• İhale No
    2013/110444
  • İhale Adı
    BİYOSİDAL ÜRÜNLER SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Temizlik Malzemeleri, Haşere İlaçları ve Vektörle Mücadele Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    09 Eylül 2013 10:00
  • İdare
    MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
  • İhale İli
    Manisa
  • İşin İli
    Manisa
  • Yayın Tarihi
    30 Ağustos 2015
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
BİYOSİDAL ÜRÜNLER SATIN ALINACAKTIR
MANİSA BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Manisa Şehrinde Vektör Kontrol Mücadelesinde Kullanılmak Üzere Biyosidal Ürünler Alımı İşi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası:2013/110444
1-İdarenin
a) Adresi: Manisa Belediye Sarayi / MANISA / TÜRKIYE 45010 MANİSA MERKEZ/MANİSA
b) Telefon ve faks numarası:2362314580 - 2362387243
c) Elektronik Posta Adresi:bigi@manisa.bel.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa): https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri :Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Kırtık Mezarlığı İlaçlama Deposu
c) Teslim tarihi:Sözleşme imzalanmasını takip eden 5 gün içinde iş teslimi yapılarak 30 (Otuz) takvim günü içinde ilaçları Özel Teknik Şartnamede yazan niteliklerine uygun şekilde Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Kırtık Mezarlığı İlaçlama Deposuna teslim edilecektir.

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:MANİSA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Encümen Toplantı Salonu Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45010 - MANİSA
b) Tarihi ve saati:09.09.2013 - 10:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgeler:

1-Ürünlere ait Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ruhsatı veya Sağlık Bakanlığı tarafından ithalat izin belgesi noter onaylı sureti veya “ASLI İDARECE GÖRÜLMÜŞTÜR” onaylı fotokopisi teklif zarfı içinde sunulacaktır.

2- Ürünler Sağlık Bakanlığınca verilmiş etiket örneği veya Sağlık Bakanlığı tarafından ithalat izin belgesi noter onaylı sureti veya “ASLI İDARECE GÖRÜLMÜŞTÜR” onaylı fotokopisi teklif zarfı içinde sunulacaktır.


3-Ürünlerin Ruhsat sahibi veya Üretici firmadan almış olduğu satış yetki belgesinin noter onaylı sureti veya “ASLI İDARECE GÖRÜLMÜŞTÜR” onaylı fotokopisi teklif zarfı içinde sunulacaktır.


4-Ruhsat sahibi firmanın ürün garanti belgesi noter onaylı sureti veya “ASLI İDARECE GÖRÜLMÜŞTÜR” onaylı fotokopisi teklif zarfı içinde sunulacaktır.
 


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge, standart forma uygun belge,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 30 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.
4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.
İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir.

a) İstekli imalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,
b) İstekli yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,
c) İstekli Türkiye'de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.
İş ortaklığında ortaklardan birinin, teklif edilen mala veya mallara ilişkin imalatçı veya yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belgelerden birini sunması yeterlidir.
İsteklinin imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler ise şunlardır:

a) Aday veya istekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,

b) Aday veya isteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu,

c) Aday veya isteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlik Belgesi,

İstekli, imalatçı olduğunu yukarıdaki belgelerden birini sunarak tevsik etmelidir.
 

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamu veya Özel Sektörde gerçekleştirilmiş her türlü haşere ilaç satışı benzer iş olarak kabul edilecektir.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

2. Kısımda Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibinin en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir. 1.3. ve 4. Kısım Hektar Maliyeti baz alınacak olup, Hektar Maliyet hesabında onaylı etiketine göre, ekonomik en açıdan en avantajlı teklif aşağıda yazılı formül üzerinden yapılacak hesaplama sonrası en düşük hektar maliyet sahibi üzerinde bırakılacaktır. Hektar maliyeti= 1 Lt. İlacın Fiyatı / ilaçladığı alan(Ha) Örnek: 1.) Teklif sahibi: 1 Lt. İlaç: 10,00 TL fiyat ile 20 Hektar alan ilaçlamış olsun; 2. )Teklif Sahibi: 1Lt. İlaç: 12.00 TL fiyat ile 30 hektar alan ilaçlamış olsun; 1. Numaralı istekli Hektar maliyeti:10,00/ 20= 0,50 TL /1 hektar maliyet 2. Numaralı istekli Hektar maliyeti:12,00/ 30= 0,40 TL/ 1 hektar maliyet: olarak hesaplanacağından 2 numaralı isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir. 5.Kısım Reel Maliyeti baz alınacak olup, Reel Maliyet hesabında onaylı etiketine göre, ekonomik açıdan en avantajlı teklif aşağıda yazılı formül üzerinden yapılacak hesaplama sonrası en düşük reel M2 maliyet sahibi üzerinde bırakılacaktır. Reel M2 maliyeti =Yüklenici teklif fiyatı / ilaçladığı alan Örnek: 1.) Teklif sahibi: 1 Lt. İlaç: 10,00 TL fiyat ile 20 M2 alan ilaçlamış olsun; 2. )Teklif Sahibi: 1Lt. İlaç: 12.00 TL fiyat ile 30 M2 alan ilaçlamış olsun; 1. Numaralı istekli reel maliyeti:10,00/ 20= 0,50 TL /1 M2 reel maliyet 2. Numaralı istekli reel maliyeti:12,00/ 30= 0,40 TL/ 1 M2 reel maliyet: olarak hesaplanacağından 2 numaralı isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenecektir.



6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 250 TRY (Türk Lirası) karşılığı MANİSA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İhale Birimi Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45010 - MANİSA adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar MANİSA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İhale Birimi Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45010 - MANİSA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
13. Diğer hususlar:

İstekliler 1.3.4.5. kısımdaki Ürünlerle ilgili Maliyet Hesaplamalarını ihale dosyasında sunacaklardır.
Ürünlerin hektar maliyetleri hesaplanırken uygulama dozlarında farklılıkbulunursa; her ürün için Dünya Sağlık örgütü WHO/CDS/NTD/WHOPES/GCDDP/ 2006.1yayımındaki tabloda belirlenen oranların en düşük dozu baz alınarakhesaplanacaktır.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
DiflubenzuronWP 30.000 Ha
BacillusThuringiensis İsraelensis (BTI) 500 Kg
D-phenothrin 150.000 Ha
Permethrin 120.000 Ha
Alfa-cypermethrin 4.000.000 M2