.

2.8.         Son bir yıllık dış laboratuvardan istemi yapılmış test sayıları, gerçeğe en yakın maliyetlerin hesaplanabilmesi için bilgi amaçlı olarak liste halinde verilmiştir. İhtiyaca göre bu listede

.bulunmayan parametrelerin çalışılması talep edilecek SUT Ek-2b işlem puanları esas alınarak ödemesi yapılacaktır.

2.9.         Ödemeye esas tutar, belirli zaman dilimlerinde fatura edilmiş test rakamlarının hastanemiz

otomasyon programında kayıtlı, onaylanmış test sonuçları ile karşılaştırılarak belirlenecektir.

3.GENEL HÜKÜMLER

3.1.         Hastane dışında çalışılacak testler aşağıda belirtilen özelliklere sahip olan laboratuvar ya da laboratuvarlarda çalışılacaktır;

3.1.1.    Yüklenicinin kendisi doğrudan laboratuvar olmalıdır. Yüklenici ISO 15189 laboratuvar akreditasyonuna haiz belgeyi almış olmalıdır. Akreditasyon kapsamında en az 40 test olmalı ve akredite biyokimya ve mikrobiyoloji testlerinin her biri 20 testten az olmamalıdır. Ayrıca kritik önemi olan HIV-RNA gibi moleküler testler akreditasyon kapsamında bulunmalıdır. Yüklenici kendi laboratuvarı veya anlaşma yapmış olduğu laboratuvar tarafından çalışılacak tüm testler için; numune türünü, numune miktarını, test çalışma günlerini, sonuç çıkış süresini, test için uygun numune kabını, kullanılan metodu, test için geçerli referans aralığım bildiren rehber kitapçıkları teklifi ile birlikte sunacak ve sözleşmeden sonra hastane laboratuvar uzman hekimlerine ve uygun görülen diğer birimlere dağıtımını yapacaktır. Bu özelliklerde yeni düzenlemeler veya değişiklikler olduğu takdirde, konu ile ilgili olarak tarafımıza derhal bilgilendirme yapılacaktır. Bu hususla ilgili oluşabilecek her türlü aksama ve mağduriyetten yüklenici sorumlu tutulacaktır.

3.1.2.    Yüklenici laboratuvar Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ve çalışma belgesine sahip olmalıdır.

3.1.3.    Yüklenici mevcut olan testler için en az 1 (bir) dış kalite kontrol programına katılmalı ve bu programı en az iki yıldan beri kabul edilebilir hata payı ile uyguluyor olmalı ve bunu belgelendiımelidir. Program Hematoloji, Biyokimya, Hormonlar, ELİSA testleri yanında Moleküler Mikrobiyolojik testleri ve Prenatal Tarama (Down) test panellerini de kapsamalıdır. Dahil olduğu dış kalite kontrol programlarının isimlerini, periyodlarım ve içeriklerini ihale aşamasında vermelidir. Yüklenici laboratuvar Dış Kalite Kontrol Program sonuçlarının periyoduna uygun olarak ilgili laboratuvar uzmanına istenildiğinde sunmalıdır. Tetkiklerin bir kısmı için dış kalite kontrol programları mevcut değil ise, bu sebepten ötürü dış kalite kontrolünün çalışılmadığım ispatlamalıdır.

3.1.4.    Test sonucunun çıktığı güne ait iç kalite kontrol sonuçlarının, ulaşılabilirliği günlük olarak internet üzerinden yüklenici tarafından sağlanacaktır. Bu iç kalite kontrol sonuçlarını Hizmet işleri Ön Kontrol Teşkilatfna ve Muayene Komisyonu’na internet üzerinden görülebilecek şekilde ve gerektiğinde yazılı olarak sunmalıdır.

3.1.5.    Çıkan sonuçlar elektronik ortamda, talep edilmesi halinde de ruhsat belgesinde adı geçen veya resmi olarak görevli uzmanın ıslak imzasını taşıyan basılı belge halinde iletilecektir. Yüklenici laboratuvarda görevli uzmanlar tarafından onaylanmasını takiben sonuçların elektronik ortamdan (CD, taşınabilir bellek, internet vb) hastanemiz otomasyon birimince verilen bilgiler dikkate alınarak laboratuvar otomasyon sistemindeki ilgili alanlara aktarılması için gerekli entegrasyon firma tarafından sağlanacaktır. İlgili yüklenici laboratuvar/laboratuvarlar sonuçlarının ayrıca arşivlenmesinden ve

hastane tarafından talep edilmesi halinde


 

2

sorumludur.

3.2.         Yüklenici, laboratuvar testlerinin çalışılmasını temin etmek amacıyla, anlaşma yaptığı laboratııvar/laboratuvarlarla yapmış olduğu sözleşmeyi ve bu laboratuvarlardaki ilgili dal uzmanlarının listesini teklif dosyasında bulunduracaktır.

3.3.         Dışarıdan hizmeti alınan testler için ihale süresince kullanılacak olan numune taşıma kapları/taşıma çantaları ve özellikli numunelerin numune toplama kapları yüklenici tarafından ücretsiz olarak temin edilecektir.

3.4.         İhaleye çıkılan test miktarları 180.000 (yüz seksen bin) puan SUT eklerinde koduyla belirtilmiş olan testler toplam ihale bedelinin içinde olmak kaydı ile çalışılacaktır.

3.5.         Örnekler yüklenici tarafından sağlanan transport elemanı ile standartlara uygun yöntemlerle (ısı kontrolü, soğuk zincir) ve örneğin özelliklerine uygun fiziki şartlarda taşınacaktır. Ayrıca pıhtılaşma faktörleri v.b. testlerin transferi için gerekli olan kuru buz sistemi yüklenici firma tarafından hastanemiz bünyesinde kurulacaktır. Bunun için gerekli tüm donanım ve sarf yüklenici tarafından ücretsiz temin edilecektir. Taşıma sırasında her türlü sorumluluk yükleniciye aittir.

3.5.1.    Taşıma çantaları Kan, Serum, İdrar, Mikrobiyolojik Materyal taşınmasında kullanılacaktır. Bu çantalar su geçirmez, darbelere dayanıklı, ısı kontrolünü sağlayacak nitelikte olmalıdır. Üzerinde hastane adı, telefonu, adresi gibi gerekli bilgiler bulunmalıdır.

3.5.2.    Taşıma işlemi ile ilgili arıza, hastalık, kaza, izin ve benzer durumlarda verilmekte olan hizmet hiçbir surette aksatılmayacaktır. Taşıma işlemine ait tüm giderler yüklenici tarafından karşılanacaktır. En az iki nüshalı bir “Örnek Teslim Tutanağı” yüklenici tarafında temin edilecektir.

3.6.         Yüklenici katılmış olduğu “Dış Kalite Kontrol Programı” sonuçlarına ait belgelerin ve “İç Kalite Kontrol Programı”na ait belgelerin ulaşılabilirliğini sağlayacaktır. Yüklenici sözleşme kapsamında verilen hizmetin nitelik ve kalite yönünden kurumumuzun kontrol hakkını kabul eder.

3.7.         Yüklenici, laboratuvarda çalışılan testlerin uzmanlık branşı ile ilgili en az bir uzman hekimin çalıştığını belgeleyecektir. Ayrıca bu laboratuvar/laboratuvarların sorumlu hekim/hekimlerinin adına düzenlenmiş T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsat belgesi olmalı, ruhsat belgesinin noter onaylı örneği de teklif dosyasına eklenmelidir. Personel değişikliği olduğu takdirde kurum bilgilendirilmelidir.

3.8.         Test sonuçlan rapor edildikten sonra numuneler en az 10 (on) gün uygun şartlarda saklanacaktır. Kurum yetkilisi ile belirlenecek olan özellikli testlerde bu süre uzatılabilir.

3.9.         Hastane dışında çalışılacak testlerin raporlanmasında ve arşivlenmesinde sonuç raporu üzerinde;

3.9.1.    Laboratuvarın adı, açık adresi, telefon ve faks numarası yazılı olacaktır.

3.9.2.    Hastanın adı, soyadı, protokol numarası, çalışılma tarihi, TC kimlik no, doğum tarihi yazılı olacaktır.

3.9.3.    Sonuçları onaylayan uzmanın adı, soyadı ve diploma tescil numarası ile imzası bulunacaktır.

3.10.      Sonuçların elektronik ortamdan laboratuvar otomasyon sistemindeki ilgili alanlara aktarılması için gerekli çift yönlü entegrasyon yüklenici tarafından sağlanacaktır.

3.11.      İlgili yüklenici laboratuvar; test listesine uygun cihaz envanter listesini ve hangi cihazda hangi testlerin çalışılaca“            ....    - enjcj. ektekj


 

«.listedeki (Güncel SUT Ek-2b) testlerin en az %75’ini kendi bünyesinde yapabilecek donanım ve altyapıya sahip olmalı ve bu durumu teklifinde belgelemelidir. Kendi bünyesinde yapamadığı tetkiklerin (en fazla %25) yaptırıldığı laboratuvarın ismini ve sözleşmesini de teklifinde belgelemelidir. İlgili yüklenicinin anlaşma yapmış olduğu, Tıbbi laboratuvarlar dışında yapılacak testlerde ise testi yapan laboratuvarın ISO 17025 akreditasyonuna haiz olma belgesi aranılacaktır. Yüklenici, tetkik sonuçlarını, hasta hakları ilkesine dayanarak, hastanın ve idarenin yazılı izni olmadan herhangi bir amaçla kullanamaz.

3.12.     Hastane bilgi sistemine kaydedilmemiş veya tutanakla teslim edilmemiş tetkikler için idare tarafından yükleniciye herhangi bir ödeme yapılmaz.

3.13.     Sonuçların teslim süreleri makul ve kabul edilebilir sınırlar içinde olup, liste halinde kuruma teslim edilmelidir. Bu süreler kurum tarafından onaylandıktan sonra, yüklenici bu sürelere birebir uymak ile yükümlüdür.

3.14.     Yüklenici, mücbir sebeplerle testleri çalıştıramayacak olması ve idarenin de bu durumu kabul etmesi halinde, testleri şartnamedeki şartlara haiz bir laboratuvarda çalıştıracağını taahhüt etmelidir. Bunu teklif dosyasında belgelemelidir.

3.15.      Yüklenici, listede kodları belirtilen testleri, kodlarda belirtilen yöntemlerle çalışmayı taahhüt eder. Tetkiklerin hangi cihazda, hangi yöntemle çalışılacağı liste olarak yüklenici tarafından verilecektir. Özellikleri gereği farklı yöntemlerle çalışması istenebilecek ve SUT’ta kodlan bulunan testler için laboratuvar, istemi yapılan yöntemi çalışmakla sorumludur. Kurum ilgili laboratuvar uzmanlarından onay alınmaksızın, istemden farklı yöntemle yapılmış testlerin ödemesi kurum tarafından yapılmaz. Kullanılacak olan cihazlar ihale dönemi itibarıyla 10 (on) yaşını geçmemiş olmalıdır. Cihazların kayıtları teklif aşamasında sunulmalıdır.

3.16.     Yüklenici, testlerin çalışılacağı laboratuvarın mevcut cihazlarının isim, model ve UBB kayıtları ile kullanacağı kitlerin UBB kayıtlarını teklifinde sunmak zorundadır.

3.17.     Teklif veren firma daha önce gerçekleştirdiği sonuç karşılığı laboratuvar hizmeti ile ilgili iş bitirme belgesini teklifinde sunacaktır.

3.18.     Teknik şartnamede yazılı olmayan hususlar için idari şartname genel hükümleri geçerlidir.

 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim