• İhale No
    2014/68971
  • İhale Adı
    ELEKTROJEN GRUBU SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Araç, Yedek Parça ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    24 Temmuz 2014 14:00
  • İdare
    POSTA TELGRAF TEŞKİLATI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(PTT) SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    30 Haziran 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

ELEKTROJEN GRUBU SATIN ALINACAKTIR

T.C.POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI

İhale Kayıt Numarası : 2014/68971
1 - İdarenin
a) adresi : PTT A.Ş. Satınalma Daire Başkanlığı Sehit Tegmen Kalmaz Caddesi No:2 F Blok Kat:1 06101
b) telefon ve faks numarası : 3125095418 - 3123095616
c) elektronik posta adresi (varsa) : yatirim@ptt.gov.tr
2 - İhale konusu malın niteliği, türü ve miktarı : 75 adet Elektrojen Grubu Alımı
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. Satınalma Daire Başkanlığı Toplantı Salonu Şehit Teğmen Kalmaz Cad. No:2 F Blok Kat:1 Ulus/ANKARA
b) Tarihi ve saati : 24.07.2014 - 14:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4-İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlilik kriterleri:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
a) İhale tarihi itibariyle, mevzuatı gereği kayıtlı olduğuna dair Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası belgesi;
1) Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
c) Teklif mektubu,
d) Geçici teminat,
e) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,
f) İsteklinin iş ortaklığı olması halinde iş ortaklığı beyannamesi
İsteklinin ortak girişim olması halinde (b), (c) ve (d) de yer alan belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler.
4.2.1.    İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri.
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan isteklilerin, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan isteklilerin, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunmaları gerekmektedir.

Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması, (hesaplama yapılırken; yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, yıllara yaygın inşaat hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),
b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması, (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması,
ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirleri gösterilmelidir.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
4.3.1. İstekliler, teklif ettikleri jeneratör bedelleri için Ek: 1 formunu dolduracak ve teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

4.3.2. İstekliler, teklif ettikleri jeneratörler için Ek: 1.1, Ek: 1.2, Ek: 1.3 formlarını form üzerinde yapılan açıklamaları dikkate alarak eksiksiz olarak dolduracak ve teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

4.3.3. İstekliler, teklifleriyle birlikte dizel motor katalogları, alternatör katalogları ve kumanda tablosu ile ilgili teknik dokümanlardan birer takım vereceklerdir.

Verilen katalog ve teknik dokümanlar Türkçe olacaktır. Diğer dillerde verilen dokümanların Türkçe tercümesi de yanında verilecektir. Türkçe olmayan veya yanında Türkçe tercümesi bulunmayan katalog ve teknik dokümanlar kabul edilmeyecektir.

4.3.4. İsteklilerin, ilgili Bakanlıkça düzenlenmiş Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlik Belgesi olacak ve istekliler bu belgeyi teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

4.3.5. İstekliler 7 Coğrafi bölge için bakım servis listesi ve adreslerini teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

4.3.6. Bu şartnamede belirtilmeyen özel hususlar için teklif verme tarihine kadar yayınlanmış BS, DIN, ISO, SAE, VDE, IEC, NEMA, TSE, TSEK veya eşdeğer standartlar geçerli olup istekliler teklifleri ile birlikte bu belgelerden birini verecektir.

4.3.7. İsteklilerce teklif edilen Motor ve Alternatör veya jeneratör gruplarının CE belgesi olacak ve teklifle birlikte verilecektir.

4.3.8. İstekliler, teklif ettikleri otomatik kontrol ünitesinin marka, model ve işlevini gösteren dokümanları Türkçe olarak teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

4.3.9. İstekliler, Dizel Motor, Alternatör veya Kumanda Tablosu imalatlarından birini yapıyor olacak ve bunu belgeleyecektir.

4.3.10. İstekliler, teknik şartname ekinde (EK: 1.2) belirtilen yedeklerin, otomatik kontrol ve güç panosundaki tüm malzemenin birim fiyat listesini ve jeneratör ile ilgili tavsiye edeceği diğer lüzumlu parçaların fiyat listesini de teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

5-Ekonomik açıdan en avantajlı teklif en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.

6-İhale tüm isteklilere açıktır.

7-İhale dokümanı 1) : POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. Satınalma Daire Başkanlığı Yatırım Malzemeleri Şube Müdürlüğü Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 F Blok Kat:1 Ulus/ANKARA 2)www.ptt.gov.tr. adresinde görülebilir ve POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. Satınalma Daire Başkanlığı Yatırım Malzemeleri Şube Müdürlüğü Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 F Blok Kat:1 Ulus/ANKARA adresinden 100.- TL (KDV dahil) karşılığı temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

8-Teklifler, 10/04/2014, saat 14:00’e kadar POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. Satınalma Daire Başkanlığı Yatırım Malzemeleri Şube Müdürlüğü Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 F Blok Kat:1 Ulus/ANKARA adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9- İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerinde ihale yapılan istekliyle her bir iş kaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme düzenlenecektir.

10-Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 takvim günü olmalıdır.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim