• İhale No
    709564
  • İhale Adı
    GATA H.Paşa Eğt.Hst.K.lığında kullanılmak üzere 8 kalem hemşire çağrı sistemi malzeme alımı
  • Sektör
    Elektronik Cihazlar ve Takip-Tanıma Sistemleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    23 Mayıs 2014 14:00
  • İdare
    SBÜ Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski Gata Haydarpaşa)
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    22 Mayıs 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YAYINLANAN İHALE İLANI
İŞİN ADI :    GATA H.Paşa Eğt.Hst.K.lığında kullanılmak üzere 8 kalem hemşire çağrı sistemi malzeme alımı (DOĞRUDAN TEMİN)
İLAN TÜRÜ ve USULÜ:    DOĞRUDAN TEMİN - Doğrudan Temin Alımları
 
İDARE ADI:    GATA HAYDARPAŞA EĞİTİM HASTANESİ KOMUTANLIĞI
ADRESİ:    GATA HAYDARPAŞA EĞİTİM HASTANESİ KOMUTANLIĞI ÜSKÜDAR/İSTANBUL
TELEFON VE FAX NUMARASI:    +902165422042/2036- - +902165422192
ELEKTRONİK POSTA ADRESİ:    
 
MALIN NİTELİĞİ VE TÜRÜ:    GATA H.Paşa Eğt.Hst.K.lığında kullanılmak üzere 8 kalem hemşire çağrı sistemi malzeme alımı (DOĞRUDAN TEMİN)
MİKTARI:    8    KALEM
MALIN TESLİM YERİ:    1 NCİ ORDU ANA MALZEME SAYMANLIĞI
MALIN TESLİM TARİHİ/TARİHLERİ:    Sözleşmenin imzalanmasını müteakip 20 (YİRMİ) TAKVİM GÜNÜDÜR.
İhalenin YAPILACAĞI YER:    GATA HAYDARPAŞA EĞİTİM HASTANESİ KOMUTANLIĞI 2 NU.LI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI ÜSKÜDAR/İST.
İhalenin TARİH VE SAATİ:    23/5/2014-14:00
 
İHALE İLANI METNİ  
1 HEMŞİRE ÇAĞRI PANOSU 19 ADET
2 HEMŞİRE ÇAĞRI BUTONU 525 ADET 
3 BANYO WC İPLİ ÇAĞRI BUTONU 138 ADET 
4 SİNYAL AKTARICI ÜNİTE 19 ADET 
5 SİNYAL ALICI ÜNİTE (KAYIT ÜNİTESİ) 19 ADET 
6 HASTANE ÇAĞRI SANTRAL SUNUCU 1 ADET 
7 KABLOSUZ AKTARICI ÜNİTE 4 ADET 
8 PAGER ÇAĞRI CİHAZI 19 ADET



1 Teslimat Süresi: Sözleşmenin imzalanmasını müteakip 20 (YİRMİ) TAKVİM GÜNÜDÜR.
2 Birden fazla mal kaleminden oluşan alımlar, birim fiyat teklif almak suretiyle gerçekleştirilecektir.
3 TEKLİFLER BELİRTİLEN GÜN VE SAATTE İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞINA ULAŞTIRILACAKTIR.
4 Teklife esas para birimi TL olacaktır. 
5 Teklif edilen malzemelerin markaları belirtilecektir.
6 İmza, kaşe, açık adres ve İRTİBAT TELEFONU bulunmayan teklifler geçersizdir.
7 Alıma iştirak etmeyeceğiniz takdirde bilgi vermeniz rica olunur
8 Getirilen mallar alım heyeti tarafından sözleşme ve teknik şartnameye göre alınacaktır.
9 KDV.Hariç diğer giderler yükleniciye aittir.
10 Nato stok kodu alınacaktır. Yüklenici alım konusu malzemeler için kodlandırma işlemlerini kodlandırma hükmüne göre yapacaktır.
11 Söz konusu malzemeler; 4734 sayılı kanunun 22-d bendi kapsamında temin edileceğinden, alımın hangi miktarda gerçekleşeceği veya hiç gerçekleşmemesi tamamiyle idarenin taktirindedir. Bu durumda yüklenici yapmış olduğu gerçek giderlere ilişkin ve karına karşılık olarak idareden herhangi bir hak ve bedel talep etmeyecektir.
12 Söz konusu alıma ait ihale dökümanları belgegeçer ile isteklilere gönderilememektedir. Bu nedenle isteklilerin ihale komisyonu ile irtibata geçip söz konusu dökümanın incelenmesi ve İdarece hazırlanan birim fiyat teklif formunu doldurması gerekmektedir.
13 İdaremiz alımı yapıp yapmamakta, verilmiş olan bütün teklifleri reddederek alımı iptal etmekte, dilediği miktarda yapmakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir. İdare bütün tekliflerin reddedilmesi nedeniyle herhangi bir yükümlülük altına girmez.
14 İsteklilerin, belirtilen ihale tarih ve saatinde 2 Nu'lı İhale Kom.Bşk.lığında hazır bulunması gerekmektedir. Teklifler yazılı olarak 2 Nu.lı İhale Komisyonu Başkanlığına sunulacaktır. Komisyon tarafından gerek görüldüğü takdirde pazarlık sonucu isteklilerden nihai teklifi istenebilecektir. Posta ve faks yolu ile gönderilen teklifler son teklif olarak kabul edilecektir.
15 Kısmi teklif verilmeyecektir. Sözleşme yapılacaktır. 
16 Hemşire Çağrı Sistemi montaj ve çalışır duruma getirme hizmetleri yüklenici tarafından sağlanacaktır. Çalışır vaziyette teslim edilecek ve ayrıca ücret talep etmeyecektir.
17 İdarenin göstermiş olduğu yerlere montajı yapılacak, montaj sırasında kırma, dökme yapılan yerler firma tarafından onarımı yapılacak olup, bu iş için ayrıca ücret talep etmeyecektir.
18 "Kablosuz Hemşire Çağrı Sistemi amaç ve kapsamda belirtilen işleri yapmak için kullanılan hemşire çağrı panosu, hemşire çağrı butonu ve WC/Banyo İpli çağrı butonu, sinyal aktarıcı ünite, sinyal alıcı ünite, hastane çağrı santral sunucu, kablosuz aktarıcı ünite ve pager çağrı cihazından oluşacaktır. 

"
"
19" Firma teklifini verdiği ürünün üreticisi/ithalatçısı ya da yetkili satıcısı olmalı ve bu belgeleri idareye sunmalıdır. İthalatçı ya da üretici firma ISO 9001 - 2008 standartlarına sahip olmalı üretimini ya da ithalatını yaptığı ürünler ile ilgili olarak TS 13149 İş yerleri yazılım hizmetler veren genel standardına uygun hizmet veren iş yeri 13401 yetkili servisler çağrı cihazları için kurallar standardına uygun hizmet veren kriterli ve bu kriterler için TSE hizmet yeri yeterlilik belgesi ayrıca TS EN 60950-1, TS EN 60601-1, TS EN 60601-1-2 TS EN 55022-24(Yürürlükten ve uygulamadan kalkan, kullanılmayan TS belgeler değerlendirilmeyecektir) ve T.C Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığı Onay belgeleri de olmalı ve bu belgeleri idareye sunmaları gerekmektedir. Pager cihazı ve vericiler bilgi teknolojilerin kurumunun resmi gazetede yayınlamış olduğu özel, dar bölge telsiz çağrı paging tahsisli yasal bantlarda çalışacaktır. 
20 Hemşire çağrı sistemi en az 2 yıl boyunca garanti kapsamı içinde olmalıdır. Garanti kapsamı içerisinde oluşan arızalara 1 iş günü içerisinde müdahale edilecek ve arıza müdahaleyi takiben en geç 1 iş günü içerisinde giderilmiş olacaktır. Garanti kapsamı içerisindeki arızalarda çağrı sistemi parçaları ücretsiz olarak değiştirilecektir. 
HEMŞİRE ÇAĞRI PANOSU ÖZELLİKLERİ :
1. Hemşire çağrı panosu aynı anda en az 4 çağrıyı öncelik sırasına göre 4 haneli olarak gösterebilmelidir.
2. Pano çağrı anında sesli ve ışıklı olarak uyarı yapmalı ve gerekli zamanlarda ses uyarısı açılıp kapatılabilmelidir.
3. Pano tanımlamaları, sesli mesaj değişimleri ve yönlendirmeleri hiçbir düzeneğe gerek olmaksızın kendi üzerinden yapılabilmelidir, yeni tanımlama veya silme yetkili hastane personeli tarafından yapılabilir olmalıdır.
4. Pano ölçüleri 48 X 32 cm den küçük olmamalı display 3 digit olup her hane 999 a kadar rakam yazılabilmeli 15 metre mesafeden rahatlıkla okunabilmeli her tür montaja uygun yapıda olmalıdır.
"5. Hemşire çağrı butonu ünitesindeki tanımsız butonda yapılan acil çağrıları panoda ACİL yazısı öncelikle gösterebilmeli ACİL çağrı yapılan butondan iptal yapılması durumunda mevcut çağrıları öncelik sırası ile yeniden display de gösterebilmelidir.

"
HEMŞİRE ÇAĞRI BUTONU ÖZELLİKLERİ: 
1. Hasta çağrı ünitesi farklı tasarımda üretilebilir olmalı mevcut aydınlatma anahtarlarından ayırt edilebilir olmalıdır. Hijyenik açıdan membran etiketli olmalı ve buton pili bu membranı (yapışma özelliğini kaybedeceğinden) kaldırmadan değiştirilebilir ve ünite kenarları yuvarlatılmış olmalıdır.
2. Hasta çağrı ünitesi üzerinde hemşire çağrı butonu yuvarlak kırmızı büyük ve yuvarlak kenarları fosforik olmalı iptal butonu yuvarlak yeşil ve daha küçük bir buton olarak tasarlanmış olmalı. ACİL durumda personelin çağrı sonrasında hastanın başından ayrılamayacağı durumlar göz önünde bulundurularak yardımcı personel çağırmak için üzeri tanımsız bir acil durum butonu ünite üzerinde yer almalıdır.
3. Hasta çağrı ünitesi pili 12 volt pil ile çalışmalı temini kolay ve ekonomik olmalı en az bir yıl kullanılmalıdır.
4. Hasta Çağrı ünitesi ABS plastikten yapılmış olmalı darbelere çarpmalara karşı dayanıklı olmalı ve hemşire çağrı yazısı ile uluslararası hemşire simgesi bulunmalıdır.
5. Kablolu el terminalinin buton üzerindeki soket girişi sabit olmalıdır. Çağrı anında sinyal led yanmalı çağrı yapılan odaya gelen hemşire iptal butonuna bastığında panodan yatak no su silinmelidir.
BANYO WC İPLİ ÇAĞRI BUTONU:
1. WC/Banyo İpli Çağrı Butonu rutubetli alanlarda kullanıma uygun yapıda olmalı, nemden etkilenmemelidir. 
2. Çalışmada ise ipin çekilmesiyle çağrı sinyali üreterek Hemşire Çağrı Panosunda ‘ACİL’ olarak görülmelidir.
3. Darbelere ve çarpmalara karşı dayanıklı malzemeden yapılmış olmalı ve ip boyu 70 cm’ den az olmamalıdır. 
4. WC/Banyo İpli Çağrı Butonu çağrı ipinde ‘’ACİL YARDIM İÇİN ÇEKİNİZ.’’ İbaresi olmalıdır. 
5. Hijyenik açıdan membran etiketli olmalı ve buton pili bu membranı kaldırmadan değiştirilebilir olmalıdır.
SİNYAL AKTARICI ÜNİTE :
Power ışığı sürekli kırmızı olarak yanıyor olmalıdır. Kablosuz hemşire çağrı ve WC ipli çağrı butonlarından çağrı veya iptal sinyali gönderildiğinde sinyal aktarıcı ünitede bulunan data ledi sinyali alıp gönderebildiğine dair yeşil ışık yakıp söndürebilmelidir. 220v şehir şebekesinden beslenebilmelidir. 
SİNYAL ALICI ÜNİTE ( KAYIT ÜNİTESİ ) : 
Hemşire çağrı butonu alıcısı (Kısa Mesafe Erişimli Telsiz) yönetmeliğinde tanımlanan SBT (Sanayi Bilimsel Tıbbi) bandında çalışacaktır. KET yönetmeliğinde tanımlandığı gibi 10mW(miliwatt) e.r.p (elektif yayılım gücü) olacaktır. Alıcı Ünite Seri Port ile RS-232 protokolü kullanılarak uyarı mesajlarını, Hemşire çağrı Sistemi için kullanılan ana bilgisayara Ethernet çevirici ile iletebilmelidir. İletilen mesajlar kablosuz aktarıcı cihazı aracılığı ile çağrı cihazlarına mesaj gönderebilmelidir. Yapılan çağrı ile ilgili yönlendirme mesajları en geç 5 saniye içinde servis hemşiresinde bulunan çağrı cihazlarına iletilebilmelidir. Alıcı ve kablosuz aktarıcı ünite POCSAG standardında gönderim yapabilmeli ve 220V şehir şebekesinden beslenebilmelidir. Hemşire Çağrı Butonundan yapılan çağrılar da alıcı ünitenin üzerinde sinyal aldığını gösteren bir led bulunmalıdır. 
HASTANE ÇAĞRI SANTRAL SUNUCU :
1. Hastane Çağrı Santral Sunucusunun donanımsal özellikleri en az:
* Çift çekirdekli 1.60 GHZ hızında işlemci, 
* 2 GB sistem belleği,
* 250 GB HDD, 
* LCD MONİTÖR sistemine sahip olmalıdır.
2. Hastane Çağrı Sunucusu kesintisiz çalışacak biçimde donanım ve yazılımdan oluşacaktır. Beslemesi kesintisiz güç hattında yapılacak ve elektrik kesintisi olsa dahi sonrasında kendisini otomatik olarak tekrar açacak yapıya sahip olmalıdır.
3. Hastane Çağrı Sunucusu, üzerinde çalışan işletim sistemi var ise, tüm lisansları ile birlikte teslim edilecektir.
4. Sunucu monitör ve klavye kullanılarak açılabilecek, ama şifre ile korunacaktır.
5. Hastane Çağrı Santral Sunucusu, Hemşire Çağrı, Sistem ayarlarını içermeli, tüm çağrıları yönetebilip, yönlendirebilmeli, kayıtlarını tutmalı, raporlama ve istatistik üretebilecek yapıya sahip olmalıdır.
6. Hastane Çağrı Sunucusu, yerel ağa bağlanacak, sunucunun IP’sı otomatik ya da manuel olarak ayarlanabilecektir.
KABLOSUZ AKTARICI ÜNİTE :
1. Kablosuz aktarıcı, KED (Kısa Mesafe Telsiz) yönetmeliğinde tanımlanan SBT (Sanayi Bilimleri Tıbbi) bandında çalışacaktır.
2. Aktarıcılardan yapılan mesaj yanını uluslararası standart iletişim protokolü olan POCSAG standardı kullanılarak yapılmalıdır.
3. Kablosuz aktarıcılar herhangi bir veri kablolaması yapısına ihtiyaç duymadan birbirleri ile haberleşebilmelidir. Aktarıcılar kullanılarak çekim alanı olmayan noktaya yakın çekim alanı sınırına aktarıcı yerleştirilerek çekim alanı basitçe genişletilebilmelidir.
4. Aktarıcılar duvara insanların erişemeyeceği bir yüksekliğe monte edilecek (en az 2.50 metre) olmalıdır.
5. Enerji beslemesi 220VAC veya 12-24VDC şeklinde olacaktır. İhtiyaç duyulan enerji beslemesi kesintisiz güç kaynağından yapılacak, gerekli malzeme firma tarafından sağlanacaktır.
PAGER ÇAĞRI CİHAZI :
Pager cihazı, KET (Kısa Mesafe Telsiz) yönetmeliğinde tanımlanan SBT (Sanayi. Bilimsel Tıbbi) bandında çalışacaktır. Pager Cihazının tüm menüleri Türkçe olacaktır. Pager cihazı, POCSAG standardı ile haberleşmelidir. Pager cihazının en az 8(sekiz) satır göstergesi olacaktır. Mesajlarının zamanlarını kaydedecektir. En az 30 adet mesaj hafızası olacaktır. Düşük pil uyarısı verilecektir. Sesli ve titreşimli uyarı verilecektir. Tek kalem pil ile çalışacaktır, şarj edilebilen pil ile çalışabilmeli ve her bir cihaz için 1 adet yedek pil olmalıdır. Takılıp çıkarılabilen taşıma aparatı olacaktır. Cepte taşınabilecek kadar küçük olmalıdır. Kapsama alanı dışına çıktığında cihaz uyarı verecek yapıya sahip olmalıdır. 
22 Söz konusu alım için yüklenici sözleşme tebliğinden önce karar/sözleşme tutarının 0/005,69 (Bindebeşvirgülaltmışdokuz) oranında Karar Pulu (Damga Vergisi) ve 0/009,48 (Bindedokuzvirgülkırksekiz) oranında Sözleşme Pulu (Damga Vergisi) yatıracaktır.
23 2 Nu.lı İhale (Doğrudan Temin) Komisyonu İrtibat No : 0 216 542 20 41 - 2042 - 2043




21.05.2014 - 23.05.2014 tarihleri arasında GATA H.Paşa Eğt.Hst.K.lığı İhale Komisyon Bşk.lığı ilan panosunda ve www.msb.gov.tr. internet adresinde ilan edilmiştir.
 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim