• İhale No
    2025/1549065
  • İhale Adı
    Üniversitemiz öğrenci ve personellerinin 01/01/2026 - 31/12/2028 yılları arasında 3905000 adet/öğün malzeme dahil öğle yemeği-aksam yemeği, 70000 adet/öğün vejetaryen yemeği, 25000 adet/öğün çölyak yemeği verilmesi
  • Sektör
    Yemek Üretimi, Kantin İşletme ve Catering Servis Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    24 Ekim 2025 10:30
  • İdare
    ANKARA ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Şikayet Bedeli
    202.718,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    253.439.417 TL'den fazla
  • Yayın Tarihi
    26 Eylül 2025
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR


Üniversitemiz öğrenci ve personellerinin 01/01/2026 - 31/12/2028 yılları arasında 3905000 adet/öğün malzeme dahil öğle yemeği-aksam yemeği, 70000 adet/öğün vejetaryen yemeği, 25000 adet/öğün çölyak yemeği verilmesi
hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası (İKN):2025/1549065
1- İdarenin
1.1. Adı
:ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
1.2. Adresi
:Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bahçelievler Mahallesi 306. Sokak No: 11 06830 Gölbaşı / ANKARA GÖLBAŞI/ANKARA
1.3. Telefon numarası
:03123629720
1.4. İhale dokümanının görülebileceği ve indirilebileceği internet sayfası
:
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2- İhalenin
2.1. Tarih ve Saati
:24.10.2025 - 10:30
2.2. Yapılacağı (e-tekliflerin açılacağı) adres
:Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonu/Gölbaşı

3- İhale konusu hizmet alımının
3.1 Adı
:Üniversitemiz öğrenci ve personellerinin 01/01/2026 - 31/12/2028 yılları arasında 3905000 adet/öğün malzeme dahil öğle yemeği-aksam yemeği, 70000 adet/öğün vejetaryen yemeği, 25000 adet/öğün çölyak yemeği verilmesi
3.2. Niteliği, türü ve miktarı
:
Üniversitemiz öğrenci ve personellerinin 01.01.2026 - 31.12.2028 yılları arasında 3.905.000 adet/öğün malzeme dahil öğle yemeği ve aksam yemeği, 70.000 adet/öğün vejetaryen yemeği 25.000 adet/öğün çölyak yemeği verilmesi hizmeti
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
3.3. Yapılacağı/teslim edileceği yer
:Cebeci Yerleşkesi, Cebeci Tıp Yerleşkesi, Sıhhıye Tıp Yerleşkesi, Sıhhıye Dil ve Tarih Coğrafya Yerleşkesi, Cebeci 30. Yıl Yerleşkesi, Dışkapı Yerleşkesi, Gümüşdere 60. Yıl Yerleşkesi, 1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu, Keçiören Sağlık Bilimleri Yerleşkesi, Demirlibahçe Hemşirelik Yerleşkesi, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi, Beşevler Diş Hekimliği Yerleşkesi, Beşevler İlahiyat Yerleşkesi, Gölbaşı, Beypazarı MYO Yerleşkesi, Elmadağ MYO Yerleşkesi, Haymana MYO Yerleşkesi, Kalecik MYO Yerleşkesi, Ayaş MYO Yerleşkesi, Kızılcahamam MYO Yerleşkesi, Nallıhan MYO Yerleşkesi, Veteriner Fakültesi Kazan Eğitim ve Uygulama Çiftliği, Ziraat Fakültesi Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliği Yerleşkesi, Ziraat Fakültesi Ayaş Bahçe Bitkileri Araştırma ve Uygulama İstasyonu Yerleşkesi, Ziraat Fakültesi Kalecik Bağcılık Araştırma ve Uygulama İşletmesi Yerleşkesinde bulunan birimleridir. Akşam yemeği verilecek yemekhaneler: Fen Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Veteriner Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Gölbaşı 50.Yıl Öğrenci Yemekhanesi , DTCF Öğrenci Yemekhanesi , Milli Piyango Öğrenci Yemekhanesi, Vehbi Koç Öğrenci Evi, Tıp Fakültesi (Morfoloji) Öğrenci Yemekhanesi, Tıp Fakültesi (Cebeci) Öğrenci Yemekhanesi , Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci-Personel Yemekhanesi Mutfak ve yemekhane listesi Teknik Şartname-A'da ayrıntılı olarak gösterilmektedir.
3.4. Süresi/teslim tarihi
:
İşe başlama tarihi 01.01.2026, işin bitiş tarihi 31.12.2028
3.5. İşe başlama tarihi
:01.01.2026

4- Katılım ve yeterlik kriterleri:
4.1. Katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin istekliler tarafından e-teklif kapsamında sunulması gereken bilgi ve belgeler ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgi ve belgelere aşağıda yer verilmiştir:

4.1.1. Teklif mektubu.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olunduğunu gösteren bilgi ve belgeler:

4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgi ve belgeler.

4.1.2.2. Vekâleten ihaleye katılma halinde vekile ilişkin bilgi ve belgeler.

4.1.3. Geçici teminat.

4.1.4 İsteklinin iş ortaklığı olması halinde iş ortaklığı beyannamesi.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri:

Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;


a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler.


Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler:

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,

b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,

Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

Toplam cironun teklif edilen bedelin

%15’inden, hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin
%9’undan
az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler:
4.3.1.
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin

% 15

oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler
veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.3.1.1. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere kullanılan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve 4734 sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlükleri veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartların korunduğunu gösteren, e-forma uygun belgenin kullanılması zorunludur.

4.3.1.2. 4734 sayılı Kanun kapsamındaki idarelere taahhüt edilenler dışında yurt dışında gerçekleştirilen işlerden elde edilen iş deneyiminin 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 195 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince pay çoğunluğuna dayanarak kurulan şirketler topluluğu ilişkisi içinde kullanılması halinde bu hukuki ilişkiyi ve bu ilişkinin süresini tevsik eden belgelerin sunulması zorunludur.

4.3.2. İhale konusu işin ya da malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince sicil, izin, ruhsat, faaliyet belgesi vb. belgeler:
İşletme Kayıt Belgesi
4.3.3. Üretim/imalat kapasitesine ait bilgiler:

İstekli, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde günlük 6.000 adet/öğün yemek kapasitesine sahip gıda üretim işletme kayıt belgesi olan mutfağının bulunduğuna ilişkin belgeyi ya da bu özelliklere sahip bir mutfak ile noter tasdikli kira kontratı yaptığına ilişkin belgeyi yeterlilik bilgi tablosuna ekleyecektir.

4.3.4. İstekli tarafından teklifi kapsamında ihaleye katılım belgesine aktarılarak sunulması ve/veya sağlanması gerektiği bu Şartnamenin 7 nci maddesi dışındaki maddeleri ile teknik şartnamede belirtilen aşağıdaki belgeler ve/veya yeterlik kriterleri:
Analiz Raporu Ana Yemek
Analiz Raporu Çölyak Yemeği

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamuda veya özel sektörde yemek üretimi, taşınması, dağıtımı ve sonrası hizmetler benzer iş olarak kabul edilecektir.


5- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif

sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6-
İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup, yerli istekliler lehine

% 15

oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.


7- İhaleye teklif verecek olanların, EKAP hesabına giriş yaparak ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.



8-Teklifler, EKAP üzerinden teklif mektubu ile ihaleye katılım belgesi ve diğer ekler kullanılarak hazırlanacak ve e-imza ile imzalanarak ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.



9- İstekliler tekliflerini,

her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10-
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.


11- İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.



12-
Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.


13-
Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.



14- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif
verilemez.

15- Diğer hususlar:

İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (R) : Malzemeli Yemek/0,79
Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Ay 36 1
Ay 36 2
Ay 36 3
Ay 36 4
Ay 36 9
Ay 27 7
Ay 27 12
Ay 27 2
Ay 36 62
Ay 27 91
Ay 27 3
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri BİRİM ŞEFİ (Diyetisyen/Gıda Mühendisi)( Brüt asgari ücretin % 85 fazlası ücret verilecektir.) 57 gün
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri AŞÇI (Brüt asgari ücretin %100 fazlası) 70 gün
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri AŞÇI YARDIMCISI (Brüt asgari ücretin %70 fazlası) 13 gün
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri GARSON, BULAŞIKÇI, TEMİZLİK PERSONELİ (Brüt asgari ücretin %20 fazlası) 912 gün
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri ŞOFÖR (Brüt asgari ücretin %40 fazlası) 87 gün
Öğle ve Akşam Yemeği 3.905.000 öğün
Çölyak Yemeği 25.000 öğün
Vejeteryan Yemeği 70.000 öğün