• İhale No
    1985066
  • İhale Adı
    TIBBI SARF MALZEME ALIMI
  • Sektör
    Tıbbı İlaç ve Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    26 Aralık 2019 16:00
  • İdare
    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    25 Aralık 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA VALİLİĞİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YENİMAHALLE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

 

 

 

Gerçek/Tüzel Kişiliğine

Hastanemizin ihtiyacı olan ( 1 ) kalem TEHLİKELİ MADDEGÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI (LAB.KUL.İÇİN) ALIMI Malzemesi /işi / hizmeti/yapımı satın alınacaktır. İlgilendiğiniz takdirde K.D.V. hariç fiyat teklifinizi en geç 26/12/2019 tarih ve saat 16.00'a kadar göndermenizi, teklifinizde teslimat süresinin bildirilmesini rica ederim.

Salih AKYÜZ İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı

Ek: (1) Adet Teknik Şartname

Doğrudan Temin Atımlarında İstekliler Tarafından Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1-   Teklif edilecek alım için, listedeki ismine ve miktarına uygun bir şekilde teklif mektubu hazırlanacaktır.

2-     Mal/malzeme alımlarında marka, model, varsa katalog numarası ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliği Kapsamında olan tıbbi cihaz, tıbbi malzemeler için Ürün Barkot Numarası mutlaka belirtilmelidir. Özelikle hastaya fatura edilebilen tıbbı sarf malzemelerine ait, Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankasındaki (UBB) Ürün barkod numarası belirtilmeyen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

UBB ile ilgili istenilen belgeler:

a- Teklif veren firmanın Sağlık Bakanlığı İlaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı olduğuna

dair belge.

b- Teklif edilen ürünün Sağlık Bakanlığı İlaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğuna dair belge (İlaç ve Tıbbi Cihaz tanımlama Formu),

c- Teklif veren firma bayi ise, Sağlık Bakanlığı İlaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında üretici ve ya tedarikçi firmanın bayisi olduğuna dair belge (Bayi Bilgi Formu).

Bu belgeler Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası web sayfasından çıkartılarak sunulacaktır.

3-                     Teklif   Mektubunun istekliler tarafından imzalanması, TL bazında fiyat verilmesi (KDV Hariç), teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur.

4-                                  Numune,    katalog ve teknik olarak istenen diğer belgeler teklif mektubundan ayrı olarak bir zarf veya dosya içinde verilecektir. Numune istenmişse, teklifinizin değerlendirmeye alınması için mutlaka numune getirmelisiniz. Numune istenmemiş olsa dahi, alımın özelliğine göre, teklifin istenilen özelliklere ve şartnameye uygunluğunu tespit etmek amacıyla tanıtım materyali (numune/katalog/broşür vb.) sunulmalıdır Numuneler, fiyat teklifinin en son kabul tarihinden itibaren 2 iş günü içerisinde satmalına birimine ulaştırılmalıdır aksi halde teklifiniz değerlendirme dışı bırakılacaktır.

5-                     Teklif   edilen fiyatların geçerliliği (opsiyon) teklif tarihinden itibaren, özel durumlar hariç, en az 30 gün olacaktır.

6-                       Teklif  mektubunda, teklif ettiğiniz malzemenin teslimat süresini mutlaka yazınız. Teslimat konusunda, tarafımızdan özel bir durum belirtilmişse (derhal teslim vb. gibi) bu durumda göz önünde bulundurularak teklif verilmelidir

7-   Belirtilen tarih ve saate kadar teklifleriniz doğrudan temin birimine teslim edilmelidir. Bu saatten sonra teklifler kabul edilmeyecektir.

8-                     Teklif  verilmeyecekse gerekçeli nedeninin aynı faks mesajı ile tarafımıza bildirilmesi rica olunur.

9-   istekliler listedeki bütün kalemlere veya diledikleri kalemlere teklif verebilirler.

10-    idaremiz satın almayı yapıp yapmamakta, dilediği miktarlarda yapmakta, iptal etmekte veya uygun bedeli tespitte serbesttir.

11-                     Teklif  veren firmanın teklif mektubunda kaşesi, yetkili personelin imzası ve tarih bulunmalıdır. Eksik bilgileri bulunan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DOĞRUDAN TEMİN İLETİŞİM:

Yeni Batı Mh.2367.Sok.No:4 (Eski 2026 Cd.) Batıkent Yenimahalle/ANKARA TLF : (0312) 587 26 87-26 89-26 94

Eposta:yenimahalledhdogrudantemin@gmail.com

Fiyat teklif cetvelinin numunesi aşağıdadır. Tekliflerinizin bu numuneye uygun bir şekilde hazırlanması önemle rica olunur.

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ

Sıra No

İşin ismi vc kısa açıklaması

Miktar

Birimi

Teklif

Edilen

Birim

Fiyat

Tutarı

1

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞNMANLIĞI HİZMET ALIMI

12

AYLIK

 

 

TOPLAM FİYAT( KDV HARİÇ)

 

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İ1 Sağlık M üdürlüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Y enim a ha İle Eğitim Araştırma Hastanesi

2020 yılı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmet Alım Şartnamesi

1-          Şartnamenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi

mevcut olan, oluşan yada dışarıdan gelen tehlikeli maddelerin ve/veya tehlikeli madde atıklarının toplanması, taşınması, geçici depolanması, geri kazanımı ve bertaraf edilmelerine dair yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, gerekli izin, lisans ve raporların alınması, Hastanemiz ve bağlı birimlerimizin durumları tespit edilerek, hastanemize uygun plan ve prosedürlerin hazırlanması amacıyla; ADR (Uluslararası Sözleşmeler), 18/07/2017 Tarihli ve 58352 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan "Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge", 22/05/2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan " Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ" kapsamında gerçekleştirilecek Tehlikeli Madde Danışmanlık Hizmetlerinin yerine getirilmesi işidir.

2-       Tanımlar Kısaltmalar

ADR: Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması, RID: 01/06/1985 tarihli 18771 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Uluslararası Demiryolları Taşımalarına İlişkin Sözleşmenin (COTIF) C ana eki olan Tehlikeli Eşyaların Demiryoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Yönetmeliği.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD): İfa edeceği görev ve nitelikleri ADR/RID' ın 1.8.3 üncü kısmında belirtilen ve Bakanlık tarafından tehlikeli madde güvenlik sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişiyi,

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikası (TMGDS): Bakanlığın yetkilendirdiği eğitim merkezlerinde tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimini alarak bakanlıkça yapılan sınavda başarılı olmuş kişilere verilen ADR üyesi herhangi bir Ülkeden alınmış tehlikeli madde güvenlik danışman belgesine istinaden düzenlenen sertifikayı,

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurulu (TMGDK): Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı vermek üzere bakanlık tarafından yetkilendirilen kuruluş.

İdare: Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Mlidüriüğü.

3-                                 TMGDK' da aranacak nitelikler

3.1.   Bünyesinde en az 3 (üç) TMGD istihdam etmesi ve bunlardan bınnın en az j (uç) yıl tecrübeye sahip koordinatör bir TMGD olması zorunludur.

3.2.     Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde belirtilen faaliyet alanları içerisinde Tehlikeli

 

Madde Güvenlik Danışmanlığı kapsamındaki hizmetleri verebileceğine dair ibarenin yer alması gereklidir.

3.3.    TMGD ' 1ar çalıştırdıkları TMGD ' leri.n tamamını SGK meslek grubu kodu ile istihdam etmek zorundadırlar.

3.4.    TMGD 'da verilen hizmetin niteliğine, personel sayısına ve çalışma şartlarına uygun olacak şekilde çalışma mekanları (yeterli sayıda tuvalet/ lavabo vb.), toplantı salonu, arşiv odası, hizmet aracı bulunmak zorundadır. Hizmet aracının üzerinde dışarıdan görünecek şekilde fımıa ismi ve logosu Bakanlık logosu ile birlikte yer alır. Hizmet aracı 7 yaşını geçmemiş ve beyaz renkte binek araç olacaktır.

3.5.        İdare (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü ) bu yönerge kapsamında belirlenen şartları sağlayan kuruluşlanN ü?irü şahıslara tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermek üzere TMDG olarak yetkilendirir.

3.6.              İş  sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlar, toplum sağlığı hizmeti veren kuruluşlar,çevre danışmanlık firmaları .dernekler, federasyonlar, konfederasyonlar ,birlikler,vakıflar.meslek odaları.sanayi odaları,ticaret odaları ile sanayi odaları ,ticaret odaları sanayi ve ticaret odaları veya bu kuruluşların ortak olduğu TMGDK olarak yetkilendiremezler.

4-    Kapsam

4.1.     Şartname kapsamında yapılacak işler

İş bu şartname kapsamında TMGDK (bundan sonra yüklenici oiarak anılacaktır) aşağıdaki hizmetleri sağlayacaktır. TMGDS’ ye sahip en az bir danışmanı ile hizmet verecektir. Danışmanın yaptığı, yapacağı her türlü iş ve işlemlerde her türlü sorumluluk yükleniciye aittir. İlgili mevzuat gereği alınması gerekli belgelerin hastane adına alınması ve hazırlanması gereken prosedür, plan vb. dokümanların hazırlanmasını sağlamak.

4.2.   Yüklenicinin sahip olması gereken belgeler

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı kuruluşu yetki belgesi.

4.3    Yüklenicinin görev ve yükümlülükleri

4.3.1      TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının yetkilendirilmesi hakkında Yönergenin 9 uncu maddesinde belirtilen usul ve esaslara uyulması,

4.3.2      TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının yetkilendirilmesi hakkında Yönergenin 10 uncu maddesinde belirtilen görev ve yükümlülüklerin sağlanması.

4.3.3      TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının yetkilendirilmesi hakkında Yönergenin 8. maddesine göre yetkilendirmenin iptali durumunda sağlık tesisine 30 (otuz) gün içinde bildirilmesi,

4.3.4      Bir TMGD istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dahil olmak üzere en az beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.

4.3.5     Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı belgesine sahip olanlar, danışmanlık hizmetini TMGDK bünyesinde istihdam edilerek veya istihdam edildiği işletme bünyesinde|'v**rir

4.3.6     TMGD'lar çalıştırdıkları TMGD'lere faaliyetleri sırasında ihtiyaç teknik teçhizat ve kişisel koruyucu ekipmanı sağlamak zorundadır.

43.7.                                                     TMGDK'lar hizmet verecekleri işletmelerin tehlikeli mkîde U^/macılık faaliyetlerine uygun sertifikaya sahip (ADR/RID/IMDG kod) TMGD'yi görevlendirmek

zorundadır.

4.3.8.        İşletmelerde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti sunmak üzere TMGDK' larca görevlendirilen TMGD'ler tarafından düzenlenen yıllık faaliyet raporlarına dair kayıtlar TMGDK arşivinde tutulur. Bu kayıtlar istenmesi halinde denetim yetkililerine gösterilir. Kendilerinden talep edilmese dahi, sözleşme süresi sonunda bütün kayıt ve dosyalar TMGDK' larca işletmeciye teslim edilir.

43.9.       TMGD'lar. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı yetkilerinin tamamım veya bir kısmını devredemezler.

43.10.        TMGD' 1ar herhangi bir sebeple faaliyetten çekilme veya belgelerinin idarece iptal edilmesi halinde 30 gün içinde yetki belgelerinin asıllarını idareye iade ederler. Faaliyetten çekilen TMGDK tarafından hizmet verilen işletmelerin mağduriyetinin önlenebilmesi için,

43.10.1     .Faaliyetten çekilmek isteyen TMGDK hizmet verdiği işletmeleri hizmet alabileceği başka bir TMGDK' ya devretmeden faaliyetten çekilemez. Şayet bu işlevi yerine getiremeyecek ise idareye bildirimde bulunur, idarece gerekli önlem alınır. Bu durumda TMGD' 1er herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan yeni bir TMGDK' da istihdam edebilirler.

4.3.10.2. İdarece belgesi iptal edilen TMGDK' larda ise hizmet alan işletmelerin mağduriyeti alınacak tedbirlerle önlenir.

4.3.11.      Yüklenici ayda en az bir gün hizmet vermek zorundadır.

5-                                 TMGDK Tarafından Atanan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışma alığı Görev ve Yükümlülükleri

5.1.     Tehlikeli maddelerin taşınmasında Uluslararası Anlaşma ve Sözleşme (ADR/RID/IMDG kod) ve konu ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulduğunu izlemek.

5.2.      Tehlikeli maddelerin ADR/RID/IMDG kod hükümlerine göre taşınması hususunda işletmeye öneriler sunmak.

5.3.     İşletmenin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu idarenin belirlediği formata uygun olarak, yılsonu itibariyle ilk üç ay içerisinde hazırlamak ve talep edildiğinde w\v\y.türkive. gov.tr adresi üzerinden idareye göndermek üzere bünyesinde görev yaptığı TMGDK' ye ve danışmanlık hizmeti verilen işletmeye sunmak.

5.4.     Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılarak, bu maddeye ilişkin .ADR/RID/IMDG kod' daki zorunluluklar ile uygunluk prosedürlerini belirlemek.

5.5.                         Ulusal ve uluslararası mevzuat ve bunlarda yapılan değişiklikler dahil olmak üzere, işletme çalışanlarının görev alanına uygun eğitim almalarını ve bu eğitimin kayıtlarının tutulmasını sağlamak.

5.6.     Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürlerini belirlemek, çalışanlar bunlarla ilgili tatbikatlarının periyodik olarak yapılmasını ve kayıtlarının tutulmasını sağlamak.

5.7.     Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dahil yaptığı her türlü işi tarih ve saat belirterek Kayıt altına almak, bu kayıtlan 5 yıl süreyle saklamak ve talep edilmesi halinde idareye ibraz edilmek üzere bünyesinde görev yapüğı TMGDK' ye ve danışmanlık hizmeti verilen işletmeye sunmak.   lA

5.8.     Danışmanlık hizmeti verilen işletmede konusuyla ilgili bir telekenin scpKonusu olduğu durumlarda tehlike giderilene kadar yapılan işin durdurulmasını sağlamtehlikenin giderildigi durumda da işi kendi onayı ile başlatmak ve tehlike giderileae kadar geçen süreçteki her türlü aşamayı danışmanlık hizmeti verilen işletmeye, bünyesinde görev

 

yaptığı TMGD' ye ve yetkili mercilere yazılı olarak bildirmek.

5.9.     Taşıma aracına yüklenen yükün ADR/RID/IMDG kod hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürleri oluşturmak.

5.10.     İşletmede sorumlu olarak görev yapan TMGD; taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın cana, mala ve ç evreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplayarak bünyesinde görev yaptığı TMGDK' ye ve danışmanlık hizmeti verilen işletme yönetimine bir kaza raporu hazırlar. TMGD tarafından hazırlanan bu rapor, bir ay içerisinde işletme veya TMGDK tarafından idareye www türkive. gov.tr adresi üzerinden gönderilir. Bu rapor uluslararası veya ulusal mevzuat kapsamında işletme yönetimi tarafından yazılması gereken raporun yerine geçmez.

5.11.     Alt yüklenicilerin ve üçüncü tarafların seçiminde ve çalıştırılmasında tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili mevzuatın öngördüğü özle şartların dikkate alınmasını sağlamak.

5.12.        Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınmasını

sağlamak.

5.13.     Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı olmak için, ilgili personelin farkındalığım artırmaya yönelik önlemler almak.

5.14.      Tehlikeli maddenin sınıfına göre taşıma sırasmda taşıtta bulunması gereken doküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatlar: oluşturmak.

5.15.      Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltılmasında yer alan çalışanların, operasyonel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmalarını sağlamak.

5.16.       ADR bölüm 1.10.3.2' de belirtilen işletme güvenlik planını hazırlayarak planın uygulanmasını sağlamak.

5.17.     İşletmenin faaliyet konusu olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanacağı taşıma araçları satın alırken rehberlik etmek.

5.18.       Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltımında kullanılan teçhizatın kontrolüyle ilgili prosedürleri belirlemek.

ö.Yapılacak işin kontrolü

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti yürütülmesi sırasında yapılan işlerin kontrolü teknik şartnameye göre ilgili sağlık tesisi kontrol teşkilatı tarafından yapılacaktır. Sözleşme süresince yüklenici tarafından her ziyaret sonunda kontrol teşkilatına sunulmak üzere eğitim, denetim ve kontrol dahil her türlü faaliyetleri kapsayan hem TMGD hem de sağlık tesisi yetkilisi tarafından imzalı rapor düzenleyecek ve hak edişler bu raporlara göre yapılacaktır.

7 .İşin süresi

İş 2020 yılı içerisinde yapılacaktır. Yüklenici; sözleşme imzalanmasını müteakip 5(Beş ) iş günü içerisinde işbaşı yapacaktır. İşin bitiş süresi 31.12.2020 ‘dir.


 

SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İ1 Sağlık Müdürlüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi

2020 yılı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmet Alım Şartnamesi

1-          Şartnamenin amacı; Yıldınm Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi

mevcut olan, oiuşan yada dışarıdan gelen tehlikeli maddelerin ve/veya tehlikeli madde atıklarının toplanması, taşınması, geçici depolanması, geri kazanımı ve bertaraf edilmelerine dair yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, gerekli izin, lisans ve raporların alınması, Hastanemiz ve bağlı birimlerimizin durumları tespit edilerek, hastanemize uygun plan ve prosedürlerin hazırlanması amacıyla; ADR (Uluslararası Sözleşmeler), 18/07/2017 Tarihli ve 58352 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan "Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge", 22/05/2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan " Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ" kapsamında gerçekleştirilecek Tehlikeli Madde Danışmanlık Hizmetlerinin yerine getirilmesi işidir.

2-       Tanımlar Kısaltmalar

ADR: Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması, RID: 01/06/1985 tarihli 18771 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Uluslararası Demiryolları Taşımalarına İlişkin Sözleşmenin (COTIF) C ana eki olan Tehlikeli Eşyaların Demiryoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Yönetmeliği.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD): İfa edeceği görev ve nitelikleri ADR'RID' ın 1.8.3 üncü kısmında belirtilen ve Bakanlık tarafından tehlikeli madde güvenlik sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişiyi,

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikası (TMGDS): Bakanlığın yetkilendirdiği eğitim merkezlerinde tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimini alarak bakanlıkça yapılan sınavda başarılı olmuş kişilere verilen ADR üyesi herhangi bir Ülkeden alınmış tehlikeli madde güvenlik danışman belgesine istinaden düzenlenen sertifikayı,

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurulu (TMGDK): Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı vermek üzere bakanlık tarafından yetkilendirilen kuruluş.

İdare: Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğü.

3-                                 TMGDK' da aranacak nitelikler

3.1.    Bünyesinde en az 3 (üç) TMGD istihdam etmesi ve bunlardan biriruCven az 3 (üjw yıl tecrübeye sahip koordinatör bir TMGD olması zorunludur.

3.2.     Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde belirtilen faaliyet alargan içerisina^ Tehlikeli

 

Madde Güvenlik Danışmanlığı kapsamındaki hizmetleri verebileceğine dair ibarenin yer alması gereklidir.

3.3.    TMGD ' 1ar çalıştırdıkları TMGD ' lerin tamamım SGK meslek grubu kodu ile istihdam etmek zorundadırlar.

3.4.   TMGD 'da verilen hizmetin niteliğine, personel sayısına ve çalışma şartlarına uygun olacak şekilde çalışma mekanları (yeterli sayıda tuvalet/ lavabo vb.), toplantı salonu, arşiv odası, hizmet aracı bulunmak zorundadır. Hizmet aracının üzerinde dışarıdan görünecek şekilde firma ismi ve logosu Bakanlık logosu ile birlikte yer alır. Hizmet aracı 7 yaşım geçmemiş ve beyaz renkte binek araç olacaktır.

3.5.        İdare (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü ) bu yönerge kapsamında belirlenen şartları sağlayan kurduşianN üçiixü şahıslara tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermek üzere TMDG olarak yetkilendirir.

3.6.              İş  sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlar, toplum sağlığı hizmeti veren kuruluşlar,çevre danışmanlık firmaları ,dernekler, federasyonlar, konfederasyonlar .birlikler,vakıflar,meslek odaları,sanayi odaları,ticaret odaları ile sanayi odaları ,ticaret odaları sanayi ve ticaret odaları veya bu kuruluşların ortak olduğu TMGDK olarak yetkilendirmezler.

4-    Kapsam

4.1.     Ş artname kapsamında yapılacak işler

İş bu şartname kapsamında TMGDK (bundan sonra yüklenici olarak anılacaktır) aşağıdaki hizmetleri sağlayacaktır. TMGDS' ye sahip en az bir danışmam ile hizmet verecektir. Danışmanın yaptığı, yapacağı her türlü iş ve işlemlerde her türlü sorumluluk yükleniciye aittir. İlgili mevzuat gereği alınması gerekli belgelerin hastane adına alınması ve hazırlanması gereken prosedür, plan vb. dokümanların hazırlanmasını sağlamak.

4.2.   Yüklenicinin sahip olması gereken belgeler

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı kuruluşu yetki belgesi.

4.3    Yüklenicinin görev ve yükümlülükleri

4.3.1      TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının yetkilendirilmesi hakkında Yönergenin 9 uncu maddesinde belirtilen usul ve esaslara uyulması,

4.3.2      TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının yetkilendirilmesi hakkında Yönergenin 10 uncu maddesinde belirtilen görev ve yükümlülüklerin sağlanması.

4.3.3      TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının yetkilendirilmesi hakkında Yönergenin 8. maddesine göre yetkilendirmenin iptali durumunda sağlık tesisine 30 (otuz) gün içinde bildirilmesi,

4.3.4      Bir TMGD istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dahil olmak üzere en az beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.

4.3.5     Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı belgesine sahip olanlar, danışmanlık hizmetini TMGDK bünyesinde istihdam edilerek veya istihdam edildiği işletme bünyesinde vp^rler

4.3.6     TMGD'lar çalıştırdıkları TMGD'lere faaliyetleri sırasında ihtiyaç doyacaklar: teknik teçhizat ve kişisel koruyucu ekipmanı sağlamak zorundadır.                                    V"

43.7.     TMGDK'lar hizmet verecekleri işletmelerin tehlikeli m/aide faaliyetlerine uygun sertifikaya sahip (ADR/RID/IMDG kod) TMGD yi görevlendirmek

zorundadır.

4.3.8.        İşletmelerde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti sunmak üzere TMGDK' larca görevlendirilen TMGD'ler tarafından düzenlenen yıllık faaliyet raporlarına dair kayıtlar TMGDK arşivinde tutulur. Bu kayıtlar istenmesi halinde denetim yetkililerine gösterilir. Kendilerinden talep edilmese dahi, sözleşme süresi sonunda bütün kayıt ve dosyalar TMGDK' larca işletmeciye teslim edilir.

43.9.       TMGD'lar, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı yetkilerinin tamamını veya bir kısmını devredemezler.

43.10.        TMGD 1ar herhangi bir sebeple faaliyetten çekilme veya belgelerinin idarece iptal edilmesi halinde 30 gün içinde yetki belgelerinin asıllarını idareye iade ederler. Faaliyetten çekilen TMGDK tarafından hizmet verilen işletmelerin mağduriyetinin önlenebilmesi için,

43.10.1.                                          Faaliyetten çekilmek isteyen TMGDK hizmet verdiği işletmeleri hizmet alabileceği başka bir TMGDK' ya devretmeden faaliyetten çekilemez. Şayet bu işlevi yerine getiremeyecek ise idareye bildirimde bulunur, idarece gerekli önlem alınır. Bu durumda TMGD' 1er herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan yeni bir TMGDK' da istihdam edebilirler.

4.3.10.2.                                        İdarece belgesi iptal edilen TMGDK' larda ise hizmet alan işletmelerin mağduriyeti alınacak tedbirlerle önlenir.

4.3.11.     Yüklenici ayda en az bir gün hizmet vermek zorundadır.

5-                                 TMGDK Tarafından Atanan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı Görev ve Yükümlülükleri

5.1.     Tehlikeli maddelerin taşınmasında Uluslararası Anlaşma ve Sözleşme (ADR/RID/IMDG kod) ve konu ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulduğunu izlemek.

5.2.      Tehlikeli maddelerin ADR/RID/IMDG kod hükümlerine göre taşınması hususunda işletmeye öneriler sunmak.

5.3.     İşletmenin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu idarenin belirlediği formata uygun olarak, yılsonu itibariyle ilk üç ay içerisinde hazırlamak ve talep edildiğinde www.türkive.gov.tr adresi üzerinden idareye göndermek üzere bünyesinde görev yaptığı TMGDK' ye ve danışmanlık hizmeti verilen işletmeye sunmak.

5.4.     Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılarak, bu maddeye ilişkin ADR/RID/IMDG kod' daki zorunluluklar ile uygunluk prosedürlerini belirlemek.

5.5.                         Ulusal ve uluslararası mevzuat ve bunlarda yapılan değişiklikler dahil olmak üzere, işletme çalışanlarının görev alanına uygun eğitim almalarım ve bu eğitimin kayıtlarının tutulmasını sağlamak.

5.6.     Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürlerini belirlemek, çalışanlar bunlarla ilgili tatbikatlarının periyodik olarak yapılmasını ve kayıtlarının '.utulmasını sağlamak.

5.7.    Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dahil yaptığı her türlü işi tarih ve saat bel iıterek Kayıt altına almak, bu kayıtları 5 yıl süreyle saklamak ve talep edilmesi halinde idareye ibraz edilmek üzere bünyesinde görev yaptığı TMGDK' ye ve danışmanlık hizmeti verilen işletmeye sunmak

5.8.     Danışmanlık hizmeti verilen işletmede konusuyla ilgili bir tehlikenin sözkonusuc lduğu durumlarda tehlike giderilene kadar yapılan işin durdurulmasını sağlamak, tem kettin giderildigi durumda da işi kendi onayı ile başlatmak ve tehlike giderilene kadaAşefcen süreçteki her türlü aşamayı danışmanlık hizmeti verilen işletmeye, bünyesinde^ görev

 

yaptığı TMGD' ye ve yetkili mercilere yazılı olarak bildirmek.

5.9.    Taşıma aracına yüklenen yükün ADR/RID/IMDG kod hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürleri oluşturmak.

5.10.     İşletmede sorumlu olarak görev yapan IMG D; taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın cana mala ve ç evreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplayarak bünyesinde görev yaptığı TMGDK' ye ve danışmanlık hizmeti verilen işletme yönetimine bir kaza raporu hazırlar. TMGD tarafından hazırlanan bu rapor, bir ay içerisinde işletme veya TMGDK tarafından idareye w\y\vtürkive.gov.tr adresi üzerinden gönderilir. Bu rapor uluslararası veya ulusal mevzuat kapsamında işletme yönetimi tarafından yazılması gereken raporun yerine geçmez.

5.11.    Alt yüklenicilerin ve üçüncü tarafların seçiminde ve çalıştırılmasında tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili mevzuatın öngördüğü özle şartların dikkate alınmasını sağlamak.

5.12.       Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamak.

5.13.    Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı olmak için, ilgili personelin farkmdalığmı artırmaya yönelik önlemler almak.

5.14.      Tehlikeli maddenin sınıfına göre taşıma sırasında taşıtta bulunması gereken doküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatları oluşturmak.

5.15.      Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltılmasında yer alan çalışanların, operasyonel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmalarım sağlamak.

5.16.      ADR bölüm 1.10.3.2’ de belirtilen işletme güvenlik planım hazırlayarak planın uygulanmasını sağlamak.

5.17.    İşletmenin faaliyet konusu olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanacağı taşıma araçları satın alırken rehberlik etmek.

5.18.       Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltımında kullanılan teçhizatın kontrolüyle ilgili prosedürleri belirlemek.

ö.Yapılacak işiıı kontrolü

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti yürütülmesi sırasında yapılan işlerin kontrolü .teknik şartnameye göre ilgili sağlık tesisi kontrol teşkilatı tarafından yapılacaktır. Sözleşme süresince yüklenici tarafından her ziyaret sonunda kontrol teşkilatına sunulmak üzere eğitim, denetim ve kontrol dahil her türlü faaliyetleri kapsayan hem TMGD hem de sağlık tesisi yetkilisi tarafından imzalı rapor düzenleyecek ve hak edişler bu raporlara göre yapılacaktır.

7 .İşin süresi

İş 2020 yılı içerisinde yapılacaktır. Yüklenici; sözleşme imzalanmasını müteakip 5(Beş) iş günü içerisinde işbaşı yapacaktır. İşin bitiş süresi 31.12.2020 ‘dir.


 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim