• İhale No
    2025/1563555
  • İhale Adı
    Yemek Hazırlama ve Dağıtımı
  • Sektör
    Yemek Üretimi, Kantin İşletme ve Catering Servis Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    24 Ekim 2025 10:00
  • İdare
    NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • İhale İli
    Niğde
  • İşin İli
    Niğde
  • Şikayet Bedeli
    152.021,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    33.791.911 ile 253.439.417 TL arası
  • Yayın Tarihi
    26 Eylül 2025
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR


Yemek Hazırlama ve Dağıtımı
hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası (İKN):2025/1563555
1- İdarenin
1.1. Adı
:SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
1.2. Adresi
:Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Bor Yolu Üzeri Merkez Yerleşke PK:51240 NİĞDE MERKEZ/NİĞDE
1.3. Telefon numarası
:03882252709
1.4. İhale dokümanının görülebileceği ve indirilebileceği internet sayfası
:
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2- İhalenin
2.1. Tarih ve Saati
:24.10.2025 - 10:00
2.2. Yapılacağı (e-tekliflerin açılacağı) adres
:Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu Merkez Yerleşke Bor Yolu Üzeri 7.Km. Organize Sanayi Karşısı - NİĞDE

3- İhale konusu hizmet alımının
3.1 Adı
:Yemek Hazırlama ve Dağıtımı
3.2. Niteliği, türü ve miktarı
:
316.000 adet yemeği kapsayan malzeme ve işçilik dahil yemek hazırlama ve dağıtım hizmeti alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
3.3. Yapılacağı/teslim edileceği yer
:Yüklenici, yemeği İdarenin göstermiş olduğu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine ait mutfaklarda hazırlayacak ve İdarenin göstereceği mutfaklarda yapılan yemek 1.KISIM yerlerde Merkez Yerleşke yemekhanesine (mutfağın üst katındadır), Ayhan Şahenk Öğrenci Yurdu Yemekhanesine, Niğde Merkezde bulunan Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yemekhanesine, Derbent Yerleşkesi Yemekhanesine (Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu) ve Bor'da bulunan Bor Meslek Yüksekokulu yemekhanesine taşınacaktır. 2. KISIM da yer alan Ulukışla Meslek Yüksekokulunda ise mutfak ve yemekhane okul binası içindedir. Mutfak ve yemekhanelerinin sayısı, İdarece artırılabilir veya azaltılabilir. Hizmet binalarının taşınması halinde yürütülen hizmet, taşınılan binada devam ettirilir. Ayrıca, yemekhanelere hangi mutfaktan dağıtım yapılacağına da İdarece karar verilir.
3.4. Süresi/teslim tarihi
:
İşe başlama tarihi 05.01.2026, işin bitiş tarihi 31.12.2026
3.5. İşe başlama tarihi
:05.01.2026

4- Katılım ve yeterlik kriterleri:
4.1. Katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin istekliler tarafından e-teklif kapsamında sunulması gereken bilgi ve belgeler ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgi ve belgelere aşağıda yer verilmiştir:

4.1.1. Teklif mektubu.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olunduğunu gösteren bilgi ve belgeler:

4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgi ve belgeler.

4.1.2.2. Vekâleten ihaleye katılma halinde vekile ilişkin bilgi ve belgeler.

4.1.3. Geçici teminat.

4.1.4 İsteklinin iş ortaklığı olması halinde iş ortaklığı beyannamesi.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri:

Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;


a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler.


Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler:

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,

b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,

Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

Toplam cironun teklif edilen bedelin

%25'inden , hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin
%15'inden
az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler:
4.3.1.
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin

% 50

oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler
veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.3.1.1. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere kullanılan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve 4734 sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlükleri veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartların korunduğunu gösteren, e-forma uygun belgenin kullanılması zorunludur.

4.3.1.2. 4734 sayılı Kanun kapsamındaki idarelere taahhüt edilenler dışında yurt dışında gerçekleştirilen işlerden elde edilen iş deneyiminin 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 195 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince pay çoğunluğuna dayanarak kurulan şirketler topluluğu ilişkisi içinde kullanılması halinde bu hukuki ilişkiyi ve bu ilişkinin süresini tevsik eden belgelerin sunulması zorunludur.

4.3.2. İhale konusu işin ya da malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince sicil, izin, ruhsat, faaliyet belgesi vb. belgeler:
İşletme Kayıt Belgesi

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Bu ihalede isteklinin kamu veya özel sektörde yapmış olduğu yemek hazırlama ve dağıtım hizmetleri benzer iş olarak kabul edilecektir. Belirtilen bu hizmetler birlikte benzer iş olarak kabul edilecektir.


5- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif

sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6-
İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.


7- İhaleye teklif verecek olanların, EKAP hesabına giriş yaparak ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.



8-Teklifler, EKAP üzerinden teklif mektubu ile ihaleye katılım belgesi ve diğer ekler kullanılarak hazırlanacak ve e-imza ile imzalanarak ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.



9- İstekliler tekliflerini,

her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10-
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.


11- İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.



12-
Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.


13-
Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.



14- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif
verilemez.

15- Diğer hususlar:

İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (R) : Malzemeli Yemek/0,79
Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Ay 12 1
Ay 12 4
Ay 7 3
Ay 7 1
Ay 7 16
Yemek Hazırlama ve Dağıtımı İşi 316.000 adet