• İhale No
    2020/581125
  • İhale Adı
    İTM.340 referanslı, 154 kV Ezine TM Yenileme (Aynı Sahada)
  • Sektör
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    27 Kasım 2020 10:00
  • İdare
    TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEİAŞ Merkez
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Şikayet Bedeli
    157.733,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    197.198.246 TL'den fazla
  • Yayın Tarihi
    02 Kasım 2020
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
ELEKTRİK İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TEİAŞ) MERKEZ

İTM.340 referanslı, 154 kV Ezine TM Yenileme (Aynı Sahada) yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İhale Kayıt Numarası : 2020/581125
1-İdarenin
a) Adresi : Nasuh Akar Türk Ocağı 2/15 06520 Balgat ÇANKAYA/ANKARA
b) Telefon ve faks numarası : 3122038816 - 3122038288
c) Elektronik Posta Adresi : abdullah.sarisaray@teias.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu yapım işinin

a) Niteliği, türü ve miktarı : 1 Adet 154 kV Trafo Merkezi Yapımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer : Çanakkale
c) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde
yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
ç) İşin süresi : Yer tesliminden itibaren 480 (DörtYüzSeksen) takvim günüdür.


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Ticaret Dairesi Başkanlığı, Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. T Blok Beyaz Salon
b) Tarihi ve saati : 27.11.2020 - 10:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, İdari Şartname ekinde yer alan Tüzel Kişilerde Ortaklık Bilgilerine ve Yönetimdeki Görevlilere İlişkin Son Durumu Gösterir Belge ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İsteklinin konsorsiyum olması halinde şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirtilen konsorsiyum beyannamesi.
4.1.6İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.7 Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri;
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler:
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;
a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,
b) Yapım işleri cirosunu gösteren belgeler,
İsteklinin cirosunun teklif ettiği bedelin % 25 inden, yapım işleri cirosunun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilecektir.
Bu kriterleri ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere birbirini takip eden son altı yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

 

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:
Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 50 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.

 

4.4.Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işlere denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:

11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğ’inin eki Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Listesi’ndeki D/III Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Elektrik Şebeke ve Tesis İşleri) veya D/I Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Enerji İletim Şebekesi ve Tesis İşleri) dir.

İhaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde,
i) ihale konusu işin tüm elektrik işlerinden sorumlu olacak koordinatör ortağı için benzer iş kabul edilecek işler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğ’inin eki Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Listesi’ndeki D/III Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Elektrik Şebeke ve Tesis İşleri) veya D/I Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Enerji İletim Şebekesi ve Tesis İşleri) dir.
ii) ihale konusu işin tüm inşaat işlerinden sorumlu olacak özel ortağı için benzer iş kabul edilecek işler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğ’inin eki Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Listesi’ndeki B/III Grubu İşler (Üstyapı (Bina) İşleri/Bina İşleri) dir.

4.4.2. Benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri:
Elektrik veya elektrik-elektronik mühendisliği diplomaları benzer işe denk sayılacaktır. İhaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde, i) ihaleye, ihale konusu işin tüm elektrik işlerinden sorumlu olacak koordinatör ortak olarak girecek olanlar; elektrik veya elektrik-elektronik mühendisliği diplomaları benzer işe denk sayılacaktır. ii) iş deneyim belgesi yerine mezuniyet belgelerini/diplomalarını sunmak suretiyle ihaleye, ihale konusu işin tüm inşaat işlerinden sorumlu olacak özel ortak olarak girecek olanlar; inşaat mühendisliği diploması benzer işe denk sayılacaktır


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

 

35.1. Bu ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. Değerlendirme; “fiyat puanlaması” ile “kalite ve teknik nitelik puanlaması” (fiyat dışı unsur puanlaması) olmak üzere iki bölümde yapılacaktır.

 

A- Fiyat Puanı (FP) (56 PUAN)

Geçerli teklif veren İstekliler için fiyat puanlaması 56 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Geçerli teklifler içinde en düşük teklif fiyatına sahip istekli 56 tam puan alacak olup, diğer isteklilere ait fiyat puanı; FPist = (TFmin / TFist) x 56 formülü ile hesaplanacaktır. Hesap sonucu bulunan FPist değeri virgülden sonra en yakın iki ondalık basamaklı sayıya yuvarlanacaktır.

