• İhale No
    1960773
  • İhale Adı
    TIBBI SARF MALZEME ALIMI
  • Sektör
    Tıbbı İlaç ve Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    14 Kasım 2019 16:00
  • İdare
    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    11 Kasım 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA VALİLİĞİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YENİMAHALLE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Gerçek/Tüzel Kişiliğine

 

 

 

 

 

Hastanemizin ihtiyacı olan ( °J ) kalem J.<  !.

| Malzemesi/işi/hizmeti/yapımı satın alınacaktır, ilgilendiğiniz takdirde K.D.V. hariç fiyat teklifinizi en geç 7&././.I./2019 tarih ve saat /.6?.5.'a kadar göndermenizi,t< ederim.

Metin Kutusu: /Hastanemizin

Ek: (1) Adet Teknik Şartname

Doğrudan Temin Atımlarında İstekliler Tarafından Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1- Teklif edilecek alım için, listedeki ismine ve miktarına uygun bir şekilde teklif mektubu hazırlanacaktır.

2-  Mal/malzeme alımlarında marka, model, varsa katalog numarası ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliği Kapsamında olan tıbbi cihaz, tıbbi malzemeler için Ürün Barkot Numarası mutlaka belirtilmelidir. Özelikle hastaya fatura edilebilen tıbbı sarf malzemelerine ait, Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankasındaki (UBB) Ürün barkod numarası belirtilmeyen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

UBB ile ilgili istenilen belgeler:

a- Teklif veren firmanın Sağlık Bakanlığı İlaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı olduğuna dair belge.

b- Teklif edilen ürünün Sağlık Bakanlığı İlaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğuna dair belge (ilaç ve Tıbbi Cihaz tanımlama Formu),

c- Teklif veren firma bayi ise, Sağlık Bakanlığı ilaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında üretici ve ya tedarikçi firmanın bayisi olduğuna dair belge (Bayi Bilgi Formu).

Bu belgeler Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası web sayfasından çıkartılarak sunulacaktır.

3-          Teklif  Mektubunun istekliler tarafından imzalanması, TL bazında fiyat verilmesi (KDV Hariç), teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur.

4-                Numune,   katalog ve teknik olarak istenen diğer belgeler teklif mektubundan ayrı olarak bir zarf veya dosya içinde verilecektir. Numune istenmişse, teklifinizin değerlendirmeye alınması için mutlaka numune getirmelisiniz. Numune istenmemiş olsa dahi, alımın özelliğine göre, teklifin istenilen özelliklere ve şartnameye uygunluğunu tespit etmek amacıyla tanıtım materyali (numune/katalog/broşür vb.) sunulmalıdır. Numuneler, fiyat teklifinin en son kabul tarihinden itibaren 2 is günü içerisinde satınalma birimine ulaştırılmalıdır aksi halde teklifiniz değerlendirme dışı bırakılacaktır.

5-          Teklif edilen fiyatların geçerliliği (opsiyon) teklif tarihinden itibaren, özel durumlar hariç, en az 30 gün olacaktır.

6-           Teklif  mektubunda, teklif ettiğiniz malzemenin teslimat süresini mutlaka yazınız. Teslimat konusunda, tarafımızdan özel bir durum belirtilmişse (derhal teslim vb. gibi) bu durumda göz önünde bulundurularak teklif verilmelidir

7-  Belirtilen tarih ve saate kadar teklifleriniz doğrudan temin birimine teslim edilmelidir. Bu saatten sonra teklifler kabul edilmeyecektir.

8-          Teklif  verilmeyecekse gerekçeli nedeninin aynı faks mesajı ile tarafımıza bildirilmesi rica olunur.

9-  İstekliler listedeki bütün kalemlere veya diledikleri kalemlere teklif verebilirler.

10-  İdaremiz satın almayı yapıp yapmamakta, dilediği miktarlarda yapmakta, iptal etmekte veya uygun bedeli tespitte serbesttir.

11-          Teklif veren firmanın teklif mektubunda kaşesi, yetkili personelin imzası ve tarih bulunmalıdır. Eksik bilgileri bulunan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DOĞRUDAN TEMİN İLETİŞİM:

Yeni Batı Mh.2367.Sok.No:4 (Eski 2026 Cd.) Batıkent Yenimahalle/ANKARA TLF : (0312) 587 26 87-26 89-26 94

Eposta:yenimahalledhdogrudantemin@g mail.com

Fiyat teklif cetvelinin numunesi aşağıdadır. Tekliflerinizin bu numuneye uygun bir

şekilde hazırlanması önemle rica olunur.

t

birim fiyat teklif cetveli

Sıra No

İşin ismi ve kısa açıklaması

Miktar

Birimi

Teklif

Edilen

Birim

Fiyat

Tutarı

, 1

TEHLİKELİ MADDE İÇEREN ATIK BASKI TÜNERLERİ

750

KG

 

 

2

TEHLİKELİ MADDE KALINTILARINI İÇEREN YADA TEHLİKELİ MADDELERLE PİSLENMİŞ AMBALAJLAR

8000

KG

 

 

3

TEHLİKELİ MADDELER İÇEREN YADA TEHLİKELİ MADDEDEN OLUŞAN KİMYASALLAR

12000

KG

 

 

4

MUHTEMEL TEHLİKELİ ATIK 18 01 08 DIŞINDA KALANLAR

100

KG

 

 

5

FLORASAN TUPLER(LAMBALAR VEYA DİĞER CİVA İÇEREN ATIKLAR)

170

KG

 

 

6

DIŞ TEDAVİSİNDEN KAYNAKLANAN AMALGAM ATIKLARI

200

GR

 

 

 

7

SİTOTOKSİK VE SİTOSTATİK İLAÇLAR

120

KG

 

 

8

tehlikeli MADDELERLE KİRLENMİŞ EMİCİLER,FİLİTRE MALZEMELERİ (FARKLI ŞEKİLDE TANIMLANMIŞ İSE YAĞ FİLİTRELERİ) TEMİZLEME BEZLERİ,KORUYUCU GİYSİLER

600

KG

 

 

9

DİĞER MOTOR,ŞANZIMAN VE YAĞLAMA YAĞLARI

360

KG

 

 

TOPLAM FİYAT( KDV HARİÇ)

 

 

 

TC

SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi

TEHLİKELİ ATIK ARA DEPOLANMASI VE BERTARAFINA İLİŞKİN TEKNİK

ŞARTNAMESİ

01.01.2020 - 31.12.2020 tarihleri arası

1.    KONU: 02.04. 2015 tarih ve 29314 sayılı Resim Gazetede yayınlanan “ Atık Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde “ Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinin faaliyetleri sonucu oluşan tehlikeli atıkların toplanması , taşınması , ara depolanması geri kazanımı ve bertaraf merkezlerine nakli ve teslimine yönelik işlemlerin gerçekleştirilebilmesi amacına ilişkin teknik şartnamedir.

TANIMLAR:

İdare; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi

Hastane; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bağlı Birimler.

2.    Genel Şartlar ve Yüklenici firmanın Yükümlülükleri:

2.1. Yüklenici firma, bertaraf edeceği Atıkların her biri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından almış olduğu uygun geri kazanım, bertaraf ve ara depolama lisans veya ön lisans belgelerini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine İbraz etmekle yükümlüdür.

2.2. Yüklenici firma ek listede kodları ve isimleri belirtilen bertaraf edeceği atıkların her biri için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almış olduğu uygun geri kazamın, bertaraf ve ara depolama konulu çevre izini veya faaliyet belgelerini idareye ibraz etmekle yükümlüdür.

2.3. Yüklenici firma: tehlikeli atıkları ne şekilde taşıyacağını ve taşıma araçlarına ait lisans belgelerini ve bu işte kullanılan aracın işe uygunluğuna ait lisans belgelerini ibraz etmekle yükümlüdür.

2.4. Atıklar, idarenin atık sahasından geri kazanım / nihai bertaraf tesisine gönderilmesi aşamasında oluşabilecek kazalardan , dökülme ,saçılma vb. konularda idare sorumlu olmayacaktır. Her türlü zararın giderilmesi yüklenici firmaya aittir. Yüklenici firma bu durumlarda her türlü acil Önlemleri almakla yükümlüdür.

2.5. ilgili yönetmelikte belirtilen ve uyulması gereken tüm yükümlülükleri yerine getirerek nihai nakliyeyi gerçekleştirecektir.

2.6. Yüklenici firma tehlikeli atık taşıma lisansına sahip araçlarla topladığı atıkları; atık kodu ve sınıfına uygun lisanslı bertaraf tesislerine teslim ederek idare adına bertaraf ettirecektir.

2.7. Yüklenici firma tehlikeli atıkların hastane atık sahasında depolanması için uygun bidonları (uluslararası risk işaretlemeleri yapılmış, etiketlenmiş ve sızdırmaz standart bidonlar) yeterli sayıda, temin edecek ve dökülen Atıkların toplanması için yeterli miktarda absorban ve nötralizan malzeme bulunduracak ve bunun için ek bir ücret talep etmeyecektir.

2.8. Yüklenici firma sevkiyat günlerinde dolan konteynırların (220 ’lik kelepçeli sac varil ve 120 ’lik kelepçeli lastik varil) yerine boş ve temiz konteynırlar koymak zorundadır, bunun için ek ücre talep etmeyecektir.

2.9. Yüklenici firma ek listede belirtilen tehlikeli atıkları fiyatlandırırken bertaraf ya da geri kazamın ücretleri dahil olarak tek fiyat verecektir, idareden hiçbir şekilde sonradan ücret talep etmeyecektir, idareden teslim aldığı atıkların bedellerini kg,litre,gr ve/veya bazında tek bir birim fiyat üzerinden faturalandırarak idarenin ilgili birimlerine tahsil edilmek üzere teslim edecektir.

2.10.   Yüklenici firma teslim almış olduğu atıkların geri kazanım tfe bertarafa gönderilmesindeki tüm

sorumlulukları ve ödenecek tüm ücretleri peşinen kabul etmiş sayılır. Bu konudaki tüm hukuki ve cezai sorumluluklar yükleniciye aittir,

2.11.     Tehlikeli atık taşıma araçlarında tehlikeli kimyasallar yönetmeliğinde yer alan “ tehlikeli atık ” işareti bulundurulması yüklenici firma sorumluluğundadır.

2.12.      Tehlikeli atıkların bertaraf hizmeti, tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğine uygun yetkili firmalardan alınacaktır. Yüklenici firma aynı kodlu atıkları daha önce bertaraf ettiğine dair ilgili belgeleri idareye ibraz etmekle yükümlüdür.

2.13.      Yüklenici firma, hastanenin atık alanında bulunan tehlikeli atıkları, hastanenin bildirdiği günden itibaren bir hafta içinde almakla yükümlüdür.

2.14.      Yüklenici firma, ihtiyaç duyulması halinde ' sorumlu kişilere tehlikeli atıkların toplanması ve bertarafı ile ilgili her türlü eğitimi vermek zorundadır.

2.15.   Yüklenici firma hastane içindeki atıkların toplanması, taşınması ve geçici depolanması gibi işlemlerden, sorumlu olan çalışanların sağlığı ve emniyeti ile ilgili her türlü tedbiri almalıdır.

2.16.   Yüklenici firma bünyesinde 1 adet teknik personel ( biyolog veya kimya mühendisi veya çevre mühendisi) bulunduracaktır. Firma teknik personelin Öğrenim durumu belgesini idareye ibraz edecektir.

2.17.   Yüklenici tehlikeli atıkları depolama ve bertaraf işini yaparken Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve bağlı müdürlüklerinin yürürlükteki mevzuatına uymakla yükümlüdür. Olumsuz bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kurum, ve kuruluşlar tarafından kesilecek cezai bedelin ödenmesi yüklenici firmaya aittir.

2.18.   Yüklenici işle ilgili yürürlükteki tüm mer-i mevzuat hükümlerine uymakla yükümlüdür.

2.19.   Yüklenici firma , bertaraf merkezlerinin mevcut prosedürde yaptığı ya da yapacağı değişiklikleri, İdareye ivedilikle bildirmekle yükümlüdür.

2.20.      Yüklenici firma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ ne (EÇBS ) kayıtlı olmalıdır. İdare / Hastane Entegre Çevre Bilgi Sistemi ( EÇBS ) üzerinden atık taşıma talebinde bulunduğunda yüklenici firma yüklenici firma bilgileri tam ve eksiksiz olarak sistemde çıkmalıdır.

2.21.      Yüklenici firma İdare’nin / Hastane’nin Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) üzerinden talep ettiği tarihlerde atık alimini gerçekleştirmekle yükümlüdür. Entegre Çevre Bilgi Sistemine yanlış veri girilmesi halinde tüm sorumluluk yüklenici firmada olacaktır.

2.22.   Yüklenici firmanın tehlikeli atıkların taşınması esnasında kullandığı tüm araçlar Mobil Tehlikeli Atık Takip Sistemi‘ne kayıtlı olması ( MOTAT ) ve bu sistem üzerinden üzerinden işlemleri yürütecektir.

2.23.      Yüklenici firma teslim aldığı atıkların bedellerini cinsine göre kg. gr ve / veya litre türünde faturalandırarak idarenin ilgili birim / birimlerine teslim edecektir.

2.24.      Yüklenici firma tarafından atıkların taşınması esnasında hiçbir madde veya başka bir atıkla karıştırılmaması ve seyreltilmemesi gerekir. Böyle bir durum tespit edildiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Başka bir kurum tarafından kesilecek ceza bedeli yükleniciye ait olacaktır.

2.25.   Yüklenici tarafından teslim aldığı atıkların , teslim alındığına dair düzenleyeceği (Atık Teslim Tutanağı, sevk irsaliyesi vb. ) belgenin bir nüshasını idareye teslim edecektir.

2.26.       Teklif verecek isteklilerin aşağıda belirtilen hususları sözleşme aşamasında sunacaklardır

a)    Araçlar T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaşım Genel Müdürlüğü Yetki Belgesi,

b)    TSE Karayolları ile Tehlikeli Atık Taşıma Uygunluk Belgesi,

c)    Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü. Tehlikeli Atak Taşıyan Firmalar için Lisans Belgesi, d.) Sürücülere Ait Tehlikeli Atık Taşıma Sertifikası (ADR) ve ehliyet,

e)    Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış Ara Depolama veya Bertaraf tesisi olduğuna dair GFB (Geçici Faaliyet Belgesi) Çevre Lisansı,

f)   İsteklilerin kendi araçları yok ise,T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenmiş yetki belgesi bulunan Lisanslı firmadan hizrrj^t alındığına dair sözleşmeyi ihale

dosyasında sunmaları zorunludur,

g)    Firma Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi sunacaktır.

ğ ) Firma kendi bünyesinde tehlikeli madde güvenliği danışmanı çalıştırıldığına dair belge verecektir.

TEHLİKELİ ATIK ÇEŞİT YE KODLARI

Kodu

TEHLİKELİ MADDE ÇEŞİTLERİ

Tehlike

Çeşidi

08 03 17

Tehlikeli Maddeler içeren Atık Baskı Tonerleri

M

15 01 10

Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren yada tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar

M

18 01 06

Tehlikeli maddeler içeren yada tehlikeli maddelerden oluşan kimyasallar

M

18 01 09

Muhtemel tehlikeli atık (18 01 08) dışındaki ilaçlar

A

2001 21

Floresan tüpler (lambalar) ve diğer cıva içeren atıklar

A

18 01 10

Diş tedavisinden kaynaklanan Amalgam atıkları

A

1801 08

Sitotoksik ve Sitostatik İlaçlar

A

15 02 02

Tehlikeli Maddelerle Kirlenmiş emiciler, filtre malzemeleri(farklı şekilde tanımlanmış ise yağ filitreleri) temizleme bezleri, koruyucu giysiler

M

13 02 08

Diğer motor, şanzıman ve yağlama yağları

A

 

( A) işareti ile belirtilmiş atıklar tehlikeli özelliklerine bakılmaksızın kesinlikle tehlikeli atıktır. (M) işareti ile belirtilmiş atıklar ise tehlikeli özelliklerinin belirtilmesi için söz konusu yönetmeliğin ( EK-4 ) da verilen eşik konsatrasyon değerlerine bakılarak tehlikeli atık olup olmadığına karar verilmesi gereken atıklardır.

 

       
   
 
 

cökçe

 

 

 

 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim