• İhale No
    2013/41549
  • İhale Adı
    TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Tıbbı İlaç ve Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    24 Nisan 2013 10:00
  • İdare
    HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ Uygulama Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Hatay
  • İşin İli
    Hatay
  • Yayın Tarihi
    08 Nisan 2013
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIR
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezine 4 Grup Sarf Malzeme / Malzeme Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası:2013/41549
1-İdarenin
a) Adresi:TAYFUR SÖKMEN KAMPÜSÜ MKÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNASI KAT :3 HATAY MERKEZ/HATAY
b) Telefon ve faks numarası:0.326.2291000 (Dahili 2939) - 0.326.2455325
c) Elektronik Posta Adresi:dosim@mku.edu.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa): https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri :MKÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Ambarı /ANTAKYA
c) Teslim tarihi:Yüklenici ihale konusu malzemeleri Sözleşmenin imzalanmasını müteakip ; idare hastane ambarındaki stoklara bakacak, belirlenecek ihtiyaca göre 30.06.2014 tarihine kadar peyder pey teslimat yapılacaktır. İdare istediği kadar malzeme siparişi vermekte serbesttir. Yüklenici siparişi müteakip en geç 20 gün içinde malzemeleri teslim edecektir.

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:Tayfur Sökmen Kampusü MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Binası 3. Kat Yemekhane Salonu - Hatay
b) Tarihi ve saati:24.04.2013 - 10:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgeler:

1) İstekliler teklif edilecek ürünlerin T.C.Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB)'dan ürünün kodunu ve ürünlerin Sağlık Bakanlığı'nca onaylandığını gösterir belgeyi ihale dosyasında sunacaklardır.
2) İstekliler T.C.Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB)'dan Firmanın Bayi, Anabayi yada Tedarikçi kodunu gösterir belgeyi ihale dosyasında teklifi ile birlikte sunmalıdır.
3)Yükleniciler sözleşme sırasında, yukarda belirtilen direktifler kapsamındaki üzerinde kalmış bulunan ürünlerin ismini, birim fiyatını, markasını, UBB barkot no’sunu, ürünün tedarikçisi ise firma tanımlayıcı no’su, bayi ise bayi kodunu ve bir ürüne ait farklı özelliklerin olması durumunda da (ebat, genişlik, uzunluk v.s…..)bu ürünlere ait UBB barkod no’sunu da açıklama kısmına ekleyerek http://213.139.228.253/IBY/Publish.htm‘den hazırlamış olduğunuz dosyayı dijital ortamda (cd, disc,usb vb.) idareye sunmalıdır.
 


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.
İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir.

a) İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi

b) İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu

c) İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlilik Belgesi.

d) İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenmiş ve teklif ettiği mala ilişkin yerli malı belgesi

e) İsteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum ve kuruluşlarca düzenlenen ve isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler .

İsteklinin bu belgelerden birini sunması yeterli kabul edilir.

4.3.2. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:

01 .Grup JEL SANTRİFÜGASYON METODUYLA ÇALIŞAN KART VEREAKTİFLER İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZI için;  Yüklenici alınan ürünlerin bitimine kadar cihazın laboratuarda kalmasını ve bu süre içinde oluşabilecek arızada ücretsiz teknik servis ve yedek parça vermeyi kabul etmelidir. Cihazlar kurumun gösterdiği yere yüklenici tarafından ücretsiz olarak monte edilecektir.
  Yüklenici teklif edilen ürünlerin cihazlara adaptasyonu için teknik bilgileri muayene kabul komisyonuna yazılı olarak vermelidir.  Cihazın uygun ve laboratuarın kabul edeceği bir İÇ KALİTE KONTROL PROGRAMI bulunmalı ve buna ait dokümanlar ile iç kalite kontrol materyalleri firma tarafından sözleşme süresi bitene kadar ücretsiz olarak temin edilmelidir.  Cihazı kullanacak personelin eğitim yüklenici firma tarafından ücretsiz olarak sağlanacaktır. Eğitim süresi kan merkezi tarafından belirlenecektir. Cihaz sözleşme süresince ücretsiz olmak kaydıyla garantili olacaktır. Arıza durumunda en geç 24 saat içinde müdahale edilecek, onarılamayan cihaz 72 saat içinde yüklenici firma tarafından aynı özellikte başka bir cihazla değiştirilecektir.  Cihazın kan merkezi ve hastane bilgi işlem sistemine ayrı ayrı entegrasyonuihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Bu entegrasyon cihazın kurulumunu takiben en ceç 15 iş günü içerisinde yapılacaktır.  Cihazın hastaneye kabülünde yaşı 10 seneden fazla olmamalıdır.  Cihaz ve kit ile ilgili tüm teknik dökümanlar Türkçe olmalıdır. Cihazlarla birlikte 1 adet santrifüj (enaz 12 li), 1 adet inkübatör 2 adet pipet ve 1 adet dispenser teslim edilmelidir.

Sözleşme süresince alınan reaktif ve kitlerin miadları (test hücreleri hariç) teslimtarihinden itibaren en az 6 ay miyatlı olmalıdır. Kitler hastanenin talebi doğrultusunda partiler halinde teslim edilmelidir. Reaktif ve kitler son kullanma tarihinden 2 ay öncesinde yükleniciye haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun yüklenici tarafından yeni miyatlılarla değiştirilmelidir. Reaktif ve kitlerle ilgili standart ve kontrollerin hatalı sonuç vermesi durumunda, bu kitler yüklenici tarafından ücretsiz değiştirilmelidir.
Kullanılacak yedek parçalar da dahil olmak üzere, cihazlar sözleşme süresince ücretsiz olarak garantili olacaktır. Garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından vermelidir.

02 Grup FİLTRE LÖKOSİT TORBALI için;  Filtrenin son kullanım tarihi teslim tarihinden itibaren en az 3 yıl olmalıdır. Numune 2 adet verilecektir.Numune kliniğimizde denendikten sonra karar verilecektir.
03 Grup Kan Torbası için; 1. Şartnameye uygunluk belgesi hazırlamayan ve şartnamede istenen teknik özellikleri sağlamayan firmanın teklifleri red edilecektir.
2. Set ile ilgili tüm teknik dökümanlar teklifle birlikte verilecektir.
3. Firma set menşeileri hakkında bilgi verip belgelendireceklerdir.
4. Teklif edilen set ve bunların kullanımına sunulan sistemlerden doğru ve güvenilir sonuç alınması için laboratuvarımızın hazırladığı teknik şartnamenin tüm maddelerini ilgili firmalar tek tek açıkça cevaplandırmak zorundadır.
 İhaleyi alan firma teslimat sırasında ve sonrasında hatalı olan / bozulan kan torbaları hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin bir (1) ay içinde değiştirilecektir. Kan torbaları laboratuarımızın isteği doğrultusunda peyderpey laboratuara teslim edilmeli ve bu kan torbalarının kuruma teslimatı sırasında son kullanma tarihleri iki (2) yıl olmalıdır. Kan torbalarının aşırı tüketimi sonucunda laboratuvarın ihtiyacına göre teslimat periyotları kurum tarafından değiştirilebilinir. Teklif veren firmaların teklif ettiği kan torbalarından laboratuarda daha önce kullanılmamış ise demo çalışması yapılacak ve iğne uçları ve diğer özellikleri açısından değerlendirilecektir. Bu değerlendirmede istenen özelliklerde eksiklik ya da bozukluk görüldüğü takdirde daha önce laboratuvarımızda çalışılmış ve güvenilirliği kabul edilmiş kan torbaları tercih edilebilir. Demo çalışması sırasında kullanılacak kan torbaları firmaya ait olmalıdır. İhaleyi alan firma her bir kan torbası başına 2 (iki) adet  kan verme setini de vermelidir.
 İhaleyi alan firma kan torbaları ile ilgili eğitimi tüm laboratuar personeline vermelidir. Standart eğitim süresince harcanan kan torbaları firmaya aittir.

Kan verme seti için Kitlerin kuruma teslimatı sırasında son kullanma tarihleri 2 yıl olmalıdır. Miadı yaklaşan malzemelerin 3 ay önce idaremizce firmaya haber verilmesi durumunda, yenileriyle değiştirilecektir.
 İlgili firma tüm teknik şartnamedeki maddelere yazılı cevap verecektir.

 

4.3.3.
4.3.3.1. Standarda ilişkin belgeler:

2. Grup FİLTRE LÖKOSİT TORBALI için;  Filtre CE uygunluk belgesine ve ISO serisi belgelerden ilgili olanına sahip olmalıdır.  Filtre membranı kan ve doku hücrelerine zarar vermeyecek şekilde olmalı, uluslararası biokompatibilite standartlarına sahip olmalıdır. Filtre ile yapılmış, içinde filtrenin markası ve modeli açık bir şekilde belirtilmiş olan ve uluslararası hakemli dergilerde çıkmış en az 3 yayın olmalı ve bu yayınlar dosya ile beraber sunulmalıdır

4. Grup TAM KAN LÖKOSİT FİLTRELİ TORBA SİSTEMİ için;  KALİTE KONTROL
Filtre edilmiş olan eritrosit ve plazma ürünlerinin kalitesi Avrupa Konseyi Yayınları ‘Kan Komponentlerinin Hazırlanması, Kullanımı ve Kalite Güvencesi Rehberi’ kitabında belirtilen değerleri karşılamalıdır. (<1x106) Firma bu değerlerin doğruluğunu rutin kalite kontrol
çalışmaları yaparak kanıtlamalıdır.
SERTİFİKALAR
Torbalar için:
- Kan Torbaları için CE belgesi olmalıdır.
-Saglık bakanlığından onaylanmış UBB kaydı bulunmalıdır
-Kan Torbalarının imal edildiği yer için ISO 9001:2008 + ISO 13485:2003 kalite sistem yeterlilik belgeleri olmalıdır.
 

4.3.3.2. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:

İsteklilerin T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı ve 09.01.2007 tarih ve 26398 sayılı Resmi Gazetede güncellenerek ilan edilen “ Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” , “ Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği” ve “ Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği” kapsamında bulunan ürünler için TİTUBB tarafından verilen Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğuna ilişkin bilgi ve belgeleri vereceklerdir. İstekliler, teklif edecekleri malzemelerin varsa EK:5A, EK:5C veya Emekli Sandığı Protokol Kodlarına ait bilgi ve belgeleri vereceklerdir. “İsteklilerin ve/veya teklif edilen malın, İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı olduklarını tevsik edici belgeler, internet çıktısı olarak sunulabilir.”

4.3.4. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:

İhaleye katılan tüm istekliler; teklif verdikleri kalemler için teknik şartnameye cevap metni hazırlamalıdır. Teknik şartnamelerdebelirtilen ürünler için numune katalog veya demo çalışması sağlamalıdır.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 50 TRY (Türk Lirası) karşılığı Tayfur Sökmen Kampusü MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Binası 3. Kat Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Satınalma Servisi HATAY adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Tayfur Sökmen Kampüsü MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Binası 3.Kat Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Satın Alma Servisi HATAY adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Kan Grubu Kartı 7.000 Test
Cross Match Kartı 11.000 Test
Direkt Commbs 200 Test
İndirekt Commbs 200 Test
Rh Sub Grup 100 Test
Yeni Doğan Kartı 100 Test
Antikor Tanımlama Hücresi 1 Kutu
Antikor Tarama Hücresi 1 Kutu
Zayıf D Kartı 150 Test
Lökosit Filtresi ( Torbalı ) 350 Adet
Kan Torbası 1.000 Adet
Tam Kan Lökosit Filtreli Torba Sistemi 100 Adet