• İhale No
    1809678
  • İhale Adı
    Yeşilyurt/Bostanbaşı Mahallesi'nde dükkan hissesi ihaleyle satılacaktır
  • Sektör
    Muhtelif Hizmetler ve Ürünler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    07 Mart 2019 11:00
  • İdare
    YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI- MALATYA
  • İhale İli
    Malatya
  • İşin İli
    Malatya
  • Yayın Tarihi
    21 Şubat 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Yeşilyurt/Bostanbaşı Mahallesi'nde dükkan hissesi ihaleyle satılacaktır

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI/MALATYA

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN00949147
Şehir : Malatya / Yeşilyurt
Semt-Mahalle : BOSTANBAŞI MAH. / BOSTANBAŞI
: 483
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
İlçemiz Bostanbaşı Mahallesi 251 ada 2 parsel, A Blok Zemin 41 bağımsız nolu dükkânda bulunan 224/261 Belediyemiz hissesinin satışı
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
07.03.2019 11:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü
İhale Usulü
:
2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü
İhale Türü
:
Satış

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

MALATYA İLİ
YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

BOSTANBAŞI MAHALLESİ 251 ADA 2 PARSEL, A BLOK ZEMİN 41 BAĞIMSIZ NOLU DÜKKANDA BULUNAN 224/261 BELEDİYEMİZ HİSSESİNİN SATIŞI İŞİ
(SATIŞ İLANI)

İlçemiz Bostanbaşı Mahallesi 251 ada 2 parsel, A Blok Zemin 41 bağımsız nolu dükkânda bulunan 224/261 Belediyemiz hissesinin satış ihalesi, 2886 sayılı kanunun 45. maddesi gereğince açık arttırma teklif usulüyle yapılacaktır.

  1. Bostanbaşı Mahallesi 251 ada 2 parselde kayıtlı A Blok Zemin 41 bağımsız bölüm nolu dükkan brüt 501,00 m2, net 483,50 m2’dir.
  2. Bostanbaşı Mahallesi 251 ada 2 parselde kayıtlı A Blok Zemin 41 bağımsız bölüm nolu dükkanda Belediyemize ait 224/261 hisse bulunmaktadır.

 

SATIŞA SUNULACAK YER HİSSENİN MUHAMMEN BEDELİ GEÇİCİ TEMİNAT
TUTARI
ŞARTNAME BEDELİ
Bostanbaşı Mahallesi 251 ada 2 parselde kayıtlı A Blok Zemin 41 bağımsız bölüm nolu dükkanda Belediyemize ait 224/261 hisse
1.037.394,64 TL

31.121,84 TL

250,00 TL

 

  1. Satış ihalesi 07.03.2019 tarihinde saat 11:00’de yapılacaktır.
  2. İhaleye iştirak edecek taliplilerin, 07.03.2019 tarih ve saat 10:59’a kadar geçici teminatlarını Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne yatırarak ihale dosyası alındı makbuzu ve geçici teminat makbuzlarını ihale komisyonu başkanlığına sunmaları gerekmektedir.
  3. İstekliler İhaleye ilişkin bilgi ve belgeleri Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden görebilir ve Taşınmaz mal satış şartnamesini 250,00 TL (iki yüz elli TL) ücret karşılığında satın alınabilir.
  4. İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
  5. İhale üzerinde kalan isteklinin ihaleyi İta Amirince onaylandıktan sonra, onayı takip eden en geç 15 gün (Onbeş gün) içerisinde ilgili bedeli yatırarak tapusunu almış olması gerekir. Aksi takdirde ihalesi iptal edilmiş sayılarak yatırmış olduğu geçici teminatları Belediyemize gelir kaydedilecektir.
  6. Keyfiyet ilan olunur.
 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim