• İhale No
    3038640
  • İhale Adı
    Hazineye ait 2 adet arsanın satış ihalesi yapılacaktır
  • Sektör
    Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    10 Mayıs 2024 10:00
  • İdare
    ORDU Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü
  • İhale İli
    Ordu
  • İşin İli
    Ordu
  • Yayın Tarihi
    29 Nisan 2024
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

GÜRGENTEPE KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN

 
                               
SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZIN                        
Sıra No : Taşınmaz  No  Mahallesi Mevkii Cinsi Pafta Ada Parsel Yüzölçümü (m2) Haz. His. (m2) Tahmin Edilen Bedel Geç.Teminat Miktarı  İ H A L E N İ N  
Tarihi Günü Saati  
1 52100100054 Akmescit Han Yanı Arsa G39-A-22-B-2-C 115 25 252,47 m2 Tam 695.000 TL 208.500 TL 10.05.2024 Cuma 10:00  
1 52100100003 Ağızlar Çarşı Türk Yurdu Arsa G39-A-23-A-1-D 101 24 19,65 m2 Tam 64.000 TL 19.200 TL 10.05.2024 Cuma 11:00  
                               
1.  Yukarıda nitelikleri belirtilen 2 adet taşınmazın 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile satış ihalesi, Gürgentepe Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinde yapılacaktır.  
2.  Teklifler posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderilebilir.Posta ile gönderilen tekliflerin ilanda belirtilen ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postayla gönderilen teklifler son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir. Postada meydana gelen gecikmeler nedeniyle İdaremiz veya komisyon sorumlu tutulamaz.  
3.  Satışı yapılan taşınmazlar K.D.V den satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmazlar 5 yıl süreyle Emlak Vergisinden muaftır. Tapu Müdürlüğü tarafından Döner Sermaye Payı alınmaktadır.  
4. Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli , sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden Çevre ve Şehirclik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesaplarına yatırılmak üzere; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (Yüzde Bir),  5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0,5 (Binde Beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için %0,25 (On Binde Yirmi Beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.  
5. Satışı yapılan taşınmazların İhale bedeli defaten ödenebileceği gibi, ihale bedelinin 5.000,00-TL'yi aşması halinde, 4706 sayılı Kanunun 5. maddesine göre taksitle de ödenebilir. Talep üzerine bedelin 1/4'ü peşin, kalan kısmı yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, taksitler halinde ödenmek üzere taksitlendirme yapılabilecektir.  
6.  İhale konusu işlere ait şartnameler ve ekleri Gürgentepe Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinden çalışma saatleri içerisinde ücretsiz görülebilir.  
7.  İhaleye katılacak isteklilerin aşağıda belirtilen belgeleri ihale başlama saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
     a) Yasal  yerleşim yeri belgesi,
     b) Tebligat için Türkiye’de adres gösterir belge (Adres beyanı),
     c) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarası, Tüzel kişilerin ise Vergi Kimlik numarası,
     d) Geçici Teminata ilişkin belge (Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre  düzenlenmiş ve İlgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz Teminat Mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler)
      İhaleye katılacaklar Geçici Teminat Bedelini nakit olarak yatırmak istemeleri halinde Gürgentepe Kaymakamlığına (Malmüdürlüğü) ayrıntılı açıklama yapılarak yatırılabilir.
 
 
 
 
8. İlanda belirtildiği şekilde saatinde başlatılan ihalelerden herhangi birinin saatinin uzaması halinde, takip eden ihalelerden devam edilir. Bir önceki ihale saatinin uzamasından deolayı bir sonraki ve diğer ihalelerin saatinde başlatılmamasından dolayı istekliler tarafından herhangi bir hak iddia edilemez ve tazminat talebinde bulunulamaz. Adli ve idari yargıda idare aleyhine dava açılamaz. Ayrıca; ihalelerin saatinde bitirilemeyecek olması veya ihale komisyonunun gerekli gördüğü hallerde, ihalenin her aşamasında sözlü teklif almaya son verilerek yazılı son teklif alınarak, ihale sonuçlandırılır. İstekliler ihale için teminat yatırıp belgelerini ibraz etmekle bu durumu kabul etmiş sayılır.  
9.İşgalli veya hisseli taşınmazlardan doğacak her türlü ihtilaflar alıcısına ait olup, Kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.  
10. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29. maddesi uyarınca, Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.  
11. Gerçek kişiler adına vekaleten ihaleye katılacakların vekaletnamelerinin aslı veya noter tastikli örneğini vermeleri gerekmektedir.  
Ordu İlindeki ihale bilgileri ''https://ordu.csb.gov.tr'' Türkiye genelinde ihale bilgileri  ''http:/www.milliemlak.gov.tr'' internet adresinden ögrenilebilir.  
                               
İLAN OLUNUR  

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim