T.C.
ANTALYA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü Antalya Atatürk Devlet Hastanesi
SAYI : 71713619 /SATINALMA 09/12/2019
KONU:Yaklaşık Bedel Tespiti
Hastanemiz ihtiyacı aşağıda cins, miktarı belirtilen 2 KALEM (SUNUCU SERVER VE VERİ DEPOLAMA STROGE) MALZEME ALIMI için alım yapılacak olması nedeniyle Kamu İhale Kanununa göre Yaklaşık bedel tespiti yapılabilmesi için aşağıda belirtilen listenin (12/12/2019 tarihi saat 12:00’a kadar) KDV HARİÇ birim fiyatlarının 0 242 345 77 82 veya 0242 345 77 79 nolu fakslarımıza bildirmenizi;
Bilgilerinize rica ederiz.
S.N. |
MALZEMENİN ADI |
MİKTAR |
BİRİM |
birim FİYAT |
TOPLAM FİYATI |
1 |
SUNUCU SERVER |
2 |
ADET |
|
|
2 |
VERİ DEPOLAMA STROGE |
1 |
ADET |
|
|
EKİ: Teknik şartname (8 Sayfa)
Anafartalar Cad. Üçgen Mevkii Muratpaşa 07040 ANTALYA
Telefon: 0 (242) 345 45 50 (1304) Satmalına Faks: 0 (242 )345 77 79- 0 (242) 345 77 82
e-posta: antalvadhs 12.salma V^saulik.oov.tr Elektronik Ağ: www.aadh.gov.tr
GENEL HUSUSLAR
1. Teklif veren firma teklif ettiği sunucu ve veri depolama ünitesini kurumun talepleri doğrultusunda kurarak çalışır durumda teslim etmekle yükümlüdür.
2. Yüklenici ürünlere garanti süresi boyunca uzaktan veya çözemez ise yerinde destek olmakla yükümlüdür.
3. YÜKLENİCİ, teklifini Türkçe olarak sunacak ve diğer yardımcı belge yazışmalar Türkçe olarak yapılacaktır. Ürünlere ait teknik doküman belgeleri Türkçe veya İngilizce sunulabilir.
4. YÜKLENİCİ, teklif ettiği donanım ürünleri için yetkili satıcı olduğuna dair yetki belgelerini teklifine ekleyecektir.
5. Tekliflerin değerlendirilmesi sırasında idaremiz teklif veren firmalardan yazılı veya sözlü olarak ek açıklama ve bilgiler isteyebilir. Firmalar bu istekleri cevaplamakla yükümlüdür.
6. YÜKLENİCİ, Proje kapsamındaki kurulacak yazılım ve donanımların teknik belgelerini ve kataloglarını teklif dosyasma ekleyeeeklerdir,
7. Bu şartname kapsamında temin ve teslim edilecek her türlü malzemenin nakliye, taşıma, sigorta, yerine teslim/montaja kadar sorumluluk ve bunlarla bağlantılı her türlü masraf yüklenici tarafından karşılanacaktır.
8. Teklif veren firmanın kurulumları gerçekleştirmek ve garanti süresince meydana gelebilecek sorunlara birinci elden destek olabilmesi için en az 2 (iki) Elektronik veya Bilgisayar Mühendisi bulunmalıdır. Bu mühendislerin firmada en az 12 aydır çalıştığı belgelenmelidir. Benzer yapıdaki kurulumlar için ( server, disk ünitesi, sanallaştırma, veri yedekleme ve replikasyon ) - tercihen devlet hastanesi - en az 3 adet referans proje tanımı ihale dosyasına eklenmelidir. (Tüm kurulumlar yetkin personeller tarafından yapılacak olup konaklama ve diğer giderler yüklenici firmaya aittir.)
9. İstekli’nin “Bilgisayar ve Donanımlarının Satışı, Bakımı ve Servis Hizmetleri” kapsamında ISO 9001 sertifikası olacaktır ve bunu gösterir belgeler sözleşme aşamasında istenecektir.
10. İstekli’nin “Bilgi Sistemleri ve Bu Sistemlerin Alt Yapısının Kurulumu, Bakım ve Destek Hizmetleri” kapsamında Iso 20000 ve bilgi güvenliği kapsamında iso 27001 sertifikaları olacaktır ve bunu gösterir belgeler sözleşme aşamasında istenecektir.
11. Teklif edilen ürün listesi marka, model ve adet bilgileri ile birlikte teklif ile birlikte sunulacaktır.
12. Tüm ürünlerin doğru montajı ve çalışması için gerekli aparat, montaj kiti, vida gibi tüm ek malzemeler firma tarafından sağlanacaktır.
13. YÜKLENİCİ, Proje takibini yapması adına bir personelini proje için görevlendirecektir. Bu yetkili proje tamamlanarak iş teslimi yapılana kadar idarenin muhatap alacağı kişi olacaktır. İdare projenin yapım aşamasında soruları ve talepleri için bu yetkili ile iletişim kuracaktır. YÜKLENİCİ yetkili personelin (İsim Soyisim, Tel, Fax, E-Mail) bilgilerini içeren belgeyi teklif dosyasında İDARE’ye sunmalıdır. Görevlendirilecek personel Fakültelerin Bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olmalıdır. İlgili tüm belgeler sözleşme esnasında istenecektir.
14. Teklif veren firmalar bu şartnamedeki (cevaplanması gereken) bütün maddeleri tek tek cevaplayacaklardır. Eksik ya da hatalı cevaplanmış olan teklifler dikkate alınmayacaktır. Boş sayılan maddeler cevapsız sayılacak ve değerlendirmede “ karşılamıyor “ şeklinde yorumlanacaktır.
15. YÜKLENİCİ, işbu şartnamede teknik özellikleri belirtilen donanımları ve diğer ekipmanları İDARE’nin göstereceği yerde/yerlerde kurarak tüm entegrasyon işlemlerini gerçekleştirdikten sonra çalışır vaziyette teslim edecektir.
16. Teklif edilen ürünler için garanti süresi boyunca YÜKLENİCİ, proje ile ilgili taahhütlerinin bir kısmını ya da tamamını başka bir YÜKLENİCİ ya da tüzel kişiye devredemez.
17. Teklif edilen yazılımlar ve donanımlar orijinal olmalı ve kurulu olarak çalışır durumda teslim edilmelidir.
18. Cihazların çalışması için ihtiyaç olabilecek herhangi bir bileşen şartnamede olmasa dahi yüklenici tarafından verilerel^ÇYinler çalışır durumda teslim edilecektir.
|
19. Teklif edilen sunucu ve veri depolama sistemi üreticilerinin Türkiye’de yerleşik ofisi bulunmalıdır ve yerinde teknik destek verebilmelidir. Türkiye’de ofisi bulunduğuna dair belge kurulum aşamasında verilecektir.
SUNUCU. (2 ADET)
1.1. Sunucu kasası 19” raf tipi olacaktır ve 19” kabinete orijinal kızakları ile monte edilebilecektir. Montaj için gerekli olabilecek tüm malzemeler teslim edilmelidir.
1.2. Teklif edilen işlemci birimi 64 (AltmışDört) bit mimariyi desteklemelidir.
1.3. Teklif edilecek sunucular üzerinde 2 (İki) adet fiziksel işlemci (CPU) bulunmalıdır.
1.4. Sunucu üzerindeki her bir fiziksel işlemci 10 (On) çekirdekli, 13,75 ( onüç nokta yetmiş beş ) MB L3 önbelleğe sahip, 2.2 Ghz hızında olmalıdır.
1.5. Sunucunun, toplam bellek kapasitesi en az 1536 (binbeşyiizotuzaltı) GB’a kadar arttırılabilmelidir.
1.6. Sunucu üzerinde toplam en az 512 (BeşyüzOnİki) GB kapasitede ve ECC DDR4 Registered özelliklerinde ve 2666 (îkiBinAltıYüzAltmışAltı) MHz. veya üstü hızında bellek bulunmalıdır.
1.7. Sunucu üzerinde RAID 0,1,5,6,50,60 destekli, 2 (İki) GB ön belleğe sahip, 12 Gbps standart’ında ve pil veya muadili teknoloji ile donanımsal RAID kartı olmalıdır.
1.8. RAID seviyeleri için, kurumumuz ileride; ayrıca lisans veya ekipman satın almak durumunda kalmayacak, tüm özellikler kullanıma hazır halde olacak ve teslim edilecektir.
1.9. Sunucu üzerinde dahili olarak 8 (sekiz) adet çalışır durumdayken sökülüp takılabilir 2.5” Hot- Plug/swap disk yuvası bulunmalıdır.
1.10. Teklif edilecek sunucu sisteminde SATA/ NLSAS, SAS ve SSD diskler kullanılabilmelidir. Bu özellikler sunucuların orjinal katalogunda yazılı olarak bulunmalıdır.
l.ll.Sunucular üzerinde 4 (Dört) adet 240GB, SSD disk verilmelidir.
1.12. Sunucu üzerinde 2 (iki) adet ve her biri 1 (Bir) Gb/s bant genişliğini destekleyen ethernet portu ve 2 (iki) adet, 10 (on) Gbit/s hızında fiber portu bulunmalıdır.
1.13. Sunucuların üzerinde uzaktan yönetim amaçlı olarak 1 (bir) adet 10/100/1000 Mbit/s hızında ethernet portu bulunmalıdır. (Servis LAN).
1.14. Sunucu üzerinde en az 2 adet 16 (onaltı) Gbps hızı destekleyen 1 port’lu HBA kaıtı olmalı ve yine 16Gbps hızına uygun SFP’leri üzerinde takılı tekliflendirilmelidir.
1.15. Sunucu üzerinde en az 2 (iki) adet yedekli (redundant) en az 750W çalışır durumda sökülüp takılabilir (Hot-Plug) ve platinum sertifikalı güç kaynağı bulunmalıdır.
1.16. Sunucuların üzerinde 3 (üç) adet PCI-Express yapıda genişleme yuvası bulunmalıdır.
1.17. Sunucunun grafik arabirime sahip bir yazılımla uzaktan yönetim özelliği olmalıdır. Bu yazılım ile uzak konsol bağlantısı yapılabilmeli, sunucu açılıp kapatılabilmeli, sunucu sağlık kontrolleri yapılabilmeli, sanal medya (uzak bilgisayardan CD/DVD/USB sürücülerini kullandırabilme) fonksiyonları kullanılabilmelidir. Uzak bilgisayar ile bağlantıda SSL desteklemelidir. Uzaktan yönetim yazılımı sunucu üreticisine ait olacak ve desteklediği en üst seviye lisanslarla birlikte teklif edilecektir.
1.18. Üretici firmanın disk, işlemci, ve bellek ürünlerindeki arızalara ilişkin proaktif uyarı sistemi bulunmalıdır. Proaktif uyarı sistemi ile bu komponentlerde oluşabilecek arızalar sistem yöneticisine bildirilmelidir.
1.19. Sunucunun en az, IPMI, SOL, CLI, HTTPS, SNMP, Redfısh, KVM ve Black Box desteği olmalıdır. Bu özelliklerden en az 3 (üç) tanesi olmalıdır.
1.20. Sunucu CE, UL, FCC, CCC ve RoHS sertifikalarından en az 3’üne sahip olmalıdır.
1.21.Sunucu üzerinde en az 2 adet USB 3.0 ve ekran bağlantısı için gerekli giriş/çıkış birimleri olmalıdır. Eğer bir kart ilavesi gerekiyor ise, sunucu üreticisinin kendi orijinal ürünü olmalıdır.
1.22. Teklif edilen ürün üretici tarafından verilen en az 3 yıl boyunca 7 gün 24 saat ve 4 saatte müdahale, 1 günde arızalı ürün değişimi veya 1 iş gününde arızalı parçanın şevkini sağlayan üretici garanti paketi ile birlikte teklif edilmelidir.
1.23. Sunucular ile birlikte aşağıdaki özelliklerde en az 6 Cpu lisansı bulunan yedekleme yazılımı teklife dahil edilmelidir.
• Teklif edilen lisans en az 1 yıl üretici destek paketi ile birlikte verilecektir.
• Yazılım Vmware vSphere (5.x ve 6.0) ve Microsoft Hyper-V (2008R2, 2012, 2012R2, 2016=sanallaştırma platformlarında çalışan sanal makinaların yedeklemesini ve replikasyonunu herhangi bir ajan kurulumu gerektirmeden, imaj seviyesinde ve uygulama tutarlı olarak yapabilmelidir.
• Yazılım, yedekleri saklamak için Windows, Linux, CIFS/SMB dosya paylaşımlarını ve üzerinde dahili tekilleştirme sunan cihazları kullanabilmelidir.
• Yazılım tanımlanmış 3 farklı yedekleme deposunu tek bir ‘büyütülebilen yedek deposu’ olarak kullanarak disk alanı yönetimini basitleştirmelidir.
• Yazılım bir yedekleme görevi içindeki her sanal makina için ayrı ayrı tam ve artımlı dosya zincirleri oluşturabilmelidir.
• Yazılım herhangi bir ajan kurulumu gerektirmeden kullanıcı tarafından özelleştirilebilen veya devre dışı bırakılabilen dahili sıkıştırma ve tekilleştirme sunmalıdır.
• Yazılım artımlı yedekler için hipervizörlerin sunduğu Değişen Blok Takibi (CBT) özelliğini kullanmalıdır.
• Yazılım yedeklerin saklandığı diskte bulunan tam ve artımlı yedekleri kullanarak yeni tam yedekler oluşturabilmelidir.
• Yazılım ile yedeklenmesi istenmeyen sanal diskler ile NTFS dosya sistemlerindeki dosya ve klasörler seçilerek; geçici dosyalar ve silinmiş öğelere ait disk blokları tespit edilerek yedekleme ve replikasyon işlemi dışında bırakılabilmelidir.
• Yazılım yedekleme ve replikasyon için sanal makina verisini doğrudan Veri Depolama ağı üzerinden, Ağ üzerinden veya Hipervizör I/O platformu üzerinden aktarma seçenekleri sunmalıdır.
• Yazılım NFS disk alanlarına direkt erişerek yedekleme, replikasyon ve kurtarma işlerini hızlandıracak Vmware NFS 3 ve 4.1 destekli bir istemci sunmalıdır.
• Yazılım saklanan yedekleri ve ağ trafiğini uçtan uca (kaynakta, aktarırken ve depolarken) AES256bit şifreleyebilmeli ve kayıp şifre koruması sunmalıdır.
• Yazılım diskte bulunan yedekleri replikasyon kaynağı olarak kullanarak geri dönüş noktalarını yedeklerden oluşturabilmelidir.
• Yazılım üretici onaylı bir bulut servis sağlayıcı tarafından sunulan Bulut üzerinde Sanal Ana Sunucu hizmetini, replikasyon hedef ana sunucusu olarak tanımlayabilmeli ve sanal makina replikasyonu yapabilmelidir.
• Yazılım daha az ağ bant genişliği kullanarak yedekleri üretici onaylı bir bulut yapısındaki ikinci bir disk alanına kopyalamak veya replikasyonu yapabilmek için dahili WAN Hızlandırıcı sunmalıdır. 0a
e$\
• Yazılım Microsoft SQL ve Oracle sunucuların içerisinden ajan kullanmadan belirtilen disk alanına ve yedekleme görevinin zamanlama ayarlarından bağımsız frekanslarda ‘Transaction Log’ yedeği alabilmelidir.
• Yazılım sunucuya bir ajan/servis kurulumu gerektirmeden, Microsoft Active Directory, Microsoft Exchange, Microsoft SQL, Microsoft Sharepoint ve Oracle yedekleri içerisinden uygulama öğelerini ve veri tabanlarını orjinal yerine geri yükleyebilmeli veya dışarı aktarabilmeli, bu işlemi yedeklerden, replikalardan ve yedek kopyalarından gerçekleştirebilmelidir.
• Yazılım PostgreSQL, MySQL dahil her türlü sanallaştırılmış uygulamadan uygulamaların yönetim araçlarını kullanarak obje bazlı kurtarma yapabilmek için sanal makinayı doğrudan yedek dosyasından veya replikasyon noktasından izole bir ortamda açarak kullanıcı erişimine sunabilmelidir.
• Yazılımın Web uygulaması kullanılarak yedekler içerisinden Sanal Makinaların ve Dosyaların geri yüklemesi yapılabilmelidir.
• Yazılımın Web uygulaması kullanılarak yedekler içerisinden Microsoft Exchange 2010, 2013, 2016 posta kutulan ve SQL Veritabanları geri yüklenebilmelidir.
• Lisanslama modelinde bir üst limit bulunmamalı, ilave lisans alınarak yapı istenildiği kadar sunucuyu kapsayacak şekilde biiyütülebilmelidir.
• Yazılımın lisanslaması korunmakta (yedeklenmekte ve/veya replike edilmekte) olan sanal makinaları çalıştıran ana sunucuların fiziksel işlemcisi bazında olmalıdır. Yapısal bilşenlerin sayısı (proksi, konsol, disk vb), işlemci çekirdeği, Sanal Makina sayısı, disk kapasiteleri ve uygulama ajanlarına göre bir lisanslama modeli olmamalıdır.
2. VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ (1 ADET)
2.1. Teklif edilen veri depolama ünitesi kendi içerisindeki 3 (üç) katmanlı disk (SSD/Flash,
SAS/Fiber, NL-SAS) mimarisi içerisinde otomatik katman 1 andırma yapabilmelidir.
2.2. Teklif edilen veri depolama sistemi en az 2 adet kontrol ünitesinden oluşacaktır. Bu kontrol üniteleri aktif/aktif çalışabilecek, herhangi bir kontrol ünitesi bozulduğunda diğer kontrol ünitesi üzerinden veri depolama sistemi üzerindeki verilere ulaşım sağlanabilecektir.
2.3. Teklif edilecek veri depolama sistemi 2 ayrı fiziksel lokasyonda kümeleme metodu ile çalışabilmeli, iş sürekliliği kapsamında oluşabilecek ihtiyaç durumunda herhangi bir fiziksel müdahaleye gerek duymadan diğer lokasyondaki sistem üzerinden kesintisiz olarak hizmet vermeyi desteklemelidir.
2.4. Teklif edilen veri depolama sistemi üzerinde bulunan her bir kontrol ünitesi üzerinde en az 32 GB olmak üzere, toplamda en az 64 GB önbelleğe sahip olmalıdır. Bu özelliği SSD Disk ile sağlayan çözümler kabul edilmeyecektir.
Teklif edilen veri depolama sistemi iki controller ile en az 500 adet diske kadar genişleyebilmeli ve en az 512 adet LUN desteği olmalıdır.
2.5. Teklif edilen veri depolama sistemi SAS veya FC, Nearline-SAS veya SATA ve SSD disklerin karışık olarak kullanımını destekleyecektir.
2.6. Teklif edilen veri depolama sistemi 600GB, 1.2TB ve 1.8TB en az 10K ıpm SAS veya FC diskleri, 600 GB
15K disk tiplerinden en az 2 disk tipini desteklemelidir. Her bir tanımlanan disk tipi en fazla tek bir shelf veya çekmece içerisinde en az 24 adet takılabilmelidir.”
![]() |
2.8. Diskler tiplerine göre RAID 6 yapılandırması yapıldıktan sonra SSD disk olarak net 6 TB, 10K RPM tipinde net 25 TB, 7.21c RPM - NL-SAS tipinde 144 TB alan kullanılır olarak istenmektedir. Bu yapılandırmada ihtiyaç olacak her türlü disk alanı ve adedi firma kendi ürününe göre takmak ve çalıştırmak ile yükümlüdür.
2.9. Teklif edilecek veri depolama ünitesi 8 Gbit/s Fibre Channel, 16 Gbit/s Fibre Channel, 10 Gbit/s Ethernet port tiplerini desteklemelidir.
2.10.
Veri depolama sisteminin sunuculara olan bağlantısını sağlamak amacıyla; teklif edilen veri depolama sistemi üzerinde bulunan kontrol ünitelerinin her biri üzerinde en az 4 adet olmak üzere toplamda en az 8 adet 16 Gbps bağlantı hızını destekleyen FC portlar ve her biri üzerinde 2 adet olmak üzere toplamda en az 4 adet 1 Gbps bağlantı hızını destekleyen iSCSi portlar bulunmalıdır. Teklif edilen veri depolama sistemi üzerindeki bütün sunucu bağlantı noktaları takılı olarak teslim edilecektir.
2.10. Teklif edilen veri depolama sisteminde sunucular ile veri depolama sistemi arasındaki bağlantılarda otomatik yük dağılımı yapabilen (load-balancing) ve bağlantılardan herhangi birinde kopma olduğunda diğer hat üzerinden sunucuların veri depolama sistemine bağlantısını sağlayan yazılımı en az 200 adet sunucu için lisanslanacaktır.
2.11. Teklif edilen veri depolama sistemi kontrol üniteleri, sistem üzerinde bulunan disk çekmeceleri ile SAS bağlantısı en az 12 Gbps bağlantı hızındaki disk portları ile haberleşmeyi destekleyecektir.
2.12. Teklif edilen veri depolama sistemi yazılan verinin erişebilirliğini sağlayacak koruma teknolojisine sahip olacaktır. Veri depolama sistemi RAID 0, 1, 5, 6, 10 koruma yöntemlerini desteklemelidir.
2.13. Teklif edilen harici veri depolama birimi blok seviyesinde anlık sıkıştırma (real-time compression), tekilleştirme (deduplication), zero detection gibi alan tasarrufu sağlayacak teknolojileri destekleyebilmelidir.
2.14. Teklif edilen veri depolama sistemi, üzerinde bulunan verilerin anlık kopyalarını alabilme ve alınan verinin geri dönülmesi özelliğine sahip olmalıdır. (Snapshot ve Clone). Bu özellik bu proje kapsamında talep edilmektedir.
2.15. Teklif edilen veri depolama sistemi, istenirse uzak noktada bulunan eş özelliklere sahip olan veri depolama sistemine senkron ve asenkron olarak veri replikasyonunu desteklemelidir. Bu sayede ileride aynı marka ve model ürün alındığında FKM sistemi oluşturulabilmeli ve bir lokasyonda yaşanan bir problemde veri kaybı yaşanmamalıdır.
2.16. Teklif edilen veri depolama sistemi “Thin Provisioning” özelliğine sahip olmalıdır. Bu işlem için gerekli olan yazılımlar sınırsız kapasite ile teklif edilmelidir.
2.17. Sistemin yönetim yazılımı üzerinde olacaktır. Yönetim için CLI ve GUI arayüzü bulunacaktır.
2.18. Teklif edilen veri depolama sistemi, Windows, Linux, HP-UX, AIX, Solaris Vmware ve Citrix işletim sistemlerini desteklemelidir.
2.19. Teklif edilen veri depolama sistemi, sanallaştırma fonksiyonu ile farklı marka veri depolama sistemlerini kaynak havuzu olarak kullanılabilmesini desteklemelidir.
2.20. Teklif edilen ürün üretici tarafından verilen en az 3 yıl boyunca 7 gün 24 saat ve 4 saatte müdahale, 1 günde arızalı ürün değişimi veya 1 iş gününde arızalı parçanın şevkini sağlayan üretici garanti paketi ile birlikte teklif edilmelidir.
2.21. Teklif edilecek veri depolama ünitesi ile birlikte 2 adet SAN anahtar teklife dahil edilecektir. Teklif edilecek SAN Anahtarlar üzerinde 24 Adet port bulunmalı en az 8 port 16Gbit lik sfp modüller bulunmalıdır. 16 ve 32 Gbps hızlarını destekleyebilir nitelikte olmalıdır. Teklif edilecek SAN anahtarlar depolama ünitesi ile aynı üretici tarafından sağlanan en az 3 yıl boyunca üretici garantisinde olmalıdır.
SANALLAŞTIRMA YAZILIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ
2.22. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı her biri 2 cpuTu en fazla 3 sunucuyu lisanslayacaktır.
2.23. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı aynı fiziksel sunucu üzerinde oluşturulacak sanal makinaların mevcut sistem kaynaklarının üzerinde kaynak atanmasına (over-commitment) izin vermelidir.
2.24. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı SMP (Symetric Multi Processing) desteği olmalıdır. Teklif edilen sistemde her bir sanal makinaya istenildiğinde 128 adet sanal CPU atanabilmelidir.
2.25. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı ile her bir sanal makinaya 4TB sanal bellek atanabilmelidir.
2.26. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı gerektiğinde her bir sanal makine için atanan disk alanın doğrudan disk havuzundan almak yerine, sanal makine diski doldukça büyütebilmelidir. (Thiıı Provisioning)
2.27. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı misafir işletim sistemi olarak Windows Xp, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2003, Windows Serveı* 2008, Windows Server 2008R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012R2 Centos, Redhat, Ubuntu, Solaris, MacOSX, FreeBSD desteklemelidir.
2.28. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı, sanal makinalara verilen disklerin ve sanal makinaların bulunduğu dosya sisteminin sistem çalışırken büyütülmesine izin vermelidir.
2.29. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı sanal makinalara 62TB boyutunda sanal diskler atanmasına olanak sağlamalıdır.
2.30. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı 64TB boyutundaki depolama alanlarını yönetebilmelidir
2.31. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı ile FC, İSCSI ve NFS gibi veri depolama teknolojilerini ve bu teknolojilerle çalışan veri depolama ünitelerini desteklemelidir.
2.32. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı ile sistemde yetkilendirme yapılabilmeli, belirli operasyonel kişilerin tüm sanal sisteme veya sanal sistemin bir kısmına erişmelerine ve yönetim operasyonlarını gerçekleştirebilmelerine imkan tanımalıdır.
2.33. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı ile sistem performansı CPU, memory, disk ve network gibi parametreler için anlık veya geçmişe doğru izlenebilmeli, rapor alınabilmelidir.
2.34. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı tüm sanal sunucuların tek bir merkezden yönetimini sağlayan merkezi yönetim yazılımını içermelidir. (Merkezi yönetim yazılımı lisansları ile teklif edilecektir)
2.35. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı ile gelen merkezi yönetim yazılımı web arayüzünden bağlanıp yönetmeye olanak sağlamalıdır.
2.36. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı sanal sunuculara VLAN atanmasına izin vermelidir.
2.37. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı sanal sunucuların açıkken bir kopyasının çıkarılmasına izin vermelidir. /^\
2.38. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı çalışır durumdaki sanal makinaları ihtiyaç duyulduğunda paylaşımlı bir disk alanına ihtiyaç duymaksızın sanallaştırma sistemi içindeki başka bir sunucuya aktarabilmeli, bu işlemi aynı anda birden fazla sanal makina için gerçekleştirebilmelidir.
2.39. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı içerisinde tanımlı sunuculardan birisinde kontrol dışı bir durma olduğunda kapanan sanal makinaların sistemdeki diğer sunucular tarafından otomatik olarak çalıştırılması şeklinde kümeleme hizmeti desteği olmalıdır. Bu hizmet için sanal makinalar arasında önceliklendirme yapılabilmelidir.
2.40. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı içerisinde çalışan Windows ve Linux sanal makinaların yedeklerini disk ortamına alan bir modülü bulunmalıdır. Bu modül yedeklenmiş verileri tekilleştirme yaparak saklayabilmelidir.
2.41. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı belirlenen sanal makinaların aynı lokasyondaki veya uzak bir lokasyondaki sanallaştırma sunucuları üzerine replikasyon yapmasına olanak tanımalıdır.
2.42. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı üçüncü parti antivirus çözümleri ile entegre çalışabilmeli ve ajansız mimari kullanarak sanal makinalar üzerinde virüs taraması yapılmasına olanak sağlamalıdır.
1.1. YÜKLENİCİ, kurulacak sistemlerinin bir bütün olarak bu şartnamede belirtilen teknik esaslara uyumlu biçimde çalışabilmeleri için gerekli bağlantıları, kuruluş ve konfıgürasyon işlemlerini yapacaktır. İş kapsamında bulunan işçilik ve yapılandırma işlemleri için YÜKLENİCİ ek bir ücret talep etmeyecektir. Konfıgürasyona ilişkin İDARE tercihlerine ve kararlarına bağlı kalınacaktır.
1.2. İş kapsamında planlanacak kurulum ve yapılandırma hizmetleri hastanemiz çalışmasını minimum kesintiye uğratacak şekilde yapılacaktır. Planlanan kesintiler İDARE ye yazılı olarak bildirilecek ve ONAY alınacaktır.
1.3. Sistem kurulumları, İDARE tarafından görevlendirilecek Bilgi İşlem yetkilileri gözetiminde yapılacaktır.
1.4. YÜKLENİCİ gerçekleştirdiği her türlü kurulum, veri aktarımı ve entegrasyon konusunda İDARE Bilgi İşlem personeline (en az 2 personel) uygulama sırasında eşzamanlı olarak eğitim verecektir.
1.5. Mevcut sistem yapısı içerisinde çalışan fiziki ve sanal sunucular yeni kurulacak sanallaştırma platformuna taşınacaktır. Gerekli veri aktarımları, Yapılandırmaları YÜKLENİCİ firma tarafından İDARE niıı onayı alınarak yapılacaktır. HBYS, PACS gibi veri tabanı ve özel kurulum gereken sistemler İDARE ilgili yazılım firmalarının aktarım sırasında desteğinin verilmesini sağlayacaktır. Sanallaştırılması planlanan fiziki sunucu sistemleri İDARE tarafından onay alınarak yapılacak; Yeni Sanal sunucu açılış, Yapılandırma hizmetleri YÜKLENİCİ sorumluluğunda olacaktır.
1.6. Tüm mevcut F/O IIBA Bulunan sunucu ve depoalama üniteleri şartname kapsamındaki SAN anahtar üzerine taşınacak olup gerekli zone yapılandırmaları sağlanacaktır.
1.7. Kabinetler içerisindeki sunucu, veri depolama üniteleri , switch vb. cihazların montaj-demontaj işlemleri gerektiğinde YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.
1.8. YÜKLENİCİ, işbu şartname doğrultusunda teklif ettiği tüm ürünler ve parçaları, orijinal, son teknolojiye uygun, kullanılmamış olacak ve ambalajında teslim edilecektir. Kırık, çatlak, çizik, boya hatası ve defomıasyona uğramış hiçbir parçası bulunmayacaktır. Kullanılmış ve yenileştirilmiş olmayacaktır.
1.9. Bu ihale kapsamında teklif edilen tüııı cihazlar, garanti belgeleri, kullanıcı lisans sertifikası, gerekli tüm yazılımlar veya CD/DVD’leri ile beraber İngilizce ve/veya Türkçe olarak İDARE’ye teslim edilecektir.
1.10. Yüklenici, Kurumumuzdaki mevcut çalışmakta olan HBYS ve PACS verilerini ilgili firmaların gözetiminde eski sistemlerden yeni sistemlere eksiksiz ve çalışır halde taşımalıdır.
1.11. Kurumumuzun ihtiyaç duyduğu Active Directory ve VVSUS dosya sunucusu, terminal sunucusu, antivirüs güncelleme sunucusu ve muhtalif uygulama/s\ınııp4arını
Vİ<r B'ı'91 's Bilgi ^
sanallaştırma sistemine geçirecek ve kurulumlarını Kurumumuzun istekleri doğrultusunda performans kriterlerini göz önünde bulundurarak, genişlemeye açık ve yedekli şekilde kurmakla yükümlüdür. Bu işlemler yetkin, bu konuda tecrübeli personeller tarafından yerinde gerçekleştirilecektir.
GARANTİ VE BAKIM ŞARTLARI
1.12. Verilen tüm garantiler belgelendirilecektir.
1.13. Verilen tüm garantiler, doğrudan ürün sağlayıcı veya üst katman (level / tier) hizmet sağlayıcıdan olacaktır. YÜKLENİCİ bu durumu belgelendirecektir.
1.14. Sorunun başlangıcı, iletişim araçlarından (telefon, faks, e-mail, vb.) birisi kullanılarak YÜKLENİCİ' ye bildirilen tarih ve saattir.
1.15. Arızaya müdahale; İDARE veya ilgili birim tarafından iletişim araçları vasıtasıyla telefon, faks, e- mail, vb. iletilen sorunların ön incelemesinin yapılması çözüm yönteminin, sorun giderme zamanının bildirilmesidir.
1.16. YÜKLENİCİ, garanti süresi ve sonrasında yapılacak her türlü bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına İDAREnin teknik elemanlarının katılmasına itiraz etmeyecek ve gerekli bilgilendirmeyi sözlü ve yazılı olarak yapacaktır.
TESLİM SÜRESİ VE MUAYENE
2.1. İşin süresi 60 (altmış) takvim iş günüdür. Sözleşme imzalanmasının ve yer tahsisini takiben en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde YÜKLENİCİ işe başlayacak ve en geç 60 (altmış) takvim gününde iş ve iş kapsamındaki ürünleri teslim edecektir.
2.2. YÜKLENİCİ’nin işi süresi içerisinde tam ve eksiksiz olarak çalışır vaziyette teslim etmesi durumunda İDARE tarafından 10 (on) iş günü içerisinde teslim edilen işin kontrolleri yapılır, varsa tespit edilen eksik ve kusurlar YÜKLENİCİ’ye bildirilir. Herhangi bir eksik, kusur yok ise Muayene ve Kabul işlemleri yapılır.
2.3. İDARE tarafından tespit edilerek YÜKLENİCİ’ye bildirilen eksik, kusur var ise, YÜKLENİCİ bunları, kendisine yazılı olarak tebliğ edilmesini takip eden 10 (on) iş günü içerisinde gidererek işi Muayene ve Kabule hazır hale getirir. Herhangi bir eksik, kusur yok ise Muayene ve Kabul işlemleri yapılır.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|