• İhale No
    1951436
  • İhale Adı
    TIBBI SARF MALZEME ALIMI
  • Sektör
    Eğitim, Danışmanlık ve Büro Personeli Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    30 Ekim 2019 17:00
  • İdare
    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Kahramanmaraş
  • İşin İli
    Kahramanmaraş
  • Yayın Tarihi
    24 Ekim 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DÖNERSERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

Metin Kutusu: Talep No: Talep Adı:5650

BAŞHEKİMLİK İHTİYACINA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (TÜM HİZMET ALIMLARI) [DÖNER SERMAYE]

Sayın, Firma Yetkilisi

Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıda ismi ve miktarı belirtilen cihazlar/ malzemeler satın alınacaktır. Ekteki şartnameye uymak kaydıyla son teklif veya yaklaşık maliyet (sadece Doğrudan Temin alımları için Son Teklifinizi belirtiniz.) oluşturmak amacıyla proforma talep etmekteyiz. Satınalma sürecinde kullanabileceğimiz proforma faturayı firma kaşesi ve yetkili imzasıyla birlikte mail (ksuhastanesatinalma@ogr.ksu.edu.tr), faks yoluyla (344 3004061) veya kargo ile gönderilmesi hususunda; Gereğini Rica ederim.

 

           
 

Adı Soyadı veya Ünvanı: Adresi

Telefon - Fax No. : E-Mail:

Firma Tanımlayıcı No

 
 

Teklif Veren Firma veya kişinin

 
     
 
 
 

 

 

 

 


A

B

Sıra No

Mal Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması

Birimi

Miktarı

Teklif Edilen Birim Fiyat

Teklif Edilen Birim Toplam Fiyat

SUT Kodu

UBB Kodu

1

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI

Ay

12,00

 

 

 

 

TOPLAM :

12,00

 

 

 

                 

 

Metin Kutusu: Hastane Müdürü Ömer ARICIFirma Adı- Soyadı / Ticaret unvanı Kaşe ve İmza

Açıklamalar: 1-   Ürün fiyatı ile birlikte TIBBİ SARF MALZEMESİ için Sağlık Bakanlığı onaylı ürün kodlarının da verilmesi gerekmektedir.

2-  Teklif edilen ürünün markasının ve fiyatının geçerlilik süresi belirtilmelidir.

3-  Teknik Şartnameye uygun olarak teklif verilmelidir. Uygun olmadığı durumlarda ayrıca uygunsuzluğun nedeni bildirilmelidir.

4-  İlgili alımları http://onlinehastane.ksu.edu.tr/HbysWeb/ESatinAlma/Sonuclanmamislar.aspx adresinden takip edebilirsiniz.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Avşar Mah.                                   Tel :0(344) 300 34 34

Batı Çevreyolu Blv. No: 251/A 46040 - Onikişubat/Kahramanmaraş

v J                                                                    9                                   9                                                                    Faks : 0(344) 300 40 61

E-Posta :ksuhastanesatinalma@ogr.ksu.edu.tr

 

K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Metin Kutusu: TALEP NO: TALEP ADI :
TALEP TARİHİ : TALEP YERİ :
5650

(5650)BAŞHEKİMLİK İHTİYACINA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (TÜM HİZMET ALIMLARI) [DÖNER SERMAYE]

17.10.2019

BAŞHEKİMLİK VE BAŞMÜDÜRLÜK TEKNİK ŞARTNAME

1       TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI                 12        Ay

T.C.

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.                           İşin Kapsamı

1.1.                        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen, uluslararası antlaşmalar çerçevesinde Tehlikeli Maddelerin Taşınması Mevzuatlarına uygunluk için yayımlanan;

1.2.                        Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik(24/10/2013 tarihli ve 28801 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan)

1.3.                        Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ( 28.04.2014 tarih ve 29101 sayılı, 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı, 31.12.2015 tarih ve 29579 sayılı, 30.12.2016 tarih ve 29934 sayılı, 30.12.2017 tarih ve 30286 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan değişiklik)

1.4.                        Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ (TEBLİG NO: TMKTDGM - 01) 22 Mayıs 2017 tarih 29007 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan)

1.5.                        Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı İstihdam Edilmesine İlişkin Genelge2016/ TMKTDGM-01/TMGD) ( Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 22.01.2016 tarih ve 14511534-010.06/ 5626 Sayılı )

1.6.                        Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge,

1.7.                        Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge( 18.07.2017 tarih ve 58352 sayılı olur ile yürürlüğe giren )

1.8.                        Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Genelge 2017/ TMKTDGM-05/TMGDK) ( Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 13.09.2017 tarih ve 14511534-010.06.02-E.71831 Sayılı )

1.9.                        Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Tebliğ No: TMKTDGM-01)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ) 19/04 /2017 tarihli ve 30043 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan) ve ilgili diğer yönetmelik, yönerge, tebliğ ve genelgeler kapsamında Sağlık Tesisimizde ihtiyaç duyulan sertifikalı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) istihdamı yapılacaktır. Tesislerimizin durumu tespit edilerek, ADR’ nin gerekliliklerinin yerine getirilmesi ve KSÜ SUAH yapısına uygun bir Tehlikeli Madde Yönetim Sistemi kurulmasına yönelik ADR mevzuatı kapsamında ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmeti alınması gerçekleştirilecektir.

Ayrıca;

a)                            Tehlikeli Maddelerin Taşınması ile ilgili olarak uluslararası mevzuatlarda ve ulusal mevzuatlarda istenilen zorunlulukların yerine getirilmesi işleri, Danışmanlık Hizmetlerinin yerine getirilmesi,

b)                           İlgili mevzuatlarda geçen veya yetkili otorite tarafından bu mevzuatlarda değişiklik yapılması halinde, yeni mevzuatlarda belirtilen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanının (TMGD) yapması gereken görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini KSÜ SUAH yetkilileri Yükleniciden isteyecektir.

2.                            Tanımlar Bu şartnamede adı geçen;

İdare: T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi İdaresi Yüklenici: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlık Hizmeti Verecek Firmayı,

Sağlık Tesisi: K.S.Ü. SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Bakanlık: Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Genel Müdürlük: T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü,

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD): İfa edeceği görev ve nitelikleri ADR/RID’ın 1.8.3 üncü kısmında belirlenen ve Bakanlık tarafından tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişiyi,

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK): Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermek üzere İdare tarafından yetkilendirilmiş kuruluşu, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB): Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan; dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmelerin almak zorunda oldukları belge ile Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında faaliyet yapanların almak zorunda oldukları belgeyi,

Tebliğ: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ,

TMGDS: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Sertifikası

ADR: Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması,

Tehlikeli madde: ADR/RID/ IMDG Kod kapsamındaki maddeleri,

IMDG Kod: Uluslararası Denizcilik Tehlikeli Yükler Kodunu,

RID: 1/6/1985 tarihli ve 18771 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Uluslararası Demiryolları Taşımalarına İlişkin Sözleşmenin (COTIF) C ana eki olan Tehlikeli Eşyaların Demiryoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Yönetmeliği, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğünün belgelendirme, eğitim, sertifikalandırma, denetim, araç muayene, tahsilat, sınır geçiş ve izin işlemleri ile ilgili tüm iş süreçlerinin otomatik yapıldığı birçok alt bileşenden oluşan yazılım sistemini, ifade etmektedir.

3.                            Genel Teknik Yeterlilik Şartları:

3.1.                        TMGDK, bulunduğu UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanındaki tüm illerde geçerli tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti yetki belgesine sahip olmalı ve bunu belgelemelidir.

3.2.                        TMGDK, kurulduğu UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanı dışında hizmet veriyorsa, VII. (Gaziantep) UDHB bölgesinde şube açtığına dair belgeyi idareye sunacaktır.

3.3.                        TMGDK, Sağlık Tesisine görevlendireceği TMGD’ ler için Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergesi uyarınca 01.01.2018 itibariyle Sağlık Tesisimize hizmet vermeye yetkili olduğunu resmi belge ile vermekle yükümlüdür.

3.4.                        TMGDK, Sağlık Tesisine görevlendireceği TMGD’ ler için Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin EK-4’deki formata uygun kimlik belgeleri idareye verilecektir.

3.5.                        Yüklenici, bu hizmet kapsamında danışman kaynağını hazır bulunduracaktır.

3.6.                        Yüklenici, bu hizmet kapsamında kullanacağı danışmanı tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikasına sahip kişilerden seçmelidir.

K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Metin Kutusu: TALEP NO: TALEP ADI :
TALEP TARİHİ : TALEP YERİ :
5650

(5650)BAŞHEKİMLİK İHTİYACINA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (TÜM HİZMET ALIMLARI) [DÖNER SERMAYE]

17.10.2019

BAŞHEKİMLİK VE BAŞMÜDÜRLÜK TEKNİK ŞARTNAME

3.7.                         Görevlendirilecek TMGD’ ları;(Değişik:RG-19/4/2017-30043) TMGD olabilmek için; a) Üniversitelerin fen ve mühendislik alanlarından lisans veya tehlikeli madde ve güvenlik programı/bölümü ön lisans mezunu olmak,

3.8.                        Yüklenici, mesleki ve teknik açıdan yabancı dil içeren konularda Türkçe sözlü/yazılı bildirimi güvence altına alacaktır.

3.9.                        TMGDK, Müdürlüğümüze bağlı yukarıda belirtilen sağlık tesisi için, Tehlikeli Madde Güvenlik Sertifikasına sahip en az bir danışman görevlendirebilecek düzeyde olmalıdır.

3.10.                      Yüklenici ve danışmanlar tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı konusundaki uluslararası gelişmeleri ve yenilikleri takip edebilecek, bu doğrultuda kendisini ve İdare’yi bilgilendirebilecek bir yapıya sahip olacaktır.

3.11.                      TMGDK, sağlık tesisinin ADR Sınıf 6.2 Klinik Atıkları, ürün kabul, depo, üretim alanları ve diğer tüm alanlar ile tehlikeli maddeler, tehlikeli atıkların sınıflandırılması, ambalajlama hükümleri, tank ve tank konteyner hükümleri, muafiyetlerin belirlenmesi, karışık yükleme yasakları, ambalajların etiketlenmesi, araçlara levha ve turuncu plaka zorunluluklarının belirlenmesi, konularında bilgi sahibi olması gereklidir.

4.                            İşin Tarifi:

4.1.                        T.C. KSÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi’ nde tehlikeli madde güvenliği sistem kurulumu, farkındalık eğitimi, göreve özgü eğitim ve emniyet eğitimi hizmeti tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti işinin kapsamındadır.

4.2.                         Sağlık Tesisinin ADR Sınıf 6.2 Klinik Atıkları, ürün kabul, depo, üretim alanları ve diğer tüm alanlar ile tehlikeli maddeler, tehlikeli atıkların sınıflandırılması, ambalajlama hükümleri, tank ve tank konteynır hükümleri, muafiyetlerin belirlenmesi, karışık yükleme yasakları, ambalajların etiketlenmesi, araçlara levha ve turuncu plaka zorunluluklarının belirlenmesi, tehlikeli maddelerin depolama koşulları, araçlara taşıma esnasında gerekli tüm evrakların belirlenmesi ve diğer zorunluluklar sağlanacaktır.

4.3.                        Hizmet alınan nakliye, lojistik firmaları ve taşeron firmaların taşıma araçlarının ADR’ye uygunluğu kontrol edilecektir.

4.4.                        Mevzuatta tanımlanan yükümlü tarafların belirlenerek İdare bünyesinde çalışan kişilere genel farkındalık eğitimi verilecektir.

4.5.                        İdare tarafından uygun görülen yer ve zamanda, hizmet kapsamındaki çalışanlara farkındalık eğitimi, göreve yönelik eğitim ve emniyet eğitimi verilecektir.

4.6.                        İşleyişin sürekliliğinin ve süreçlerin devamlılığının sağlanabilmesi için;

4.6.1.                     Faaliyet belgesi bulunan tesislerin faaliyetlerini ADR Yönetmeliğine uygun olarak ifa etmesine yönelik süreçler hazırlanacaktır, yıllık aksiyon planları hazırlanacaktır.

4.6.2.                     Faaliyet Belgelerinin geçerlilik sürelerini takip edilecek, mevzuat hakkında güncel bilgi paylaşımında bulunulacak, tüm süreçlerin takibi yapılacaktır.

4.6.3.                     Mevzuatta yer alan ilgili tüm dokümanların uygun şekilde arşivlenmesi sağlanacaktır.

4.6.4.                     Varsa muafiyetlerden faydalanarak sorumluluklarının azaltılması sağlanacaktır; yönetmelik, tebliğ vs. ile ADR kapsamında uygulanan muafiyetlerin Sağlık Tesisinin faaliyetlerine uygunluğu incelenecek, muafiyet kapsamına girebilecek iş süreçlerini yönetime raporlanacak ve varsa muafiyetlerden yararlandırılması sağlanacaktır.

4.6.5.                     Tehlikeli madde taşımacılığı mevzuatı takip edilecek ve gerekli bilgilendirmeler İdareye yapılacaktır.

4.7.                        İdaredeki tesislerin başındaki çalışanın sorumluluğu altında, yapılan işin gereklilikleri kapsamında en uygun araç ve faaliyetleri belirleyip kullanımını sağlayacaktır, en güvenli yolla bu faaliyetlerin yönetimini kolaylaştıracaktır.

4.8.                        Tehlikeli maddelerin karayollarında taşınmasında uluslararası anlaşma ve sözleşme (ADR) hükümlerine uyulduğunu izleyecektir.

4.9.                        Tehlikeli maddelerin ADR hükümlerine göre taşınması hususunda İdareye öneriler sunacaktır,

4.10.                      İdarenin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu, yılsonu itibariyle ilk üç ay içerisinde müdürlüğün yayınladığı formata uygun şekilde hazırlamak ve İdarenin onayını aldıktan sonra T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TMKT Genel Müdürlüğü'ne ibraz edecektir.

4.11.                      Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılacaktır ve bu maddelere ilişkin ADR’deki zorunluluklar ile uygunluk prosedürler belirlenecektir.

4.12.                      Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltımında kullanılan teçhizatın kontrolüyle ilgili prosedürler belirlenecektir.

4.13.                      Ulusal ve uluslararası mevzuat ve bunlarda yapılan değişiklikler hakkında, İdare çalışanlarına göreve yönelik eğitim verilecektir veya almalarını sağlanacaktır ve bu eğitimin kayıtları İdare ile paylaşılarak muhafaza edilecektir.

4.14.                      Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek muhtemel bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürleri belirlenecektir, çalışanlara bunlarla ilgili tatbikatlar periyodik olarak yaptırılacaktır ve bunların kayıtları tutulacaktır.

4.15.                      Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

4.16.                      Tehlikeli maddelerin taşınması, doldurulması veya boşaltılmasında yer alan çalışanların, operasyonel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmaları sağlanacaktır.

4.17.                      Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı olmak için, ilgili personelin farkındalığını artırmaya yönelik önlemler alınacaktır.

4.18.                      Tehlikeli maddenin sınıfına göre, taşıma sırasında taşıtta bulunması gereken doküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatlar oluşturulacaktır.

4.19.                      ADR Bölüm 1.10.3.2’de belirtilen işletme güvenlik planını hazırlanacak ve planın uygulanması sağlanacaktır.

4.20.                      Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dâhil yaptığı her türlü iş kayıt altına alınacaktır, bu kayıtlar 5 yıl süreyle saklanacaktır ve talep edilmesi halinde İdareyle paylaşıldıktan sonra T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TMKT Genel Müdürlüğü'ne ibraz edilecektir.

4.21.                      İşletmede görevi ile ilgili yapılacak denetlemelerde; denetlenen kişi ve işlerle ilgili tarih ve saat belirterek kayıt tutulacaktır.

4.22.                      Taşıma aracına yüklenen yükün ADR hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürler belirlenecektir.

4.23.                      İşletmede taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın, cana, mala ve çevreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplanacak, İdareye bir kaza raporu verilecektir.

4.24.                      Tehlikeli madde taşımasında kullanılan firma araçlarının ADR kapsamında uygunluk belgelerinin alımı için organizasyon yapılacaktır ve takip edilecektir, belgelendirme ve yenileme süreçleri takip ve kontrol edilecektir.

4.25.                      Belirlenecek tüm prosedürler tesiste uygulanan Yönetim Sistemleri prosedürlerine uygun olarak hazırlanacaktır.

4.26.                      Sözleşme imzalandıktan sonra u-net otomasyon sistemi üzerinden yüklenici

çalışanlarından bir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanını İdareye atanacaktır ve İdare yetkilisinin sistem üzerinden onay vermesi sağlanacaktır. İdarenin yetkili tanımlaması yapılmamış ise bu konuda gerekli dilekçe ve belgeler ile yetkilinin en yakın T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne başvuru yapılarak tanımlama yapılması için gerekli tüm iş ve işlemler firma tarafından sağlanacaktır.

4.27.                      Yüklenici İdareye bağlı tesisi ilk ziyaretinde öncelikle tesis sorumlusu ya da görevlendirdiği yetkili ile görüşecektir ve İdare künyesi oluşturulacaktır.

Genel anlamda bir saha kontrolü yapılacak, İdarenin aldığı-ürettiği-gönderdiği tüm ürünlerin malzeme güvenlik bilgi formları (MSDS), tesis sorumlusundan talep edilecektir. MSDS temin ve yönetim sürecinde iletişim elektronik posta yoluyla sağlanabilir. Elektronik posta yoluyla temin edilemeyen MSDS’ ler için liste yine mail ortamında İdare tesis sorumlusuna gönderilecektir ve onay alınacaktır. Eksik MSDS’ lerin temin edilmesi için ilgilerle görüşülecek ve takip edilerek temin edilmesi

K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Metin Kutusu: TALEP NO: TALEP ADI :
TALEP TARİHİ : TALEP YERİ :
5650

(5650)BAŞHEKİMLİK İHTİYACINA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (TÜM HİZMET ALIMLARI) [DÖNER SERMAYE]

17.10.2019

BAŞHEKİMLİK VE BAŞMÜDÜRLÜK TEKNİK ŞARTNAME

sağlanacaktır.

4.28.                      Hizmet kapsamındaki tesis için ikiz klasör oluşturulacaktır. Bu klasörde mevzuata uygun olarak bakanlığın talep ettiği tüm dokümanlar yer alacaktır. Ayrıca her ziyarette rapor tutulacaktır. Tesis sorumlusuna ikiz klasörlerden biri raporda belirtilmek suretiyle imza karşılığı teslim edilecektir ve dosya 5 yıl boyunca saklanacaktır.

4.29.                      İdareye bağlı tesise ait Tehlikeli Madde Faaliyet Belgeleri kontrol edilecektir ve doğruluğu teyit edilecektir. Hata var ise gerekli başvuru belgeleri düzenlenerek İdare yetkilisinin en yakın T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne başvuru yapması ve belgenin düzeltilmesi için gerekli tüm iş ve işlemler firma tarafından sağlanacaktır.

4.30.                      İdareye bağlı hizmet kapsamındaki tesiste ayrıntılı kontrol yapılacaktır, gerekli görülen tüm bölgeler fotoğraflanacaktır. Yapılan kontroller doğrultusunda ayrıntılı saha raporu İdareyle paylaşılacaktır.

4.31.                      İdare tarafından yükleniciye verilen MSDS’ ler doğrultusunda hazırlanan tehlikeli maddeye özel oluşturulmuş güvenlik ve kontrol formları (UN dökümleri) ve gerekli tüm prosedürler ilk ziyarette teslim edilen sistem dosyasına eklenerek tesis sorumlusuna teslim edilecektir. Eksik ya da güncel olmayan MSDS’ ler tekrar talep edilecek ve yükleniciye teslim edildikçe UN dökümleri güncellenecek ve sistem dosyasına eklenecektir. UN dökümlerinin güncellenmesi firmanın tedarikçi ya da ürün-hammadde değişikliklerinde de uygulanacaktır.

4.32.                      2015 Yılından itibaren yapılmış olan resmi “Atık beyanları” İdareden teslim alınarak gönderilen atıklar için her taşımada araçta bulunması gereken “Taşıma evrakı” sistemi hazırlanacaktır ve Excel dosyası olarak İdareye teslim edilecektir. Atıkların UATF kodlarına karşılık gelen, ADR’ye tabi ürünler için UN numaraları tespit edilecektir, gerekli ambalaj ve etiket işlemleri raporlanacak ve işlemler takip edilecektir.

4.33.                      ADR genel farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi idarenin uygun gördüğü tarihlerde planlanacaktır. Gerekli birimlerden idarenin belirlemiş olduğu personel katılacaktır ve eğitim sonunda sınav yapılarak kayıt altına alınacaktır. Bu ADR’nin genel bilgilerini içeren bir eğitimdir ve hizmet süresi içinde mutlaka düzenlenecektir. İdarenin uygun gördüğü tarihlerde ve talebi doğrultusunda TMGD’ nı eğitimleri vermekle ve tekrarlamakla yükümlüdür.

4.34.                      Tüm TMFB kullanım süreleri takip edilecek ve yenilenmesi konusunda tüm süreçlerde destek verilecektir.

4.35.                      Tehlikeli madde taşınan araçlarda; TMFB, TMGDS, Taşıma evrakı (her taşımada değişecek), yazılı talimatlar (renkli olmak zorunda), SRC-5 belge fotokopileri, tehlikeli madde ve tehlikeli atık mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç taşıt ve k belgesi, muafiyet tablosu, izin ile taşıma yapılıyor ise gerekli izin belgeleri, ADR araç uygunluk belgesi (tankerli taşımalarda) gibi ve araçta bulunması zorunlu yangın tüpü ve teçhizatlar için gerekli tüm uyarı ve talimatlar TMGD tarafından oluşturularak kontrol ve takibi yapılacak.

4.36.                      Tehlikeli Maddelerin Sağlık Tesisinden taşınma/gönderilmesi esnasında " Tehlikeli Madde Taşıma Formu" TMGD tarafından kesinlikle doldurulacak ve ilgili firma yetkililerine teslim edilecektir. Bu formdan 2 (iki) suret düzenlenecek olup, 1 nüshasını 5 (Beş) yıl saklamakla sorumludur.

4.37.                      Tüm MSDS’ ler güncellendikten ve eksikler giderildikten sonra gelen-giden-üretilen ürünler için gerekli etiketleme-işaretleme bilgilerini içeren “Piktogramlı takip çizelgesi” hazırlanacaktır. Araç ve ambalajlara, plaka ve tehlike işaretleri, gerekli ambalaj uygunluğu sağlanarak ve muhtemel tüm muafiyetler takip edilecektir.

4.38.                      Tüm ürün MSDS’ leri güncellendikten sonra her taşımada araca teslim edilecek olan “Taşıma evrakı” genel sistemi oluşturulacak ve İdareye Excel formatında teslim edilecektir.

4.39.                      “ADR göreve özgü ve emniyet eğitimi” idarenin uygun gördüğü tarihte planlanacaktır. İlgili ve gerekli birimlerden belirlenmiş işçi personelin (mavi yaka) katılacağı ve sonunda sınav yapılarak kayıt altına alınacak bu eğitim ADR’ nin genel bilgilerini ve İdarede bulunan ürünlere özel bilgileri içerecektir. Hizmet süresi içinde düzenlenecektir. Ayrıca hizmet süresi içinde görev tanımı yapılan özel personele bire bir eğitim verilecek ve tehlikeli madde alımında ve gönderiminde aktif rol almaları sağlanacaktır.

4.40.                      İdarenin aldığı (boşaltan), ambalajlı sattığı ya da atık olarak çıkardığı (yükleyen), paketlediği (ambalajlayan), tankla sattığı (dolduran) ve kendi araçlarıyla gönderdiği (taşıyan) tehlikeli maddelerin miktarları ton/m3 olarak bir takvim yılı için raporlanarak Bakanlığın otomasyon sistemine yüklenecek ve İdare yetkilisine onaylatılacaktır.

4.41.                      Tehlikeli malzeme alımında “Boşaltım” işlemine refakat edecek personelden gerekli sayıda çalışan belirlenecektir ve görev tanımları yapılacaktır.

4.42.                      Tehlikeli madde “Boşaltım” işlemine refakat edecek personelin görev tanımları yapıldıktan sonra en çok 3 çalışanın katılacağı özel eğitimler düzenlenecektir.

4.43.                      Tehlikeli madde “Boşaltım” işlemine refakat edecek personel gerekli eğitime katıldıktan sonra her tehlikeli madde için özel olarak düzenlenecek “Kontrol formlarını” her tehlikeli madde alımında doldurarak bir kopyasının İdarenin tesis sorumlusuna teslim etmesi sağlanacaktır.

4.44.                      İdare ve tesis sorumluları, tüm faaliyet kollarında oluşabilecek “Cezalar” konusunda bilgilendirilecektir ve cezalar güncel haliyle sistem dosyasında yer alacaktır.

4.45.                      ADR hakkında olabilecek Bakanlık veya yetkili bölge müdürlüğü denetiminde, idarenin talebi ile TMGD’ ı nın denetim yerinde bulunması zorunludur.

4.46.                      Tehlikeli madde taşıyan araçlarda bulunması gereken sertifikalı ve ADR zorunluluklarına uygun genel ve kişisel koruyucu donanım ile yangın söndürme cihazlarının nasıl olması gerektiği konusunda İdareye destek olunacaktır.

4.47.                      Yüklenici, İdare adına yapmış olduğu işlemlerle, işbu anlaşma koşullarını hiçbir şekilde 3.şahıslara ifşa etmeyeceğini, açıklamada bulunmayacağını, başka bir surette bilgi aktarımı yapmayacağını beyan ve kabul eder. Sır saklama ile ilgili oluşabilecek her türlü dava, hukuki yaptırım, tazminat ödemeleri, 3.sahışlara verilen zararlardan doğrudan YÜKLENİCİ sorumlu olacaktır.

4.48.                      Görevlendirilecek TMGD personelinin ayda en az 1( bir) tam gün, 08:00-17:00 saatleri arasında sağlık tesisinde çalışmasını sağlamak, ayrıca tehlikeli atık yükleme ve boşaltma durumlarında sağlık tesisinde hazır olmasını sağlamak

4.49.                      İdarenin, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılması zorunlu kılınan ADR onaylı veya ADR sertifikalı araç, tank, ünite ve ambalaj gibi gereksinimleri konusunda destek olunacaktır.

4.50.                      ADR belgelendirme işlemleri, lojistik firma tedariki, patlamadan korunma dokümanı hazırlanması, su arıtma sistemleri, yönetim sistemleri, güvenlik bilgi formu hazırlanması, risk analizleri, iş güvenliği hizmetleri, ortam ölçümleri hizmetleri, tesisat kontrolleri, kaldırma-iletme donanım hizmetleri, yangın-ilkyardım eğitimleri ve benzeri konularda İdareye destek olunacaktır.

4.51.                      Tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuatta yapılan değişiklik ve güncellemeler takip edilecektir, her iki yılda bir güncellenen ADR ve düzenli periyotlarla güncellenen ulusal mevzuatın İdareyi ilgilendiren başlıklarına dair rehberlik ve bilgilendirme yapılacaktır.

4.52.                      Aylık saha ziyaretlerinde tehlikeli madde kaynaklı tehlikeler ve muhtemel riskler göz önünde bulundurularak TMGD’ nı tarafından tesisler kontrol edilecek olup aylık raporlar idareye sunulacaktır.

4.53.                      TMGD’ nı tarafından tesiste uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihi itibari ile aynı gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporu tesis yetkilisine/sorumlusuna yazılı iletecektir ve giderilmesi için talepte bulunacaktır. Raporlanarak bildirilmeyen uygunsuzluklardan dolayı, tesise yetkili Bakanlık tarafından verilecek tüm idari ve mali cezalardan yüklenici sorumlu olacaktır.

4.54.                      Yüklenicinin, bu şartname içeriğindeki ilgili yükümlülükleri, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar.

Metin Kutusu: 5.
5.1.
SAĞLIK TESİSLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin 9 uncu maddesinde belirtilen usul ve esaslara

K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Metin Kutusu: TALEP NO: TALEP ADI :
TALEP TARİHİ : TALEP YERİ :
5650

(5650)BAŞHEKİMLİK İHTİYACINA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (TÜM HİZMET ALIMLARI) [DÖNER SERMAYE]

17.10.2019

BAŞHEKİMLİK VE BAŞMÜDÜRLÜK

TEKNİK ŞARTNAME

uyulması.

5.2.                        TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin 10 uncu maddesinde belirtilen görev ve yükümlülükleri sağlaması,

5.3.                        Hizmet alınacak TMGDK’ ler ile yapılacak anlaşmayı www.türkiye.gov.tr adresi üzerinden bildirilecek ve yapılan bu anlaşmanın veya iş akdinin fesih edilmesi durumunda ise 30 (otuz) gün içerisinde TMGDK ile yeni bir anlaşma yapılacaktır.

5.4.                        TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin 8.maddesine göre yetkilendirmenin iptali durumunda sağlık tesisine 30 (otuz) gün içinde bildirilmesi,

5.5.                        Tehlikeli maddelerin taşınmasında uluslararası anlaşma ve sözleşme (ADR/RID/IMGD Kod) ve konu ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulduğunu izlenmek, Sağlık Tesisi, hizmet alacağı TMGDK ile yapacağı anlaşmayı (www.türkiye.gov.tr) adresi üzerinden TMGD danışmanlığında bildirmekle ve yapılan bu anlaşmanın fesih edilmesi durumunda ise 30 (otuz) gün içerisinde TMGDK ile satın alma yoluyla yeni bir anlaşma yapmakla yükümlüdür.

5.6.                        Sağlık tesisinin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu İdarenin belirlediği formata uygun olarak, yılsonu itibariyle ilk üç ay içerisinde hazırlamak ve talep edildiğinde (www.türkiye.gov.tr)adresi üzerinden İdareye gönderilmesi ve danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisine sunmak.

5.7.                        Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılarak, bu maddeye ilişkin ADR/RID/IMDG Kod’ daki zorunluluklar ile uygunluk prosedürlerini belirlemek.

5.8.                        Sağlık Tesisin faaliyet konusu olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanacağı taşıma araçları satın alınırken rehberlik etmek.

5.9.                        TMGD, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğde (Tebliğ No: TMKTDGM-01) belirlenen görevleri yerine getirirken bağımsızdır, Sağlık Tesisi tarafından görevleriyle ilgili olarak etki altında bırakılmaz.

5.10.                      Sağlık tesisi, TMGD’ nin işi gereği ihtiyacı olan tüm bilgiler verecektir.

5.11.                      TMGD’ nin tavsiye ve görüşleri doğrultusunda, tehlikeli madde taşımacılığı en emniyetli şekilde yapılacaktır.

5.12.                      Sağlık tesisi, TMGD’ nin yükümlülüklerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için gerekli destek verilecektir.

5.13.                      Sağlık tesisi, TMGD’ nin iletişim bilgilerini, sağlık tesisinde bulunan tüm çalışanlara yazılı olarak bildirmekle ve çalışanlar tarafından kolay erişilebilir yerlerde ilan etmekle yükümlüdür.

5.14.                      TMGD tarafından hazırlanan yıllık raporlar 5 yıl süre ile saklanacaktır ve istendiğinde yetkili kişilere verilecektir.

5.15.                      İşletmede birden fazla TMGD istihdam edilmesi halinde danışmanların görev, yetki ve sorumluluklarının paylaşımı yazılı olarak belirlenecektir ve çalışanlara yazılı olarak ilan edilecektir.

5.16.                      Sağlık tesisi, ADR/RID Bölüm 1.8.3.6’ya göre hazırlanmış kaza raporlarını İdarenin talebi üzerine sunar.

5.17.                      TMGD faaliyetlerinin u-net otomasyon sistemine girilmesi sağlanacaktır.

5.18.                      TMGD tarafından u-net otomasyon sistemine girilen tespit ve tavsiyeler İdareye ayrıca yazılı olarak bildirilecektir.

5.19.                      TMGD tarafından, işletmede yürütülen faaliyetlere ilişkin tespit ve önerilerinin işlendiği u-net otomasyon sistemi üzerinde, TMGD ile İdarenin temsile ve imzalama yetkilisi tarafından birlikte veya ayrı ayrı onaylanacaktır.

5.20.                     UN dökümlerinin güncellenmesi firmanın tedarikçi ya da ürün-hammadde değişikliklerinde uygulanacaktır.

5.21.                      İdare “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı” çalışmalarına katılmak üzere her bir tesis için sorumlu/yetkili belirleyecektir. Tesis yetkilisi /sorumlusu proje kapsamında yapılacak çalışmalardaki tüm bilgileri verme konusunda gerekli yetki ve sorumlulukta olacaktır.

5.22.                      İdare denetim sırasında tehlikeli madde güvenlik danışmanının tesis veya faaliyet alanına girmesini denetim için gerekli personel ve her türlü donanımı sağlayacaktır.

6.                            İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ, SOSYAL GÜVENLİK VE ÇEVRE MEVZUATLARI

6.1.                        YÜKLENİCİ; Bu sözleşme süresi içerisinde çalıştıracağı personelin ilgili meslek kodu ile isimlerini yasalarda belirtilen süreler içerisinde ve zamanında yazılı olarak, S.S.K ve Bölge Çalışma Müdürlükler ile ilgili kurumlara ( Sağlık Tesisine) bildirilecektir.

6.2.                        YÜKLENİCİ; Sözleşmedeki işin ifası için çalıştıracağı tüm personelin ve üçüncü şahısların herhangi bir tehlikeye veya kazaya maruz kalmaması için tüm emniyet ve iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Personeline iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini de verecektir. Tedbirlerin alınmamasından veya tedbirlerin alındığı halde doğacak iş kazalarından cezaen ve hukuken YÜKLENİCİ sorumlu olacaktır.

6.3.                        YÜKLENİCİ; İş kazalarından ve/veya meslek hastalıklarından doğacak tüm hukuki ve cezai sorumluluğu yüklenecek, üçüncü şahıslara, mala ve mülke karşı vuku bulabilecek her türlü zarar ve ziyandan sorumlu olacak ve Sağlık Tesisi bütün bu sorumluluk hallerinden muaf tutacaktır.

6.4.                        YÜKLENİCİ; Çalıştırdığı veya çalıştıracağı personelin Sosyal Güvenlik Kurumu münasebetlerinden doğan veya doğacak her türlü borçtan bizzat kendisi sorumludur. Bu konuda herhangi bir sebepten dolayı Sağlık Tesisin’ den hiçbir şekilde talep ve rücu hakkı yoktur.

6.5.                        YÜKLENİCİ; Sözleşme kapsamında görevlendireceği personelin ücret, fazla mesai, yıllık izin, prim, ihbar-kıdem tazminatları ve diğer tüm işçilik haklarından tümüyle sorumludur.

6.6.                         YÜKLENİCİ; Çalıştıracağı personelin ve bunların hak sahibi yakınlarının veya kanuni mirasçılarının bir hata veya yanlış anlaşılma sebebiyle YÜKLENİCİ yerine Sağlık Tesisi taraf göstererek bir dava açmaları halinde, YÜKLENİCİ derhal bu davaya katılarak tüm sorumluluğu kabul edecek ve Sağlık Tesisi husumet ehliyeti ve sorumluluğu bulunmadığı yönünde savunma yapacaktır. Buna rağmen Sağlık Tesisi aleyhine bir karar oluşması halinde Sağlık Tesisi’ nin ilk talebinde hükmedilen tazminatı tüm ferileri ile birlikte derhal, yerel mahkeme kararının kesinleşmesini beklemeksizin, Sağlık Tesisine ve/veya Sağlık Tesisi’ nin talebi üzerine ilgili icra dairesine ödeyecektir. YÜKLENİCİ böyle bir davadan dolayı Sağlık Tesisi aleyhine bir ihtiyati tedbir kararı verildiği takdirde derhal gerekli teminatı yatıracaktır.

6.7.                        YÜKLENİCİ işin yapılması sırasında İş Sağlığı Güvenliği yönünden mevzuatta ve yürürlükte olan her türlü kural ve yönetmeliklere aynen uymak zorundadır.

6.8.                        YÜKLENİCİ işin kesintiye uğramadan devamını sağlamak üzere eleman tahsisinde bulunacaktır. YÜKLENİCİ, mümkün olduğu kadar aynı elemanlarla çalışacaktır.

6.9.                        Hali hazırda sözleşmede belirtilen Sağlık Tesisinde çalışma herhangi bir sebepten dolayı sona ermesi veya sağlık tesisinin çalışmakta olduğu hizmet binasından herhangi bir nedenle çıkması, ismin değişmesi durumunda, hizmet alınan lokasyon için sözleşme sona erer.

6.10.                      Yukarıdaki hizmetlerin ve yapılan işin gereği olarak meydana gelecek veya oluşan bir kaza, ihmal sonucunda çevre mevzuatlarına göre herhangi bir sorun olması halinde; sağlık tesisine uygulanacak cezai yaptırımlarda ve hukuki acıdan ortaya çıkan tüm yasal sorumluluk YÜKLENİCİ’ YE ait olacaktır.

7.                            CEZALAR

7.1.                        YÜKLENİCİ, bu işler için işin gerektirdiği istenen sayı ve nitelikte TMGD bulundurmak zorundadır. Eksik veya vasıfsız eleman çalıştırması nedeni ile Sağlık Tesisi’nin uğrayabileceği her türlü hukuki, resmi ve maddi zarar YÜKLENİCİ tarafından derhal karşılanacaktır.

7.2.                        İşin Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelik ve ADR Konvansiyonu gereğince istenen standartlarda yapılmaması, Sağlık Tesisi’nin sistem ve ürünlerine zarar verilmesi, eksik ve vasıfsız eleman çalıştırılması ve benzeri sorunlar yaşanması halinde İDARE dilerse sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih edebilecektir.

7.3.                        İşin yapılması sırasında YÜKLENİCİ personelinin her ne suretle olursa olsun teknik emniyet malzemesini kullanmadığı veya İş Güvenliği kurallarına

K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Metin Kutusu: TALEP NO: TALEP ADI :
TALEP TARİHİ : TALEP YERİ :
5650

(5650)BAŞHEKİMLİK İHTİYACINA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (TÜM HİZMET ALIMLARI) [DÖNER SERMAYE]

17.10.2019

BAŞHEKİMLİK VE BAŞMÜDÜRLÜK

TEKNİK ŞARTNAME

uymadığının tespiti halinde, İDARE hiçbir uyarı yapmaksızın sözleşmeyi dilediği zaman tek taraflı olarak feshedebilir. YÜKLENİCİ teklif vermekle bu hususu peşinen kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

7.4.                        Sağlık Tesisi ve depo sahaları içinde olabilecek her türlü kaza, hasarlanma vb. durumlarda İş Güvenliği Müdürlüğü’nün rapor ve tutanakları geçerli olacaktır.

7.5.                        Mevzuata göre işin eksik veya hatalı yapılması durumunda Sağlık Tesisi’ nin karşı karşıya geleceği her türlü hukuki, resmi ve maddi cezai işlemlerden YÜKLENİCİ sorumlu tutulacaktır.

7.6.                        YÜKLENİCİ’ nin sağladığı tehlikeli madde danışmanlarının ilgili mevzuata uygun davranmaması veya bir idari para cezası almaları durumunda, İDARE’ nin sözleşmeyi hiçbir tazminat ödemeksizin tek taraflı olarak derhal sona erdirebilecektir.

8.                            ALT YÜKLENİCİ İLE ÇALIŞMA ESASLARI

Yüklenici firma işin konusu ile ilgili hiçbir şekilde alt yüklenici çalıştıramaz ve işin tamamını devretmeyecektir.

9.                            YAPILACAK İŞİN KONTROLÜ

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmeti yürütülmesi sırasında yapılan işlerin kontrolü teknik şartnameye göre ilgili sağlık tesisi Muayene Kabul Komisyonu tarafından yapılacaktır.

Sözleşme süresince yüklenici tarafından her ziyaret sonunda muayene kabul komisyonuna sunulmak üzere eğitim, denetim ve kontrol dâhil her türlü faaliyetleri kapsayan hem TMGD hem de sağlık tesisi yetkilisi tarafından imzalı rapor düzenleyecek ve hak edişler idarece belirlenen görevli / görevliler tarafından onaylanan bu raporlara göre yapılacaktır

10.                       İŞİN SÜRESİ

10.1.                     Sözleşme süresi, işe başlama tarihi 01.01.2020 dan itibaren 31.12.2020 tarihine kadar 1 (Bir) yıldır.

10.2.                     Yüklenici sözleşme imzalamasına müteakip 5 (beş) işgünü içerisinde iş başı yapacaktır.

10.3.                     Bu teknik şartname 10 (On) madde ve 9 (Dokuz) sayfadan ibarettir.

1. KOMİSYON ÜYESİ            2. KOMİSYON ÜYESİ            3. KOMİSYON ÜYESİ         4. KOMİSYON ÜYESİ            5. KOMİSYON ÜYESİ

İSİM - ÜNVANI - İMZASI İSİM - ÜNVANI - İMZASI İSİM - ÜNVANI - İMZASI İSİM - ÜNVANI - İMZASI İSİM - ÜNVANI - İMZASI

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim