• İhale No
    2011/17144
  • İhale Adı
    V1 VAGON ONARIMI
  • Sektör
    Araç, Yedek Parça ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    17 Şubat 2011 14:00
  • İdare
    TÜVASAS Türkiye Vagon Sanayi Satın Alma ve Ticaret Dairesi Başkanlığı - TCDD
  • İhale İli
    Sakarya
  • İşin İli
    Sakarya
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

VAGON ONARIMI HİZMETİ ALINACAKTIR

TÜVASAS Türkiye Vagon Sanayi/ Satın alma ve Ticaret D.B.

İhale Kayıt Numarası : 2011/17144
1 - İdarenin
a) adresi : MITHATPASA MILLI EGEMENLIK 129 54198
b) telefon ve faks numarası : 2642751660 - 2642751679
c) elektronik posta adresi (varsa) : satinalma@tuvasas.com.tr
2 - İhale konusu işin niteliği, türü ve miktarı : HİZMET ALIMI - AÇIK İHALE USULÜ - 25 ADET VAGON
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : TÜVASAŞ/ADAPAZARI
b) Tarihi ve saati : 17.02.2011 - 14:00
4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :


4.1.İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler.

4.1.1. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.

4.1.2. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası belgesi.

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri.

4.1.3.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.3.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde Gazete İdaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca -ASLININ AYNISIDIR- şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilir.

4.1.4. TÜVASAŞ Hizmet Alımlarına ilişkin Açık İhale Usulü Tip İdari Şartnamesinin 9 uncu (İhaleye katılamayacak olanlar) maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (f), (g) ve 10 uncu (İhale dışı bırakılma nedenleri) maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname.

4.1.5. Şekil ve içeriği İdari Şartnamede belirtilen teklif mektubu.

4.1.6. Şekil ve içeriği İdari Şartnamede belirtilen geçici teminat.

4.1.7. İstekliler, ihale konusu alımın alt yükleniciye yaptırmayı düşündükleri kısmını teklifleri ekinde belirteceklerdir.

4.1.8. İhale dokümanının satın alındığına dair belge.

4.1.9. İhaleye iştirak eden isteklinin - Teklif açıldıktan sonra opsiyon süresi dolmadan teklifinden dönen veya sözleşme imzalamaktan kaçınan, TÜVASAŞ Hizmet Alımlarına İlişkin Açık İhale Usulü Tip İdari Şartnamesinin 34 üncü maddesinde belirtildiği gibi sözleşmenin yürürlüğe girmesi için gerekli işlemleri tamamlamayan, 10 uncu maddesinde ve 31.2. maddesinde belirtilen durumlarda isteklinin geçici teminatı gelir kaydedilir. - şeklindeki hükmü okuyup, anladığı kayıtsız ve şartsız olarak kabul ettiğine dair taahhütname.

4.1.10. Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname.

4.1.11. İsteklinin iş ortaklığı olması halinde, şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi.

4.1.12. İş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname ile tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin, aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname.

4.1.13. İdari Şartname hükümlerini okuduğuna, tamamına uymayı kabul ve taahhüt ettiğine dair taahhütname.

4.1.14. Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.

4.2. Mesleki ve Teknik Yeterliğe ilişkin aranacak belgeler.

4.2.1. İş deneyim:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 25 i oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.

4.2.2. İsteklinin organizasyon yapısına ve ihale konusu işi yerine getirmek için yeterli sayıda ve nitelikte personel çalıştırdığına veya çalıştıracağına ilişkin belgeler.

İhaleye teklif verecek olan istekliler vagon onarım işinde en az; 1 Makine Mühendisi, 1 Kimyager/Kimya Mühendisi ve 1 Elektrik Mühendisi ile işlerle ilgili her branştan yeterli sayıda deneyimli personel istihdam edeceklerdir.

İhaleye teklif verecek olan istekliler yukarıda belirtilen personelleri çalıştırıyorsa çalıştırdıklarına dair bilgi ve/veya belgeleri, çalıştırmıyorlar ise çalıştıracaklarına dair Personel Taahhütnamesini teklifleri ekinde sunacaklardır.

4.2.3. İhale konusu işin yerine getirilebilmesi için gerekli görülen tesis, makine, techizat ve diğer ekipmana ilişkin belgeler.

TÜVASAŞ söz konusu onarım işi için yer tahsisi yapmayacaktır.

İhaleye teklif verecek olan istekliler;

Tesis isteklilerin kendi malı ise tesise sahip olduğuna dair bilgi ve belgeleri, kendi malı değil ise geçerliği devam eden kira sözleşmesi, taahhüt edilerek temin edilecek olması durumunda ise noter onaylı taahhütnamelerini teklif ekinde ibraz edeceklerdir. İstekliler tekliflerinde işi yapacağı atölye adresini açık olarak bildirecektir. Ortak girişim olarak verilecek tekliflerde ortak girişime iştirak eden isteklilerin her biri için bir atölye adresinin belirtilmesi zorunludur. Ortak girişime iştirak eden istekliler yukarıda belirtilen belgeleri ayrı ayrı verecekler ve teklifleri ekinde sunacaklardır.

NOT: İhaleyi kazanan yüklenici sözleşmeyi müteakip en geç 7 (yedi) takvim günü içinde atölyesini hazır hale getirecektir.

4.2.4. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir.

Kendinden tahrikli ve/veya tahriksiz (çekilen tipte), yolcu taşıma amaçlı kullanılan demiryolu araçlarının imalatı ve/veya modernizasyonu ve/veya onarımı işlerini yapmış olmak benzeri iş olarak kabul edilecektir.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı (en uygun) teklif en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. Bu ihaleye yerli istekliler katılabilir.

7. İhale dokümanı TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü - Satınalma ve Ticaret Dairesi Başkanlığı - Araştırma ve İhale Hazırlama Şube Müdürlüğü / ADAPAZARI adresinde görülebilir ve 300,00-TL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

8. Teklifler ihale tarihi ve saatine kadar TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü - Genel Evrak Şefliği / ADAPAZARI adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. Teklif: TÜVASAŞ Teklif Mektubu örneğine uygun verilecektir. Sözleşme: TÜVASAŞ Tip Sözleşme örneğine uygun olarak sözleşme düzenlenecektir.

10. Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.

11. Bu ihalede alternatif teklif verilemeyecektir.

12. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3 ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

13. Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (YÜZYİRMİ) takvim günü olmalıdır.

14. Ortak girişim olarak teklif verilebilir.

15. İdaremiz bu ihalede ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 ve 4735 sayılı Kanunlara tabi değildir.

DİĞER HUSUSLAR:

* İŞİN SÜRESİ : İşin Başlama Tarihi Sözleşmeye Müteakip Vagonların Yüklenici Firma Atölyelerine Teslim Edildiği Tarihtir. Firma Teslim Aldığı Vagonu 45 (Kırkbeş) Takvim Günü İçerisinde Tüvasaş'a Teslim Edecektir. İşin Bitiş Tarihi 31.12.2011 Dir.



* İhaleye teklif verecek olan istekliler, revizyon ve onarımı yapılacak tüm yolcu vagonlarını TÜVASAŞ tesislerinde görecekler, anlaşılmayan hususlarda TÜVASAŞ yetkililerinden bilgi alacaklar ve buna göre iş görme belgesi düzenlenecektir. Bu belge TÜVASAŞ Onarım Fabrikası Müdürlüğü tarafından tanzim edilerek tamir grubu, vagon tipi ve düzenleme tarihi bilgilerini içerecek ve teklif verecek istekli tarafından imzalanarak teklif ekinde yer alacaktır.

* İhaleye teklif verecek olan istekliler, ihale üzerinde kalması halinde yaptığı işçilikler ile kendisi tarafından temin edilerek vagona montajı yapılan malzemeler için 1 (bir) yıl müddetle vagonun işletmede sorunsuz olarak çalışmasını garanti edecek ve teklif ekinde belirtecektir.

* İhaleye teklif verecek olan istekliler, opsiyonel olarak belirtilen işler hariç standart bakım ve onarım işleri için, vagon tipleri ayırt edilmeksizin komple birim vagon için sabit fiyat teklifi vereceklerdir.

*Ortak girişim olarak teklif verilmesi halinde ortak girişimler ortaklar arasındaki vagon dağılımını tekliflerinde bildireceklerdir.

* İstekliler tarafından sunulacak iş deneyim belgesinin, tüzel kişiliğinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde ihale dokümanı ekindeki Ortaklık Durum Belgesi teklif ile sunulacaktır.

 




 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim