|
Siparişi Veren |
: İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi |
|
Yetkili Adı Soyadı |
|
Erdinç ADIYAMAN(Satınalma Memuru) |
Telefon |
|
0(224) 294 42 71 |
Faks |
|
0(224) 366 63 93 |
|
|
erdinc.adiyaman(5)saqlik.qov.tr sevketvilmazsatinalma@qmal.com |
Tedarikçi Firma |
|
|
Firma Tel & Faks & E Posta |
|
|
Yetkili Adı Soyadı |
|
|
Sayın...............................................................................................................................................................................................................
Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıdaki ürünlerle ilgili fiyat ve teslim şartları ile ilgili teklifinizi göndermenizi rica ederim.
Sıra |
Malzemenin Adı |
Miktar |
Birim |
Birim Fiyat |
Toplam Fiyat |
Teslim Tarihi |
1 |
GST MARKA INTELLIGENT ADRESLİ YANGIN ALIGILAMA SİSTEMİ YILLIK BAKIM ONARIM HİZMETİ (4 AYLIK 3 DÖNEM) |
1 |
ADET |
|
|
|
2 |
TELETEK MARKA YANGIN ALGILAMA SİSTEMİ YILLIK BAKIM ONARIM HİZMETİ ALIMI (4 AYLIK 3 DÖNEM) |
I |
ADET |
|
|
|
3 |
FM 200 MARKA YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ YILLIK BAKIM ONARIM HİZMETİ (4 AYLIK 3 DÖNEM) |
22 |
ADET |
|
|
|
4 |
DOMINTEL MARKA YANGIN TAHLİYE KAPI OTOMASYONU YILLIK BAKIM ONARIM HİZMETİ ALIMI (4 AYLIK 3 DÖNEM) |
1 |
ADET |
|
|
|
TOPLAM FİYAT : |
|
|
TEKLİFİN GEÇERLİLİK SURESİ |
|
ÖDEME ŞEKLİ (VADE) |
: Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Muhasebe Birimince ayrıca 25/08/2017 tarihli ve 30165 sayılı resmi gazetede yayımlanan 694 sayılı KHK ile 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında kanun kararnamedeki değişiklikler sonucunda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan Muhasebe birimince ödenecektir. |
NAKLİYE |
: Nakliye ve Depoya Taşıma işi Firmaya Aittir. |
AMBALAJ ŞEKLİ |
: Üretici Firmaya Aittir. |
SEVK ADRESİ |
: Mimar Sinan Mah. Emniyet Cad. Yıldırım/BURSA |
DİĞER İSTEKLER / ŞARTLAR |
: Teklifler 26/12/2018 tarihi, saat 14:00:00 kadar verilmiş olmalıdır. SON TEKLİF SAATİNDEN SONRA VERİLEN TEKLİFLER DİKKATE ALINMAYACAKTIR! |
MAL TESLİM TARİHİ |
|
NOT |
|
LÜTFEN KDV HARİÇ FİYATLARINIZI BELİRTİNİZ! |
|
|
|
TEKLİFLERİNİZİ BU FORM ÜZERİNDE DÜZENLEYEREK TESLİM EDİNİZ! AYRI BİR FORM DÜZENLEMEYİNİZ! |
Teklif İsteyen Görevli (İsım,İmza,Kaşe) |
Tedarikçi Firma Onayı (İsim,İmza,Kaşe) |
Erdinç ADIYAMAN Satmalına Memuru |
|
Teklifin Değerlendirilmesi (Bu bölüm Satınalma Servisi tarafından doldurulacaktır) |
Uygun Uygun Değil |
F.23.002.01
![]() |
SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA Valiliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi TEKNİK ŞARTNAMESİ
GST YANGIN ALGILAMA VE İHBAR SİSTEMİ 2019 YILLIK BAKIM ONARIM
Madde:! İsin Tanımı
Ek Binada bulunan GST Yangın Algılama Sistemlerinin sözleşme sonuna kadar idarenin belirleyeceği rutin periyotlarla bakımının yapılarak faal olarak çalıştırılmasının sağlanmasıdır.
Marka |
Sistem/Cihaz |
Miktar |
Dönem |
GST |
Yangın Algılama İhbar |
1 |
3 |
Madde:2.İsin kapsamı.
Sözleşme süresi boyunca 3 kez (Şubat, Haziran ve Ekim aylarında) GST Adresli Yangın Algılama Sisteminin ve bağlı ekipmanların randımanlı olarak faal halde çalışmasının sağlanması, periyodik olarak önleyici bakımların zamanında ve muntazam yapılması, meydana gelen arızalara müdahale edilerek yıpranan veya normal ömrünü dolduran parçaların temini sonrası değiştirilmesi ile diğer akşamlarının kontrol edilmesidir.
Madde:3- Genel ve periyodik bakımın kapsamı
A- Yapılacak onarım sonrasında arıza giderilecektir. Onarım yapıldıktan sonra onarımla ilgili fonksiyonun nasıl çalıştığı gösterilecektir, Yapılacak onarım parça hariç olup arızantn tamiri için gereken malzeme varsa ve idare tarafından önem arz eden bir arıza ise firma cihazı aktif hale getirmek için parçayı kullanacak, sonrasında hastane belirlenen alım yolları ile parçayı temin ederek firmaya kullanılmamış parçayı teslim edecektir.
B- Yüklenici firma cihazların ilk bakımlarını; işin yükleniciye verildiği tarihten itibaren idarece kendilerine teslim edilen bakım çizelgesine uygun belirlenen tarihler içinde yapacak, cihazlarla ilgili kullanıcı personele eğitim verecektir. Personel bakım işlemi sırasında;
GST Adresli Yangın Algılama Sisteminin tüm saha elemanlarının teşhis ve kontrollerinin yapılması;
a) Kablo bağlantılarının kontrolünün yapılması,
b) Klemens kontrollerinin yapılması,
c) Yangın sistemi elemanlarının iç/dış temizlik ve bakımlarının yapılması,
d) Intelligent Adresli yangın algılama cihazlarının adres bilgi kontrolü ve hassasiyet seviyesinin testlerinin yapılması.Ayrıca ilk bakımda adres güncellemelerinin yeniden yapılarak adreslerin doğrulanması gereklidir.
e) Cihaz tipine göre performans testlerinin yapılmasını (duman dedektörlerinin spreyle alarma geçirilmesi, bütanların basılarak alarma geçirilmesi gibi tüm işlemlerin gerçekleştirilmesini) içermektedir.
f) Hava örnekleme sisteminin temizliğinin ve denemelerinin yapılması.
g) Klima santralindeki, merdivenlerdeki ve binada bulunan panele bağlı diğer kanal içi dedektörlerin kontrolünün ve temizliğinin yapılması.
i |
HAZIRLAYAN |
/ A |
ki--------------------- |
V. . |
A/ Mw\ |
GST Adresli Yangın Algılama Sisteminin Panelinin bakım aşamaları;
a) Akü bağlantılarının kontrolünün, akü voltajının ölçümlerinin yapılması,
b) Tuş takımı ve display kontrolünün yapılması,
c) Panele bağlı kablo tesisatının kontrol ve testlerinin yapılması,
d) Panelin klemens bağlantılarının kontrol edilmesi,
e) Loop ve diğer çıkışların voltajının ölçülerek nominal değerde olup olmadığına bakılması,
f) Telefon modülü ile deneme mesajı yayınlanması,
g) Yangın kaçış senaryosu dâhilinde panelde olan yangın senaryosunun incelenmesi ve gerekli saha birimlerinin işlevlerini yangın durumunda yerine getirip getirmediğinin kontrol edilmesini içermektedir.
h) Gerektiği taktirde senaryonun yeniden baştan yazılması ve bu işlem için gerekli her türlü yazılım ve donanım desteği için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir, bu tamamen yüklenicinin sorumluluğundadır.
Tüm bakımlardan sonra ayrıntılı şekilde (toplam bakımı yapılan dedektör, panel ve modül sayısı arızalı dedektör vs. malzemelerin yazıldığı) bir rapor tanzim edilerek servis raporu ile birlikte sunulacaktır.
Sistem cihazları tamamen elden geçirildikten sonra; yangın alarmları verdirilerek cihazların iç ve dış bakımlarının son bir kez kontrol edilmesi.
Bakım esnasında karşılaşılan arızalı cihazların arızaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkânı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra temini sonrasında değişiminin yapılması sağlanacaktır.
C- Yüklenici firma cihazların arıza durumunda ya da periyodik bakımda değişmesi gereken parçaların listesini hastane idaresine firmalarının açık adres ya da kaşesini taşıyan servis bakım belgeleriyle bildireceklerdir. Arızalı parçalar kurum tarafından temin edildikten sonra 2 iş günü içerisinde yüklenici firma tarafından ücretsiz montajı yapılacaktır.
D- Yapılan periyodik bakımlar ve kontroller firma teknisyeni tarafından üç nüshalı olarak doldurularak çek liste şeklinde sunulacaktır. Her santral için ayrı form ve Çek liste tutulacaktır. Çek listeler her bakım sonrası birim sorumlusuna işin eksiksiz yapıldığına dair imzalatılacaktır. İkinci nüshası hastane teknik komisyonuna ya da teknik servis sorumlusuna teslim edilecektir, üçüncü nüsha firmanın kendisinde kalacak ilk nüshası hak ediş talebi yapılırken faturayla birlikte idareye(satın alma birimine) sunulacaktır. Sonradan doldurularak gönderilen çek listeler kabul edilmeyecektir.
E- Arıza halinde, firmaya yazılı olarak bilgi verilmesinin ardından 6. Maddede belirtilen süreler içerisinde müdahale etmek ve en geç 72 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 72 saat içerisinde giderilemeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde yetkili birime bilgi verilerek ( tutanakla tespit edilecek geçerli sebepler hariç, parçanın yurt dışından gelmesi v.s.) yasal zorunluluk olan 30 günü geçmemek süreyle geçici önlemler alınarak yurt dışından gelen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır.
F- Değiştirilen yedek parçaların arızalı olanlarının tamamı hastane teknik servisine teslim edilecektir.
G-Yüklenici firma teknisyenleri, bakıma ya da arızaya geldiğinde hastane teknik servisi bilgisi dâhilinde müdahale edecektir.
H-Temin edilen parça ve sarf malzemeler firma tarafından cihaza ücretsiz takılacaktır.
I-Arızalı parçaların yerinde tamir edilmesi. Yerinde tamiri mümkün değilse tüm nakliye ücretleri firmaya ait olacaktır. Ayrıca arıza dolayısıyla servise götürülen ve götürülen cihazın yerine çekilecek diğer cihazın nakliye ücretleri ve işlemleri de firma tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.
|
J- Cihazların bakım onarım ya da parça değişiminde doğacak kayıp ve zararlar firmaya ait olacaktır.
K- Firma tarafından arızalı olduğu tespit edilen parçanın alımı gerçekleşip montajı yapıldığında yanlış arıza tespiti sonucunda idarenin uğradığı zararı hak edişten kesilmek suretiyle giderilecektir. Hakediş miktarının yetersiz gelmesi durumunda firmadan tazmin edilir.
L- Hakediş ödemeleri her bakım döneminin sonunda düzenlenecek olup, son hak ediş sözleşme sonunda düzenlenecektir.
Madde:4-Yüklenici belirlenen bakım süresi içinde cihazların ilk bakımlarını yapacak ve idarenin hazırladığı yıllık bakım takvimine uyacaktır.
Madde:5-Yüklenici firma cihazların ülke genelinde yetkili servisi olacak; yetkilisi olduğunu gösteren gerekli belgelerin onaylı nüshalarını teklifiyle birlikte sunacaktır.
Madde:6-Bu şartnamenin uygulanmasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet işleri genel Şartnamesinde ve İhale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde:7-Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.
Madde:8-Belirlenen bakım takvimi dışında oluşacak arıza durumunda hastane telefon veya faksla arızayı bildirecek, firma elemanlarının kuruma gelmeleri il içi 3(iki) saat il dışı ise 12 (oniki) saattir. Bu süre iklim şartlarının normal olması durumunda geçerlidir. Onarım , yedek parça ihtiyacı olmadığında arıza tespitinden 24 (yirmidört) saat içinde bitmiş olacaktır.
Madde:9-Yüklenici firma hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.
Madde:10-Bakım onarım hizmetini yapacak olan teknik servis elemanlarının bakım-onarım yapacakları cihazları kapsayan yeterli teknik eğitimi aldıklarını ve yetkilendirildiklerine dair belge ve eğitim sertifikalarına sahip olacaktır. Teklif verecek firmalar ekli listedeki cihaz kalemlerinden, teknik servis ve bakım onarım konusunda uzman oldukları cihazlara teklif vereceklerdir.
Madderll-Teklif ve teknik servis hizmeti veren firmalar sistemde bulunan GST Yangın Algılama ve İhbar Sistemlerine ilişkin ürünlerin üreticisinden alınacak, kullanılan ürünlere ait teknik servis hizmeti vermeye yetkili olduğuna dair bir belge belgesi, sayı olarak da cihaz sayısı en az Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi EK Bina bünyesinde bulunan Yangın Algılama ve İhbar Sisteminin % 75 i oranmda cihazın bulunduğu iş yerine ait ve devam eden servis hizmeti ve işverenin düşüncelerini de içeren referans mektubu veya iş bitirme belgesi TSE kurumundan hizmet yeterlilik belgesine sahip olmalı ve ayrıca sanayi bakanlığından alınmış olan satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi teklif ile birlikte verilmelidir.(satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi şartı üretici durumunda olan firmalar için geçerlidir.).
Madde:12- Firma sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerin fiyatlarından oluşan bir listeyi teslim edecek ve yıl boyunca fiyatlandırma bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır.
Madde:13- Herhangi bir sebeple idarenin bilgisi dâhilinde bakım yapılmayan cihaz var ise hak edişten düşülecektir.
Madde:14- Bakım anlaşmalı Firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf,yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır .Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır. Teklif ile
|
birlikte bakım onarımında gerekli olabilecek tüm yedek parçaların fiyat listesini, TL cinsinden ihale dosyasına ekleyecektir. Fiyatlar, sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır. (Yurtdışı endeksli parçalar firmanın gerekçe raporlarına göre, fiyatları merkez bankası döviz kuru üzerinden baz alınacaktır) Yüklenici firma teknik şartname hükümlerini yerine getireceğine dair taahhütname' yi ihale evraklarıyla birlikte idareye sunacaktır.
Madde:15-Firma bakım ve arızaya gelen personelinin İş Sağlığı ve Güvenliği hususunda tamamen sorumludur. Gerekli ekipman ve malzemeleri temin edip kullandırmakla yükümlüdür.
|
||||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
|
T.C. |
y. |
SAĞLIK BAKANLIĞI |
|
BURSA Valiliği |
I 'y J |
Sağlık Bilimleri Üniversitesi |
|
Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi |
T.C. Sspk Bsksnisğt |
TEKNİK ŞARTNAMESİ |
TELETEK YANGIN ALGILAMA VE İHBAR SİSTEMİ 2019 YILLIK BAKIM ONARIM
Madde:! İsin Tanımı
Ana Binada bulunan TELETEK Yangın Algılama Sistemlerinin sözleşme sonuna kadar idarenin belirleyeceği rutin periyotlarla (Şubat, Haziran ve Ekim)bakımının yapılarak faal olarak çalıştırılmasının sağlanmasıdır.
Marka |
Sistem/Cihaz |
Miktar |
Dönem |
TELETEK |
Yangın Algılama İhbar |
1 |
3 |
Madde:2.İşin kapsamı.
Sözleşme süresi boyunca 3 kez TELETEK Adresli Yangın Algılama Sisteminin ve bağlı ekipmanların randımanlı olarak faal halde çalışmasının sağlanması, periyodik olarak önleyici bakımların zamanında ve muntazam yapılması, meydana gelen arızalara müdahale edilerek yıpranan veya normal ömrünü dolduran parçaların temini sonrası değiştirilmesi ile diğer akşamlarının kontrol'edilmesidir.
Madde:3- Genel ve periyodik bakımın kapsamı
A- Yapılacak onarım sonrasında arıza giderilecektir. Onarım yapıldıktan sonra onanımla ilgili fonksiyonun nasıl çalıştığı gösterilecektir, Yapılacak onarım parça hariç olup arızamn tamiri için gereken malzeme varsa ve idare tarafından önem arz eden bir arıza ise firma cihazı aktif hale getirmek için parçayı kullanacak, sonrasında hastane belirlenen alım yolları ile parçayı temin ederek firmaya kullanılmamış parçayı teslim edecektir.
B- Yüklenici firma cihazların ilk bakımlarını; işin yükleniciye verildiği tarihten itibaren idarece kendilerine teslim edilen bakım çizelgesine uygun belirlenen tarihler içinde yapacak, cihazlarla ilgili kullanıcı personele eğitim verecektir. Personel bakım işlemi sırasında;
TELETEK Adresli Yangın Algılama Sisteminin tüm saha elemanlarının teşhis ve kontrollerinin yapılması;
a) Kablo bağlantılarının kontrolünün yapılması,
b) Klemens kontrollerinin yapılması,
c) Yangın sistemi elemanlarının iç/dış temizlik ve bakımlarının yapılması,
d) Intelligent Adresli yangın algılama cihazlarının adres bilgi kontrolü ve hassasiyet seviyesinin testlerinin yapılması.Ayrıca ilk bakımda adres güncellemelerinin yeniden yapılarak adreslerin doğrulanması gereklidir.
e) Cihaz tipine göre performans testlerinin yapılmasını (duman dedektörlerinin spreyle alarma geçirilmesi, bütanların basılarak alarma geçirilmesi gibi tüm işlemlerin gerçekleştirilmesini) içermektedir.
f) Hava örnekleme sisteminin temizliğinin ve denemelerinin yapılması.
g) Klima santralindeki, merdivenlerdeki ve binada bulunan panele bağlı diğer kanal içi dedektörlerin kontrolünün ve temizliğinin yapılması.
|
TELETEK Adresli Yangın Algılama Sisteminin Panelinin bakım aşamaları;
a) Akü bağlantılarının kontrolünün, akü voltajının ölçümlerinin yapılması,
b) Tuş takımı ve display kontrolünün yapılması,
c) Panele bağlı kablo tesisatının kontrol ve testlerinin yapılması,
d) Panelin klemens bağlantılarının kontrol edilmesi,
e) Loop ve diğer çıkışların voltajının ölçülerek nominal değerde olup olmadığına bakılması,
f) Telefon modülü ile deneme mesajı yayınlanması,
g) Yangın kaçış senaryosu dâhilinde panelde olan yangın senaryosunun incelenmesi ve gerekli saha birimlerinin işlevlerini yangın durumunda yerine getirip getirmediğinin kontrol edilmesini içermektedir.
h) Gerektiği taktirde senaryonun yeniden baştan yazılması ve bu işlem için gerekli her türlü yazılım ve donanım desteği için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir, bu tamamen yüklenicinin sorumluluğundadır.
Sistem cihazları tamamen elden geçirildikten sonra; yangın alarmları verdirilerek cihazların iç ve dış bakımlarının son bir kez kontrol edilmesi.
Bakım esnasında karşılaşılan arızalı cihazların anzaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkânı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra temini sonrasında değişiminin yapılması sağlanacaktır.
C- Yüklenici firma cihazların arıza durumunda ya da periyodik bakımda değişmesi gereken parçaların listesini hastane idaresine firmalarının açık adres ya da kaşesini taşıyan servis bakım belgeleriyle bildireceklerdir. Arızalı parçalar kurum tarafından temin edildikten sonra 2 iş günü içerisinde yüklenici firma tarafından ücretsiz montajı yapılacaktır.
D- Yapılan periyodik bakımlar ve kontroller firma teknisyeni tarafından üç nüshalı olarak doldurularak çek liste şeklinde sunulacaktır. Her santral için ayrı form ve Çek liste tutulacaktır. Çek listeler her bakım sonrası birim sorumlusuna işin eksiksiz yapıldığına dair imzalatılacaktır. İkinci nüshası hastane teknik komisyonuna ya da teknik servis sorumlusuna teslim edilecektir, üçüncü nüsha firmanın kendisinde kalacak ilk nüshası hak ediş talebi yapılırken faturayla birlikte idareye(satın alma birimine) sunulacaktır. Sonradan doldurularak gönderilen çek listeler kabul edilmeyecektir.
E- Arıza halinde, firmaya yazılı olarak bilgi verilmesinin ardından 6. Maddede belirtilen süreler içerisinde müdahale etmek ve en geç 72 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 72 saat içerisinde giderilemeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde yetkili birime bilgi verilerek ( tutanakla tespit edilecek geçerli sebepler hariç, parçanın yurt dışından gelmesi v.s.) yasal zorunluluk olan 30 günü geçmemek süreyle geçici önlemler alınarak yurt dışından gelen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır.
F- Değiştirilen yedek parçaların arızalı olanlarının tamamı hastane teknik servisine teslim edilecektir.
G-Yüklenici firma teknisyenleri, bakıma ya da anzaya geldiğinde hastane teknik servisi bilgisi dâhilinde müdahale edecektir.
H- Temin edilen parça ve sarf malzemeler firma tarafından cihaza ücretsiz takılacaktır.
I-Arızalı parçaların yerinde tamir edilmesi. Yerinde tamiri mümkün değilse tüm nakliye ücretleri firmaya ait olacaktır. Ayrıca arıza dolayısıyla servise götürülen ve götürülen cihazın yerine çekilecek diğer cihazın nakliye ücretleri ve işlemleri de firma tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.
|
J- Cihazların bakım onarım ya da parça değişiminde doğacak kayıp ve zararlar firmaya ait olacaktır.
K- Firma tarafından arızalı olduğu tespit edilen parçanın alımı gerçekleşip montajı yapıldığında yanlış arıza tespiti sonucunda idarenin uğradığı zararı hak edişten kesilmek suretiyle giderilecektir. Hakediş miktarının yetersiz gelmesi durumunda firmadan tazmin edilir.
L- Hakediş ödemeleri her bakım döneminin sonunda düzenlenecek olup, son hak ediş sözleşme sonunda düzenlenecektir.
Madde:4-Yüklenici belirlenen bakım süresi içinde cihazların ilk bakımlarını yapacak ve idarenin hazırladığı yıllık bakım takvimine uyacaktır.
Madde:5-Yüklenici firma cihazların ülke genelinde yetkili servisi olacak; yetkilisi olduğunu gösteren gerekli belgelerin onaylı nüshalarını teklifiyle birlikte sunacaktır.
Madde:6-Bu şartnamenin uygulanmasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet işleri genel Şartnamesinde ve İhale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde:7-Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.
Madde:8-Belirlenen bakım takvimi dışında oluşacak arıza durumunda hastane telefon veya faksla arızayı bildirecek, firma elemanlarının kuruma gelmeleri il içi 3(iki) saat il dışı ise 12 (oniki) saattir. Bu süre iklim şartlarının normal olması durumunda geçerlidir. Onarım , yedek parça ihtiyacı olmadığında arıza tespitinden 24 (yirmidört) saat içinde bitmiş olacaktır.
Madde:9-Yüklenici firma hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.
Madde:10-Bakım onarım hizmetini yapacak olan teknik servis elemanlarının bakım-onarım yapacakları cihazları kapsayan yeterli teknik eğitimi aldıklarını ve yetkilendirildiklerine dair belge ve eğitim sertifikalarına sahip olacaktır. Teklif verecek firmalar ekli listedeki cihaz kalemlerinden, teknik servis ve bakım onarım konusunda uzman oldukları cihazlara teklif vereceklerdir.
Madde:ll-Teklif ve teknik servis hizmeti veren firmalar sistemde bulunan TELETEK Yangın Algılama ve İhbar Sistemlerine ilişkin ürünlerin üreticisinden alınacak, kullanılan ürünlere ait teknik servis hizmeti vermeye yetkili olduğuna dair bir belge belgesi, sayı olarak da cihaz sayısı en az Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina bünyesinde bulunan Yangın Algılama ve İhbar Sisteminin % 75 i oranında kamera ve kayıt cihazının bulunduğu iş yerine ait ve devam eden servis hizmeti ve işverenin düşüncelerini de içeren referans mektubu veya iş bitirme belgesi TSE kurumundan hizmet yeterlilik belgesine sahip olmalı ve ayrıca sanayi bakanlığından alınmış olan satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi teklif ile birlikte verilmelidir.(satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi şartı üretici durumunda olan firmalar için geçerlidir.).
Madde:12- Firma sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerin fiyatlarından oluşan bir listeyi teslim edecek ve yıl boyunca fiyatlandırma bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır.
Madde:13- Herhangi bir sebeple idarenin bilgisi dâhilinde bakım yapılmayan cihaz var ise hak edişten düşülecektir.
Madde:14- Bakım anlaşmalı Firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf,yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır .Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır. Teklif ile
|
birlikte bakım onarımında gerekli olabilecek tüm yedek parçaların fiyat listesini, TL cinsinden ihale dosyasına ekleyecektir. Fiyatlar, sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır.(Yurtdışı endeksli parçalar firmanın gerekçe raporlarına göre, fiyatları merkez bankası döviz kuru üzerinden baz alınacaktır) Yüklenici firma teknik şartname hükümlerini yerine getireceğine dair taahhütname' yi ihale evraklarıyla birlikte idareye sunacaktır.
Madde:15-Firma bakım ve arızaya gelen personelinin İş Sağlığı ve Güvenliği hususunda tamamen sorumludur. Gerekli ekipman ve malzemeleri temin edip kullandırmakla yükümlüdür.
|
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA Valiliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi TEKNİK ŞARTNAMESİ
FM200 GAZLI YANGIN ALGILAMA VE İHBAR SİSTEMİ 2019 YILLIK BAKIM ONARIM
Madde:! İşin Tanımı
Hastanemiz bünyesinde 15 Adet KVC Ek Binasında, Ana Bina da 3 Adet, Dörtçelik Akıl ve Ruh Hst. Binasında 3 adet ve Kadın Doğum Çocuk Hst. Ek Binasında 1 adet clmak üzere toplam 22 adet FM200 Yangın Algılama Sistemlerinin sözleşme süresince belirlenecek tarihlerde toplam 3(defa) defa olmak üzere rutin koruyucu bakımlarının yapılarak ve oluşacak arızalann giderilerek sistemin sürekli faal olarak çalıştırılmasının sağlanmasıdır.
Marka |
Sistem/Cihaz |
Miktar |
Dönem |
- |
FM 200 |
22 |
3 |
Madde:2.İşin kapsamı.
Sözleşme süresi boyunca 3 kez FM200 Yangın Algılama Sisteminin ve bağlı ekipmanların randımanlı olarak faal halde çalışmasının sağlanması, periyodik olarak önleyici kakımların zamanında ve muntazam yapılması, meydana gelen arızalara müdahale edilerek yıpranan veya normal ömrünü dolduran parçaların temini sonrası değiştirilmesi ile diğer akşamlarının kontrol edilmesidir.
Madde:3- Genel ve periyodik bakımın kapsamı
A- Yapılacak onarım sonrasında arıza giderilecektir. Onarım, yapıldıktan sonra onarımla ilgili fonksiyonun nasıl çalıştığı gösterilecektir, Yapılacak onarım parça hariç olup arızanın tamiri için gereken malzeme varsa ve idare tarafından önem arz eden bir arıza ise firma cihazı aktif hale getirmek için parçayı kullanacak, sonrasında hastane belirlenen alım yolları ile parçayı temin ederek firmaya kullanılmamış parçayı teslim edecektir.
B- Yüklenici firma cihazların ilk bakımlarını; işin yükleniciye verildiği tarihten itibaren idarece kendilerine teslim edilen bakım çizelgesine uygun belirlenen tarihler içinde yapacak, cihazlarla ilgili kullanıcı personele eğitim verecektir. Personel bakım işlemi sırasında;
FM200 Yangın Algılama Sisteminin tüm saha elemanlarının teşhis ve kontrollerinin yapılması;
a) Kablo bağlantılarının kontrolünün yapılması,
b) Klemens kontrollerinin yapılması,
c) Yangın sistemi elemanlarının iç/dış temizlik ve bakımlarının yapılması, valflerin kontrolü
d) FM200 yangın algılama cihazlarının adres bilgi kontrolü ve hassasiyet seviyesinin testlerinin yapılması. Ayrıca ilk bakımda adres güncellemelerinin yeniden yapılarak adreslerin doğrulanması gereklidir
e) Panel üzerinden yapılacak testlerin yapılması
f) Hava örnekleme sisteminin temizliğinin ve denemelerinin yapılması.
g) FM200 Gazının kontrolü
FM200 Yangın Algılama Sisteminin Panelinin Bakım Aşamaları;
a) Tuş Lakımı ve display kontrolünün yapılması,
b) Panele bağlı kablo tesisatının kontrol ve testlerinin yapılması,
c) Panelin klemens bağlantılarının kontrol edilmesi,
d) Loop ve diğer çıkışların voltajının ölçülerek nominal değerde olup olmadığına bakılması,
e) Yangın kaçış senaryosu dâhilinde panelde olan yangın senaryosunun incelenmesi ve gerekli saha birimlerinin işlevlerini yangın durumunda yerine getirip getirmediğinin kontrol edilmesini içermektedir.
Tüm bakımlardan sonra ayrıntılı şekilde (toplam bakımı yapılan detektör, panel ve modüi sayısı
ile birlikte arızalı dedektör vs. malzemelerin yazıldığı) bir rapcr tanzim edilerek servis raporu sunulacaktır.
Sistem cihazları tamamen elden geçirildikten sonra; yangın alarmları verdirilerek cihazların iç ve dış bakımlarının son bir kez kontrol edilmesi. (Bakım esnasında
karşılaşılan arızalı cihazların arızaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkânı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra temini sonrasında değişiminin yapılması.
Bakım esnasında karşılaşılan arızalı cihazların anzaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkânı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra temini sonrasında değişiminin yapılması sağlanacaktır.
C- Yüklenici firma cihazların arıza durumunda ya da periyodik bakımda değişmesi gereken parçaların listesini hastane idaresine firmalarının açık adres ya da kaşesini taşıyan servis bakım belgeleriyle bildireceklerdir. Arızalı parçalar kurum tarafından temin edildikten sonra 2 iş günü içerisinde yüklenici firma tarafından ücretsiz montajı yapılacaktır.
D-Yapılan periyodik bakımlar ve kontroller firma teknisyeni tarafından üç nüshalı olarak doldurularak çek liste şeklinde sunulacaktır. Her santral için ayrı form ve Çek liste tutulacaktır. Çek listeler her bakım sonrası birim sorumlusuna işin eksiksiz yapıldığına dair imzalatılacaktır. İkinci nüshası hastane teknik komisyonuna ya da teknik servis sorumlusuna teslim edilecektir, üçüncü nüsha firmanın kendisinde kalacak ilk nüshası hak ediş talebi yapılırken faturayla birlikte ida'reye(satın alma birimine) sunulacaktır. Sonradan doldurularak gönderilen çek listeler kabul edilmeyecektir.
E- Arıza halinde, firmaya yazılı olarak bilgi verilmesinin ardından 6. Maddede belirtilen süreler içerisinde müdahale etmek ve en geç 72 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 72 saat içerisinde giderilemeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde yetkili birime bilgi verilerek ( tutanakla tespit edilecek geçerli sebepler hariçparçanın yurt dışından gelmesi v.s.) yasal zorunluluk olan 30 günü geçmemek süreyle geçici önlemler alınarak yurt dışından gelen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır.
F- Değiştirilen yedek parçaların arızalı olanlarının tamamı hastane teknik servisine teslim edilecektir.
G-Yüklenici firma teknisyenleri, bakıma ya da arızaya geldiğinde hastane teknik servisi bilgisi dâhilinde müdahale edecektir.
H-Temin edilen parça ve sarf malzemeler firma tarafından cihaza ücretsiz takılacaktır.
I-Arızalı parçaların yerinde tamir edilmesi. Yerinde tamiri mümkün değilse tüm nakliye ücretleri firmaya ait olacaktır. Ayrıca arıza dolayısıyla servise götürülen ve götürülen cihazın yerine çekilecek diğer cihazın, nakliye ücretleri ve işlemleri de firma tarafından ücretsiz olarak-yapılacaktır.
J- Cihazların bakım onarım ya da parça değişiminde doğacak kayıp ve zararlar firmaya ait olacaktır.
K- Firma tarafından arızalı olduğu tespit edilen parçanın alımı gerçekleşip montajı yapıldığında yanlış arıza tespiti sonucunda idarenin uğradığı zararı hak edişten kesilmek suretiyle giderilecektir. Hakediş miktarının yetersiz gelmesi durumunda firmadan tazmin edilir.
L- Hakediş ödemeleri her bakım döneminin sonunda düzenlenecek olup, son hak ediş sözleşme sonunda düzenlenecektir.
Madde:4-Yüklenici belirlenen bakım süresi içinde cihazların ilk bakımlarını yapacak ve idarenin hazırladığı yıllık bakım takvimine uyacaktır.
Madde:5-Yük!enici firma cihazların ülke genelinde yetkili servisi olacak; yetkilisi olduğunu gösteren gerekli belgelerin onaylı nüshalarını teklifiyle birlikte sunacaktır.
Madde:6-Bu şartnamenin uygulanmasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet işleri genel Şartnamesinde ve İhale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde:7-Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.
Madde:8-Belirlenen bakım takvimi dışında oluşacak arıza durumunda hastane telefon veya faksla arızayı bildirecek, firma elemanlarının kuruma gelmeleri il içi 3(iki) saat il dışı ise 12 (oniki) saattir. Bu süre iklim şartlarının normal olması durumunda geçerlidir. Onarım , yedek parça ihtiyacı olmadığında arıza tespitinden 24 (yirmidört) saat içinde bitmiş olacaktır.
Madde:9-Yüklenici firma hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.
Madde:10-Bakım onarım hizmetini yapacak olan teknik servis elemanlarının bakım-onarım yapacakları cihazları kapsayan yeterli teknik eğitimi aldıklarını ve yetkilendirildiklerine dair belge ve eğitim sertifikalarına sahip olacaktır. Teklif verecek firmalar ekli listedeki cihaz kalemlerinden, teknik servis ve bakım onarım konusunda uzman oldukları cihazlara teklif vereceklerdir.
Madde:ll-Teklif ve teknik servis hizmeti veren firmalar sistemde bulunan FM200 GAZLI Yangın Algılama ve ihbar Sistemlerine ilişkin ürünlerin üreticisinden alınacak, kullanılan ürünlere ait teknik servis hizmeti vermeye yetkili olduğuna dair bir belge belgesi, sayı olarak da cihaz sayısı en az Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina bünyesinde bulunan FM 200 Yangın Algılama ve İhbar Sisteminin % 75 i oranında cihazın bulunduğu iş yerine ait ve devam eden servis hizmeti ve işverenin düşüncelerini de içeren referans mektubu veya iş bitirme belgesi TSE kurumundan hizmet yeterlilik belgesine sahip olmalı ve ayrıca sanayi bakanlığından alınmış olan satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi teklif ile birlikte verilmelidir.(satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi şartı üretici durumunda olan firmalar için geçerlidir.). Ayrıca TS EIM 54 kapsamında tasarım üretim ve satış hizmetleri ile TS12849 kapsamında hizmet verebilecek belgeye sahip olunmalıdır.
|
![]() |
Madde:13- Herhangi bir sebeple idarenin bilgisi dâhilinde bakım yapılmayan cihaz var ise hak edişten düşülecektir.
Madde:14- Bakım anlaşmalı Firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf ,yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır .Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır. Teklif ile birlikte bakım onarımında gerekli olabilecek tüm yedek parçaların fiyat listesini, TL cinsinden ihale dosyasına ekleyecektir. Fiyatlar, sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır.(Yurtdışı endeksli parçalar firmanın gerekçe raporlarına göre, fiyatları merkez bankası döviz kuru üzerinden baz alınacaktır) Yüklenici firma teknik şartname hükümlerini yerine getireceğine dair tahattütname' yi ihale evraklarıyla birlikte idareye sunacaktır.
Madde:15-Firma bakım ve arızaya gelen personelinin İş Sağlığı ve Güvenliği hususunda tamamen sorumludur. Gerekli ekipman ve malzemeleri temin edip kullandırmakla yükümlüdür.
EleÖektrlk Elektronik Mühendis» |
<T“‘ / H 1
|
YATAKLI SERVİS YANGIN MERDİVEN KAPILARI OTOMASYONU 2019 YILLIK BAKIM ONARIM Madde:! İşin Tanımı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana bina ve Ek Binasında bulunan yataklı servis DOMINTELL Yangın Merdivenleri Otomasyonu sözleşme sonuna kadar periyodik bakım ve onarım işidir._______
|
Madde:2.İsin kapsamı.
Periyodik olarak sözleşme süresi boyunca 3 (üç) kez Yataklı Servis Yangın Merdivenleri ve buna bağlı olarak çalışan switch, PC vb. cihazların koruyucu periyodik bakım, onarım ve ayarlarının yapılmasını, ayrıca genel bakım dışında oluşabilecek arızalara da müdahale edilmesini kapsar.
Madde:3- Genel ve periyodik bakımın kapsamı
A- Yapılacak onarım sonrasında arıza giderilecektir. Onarım yapıldıktan sonra onarımla ilgili fonksiyonun nasıl çatıştığı gösterilecektir, Yapılacak onarım parça hariç olup arızanın tamiri için gereken malzeme varsa firma cihazı aktif hale getirmek için parçayı kullanacak. Sonrasında hastane belirlenen alım yolları ile parçayı temin ederek firmaya kullanılmamış parçayı teslim edecektir.
B- Yüklenici firma cihazların ilk bakımlarını; işin yükleniciye verildiği tarihten itibaren idarece kendilerine teslim edilen bakım çizelgesine uygun belirlenen tarihler içinde yapacak, cihazlarla ilgili kullanıcı personele eğitim verecektir. Personel bakım işlemi sırasında;
a- Panodaki ürün bağlantılarının kontrolü ve testleri
b- Panodan Bilgisayara (Ethernet) çıkışının kontrolü ve testi
c- Otomasyonun bilgisayardaki programının kontrolü
d- Haberleşme sinyal kontrolü
e- Kat servislerinde bulunan (projesi gereği) adresleme modüllerinin kontrolü
f- Kaçış hollerinde bulunan sensörlerin kontrolü, sensörlerin bağlantılarının kontrolü, kablolama ya da sensörlerin konumlarındaki bozuklukların kontrolü
Bilgisayar programı yeninden yüklenmesi yüklenicinin sorumluluğundadır.
C- Yüklenici firma cihazların arıza durumunda ya da periyodik bakımda değişmesi gereken parçaların listesini hastane idaresine firmalarının açık adres ya da kaşesini taşıyan servis bakım belgeleriyle bildireceklerdir. Arızalı parçalar kurum tarafından temin edildikten sonra 2 iş günü içerisinde yüklenici firma tarafından ücretsiz montajı yapılacaktır.
|
D- Yapılan periyodik bakımlar ve kontroller firma teknisyeni tarafından üç nüshalı olarak doldurularak çek liste şeklinde sunulacaktır. Her santral için ayrı form ve Çek liste tutulacaktır. Çek listeler her bakım sonrası birim sorumlusuna işin eksiksiz yapıldığına dair imzalatılacaktır. İkinci nüshası hastane teknik komisyonuna ya da teknik servis sorumlusuna teslim edilecektir, üçüncü nüsha firmanın kendisinde kalacak ilk nüshası hak ediş talebi yapılırken faturayla birlikte idareye(satın alma birimine) sunulacaktır. Sonradan doldurularak gönderilen çek listeler kabul edilmeyecektir.
E- Yüklenici Firma, kurumun yedek parça teminini bildirmesini takip eden en geç 12 saat içinde yedek parçaları değiştirecektir.
F- Değiştirilen yedek parçaların arızalı olanlarının tamamı hastane teknik servisine teslim edilecektir.
G-Yüklenici firma teknisyenleri, bakıma ya da arızaya geldiğinde hastane teknik servisi bilgisi dâhilinde müdahale edecektir.
H-Temin edilen parça ve sarf malzemeler firma tarafından cihaza ücretsiz takılacaktır.
I-Arızalı parçaların yerinde tamir edilmesi. Yerinde tamiri mümkün değilse tüm nakliye ücretleri firmaya ait olacaktır. Ayrıca arıza dolayısıyla servise götürülen ve götürülen cihazın yerine çekilecek diğer cihazın nakliye ücretleri ve işlemleri de firma tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.
J- Cihazların bakım onarım ya da parça değişiminde doğacak kayıp ve zararlar firmaya ait olacaktır.
K- Firma tarafından arızalı olduğu tespit edilen parçanın alımı gerçekleşip montajı yapıldığında yanlış arıza tespiti sonucunda idarenin uğradığı zararı hak edişten kesilmek suretiyle giderilecektir. Hakediş miktarının yetersiz gelmesi durumunda firmadan tazmin edilir.
L- Hakediş ödemeleri her bakım döneminin sonunda düzenlenecek olup, son hak ediş sözleşme sonunda düzenlenecektir.
Madde:4-Yüklenici belirlenen bakım süresi içinde cihazların ilk bakımlarını yapacak ve idarenin hazırladığı yıllık bakım takvimine uyacaktır.
Madde:5-Yüklenici firma cihazların ülke genelinde yetkili servisi olacak; yetkilisi olduğunu gösteren gerekli belgelerin onaylı nüshalarını teklifiyle birlikte sunacaktır.
Madde:6-Bu şartnamenin uygulanmasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet işleri genel Şartnamesinde ve İhale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde:7-Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.
Madde:8-Belirlenen bakım takvimi dışında oluşacak arıza durumunda hastane telefon veya faksla arızayı bildirecek, firma elemanlarının kuruma gelmeleri il içi 2(iki) saat il dışı ise 6 (altı) saattir. Bu süre iklim şartlarının normal olması durumunda geçerlidir. Onarım , yedek parça ihtiyacı olmadığında arıza tespitinden 24 (yirmidört) saat içinde bitmiş olacaktır.
Madde:9-Yüklenici firma hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.
|
Madde:10-Bakım onarım hizmetini yapacak olan teknik servis elemanlarının bakım-onarım yapacakları cihazları kapsayan yeterli teknik eğitimi aldıklarını ve yetkilendirildiklerine dair belge ve eğitim sertifikalarına sahip olacaktır. Teklif verecek firmalar ekli listedeki cihaz kalemlerinden, teknik servis ve bakım onarım konusunda uzman oldukları cihazlara teklif vereceklerdir.
Madde:ll-Teklif ve teknik servis hizmeti veren firmalar DOMINTELL marka sistemin bakımını yapabileceğine dair taahhüt belgesi, TSE kurumundan hizmet yeterlilik belgesine sahip olmalı ve ayrıca sanayi bakanlığından alınmış olan satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi teklif ile birlikte verilmelidir.(satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi şartı üretici durumunda olan firmalar için geçerlidir.).
Madde:12- Firma sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerin fiyatlarından oluşan bir listeyi teslim edecek ve yıl boyunca fiyatlandırma bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır.
Madde:13- Herhangi bir sebeple idarenin bilgisi dâhilinde bakım yapılmayan cihaz var ise hak edişten düşülecektir.
Madde:14- Bakım anlaşmalı Firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf,yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır .Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır. Teklif ile birlikte bakım onarımında gerekli olabilecek tüm yedek parçaların fiyat listesini, TL cinsinden ihale dosyasına ekleyecektir. Fiyatlar, sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır.(Yurtdışı endeksli parçalar firmanın gerekçe raporlarına göre, fiyatları merkez bankası döviz kuru üzerinden baz alınacaktır) Yüklenici firma teknik şartname hükümlerini yerine getireceğine dair tahattütname' yi ihale evraklarıyla birlikte idareye sunacaktır.
Madde:15-Firma bakım ve arızaya gelen personelinin İş Sağlığı ve Güvenliği hususunda tamamen sorumludur. Gerekli ekipman ve malzemeleri temin edip kullandırmakla yükümlüdür.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|