| İhale Kayıt Numarası (İKN) | : | 2025/1563555 |
| 1- İdarenin | ||
| 1.1. Adı | : | SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI |
| 1.2. Adresi | : | Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Bor Yolu Üzeri Merkez Yerleşke PK:51240 NİĞDE MERKEZ/NİĞDE |
| 1.3. Telefon numarası | : | 03882252709 |
| 1.4. İhale dokümanının görülebileceği ve indirilebileceği internet sayfası | : | https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/ |
| 2.1. Tarih ve Saati | : | 24.10.2025 - 10:00 |
| 2.2. Yapılacağı (e-tekliflerin açılacağı) adres | : | Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu Merkez Yerleşke Bor Yolu Üzeri 7.Km. Organize Sanayi Karşısı - NİĞDE |
| 3.1 Adı | : | Yemek Hazırlama ve Dağıtımı |
| 3.2. Niteliği, türü ve miktarı | : | 316.000 adet yemeği kapsayan malzeme ve işçilik dahil yemek hazırlama ve dağıtım hizmeti alımı Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir. |
| 3.3. Yapılacağı/teslim edileceği yer | : | Yüklenici, yemeği İdarenin göstermiş olduğu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine ait mutfaklarda hazırlayacak ve İdarenin göstereceği mutfaklarda yapılan yemek 1.KISIM yerlerde Merkez Yerleşke yemekhanesine (mutfağın üst katındadır), Ayhan Şahenk Öğrenci Yurdu Yemekhanesine, Niğde Merkezde bulunan Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yemekhanesine, Derbent Yerleşkesi Yemekhanesine (Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu) ve Bor'da bulunan Bor Meslek Yüksekokulu yemekhanesine taşınacaktır. 2. KISIM da yer alan Ulukışla Meslek Yüksekokulunda ise mutfak ve yemekhane okul binası içindedir. Mutfak ve yemekhanelerinin sayısı, İdarece artırılabilir veya azaltılabilir. Hizmet binalarının taşınması halinde yürütülen hizmet, taşınılan binada devam ettirilir. Ayrıca, yemekhanelere hangi mutfaktan dağıtım yapılacağına da İdarece karar verilir. |
| 3.4. Süresi/teslim tarihi | : | İşe başlama tarihi 05.01.2026, işin bitiş tarihi 31.12.2026 |
| 3.5. İşe başlama tarihi | : | 05.01.2026 |
| 4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler: |
| 4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri: |
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde; a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu, b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu, c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler. Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. |
| 4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler: |
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu, b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler, Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir. Toplam cironun teklif edilen bedelin %25'inden , hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir. Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır. |
| 4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler: |
| 4.3.1. Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 50 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi. 4.3.1.1. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere kullanılan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve 4734 sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlükleri veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartların korunduğunu gösteren, e-forma uygun belgenin kullanılması zorunludur. 4.3.1.2. 4734 sayılı Kanun kapsamındaki idarelere taahhüt edilenler dışında yurt dışında gerçekleştirilen işlerden elde edilen iş deneyiminin 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 195 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince pay çoğunluğuna dayanarak kurulan şirketler topluluğu ilişkisi içinde kullanılması halinde bu hukuki ilişkiyi ve bu ilişkinin süresini tevsik eden belgelerin sunulması zorunludur. |
| 4.3.2. İhale konusu işin ya da malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince sicil, izin, ruhsat, faaliyet belgesi vb. belgeler: |
İşletme Kayıt Belgesi |
| 4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler: |
| 4.4.1. Bu ihalede isteklinin kamu veya özel sektörde yapmış olduğu yemek hazırlama ve dağıtım hizmetleri benzer iş olarak kabul edilecektir. Belirtilen bu hizmetler birlikte benzer iş olarak kabul edilecektir. |
| Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Ay | 12 | 1 |
| Ay | 12 | 4 |
| Ay | 7 | 3 |
| Ay | 7 | 1 |
| Ay | 7 | 16 |
| Yemek Hazırlama ve Dağıtımı İşi | 316.000 | adet |