• İhale No
    2080373
  • İhale Adı
    Çorum Belediyesi hurda malzeme karşılığı bina yıkım işi yaptıracaktır
  • Sektör
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    27 Temmuz 2020 14:00
  • İdare
    Çorum Belediye Başkanlığı
  • İhale İli
    Çorum
  • İşin İli
    Çorum
  • Yayın Tarihi
    13 Temmuz 2020
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Çorum Belediyesi hurda malzeme karşılığı bina yıkım işi yaptıracaktır

ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN01186573
Şehir : Çorum / Merkez
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
27.07.2020 14:00
Son Başvuru ve Teklif Tarihi
:
İhale saatinden önce
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
Belediye Hizmet Binası 5. Kat, Meclis Salonu
İhale Usulü
:
2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü
İhale Türü
:
Satış

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İşin Niteliği, Yeri ve Miktarı: İlimiz Merkez Mimar Sinan Mahallesi, İnönü Caddesi No: 231’de Fen İşleri Müdürlüğü eski şantiye sahası olan imar planında Hitit Üniversitesi Yerleşke Alanı işaretli alanda atıl durumda bulunan yapıların yıkılması ve binaların enkazından çıkacak ekonomik değer ifade eden malzeme karşılığı yıkım ihalesi 2886 Sayılı Yasanın 35/c Maddesine istinaden Açık Teklif Artırma Usulü ile yapılacaktır.
Şartname: Şartname ve Ekleri Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nden 500,00 TL Karşılığında temin edilebilir ve görülebilir.
İhale Tarihi ve Yeri : 27.07.2020 Pazartesi günü saat: 14.00’ da Belediyemiz Hizmet Binası 5. Kat, Meclis Salonunda ve Encümen huzurunda yapılacaktır.
Tahmini Bedeli: 106.666,67 TL + KDV Geçici Teminatı: 3.200,00 TL
İsteklilerde Aranan Belgeler:
1) Nüfus cüzdan sureti ve İkametgah belgesi (2020 yılı onaylı) ya da T.C. Kimlik Numaralarını ihtiva eden “Nüfus Cüzdanı”, “Sürücü Belgesi” veya “Pasaport” ibrâzı (Gerçek kişiler)
2) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu 2020 yılı içerisinde alınmış Ticaret ve/veya Sanayi veya ilgili Meslek Odası belgesi vermesi,
a)Gerçek kişi olması halinde 2020 yılı içerisinde alınmış Ticaret ve Sanayi Odaları veya ilgili Meslek Odaları veya Esnaf Zanaatkarlar Odaları siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b)Tüzel kişi olması halinde mevzuatı gereği tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan 2020 yılı içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,
c)Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belge
3)İmza sirkülerini vermesi
a)Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi
b)Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
c)Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,
4)İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise istekli adına vekalet verilen kimselerin noter tasdikli vekaletnameleri ve vekalet alan kişinin noter tasdikli imza beyannamesi
5) 3.200,00.-TL tutarında geçici teminat
6)Söz konusu yıkım işinin gerçekleştirilmesi için isteklinin;
6.1 Aşağıda cinsleri, kapasiteleri ve miktarlarını belirten Yapı araçları taahhütnamesi ve kira sözleşmeleri (noter onaylı), Yapı araçları kendi malı ise yapı araçları bildirisi ve ruhsat fotokopileri
a) En az 1 adet eskavatörüne sahip olduklarını veya kiraladıklarını gösteren belge,
b)En az 1 adet yükleyici makineye sahip olduklarını veya kiraladıklarını gösteren belge,
c)En az 1 adet sulama aracı ve arazöz (monitör ve tabanca) sahip olduklarını veya kiraladıklarını gösteren belge.
d) En az 2 adet kamyona sahip olduklarını veya kiraladıklarını gösteren belge.
6.2 Yıkım Ekibinde Bulunması gereken asgari Teknik personel; İstekli işin yürütümü sırasında yıkım ekibinden, işin tekniğine göre yapılmasından, çalışanların ve çevre güvenliğinden, Belediye ile gerekli koordinasyonu sağlamasından sorumlu en az 3 yıl deneyimli, İş güvenliği uzmanı olarak 1 adet C sınıfı sertifikalı personel bulunduracaktır. Yeterli sayıda yıkım personeli, yeterli sayıda iş makinesi operatörü, istihdam etmesi ya da istihdam edebilecek durumda olması gerekmektedir. Ortak girişim olması halinde bu şartlan, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin birinin tek başına veya ortakların birlikte sağlaması yeterli kabul edilir.
7)isteklilerin ortak girişim olması halinde iş ortaklığı beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır. İhaleye katılacakların, İhalenin yapılacağı saatten önce yukarıda istenen belgeleri eksiksiz olarak tamamlayıp, ihale komisyonuna teslim etmeleri şarttır.
*İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslı idarece görülmüştür onaylı örneklerini veya noter tasdikli örneklerini vermek zorundadır.

 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim