• İhale No
    2015/56382
  • İhale Adı
    FIRKATEYNLERDE MEVCUT AN/SQS 56 SONARLARIN ARIZALARI KAPSAMINDA SONAR SİSTEMİ ALIMI
  • Sektör
    Elektronik Cihazlar ve Takip-Tanıma Sistemleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    10 Haziran 2015 14:00
  • İdare
    Gölcük Tersanesi Komutanlığı
  • İhale İli
    Kocaeli
  • İşin İli
    Kocaeli
  • Yayın Tarihi
    18 Mayıs 2015
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

FIRKATEYNLERDE MEVCUT AN/SQS 56 SONARLARIN ARIZALARI KAPSAMINDA SONAR SİSTEMİ SATIN ALINACAKTIR

GÖL.TERSANESİ K.LIĞI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK

İhale Kayıt Numarası : 2015/56382
1 - İdarenin
a) adresi : GÖLCÜK TERSANESİ KOMUTANLIĞI GÖLCÜK/KOCAELİ
b) telefon ve faks numarası : 2624142058 -
c) elektronik posta adresi (varsa) :  
2 - İhale konusu malın niteliği, türü ve miktarı : FIRKATEYNLERDE MEVCUT AN/SQS 56 SONARLARIN ARIZALARI KAPSAMINDA SONAR SİSTEMİ ALIMI
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : GÖLCÜK İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI GÖLCÜK/KOCAELİ
b) Tarihi ve saati : 10.06.2015 - 14:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
4.1.1. Yerli istekli/isteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunacaklardır.
4.1.1.1. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresi, İdari Şartnameye verdiği cevaplarda belirtecektir. Ayrıca isteklinin;
4.1.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf sicil numarasını ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını,
4.1.1.1.2 Tüzel kişi olması halinde ise; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf sicil numarasını, vergi kimlik/mükellefiyet numarasını idari şartnameye verdiği cevabında belirtecektir.
4.1.1.2. Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi ;
4.1.1.2.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
4.1.1.2.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
4.1.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.1.3.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.
4.1.1.3.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde ise, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.
4.1.1.4. Ekonomik ve Mali Durum Belgesi;
4.1.1.4.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

4.1.1.5. İstekli tarafından şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan ve örneği EK-B’ sinde bulunan “Teklif Mektubu” verilecektir.
4.1.1.6. İstekli tarafından şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan ve örneği EK-C’ sinde bulunan “Geçici Teminat” verilecektir.
4.1.1.7. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa; İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her ikisi de noter tasdikli olarak) verilecektir.
4.1.1.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği İdari Şartname EK-Ç’ sinde bulunan “İş Ortaklığı Beyannamesi” verilecektir.
4.1.1.9. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.1.1.2., 4.1.1.3., 4.1.1.4.’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
4.1.1.10. İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlilik kriteri sağlanabilir.
4.1.1.11. İhaleye üretici, üretici adına yetkili satıcı, malzemelerin uluslar arası standartlarda tanımlandığı teknik özellikleri kapsayacak şekilde üretimini veya satışını yapan ve gerekli garantisini sağlaya istekliler katılabilir. İstekliler teklifiyle birlikte İdari Şartname EK-İ’ sında mevcut örneğe uygun olarak malzemelerin üretimin veya satışını yaptığına ve gerekli garantisini sağladığına dair üretim/satış ve garanti taahhütnamesi verecektir.
4.2. Gizlilik ve Güvenlik;
4.2.1. Yüklenici malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her türlü bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İdarenin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında herhangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk Yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda herhangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa idarenin bu konudaki kararı nihai olacaktır.
4.2.2. İstekliler tarafından verilecek “Tedarik Taahhütnamesi”; ihale konusu malzeme tedariki 2009/14973 sayılı bakanlar kurulu kararına göre yapılacağından istekli/isteklilerin yetkili/yetkililerinin İdari Şartname EK-D’ sinde yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında idari şartnamenin 10.3' üncü madde hükümleri uygulanır.
4.2.3. İstekli/İstekliler tarafından; kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerin 4.1.1.4.1.1. ve 4.1.1.4.1.2. maddelerde belirtilen hallerde bulunmadıklarına dair idari şartname EK-E’ sinde mevcut taahhütname veya belge verilecektir.
4.3. Belgelerin Sunuluş Şekli:
4.3.1. “4.1”. ve alt maddelerinde istenen belgeler Türkçe olarak verilecektir. Bu nedenle; söz konusu maddelerde yer alan kurumlar tarafından onaylanması yeterlidir. Onaylı belgenin aslı veya aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıyan noter tasdikli sureti teklife eklenecektir. Ancak, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi Nizamnamesinin 9’ uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine Bağlı Odalarca “Aslını Aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen “ticaret Sicili Gazetesi” suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.
4.3.2. İstekli tarafından, yurtdışından sağlanan ve/veya Türkçe olmayan belgeler yabancı dilde hazırlanan nüshası ve Türkçe tercümesi ile birlikte teklife eklenecektir. Bu takdirde yabancı dilde hazırlanan nüsha, apostille kaşesi veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca, hiçbir şerhe yer verilmeksizin belgeyi düzenleyen ilgili kurumun var olduğunu tasdik edecek şekilde onaylatılacaktır.
4.3.2.1. Yabancı dilde hazırlanan nüshanın apostille kaşesi taşıması halinde, Türkçe tercümesi yeminli tercüman ve noter onayı taşıyacaktır.
4.3.2.2. Yabancı dilde hazırlanan nüshanın Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanması halinde Türkçe tercümeleri de aynı makamlara onaylatılacaktır.
4.3.3. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet/devletlerarasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemine ait hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde; bu ülkelerden sağlanan belgelerin onayı bu anlaşma veya sözleşmeye göre yaptırılabilir.
4.3.4. İdari Şartnamede istenen ve istekli tarafından düzenlenen belge ve taahhütnamelerde, beyan esas olduğundan, istekli tarafından imzalanması dışında herhangi bir onay aranmayacaktır. Ancak Türkçe olmayan bu belgelerin tercümelerinin de, madde 4.3.2. ve 4.3.3. de belirtilen esaslarda düzenlettirilerek ve onaylattırılarak verilmesi gerekmektedir.
4.4. İhale dokümanında istekliden talep edilen belgeler de bulunması gereken bilgi, onay, imza, kaşe v.b. eksiklikler istekliye süre verilerek tamamlatılacaktır. Ayrıca belgeler üzerindeki hataların da düzeltilerek tamamlatılması sağlanır. (Teklif Mektubundaki Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç)
4.5. İhale dokümanında istekliden istenen, ancak eksik olduğu tespit edilen her türlü bilgi ve belge (Teklif Mektubundaki Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç) istekliden talep edilerek temin edilir. Tercüme eksikliği olan belgeler de istekliye tamamlatılır. Bu işlem için isteklilere yeterli süre verilir.
4.6. İsteklinin 4.1. ve alt maddeleri kapsamında yabancı dilde sundukları belgelerin tasdiki ile tercümelerinin tasdiki aşağıdaki gibi olacaktır.
4.6.1. Belgelerin Tasdiki; “Apostille Tasdik Şerhi” taşımayan veya tasdik işlemine ilişkin özel hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme kapsamında sunulmayan, yabancı ilkelerde düzenlenen belgelerin üzerindeki imzanın, mührün veya damganın, düzenlendiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’ deki temsilciliği tarafından düzenlene belgeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Fahri Konsolosluklarca düzenlenen belgeler dayanılarak işlem tahsis edilmez.
4.6.2. Tercümelerin tasdiki;
4.6.2.1. Belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümesinde apostille tasdik şerhi taşıması halinde bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz. Bu tercümelerin apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise tercümelerdeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damga, bu ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’ deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
4.6.2.2. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun Bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümenin de apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise söz konusu tercümedeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damganın sırasıyla bu ülkenin dışişleri bakanlığı, bu ülkeyle ilgili ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
4.6.2.3. Yabancı dilde düzenlene belgelerin tercümelerinin Türkiye deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması halinde bu tercümelerde başka bir tasdik şerhi aranmaz.
5. Bu ihaleye şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli istekliler katılabilecektir.
6. İhaleye katılan isteklilerin idareye verecekleri teklif mektuplarındaki belgeler 1’er nüsha olarak verilecektir.
7. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.
8. Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.
9. Teklifler madde 3’te belirtilen tarih ve saate kadar Gölcük Satınalma Komisyonu Başkanlığı Gölcük/KOCAELİ adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir (Postadaki gecikmeler isteklinin sorumluluğundadır.).
10. İhale dokümanı GÖLCÜK SATINALMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞI GÖLCÜK/KOCAELİ’den görülebilir ve GÖLCÜK SATINALMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞI GÖLCÜK/KOCAELİ adresinden BEDELSİZ olarak temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını teslim almaları zorunludur.
11. Kısmi Teklif Verilmesi:
11.1.Bu ihalede kısmi teklif verilmecektir.
12. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (YÜZYİRMİ) takvim günü. olacaktır
13. İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3 (YÜZDE ÜÇ)’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
14. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.
15. İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
16. İdare ihale saatinden önce ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.
17. Alternatif Teklifler: İş bu ihale konusu malzemeler için alternatif teklif verilemez.
18. İhaleye katılan isteklilerin idareye verecekleri teklif mektuplarındaki belgeler birer nüsha olarak verilecektir.

19. Bu şartnameye ait ihtiyaç listesindeki malzemelerden; üretimden kaldırılması, eskisinin yerine yeni parça numaralı malzeme üretilmesi, malzemenin modifikasyona uğraması gibi nedenlerle parça numarası değiştirilen malzemeye teklif veren istekliler, şekli ve içeriği iş bu şartnamede belirlenen stok/parça numarası teyit belgesinin orijinal nüshasını teklif ile birlikte idareye verecektir.
20. İşe Başlama ve Bitirme;
20.1. İhale konusu mal/mallar; Tek partide teslim edilecektir.
20.2. Teslim yeri ; Gölcük Tersanesi Komutanlığı Gölcük/KOCAELİ’ dir.
20.3. Teslim süresi; Sözleşmenin yürürlüğe girmesini müteakip idare tarafından yüklenicinin kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese yapılacak işe başlama talimatının tebliğinden itibaren başlayacak olup; sistemin/malzemenin ne kadar süre içerisinde teslim yerine teslim edileceği yüklenici tarafından Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtecektir. (Bu süre teslim süresini geçmeyecektir.) Yüklenici tarından yapılacak erken teslim idare tarafından kabul edilecektir.
20.4. Teslim süresi; Sözleşmenin yürürlüğe girmesini müteakip idare tarafından yüklenicinin kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese yapılacak işe başlama talimatının tebliğini takip eden günden itibaren 24 (YİRMİDÖRT) Ay.
21. Bu ihalede; 4734 Sayılı Kanunun istisnalar 3.b maddesi kapsamında çıkarılan 20 Nisan 2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10.a maddesine göre “Açık İhale Usulü” uygulanacaktır

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim