T.C.
GAZİANTEP VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Şehitkâmil Devlet Hastanesi
Sayı : 48736255/.... 26/12/2019
Konu : Teklife Davet
Sayın :İNTERNETTE YAYINLANMASI Tel : Faks :
Kurumumuzun ihtiyacı olan (1) kalem YERLEŞİK ALAN ZARARLILARI İLE MÜCADELE HİZMET ALIMI işi satın alınacaktır. İlgilendiğiniz takdirde K.D.V. hariç fiyat teklifinizi en geç 30.12.2019 tarih ve saat I0:00'a kadar göndermenizi rica ederim.
|
e ATEŞ üdiir Yrd. |
Satmalına tarih ve saati : 30.12.2019 - 10:00
Teklif Başvuru Yeri : ŞEHİTKÂMİL DEVLET HASTANESİ SATINALMA BİRİMİ
Teslimat Yeri : ŞEHİTKÂMİL DEVLET HASTANESİ
Teklif Türü : Teklif Birim Fiyat - İşin tamamı
EK: 1 Kalem İhtiyaç Listesi
Satınalmanın Yapılacağı Birim: ŞEHİTKÂMİL DEVLET HASTANESİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI:
1. Türk Lirası haricinde verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
2. Teknik şartname www.sehitkamildh.gov.tr adresinden görülebilir. Teknik şartnamede belirtilen hususlara riayet edilecektir.
NOT: Tekliflerinizi hastanemizin “sehitkamilsatinalma@gmail.com” mail adresine e-posta olarak gönderebilirsiniz.
NOT: Tekliflerde Karalama ve Daksil Kesinlikle Olmayacaktır.
Malın muayene ve tesellümüne müteakip muhasebeye intikal tarihinden itibaren, kurum ödeme imkanları dahilinde, 180 gün içerisinde TL(Türk Lirası) olarak yapılır.İdarenin zaruri nedenlerden dolayı 180 gün içerisinde ödeme yapamaması durumunda vade-faiz vb. hak ve alacak talebinde bulunulamaz.
PİRSULTAN MAH. ÇETİNEMEÇ CAD. P.K : 27500 GAZİANTEP
Telefon: 342 324 67 67 Dahili: 1461 - 1466 Faks: (LütfenTekliflerinizi Mail Ortamında Yollayınız) e-posta: sehitkamilsatinalma@gmail.com Elektronik ağ: lıtlp.V/sehitkamildh.saglik.gov.tr/
T.C.
GAZİANTEP VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Şehitkâmil Devlet Hastanesi
İhtiyaç Listesi
Sıra No |
Malın /İşin Adı |
Miktar |
Birim |
Birim Fiyat |
Tutar |
1 |
YERLEŞİK ALAN ZARARLILARI İLE MÜCADELE HİZMET ALIM! |
12 |
AY |
|
|
EK: Teknik şartname
PİRSULTAN M AH. ÇETİN EMEÇ CAD. P.K : 27500 GAZİANTEP
Telefon: 342 324 67 67 Dahili: 1461 - 1466 Faks: (LülfenTekl i İlerinizi Mail Ortamında Yollayınız) e-posta: sehitkamilsatinalina@gmail.com Elektronik ağ: http://sehilkamildh.saglik.gov.tr/
ŞEHİTKÂMİL DEVLET HASTANESİ YERLEŞİK ALAN ZARARLILARI İLE MÜCADELE HİZMETLERİ ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
Madde 1. İŞİN KONUSU
Şehitkâmil Devlet Hastanesinin kapalı yerleşim alanlarında kontaminasyona ve hastalık oluşumuna sebep olabilecek lağım sıçanı, çatı sıçanı, ev faresi, bit, pire, kene, sümüklüböcek gibi yumuşakçaları, hamam böceği(Alman hamam böceği, Oriental hamam böceği, Amerikan hamam böceği vb.) haşerelerin yumurta ve erginleri ile mücadele işidir.
Madde 2. İŞİN YAPILACAĞI YER
Şehitkâmil Devlet Hastanesinin tüm katları, poliklinikler, servisler, bekleme salonları, tüm hasta odaları,tuvaletler, laboratuvarlar,ameliyathaneler,ofisler, koridorlar, merdiven ve merdiven boşlukları, asansör ve zemin çukurları, çatılar, bina arası boşluklar, çöp depoları, çamaşırhane,morg ve atölyeler,semt polikliniği ve toplum ruh sağlığına ait bütün alanlar.
Kapalı alan: (~)39.077 m2
Madde 3.KULLANILACAK İLAÇLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ
a) Yerleşik alan zararlıları ile mücadele işinde kullanılacak ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı alanında kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış veya ithal ürünler için izin belgesi verilmiş ilaçlar olmalıdır.
b) Kullanılacak ilaçların miatları mücadele işine uygun olmalıdır.
c) Kullanılan ilaçlar uçan, yürüyen haşere ve zararlılarına karşı öldürücü ve en az 8 hafta kalıcı etkiye sahip olmalıdır.
d) Kullanılan ilaçlar insan ve çevre sağlığına kesinlikle zararlı olmamalıdır.
e) İlaçlar kokusuz olmalı ve leke bırakmamalıdır.
1) İlaçların etken maddesi Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul görmüş olmalıdır.
g) Kullanılacak ilaçlar orijinal ambalajında olmalıdır. İlaçlama yapılırken
rodentisit,mollusisit,repellent biyosidal ürünler kullanılmalıdır.
lı) İlaçlar, uygulama esnasında hastanede çalışanların ve hastaların tahliyesine gerek
bırakmamalıdır.
i) Sağlık bakanlığı ve WHOmun zehirlilik sınıflandırmasında girmelidir, j) Kullanılacak rodendisitler birinci jenerasyon antikoagülanlara direnç kazanmış olan fare sıçanlar üzerinde etkili olan aktif maddeleri içermelidir, k) Kemirgen mücadelesi kontrol formu doldurularak gözlenecektir. Aktivitelerinin yoğunluğunun artması gözlendiğinde gereği kadar kontrol ve ilaçlama yapılacaktır.
Madde 4.İLAÇLARIN UYGULANMASI
a) Uygulama sırasında yüklenici firmanın mesul müdürü veya aynı şartları taşıyan bir görevlisi hem uygulamayı kontrol etmek hemde işin yürütülmesine yardımcı olmak
ama
|
b) Asma tavanlar, havalandırmalar, baca çıkışları, makine daireleri,depo ve benzeri yerlerin ilaçlanması kompresör motorlu pompalarla yapılacaktır.
c) İlaçlama sırasında hastane hizmetlerinin aksamamasına dikkat edilecektir.
d) İlaçlama bittikten sonra hastane idaresi uygulamayı yeterli bulmaz ise ilaçlama işlemi bedelsiz olarak tekrarlanacaktır.
e) Kullanılacak olan ilaçların fiziksel, kimyasal, biyolojik ve çevre sağlığı açısından etkinliklerinden ve verdiği zararlardan yüklenici firma sorumludur.
t) Her uygulama sonrası yüklenici firma ilaçlamayı ne şekilde yaptığını, hangi ilaçları kullandığını, nereleri ilaçladığını,ilaçların miktarını,hastanede görülen haşere ve zararlı türlerini vs. hastane idaresine bir rapor şeklinde verecektir, g) Kullanılacak ilaçlar hastanenin görevlendirdiği komisyon üyeleri refakatinde orijinal ambalajından açıldıktan sonra ilaçlama başlayacaktır. Ambalajı açılmış malzeme kesinlikle kabul edilmeyecektir.
lı) İlaçlama işini yapacak firmanın yeteri kadar gaz maskesi, eldiven,çizme,toz maskesi,koruyucu gözlük,işçi elbisesi,el feneri, malzeme çantası,ilk yardım çantasını b u 1 u ndu r m ak 1 a s orum 1 u dur.
i) İlaçlamaya hastane idaresinden bir görevli nezaret edecektir, j) Söz konusu zararlıların binaya giriş yapabilecekleri noktalarda barınma ve saklanma olanağı bulunan yerlerde,üreyebilecekleri yarık ve çatlaklara, yarık ve çatlağın durumuna göre likit,toz,jel,mum blok,yem formülasyonunda rezidüel insektisitleri ve en güvenli yöntemler kullanılacaktır.
k) Gerektiğinde popilasyon takibi ve tür tespiti için alanda kritik bölgeleri toksik madde barındırmayan böcek izleme trapları kullanılacak; bu gözlem apartlarmı izleme sonuçları işlem formlarında gösterilecektir.
a) Firma zararlı haşerelerle mücadele konusunda yetkili makamlardan (İl Sağlık Müdürlüğünden vb.) alınmış izin belgesi verecektir.
b) İlaçlama işini yapabilecek kompresör motorlu pompa, ULV cihazı, pulvarizatör gibi cihazlar firma tarafından temin edilecektir.
c) Yüklenici firma bünyesinde bir mesul müdür görev yapacaktır. Bu mesul müdürün yetkili makamlarca (İl Sağlık Müdürlüğü) verilmiş olan mesul müdürlük sertifikası işe başlamadan önce idareye ibraz edilecektir.
d) Firma ilaç güvenlik belgeleri(MSDS)’ ni hastane idaresine sunacaktır.
e) İlaçlama yapılırken tüm tedbirler yüklenici firma tarafından alınacak ve doğabilecek zararların tazmini yüklenici firmadan yapılacaktır.
f) Uygulama sırasında kullanılan tüm ilaçlar, ekipmanlar, cihazlar, elamanların iş kıyafetleri vb. yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
g) Yüklenici firma ilaçlama hizmetlerinde çalıştıracağı personeller ile ilgili her türlü güvenlik tedbirlerini almakla yükümlüdür.
lı) Yüklenici firmanın ilaçlama hizmetinde çalıştıracağı personeller konusunda gerekli eğitimi almış, deneyimli kişiler olacaktır.
i) Firma hastane idaresi tarafından hazırlanan ilaçlama programına uymak ve zamanında ilaçlama yapmakla yükümlüdür.
|
j) Hastane idaresi istediği takdirde bedeli firmadan alınmak kaydıyla firmadan aldığı preparat numunelerini isteği yerde analiz ettirecek veya bu işi firmaya yaptırabilecektir.
k) İdare ilaçlama yapan personelin ve kullanılan ilacın değiştirilmesini talep edebilecek, firma bu isteği yerine getirecektir. İlaçlamanın yapılacağı günler hastane idaresiyle mutabakat sağlanarak yapılacaktır.
I)İlaçlama işi Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğime uygun olarak yapılmalıdır.
Madde 6. MÜCADELE PERİYODLARI
Zararlı yaşam siklusları ve biyoritimleri esas alınarak yapılacaktır. Koruyucu uygulamalar 30 günlük kontrol çalışmaları 15 günlük periyodlarla yapılacaktır.
Madde 7. HAŞERE MÜCADELESİNDE GÖRÜLECEK EKSİKLİK VE GECİKMELER HALİNDE UYGULANCAK CEZALAR
1) Haşere mücadelesinde, bütün kontroller hastane idaresinin görevlendireceği personel tarafından yapılacaktır. Ani sorun ve sebeplerden 24 saat içersinde, firma tarafından gerekli müdahale yapılacaktır.
2) Firma gerek uygulama anında gerekse sonrasında hastane idaresine her türlü teknik bilgi verebilecek vasıfta bir sorumluyu bulunduracaktır.
3) Uygulamada oluşabilecek her türlü aksaklık veya riskler işi alan firmaya ait olup, zararın tazmini ve kanuni sorumluluk firma tarafından peşinen kabul edilmiş olacaktır.
4) Muayene komisyonu ilaçlamayla ilgili yaptığı denetimlerde, haşere mücadelesinde istenilen sonuç alınmadığı, hatalı uygulama veya teknik şartnameye uymayan ilaç kullanılması durumunda sözleşme bedelinin % 2’si oranında ceza uygulanacaktır. Yapılan denetimlerde hastanede böcek, haşere ve kemirgenler olduğu, hatalı uygulama yapıldığı vb. durumlarda sözleşme süresince 6 (altı) kez tekrarlanması halinde sözleşme protesto çekmeye gerek kalmaksızın feshedilecektir.
5) Firmanın kullandığı ilaçlar ve ekipmanlar muayene komisyonunca her zaman denetlenerek teknik şartnameye uygunluğu aranabilir.
şe«am„ Devle» Hastam
M. Niza*
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|