 

Bu formülde;

 

FPist    : İsteklinin fiyat puanını,

TFmin : Geçerli teklifler içinde en düşük teklif fiyatını,

TFist    : İsteklinin teklif fiyatını

ifade eder.

 

B- Fiyat Dışı Unsur Puanı (FDUP) (44 Puan) = (40+3+1)

 

B-1  Kalite ve Teknik Nitelik Puanı  (KTNP) (40 PUAN)

Geçerli teklif veren istekliler için yapılacak olan kalite ve teknik nitelik (fiyat dışı unsur) puanlaması toplamda 40 tam puan üzerinden yapılacak olup puanlamada kullanılacak hususlar aşağıda belirtilmektedir.

 

Sınırlandırılmış Teklif Bedeli Puanı Değerlendirmesi

 

Geçerli teklif veren istekliler için yapılacak olan sınırlandırılmış teklif bedeli puanlaması, belirlenen iş kalemleri için toplam 40 puan üzerinden yapılacaktır.

Puanlamada kullanılan her bir iş kalemi için, isteklinin teklif ettiği toplam bedelin isteklinin teklifinin genel toplam bedeline oranı hesaplanacak ve bu oran İdarece belirlenmiş ALT SINIR ile ÜST SINIR değerlerine eşit veya bu değerler arasında kalıyorsa tabloda belirtilen tam puanlar verilecektir. Söz konusu iş kalemleri için tespit edilen oranlar, tabloda belirtilen alt ve üst sınır aralığının dışındıysa o iş kalemi için istekliye 0 (sıfır) puan verilecektir.

154  kV Ezine TM Yenileme (Aynı Sahada) için SINIRLANDIRILMIŞ TEKLİF BEDELİ PUANI DEĞERLENDİRMESİNE ALINACAK İŞ KALEMLERİ VE PUANLAMAYA ESAS ORANLAR AŞAĞIDAKİ TABLO’DA VERİLMEKTEDİR:

“İş Kalemi No İş Kalemi Kısa Adı Tanımı

İsteklinin İş Kalemi İçin Teklif Ettiği Toplam Bedelin İsteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Oranı ALT SINIRI (%)

İsteklinin İş Kalemi İçin Teklif Ettiği Toplam Bedelin İsteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Oranı ÜST SINIRI (%)

Sınırlandırılmış Teklif Bedeli Puanı (STBP)

E.51,

E.52

Topraklama İletkeni Temini (120 mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni Montajı (120mm² örgülü bakır iletken)

iş kalemleri toplamı
0,91 1,29 4

E.53,

E.54,

E.55,

E.56,

E.57,

E.58,

E.59,

E.60,

E.61,

E.62

Topraklama İletkeni (Dahili Topraklama) Temini (70 mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni (Dahili Topraklama) Montajı(70 mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni (Fens Topraklaması) Temini (50 mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni (Fens Topraklaması) Montajı (50mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni (Aydınlatma Topraklaması) Temini (35 mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni (Aydınlatma Topraklaması) Montajı (35 mm² örgülü bakır iletken),

Topraklama İletkeni Temini (30x5 mm bakır lama),

Topraklama İletkeni Montajı (30x5 mm bakır lama)

Topraklama Kazığı Temini (2.5 m boyunda, 22 mm çaplı, 3 mm bakır kaplı)

Topraklama Kazığı Montajı (2.5 m boyunda, 22 mm çaplı, 3 mm bakır kaplı)

iş kalemleri toplamı

0,24 0,34 4
İ.1 Trafo sahası tesviyesinin yapılması (kazı) 0,80 1,10 6
İ.2 Trafo sahalarında dolgu yapılacak sahaların tuvenan veya stabilize cinsindeki dolgu maddeleri ile saha tesviyelerinin yapılması (dolgu) 0,90 1,20 6
İ.44 İhata, kademe ve çevre istinat duvarlarının yapılması (İhata h=2,30m) 3,20 3,70 4
İ.50 Çelik konstrüksiyon imalatı (Şalt sahası çelik konstrüksiyon işleri, metal clad galeri katındaki kablo rafları ve tavaları, kablo kanallarındaki topraklama için boyuna konulacak L profiller) 2,50 3,00 4
İ.51 Çelik konstrüksiyon montajı (Şalt sahası çelik konstrüksiyon işleri, metal clad galeri katındaki kablo rafları ve tavaları, kablo kanallarındaki topraklama için boyuna konulacak L profiller) 0,30 0,50 4
“İ” Rumuzlu İnşaat Pozları “İ” Rumuzu ile başlayan inşaat işleri iş kalemleri toplamı 27,00 34,00 8
Sınırlandırılmış Teklif Bedeli Toplam Puanı 40

İsteklinin İş Kalemi İçin Teklif Ettiği Toplam Bedelin İsteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Oranı ALT SINIRI (%) ile İsteklinin İş Kalemi İçin Teklif Ettiği Toplam Bedelin İsteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Oranı ÜST SINIRI (%)  hesapları sonucu bulunan değer, virgülden sonra en yakın iki ondalık basamaklı sayıya yuvarlanacaktır. Bulunan sonuç, ALT SINIR (%) ≤ ORAN ≤ ÜST SINIR (%) şeklinde değerlendirmeye alınacaktır.

 

B-2 Sicil Puanı (SP) (3+1 PUAN)

B-2.1 Sicil Puanı 1 (SP1) (3 PUAN)

Bu puan Teşekkülümüz yatırım programında yer alan Merkez ve/veya Taşra Teşkilatı tarafından ihalesi yapılan tesis yapım işlerinde (TM, kablo veya EİH Tesis İşi) teklif sahibinin yükleniminde, ihale ilan tarihinden itibaren son beş yıldaki yapım işlerinin geçici kabulü yapılmış (Geçici Kabul İtibar Tarihi dikkate alınacak) ve süre uzatım çalışması sonuçlanmış işlerdeki toplam gecikme cezası kesilen gün sayısının, işlerin süre uzatımı verilmiş yapım süreleri (sözleşmesindeki yapım süresi + süre uzatımı değerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamına oranının yüzdesi dikkate alınarak hesaplanacaktır.

(Bu puan hesaplanırken, 18.01.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7161 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun"nun 32.maddesine göre başvuruda bulunulup süre uzatımı çalışmaları sonuçlandırılmayan yapım işleri değerlendirmeye alınmayacaktır.)

S: Her bir sözleşmenin süre uzatımı verilmiş yapım süresi,

G: Her bir sözleşmede gecikme cezası kesilen gün sayısı,

Y: Gecikme Yüzdesi

 

S toplam  = S1+S2+S3+.....+SN

G toplam = G1+G2+G3+.....+GN

Y= (G toplam  / S toplam )*100

Gecikme Yüzdesi Puan

≤ 1

1 < Y ≤ 2

2 < Y ≤ 3

3 < Y ≤ 4

4 < Y ≤ 5

5 < Y ≤ 6

6 < Y ≤ 7

7 < Y ≤ 8

8 < Y ≤ 9

9 < Y ≤ 10

10 < Y ≤ 15

15 < Y ≤ 20

20 < Y ≤ 25

25 < Y ≤ 30

30 < Y ≤ 35

35 < Y ≤ 40

40 < Y ≤ 45

45 < Y ≤ 50

50 < Y ≤ 60

60 < Y ≤ 70

70 < Y ≤ 85

85 < Y ≤ 90

90 < Y ≤ 100

100 < Y

3

2,8

2,6

2,4

2,2

2

1,8

1,6

1,4

1,2

1

0,9

0,8

0,7

0,6

0,5

0,4

0,3

0,25

0,2

0,15

0,1

0,05

0

Hesap sonucu bulunan Gecikme Yüzdesi (Y) değeri, virgülden sonra en yakın iki ondalık basamaklı sayıya yuvarlanacaktır.

 

İsteklinin İş Ortaklığı veya Konsorsiyum olması durumunda, puan hesabında her bir ortağın Teşekkülümüz yatırım programında yer alan Merkez ve/veya Taşra Teşkilatı tarafından ihalesi yapılan tesis yapım işlerinde (TM, Kablo veya EİH Tesis İşi) yükleniminde bulunulan ve ihale ilan tarihinden itibaren son beş yıldaki yapım işlerinin geçici kabülü yapılmış (Geçici Kabul İtibar Tarihi dikkate alınacak) ve süre uzatım çalışması sonuçlanmış işlerdeki toplam gecikme cezası kesilen gün sayısının işlerin süre uzatımı verilmiş yapım süreleri (sözleşmesindeki yapım süresi + süre uzatımı değerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamına yüzdesi dikkate alınacaktır. Kısaca, bu isteklinin değerlendirmeye esas puanı belirlenirken, her ortağın tekil olarak yürüttüğü işlerdeki gecikme yüzdelerinin toplam değeri baz alınacaktır.

 

Örnek :

 

İş ortaklığının 2 ortak olması halinde;

 

A ortağının ihale ilan tarihinden itibaren son beş yıldaki yapım işlerinin geçici kabülü yapılmış ve süre uzatım çalışması sonuçlanmış işlerindeki,

 

toplam gecikme cezası kesilen gün sayısı toplamı : 200

işlerin süre uzatımı verilmiş yapım süreleri : 1000

 

B ortağının ihale ilan tarihinden itibaren son beş yıldaki yapım işlerinin geçici kabülü yapılmış ve süre uzatım çalışması sonuçlanmış işlerindeki,

 

toplam gecikme cezası kesilen gün sayısı toplamı : 400

 

işlerin süre uzatımı verilmiş yapım süreleri : 1600

 

A&B iş ortaklığının;

Gecikme Yüzdesi : ((200/1000) + (400/1600))*100 =  45

SP1 puanı: 0,4 puan olarak değerlendirmeye alınacaktır.

 

 

Geçmişte İş Ortaklığı veya Konsorsiyum içerisinde bulunan herhangi bir ortağın (konsorsiyum ise konsorsiyumu oluşturan gerçek ve/veya tüzel kişilerin) tekil olarak istekli olması durumunda, geçmişte iş ortaklığı veya konsorsiyum olarak yürütülen işteki (ortaklık yapısına bakılmaksızın), toplam gecikme cezası kesilen gün sayısının işin süre uzatımı verilmiş yapım süreleri (sözleşmesindeki yapım süresi + süre uzatımı değerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamına oranının yüzdesi dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

 

B-2.2 Sicil Puanı 2 (SP 2) (1 PUAN)

İsteklinin, Teşekkülümüz yatırım programında yer alan Merkez ve/veya Taşra Teşkilatı tarafından ihalesi yapılan tesis yapım işlerinde (TM, kablo veya EİH Tesis İşi) yükleniminde bulunulan ve ihale ilan tarihi itibari ile geriye doğru son 5 yıl içinde fesih edilen veya son 3 yıl içinde devir ettiği yapım işleri üzerinden puanlama yapılacaktır. (Bu puanın hesaplanmasında, 18.01.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7161 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun" nun 32.maddesine göre fesih veya devir yapılan yapım işleri değerlendirmeye alınmayacaktır.)

 

İsteklinin fesih veya devir edilen işi varsa 0 puan,

 

İsteklinin fesih veya devir edilen işi yoksa 1 puan,

 

olarak hesaplanır.

 

İsteklinin iş ortağı veya konsorsiyum olması durumunda;

 

Ortak girişimlerde herhangi bir ortağın (konsorsiyum ise konsorsiyumu oluşturan gerçek ve/veya tüzel kişilerin)  Teşekkülümüz Merkez ve/veya Taşra Teşkilatı tarafından ihalesi yapılan tesis yapım işlerinde (TM, kablo veya EİH Tesis İşi) karşı yüklenimde bulunulan, ihale ilan tarihi itibariyle geriye doğru son 5 yıl içinde fesih edilen veya son 3 yıl içinde devir ettiği iş olması durumunda söz konusu ortak girişimin Sicil Puanı 0 Puan olarak hesaplanacaktır.

 

B-3 Fiyat Dışı Unsur Puanı;

 

Kalite ve Teknik Nitelik Puanı ve Sicil Puanı toplamıdır.

FDUP = KTNP + SP

 

SP = SP1 + SP2

 

C-Toplam Puan (TP)

 

Toplam Puan, Fiyat Puanı ile Fiyat Dışı Unsur Puanlarının toplamıdır.

TP = FP + FDUP

 Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, toplam puanı en yüksek olan istekliye ait teklif bedelidir.

 

İstekliler arasında toplam puanın eşit olması  halinde, teklif fiyatı daha düşük (fiyat puanı daha yüksek) olan istekli diğerine göre daha avantajlı teklif olarak belirlenecektir.


6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanının görülmesi:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Ticaret Dairesi Başkanlığı, Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. No:2, ABCD Blok, Kat:15, Oda No:15053/B Çankaya/ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, Her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilebilir.
12.1. İşin uzmanlık gerektiren kısımları İhale konusu yapım işleri özgün nitelikte ve teknik özellikleri gerekli olan netlikte belirlenememekte olup, işin yapımı sırasında belli aşamalarda arazi ve zemin etütleri gerektirmesi, fiili olarak kullanılacak primer ve sekonder malzeme ve teçhizatın marka, tip, karakteristiğinin tam olarak belirlenemeden ve saha hafriyatı sonrasında toprak özgül direnci ölçülmeden ihale öncesinde uygulama projesi yapılamayacağı için kesin proje ile ve teklif birim fiyatlı ihaleye çıkılmıştır. Bu sebeplerle işin yapımı sırasında iş kalemlerinin miktar ve türlerinde değişiklik olmasının muhtemel olduğu dikkate alınmalıdır. İşin uzmanlık gerektiren kısımları; i) Transformatör merkezinin tüm elektrik işlerinin yapılması ve tamamlanması için gereken bilumum malzemelerin ve donanımın temini, iş yerine nakledilmesi, montajlarının, kablajlarının, test ve kontrollerinin yapılarak devreye alınması işlerinin gerekli her türlü mühendislik, teknik hizmet, işçilik, tesis, araç-gereç, teçhizat, malzeme, nakliye imkânları kullanılarak ihale dokümanının kapsamındaki belgelere ve diğer ekli ön/kesin proje, tüm resim ve dokümanlara ve uygulama projelerine uygun olarak, fiyat formlarındaki hususlar ve ihale dokümanlarında belirtilen esaslar ve kapsam dâhilinde yapılması, ii) Transformatör merkezinin tüm inşaat işlerinin her türlü mühendislik, teknik hizmet, işçilik, tesis, araç-gereç, teçhizat, malzeme, nakliye imkânları kullanılarak ihale dokümanının kapsamındaki belgelere ve diğer ekli ön/kesin proje, tüm resim ve dokümanlara ve uygulama projelerine uygun olarak, fiyat formlarındaki hususlar ve ihale dokümanlarında belirtilen esaslar ve kapsam dâhilinde yapılmasıdır. dir.
12.2. Bu işlere ait benzer işler

11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğ’inin eki Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Listesi’ndeki D/III Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Elektrik Şebeke ve Tesis İşleri) veya D/I Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Enerji İletim Şebekesi ve Tesis İşleri) dir.

İhaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde,
i) ihale konusu işin tüm elektrik işlerinden sorumlu olacak koordinatör ortağı için benzer iş kabul edilecek işler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğ’inin eki Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Listesi’ndeki D/III Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Elektrik Şebeke ve Tesis İşleri) veya D/I Grubu İşler (Elektrik İşleri/ Enerji İletim Şebekesi ve Tesis İşleri) dir.
ii) ihale konusu işin tüm inşaat işlerinden sorumlu olacak özel ortağı için benzer iş kabul edilecek işler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğ’inin eki Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Listesi’ndeki B/III Grubu İşler (Üstyapı (Bina) İşleri/Bina İşleri) dir.

dir.


13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.


14. Diğer hususlar:
İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (N) : 1,00
Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 31 Mayıs 2017 tarih ve 30082 sayılı Resmi Gazete'nin "İlanlar" bölümündeki duyurusunda yer alan hususlar doğrultusunda, Kamu İhale Genel Tebliği'nin "Aşırı Düşük Teklif Değerlendirmesi" başlıklı 45. maddesi çerçevesinde yapılacak hesaplamalarda (N) sınır değer katsayısı (1,00) olarak dikkate alınacaktır.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Güç Trafosu Temini (154/33.6 kV, 50(62.5) MVA) 1 adet
Güç Trafosu Montajı (154/33.6 kV, 50(62.5) MVA) 1 adet
Yardımcı Servis Trafosu Temini (36 kV, 250 kVA) (Kuru Tip Olacaktır) 2 adet
Yardımcı Servis Trafosu Montajı (36 kV, 250 kVA) (Kuru Tip Olacaktır) 2 adet
Kesici Temini (170 kV, 3150 A, 50 kA, tek faz tekrar kapamalı, K1 Tip ) 5 adet
Kesici Montajı (170 kV, 3150 A, 50 kA, tek faz tekrar kapamalı, K1 Tip ) 5 adet
Kesici Temini (170 kV, 3150 A, 50 kA, tekrar kapamasız, K2 Tip) 3 adet
Kesici Montajı (170 kV, 3150 A, 50 kA, tekrar kapamasız, K2 Tip) 3 adet
Normal Ayırıcı Temini (170 kV, 1250 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 13 adet
Normal Ayırıcı Montajı (170 kV, 1250 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 13 adet
Normal Ayırıcı Temini (170 kV, 2000 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 2 adet
Normal Ayırıcı Montajı (170 kV, 2000 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 2 adet
Yan Duran Ayırıcı (Seri Ayırıcı) Temini (170 kV, 1250 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 1 adet
Yan Duran Ayırıcı (Seri Ayırıcı) Montajı (170 kV, 1250 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 1 adet
Toprak Bıçaklı Ayırıcı Temini (170 kV, 1250 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 5 adet
Toprak Bıçaklı Ayırıcı Montajı (170 kV, 1250 A, 31.5 kA, motor kumandalı) 5 adet
Toprak Bıçağı Temini (170 kV, 31,5 kA) 2 takım
Toprak Bıçağı Montajı (170 kV, 31,5 kA) 2 takım
Akım Trafosu Temini (170 kV, 1000-2000/1-1-1 A, 50 kA) 3 adet
Akım Trafosu Montajı (170 kV, 1000-2000/1-1-1 A, 50 kA) 3 adet
Akım Trafosu Temini (170 kV, 400-800-1200-1600/ 1-1-1 A 50 kA) 15 adet
Akım Trafosu Montajı (170 kV, 400-800-1200-1600/ 1-1-1 A 50 kA) 15 adet
Akım Trafosu Temini (170 kV, 100-200-400/1-1 A, 50 kA) 6 adet
Akım Trafosu Montajı (170 kV, 100-200-400/1-1 A, 50 kA) 6 adet
Gerilim Trafosu Temini (170kV, 154/V3 : 0.1/V3 : 0.1/V3 kV, 4500pF) 17 adet
Gerilim Trafosu Montajı (170kV, 154/V3 : 0.1/V3 : 0.1/V3 kV, 4500pF) 17 adet
Parafudr Temini (144 kV, 10 kA, ZnO, Sn: SM) 6 adet
Parafudr Montajı (144 kV, 10 kA, ZnO, Sn: SM) 6 adet
Metal-clad Trafo Giriş Fideri Temini (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple)(vakumlu kesici) 2 adet
Metal-clad Trafo Giriş Fideri Montajı (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple)(vakumlu kesici) 2 adet
Metal-clad Hat Fideri Temini (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple)(vakumlu kesici) 14 adet
Metal-clad Hat Fideri Montajı (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple)(vakumlu kesici) 14 adet
Metal-clad Kublaj Fideri Temini (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple)(vakumlu kesici) 1 adet
Metal-clad Kublaj Fideri Montajı (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple)(vakumlu kesici) 1 adet
Metal-clad Gerilim Trafosu ve Toprak Bıçağı Fideri Temini (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple) 2 adet
Metal-clad Gerilim Trafosu ve Toprak Bıçağı Fideri Montajı (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple) 2 adet
Metal-clad Yardımcı Servis Trafosu Fideri Temini (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple) 2 adet
Metal-clad Yardımcı Servis Trafosu Fideri Montajı (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple) 2 adet
Metal-clad Bara Adaptasyon (Bara Yükseltme) Hücresi Temini (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple (çekmeceli tip)) 1 adet
Metal-clad Bara Adaptasyon (Bara Yükseltme) Hücresi Montajı (36 kV, primer, kumanda, koruma, ark kanalı dahil komple (çekmeceli tip)) 1 adet
OG Metal Clad Trafo Fideri Kesicisi 36 kV, 2500 A, 25 kA, Tekrar Kapamasız Vakumlu Kesici (Arabası ile birlikte komple, Yedek Malzeme) 1 adet
OG Metal Clad Çıkış Fideri Kesicisi 36 kV, 1250 A, 25 kA, Tekrar Kapamalı Vakumlu Kesici (Arabası ile birlikte komple, Yedek Malzeme) 1 adet
Parafudr Temini (36 kV, 10 kA, ZnO, Sn: SM) 6 adet
Parafudr Montajı (36 kV, 10 kA, ZnO, Sn:SM) 6 adet
Nötr Direnci Temini (36/V3 kV, 1000 A, 20 OHM) 2 adet
Nötr Direnci Montajı (36/V3 kV, 1000 A, 20 OHM) 2 adet
Bara ve Cihazlar Arası Bağlantı Temini (1272 MCM)(spacer, klemens vb. dahil) 4.500 metre
Bara ve Cihazlar Arası Bağlantı Montajı (1272 MCM)(spacer, klemens vb. dahil) 4.500 metre
Yeraltı Kablosu Temini (36 kV, 1x240 mm² Bakır XLPE) 2.600 metre
Yeraltı Kablosu Montajı (36 kV, 1x240 mm² Bakır XLPE) 2.600 metre
Topraklama İletkeni Temini (120 mm² örgülü bakır iletken) 7.500 metre
Topraklama İletkeni Montajı (120 mm² örgülü bakır iletken) 7.500 metre
Topraklama İletkeni Temini (70 mm² örgülü bakır iletken) 400 metre
Topraklama İletkeni Montajı (70 mm² örgülü bakır iletken) 400 metre
Topraklama İletkeni (Fens Topraklaması) Temini (50 mm² örgülü bakır iletken) 750 metre
Topraklama İletkeni (Fens Topraklaması) Montajı (50 mm² örgülü bakır iletken) 750 metre
Topraklama İletkeni (Aydınlatma Topraklaması) Temini (35 mm² örgülü bakır iletken) 650 metre
Topraklama İletkeni (Aydınlatma Topraklaması) Montajı (35 mm² örgülü bakır iletken) 650 metre
Topraklama İletkeni Temini (30x5 mm bakır lama) 400 metre
Topraklama İletkeni Montajı (30x5 mm bakır lama) 400 metre
Topraklama Kazığı Temini (2.5 m boyunda, 22 mm çaplı, 3 mm bakır kaplı) 41 adet
Topraklama Kazığı Montajı (2.5 m boyunda, 22 mm çaplı, 3 mm bakır kaplı) 41 adet
Çelik Şerit Temini (30*3,5 mm² galvanizli, faraday kafesi için) 1.800 metre
Çelik Şerit Montajı (30*3,5 mm² galvanizli, faraday kafesi için) 1.800 metre
Koruma İletkeni Temini (96 mm² çelik) 750 metre
Koruma İletkeni Montajı (96 mm² çelik) 750 metre
Mesnet İzolatörü Temini (170 kV, C4-750, harici) 25 adet
Mesnet İzolatörü Montajı (170 kV, C4-750, harici) 25 adet
Mesnet İzolatörü Temini (170 kV, C6-750, harici) 4 adet
Mesnet İzolatörü Montajı (170 kV, C6-750, harici) 4 adet
Gergi ve Askı Takımı Hırdavatı Temini (170 kV'lik takım) 150 takım
Gergi ve Askı Takımı Hırdavatı Montajı (170 kV'lik takım) 150 takım
Zincir İzolatör Grubu Temini (170 kV\'lik takım (cam/porselen) (sis tipi)) 150 takım
Zincir İzolatör Grubu Montajı (170 kV\'lik takım (cam/porselen) (sis tipi)) 150 takım
Gergi ve Askı Takımı Hırdavatı Temini (36 kV'lik takım) 12 takım
Gergi ve Askı Takımı Hırdavatı Montajı (36 kV'lik takım) 12 takım
Zincir İzolatör Grubu Temini (36 kV\'lik takım (cam/porselen) (sis tipi)) 12 takım
Zincir İzolatör Grubu Montajı (36 kV\'lik takım (cam/porselen) (sis tipi)) 12 takım
Gergi ve Askı Takımı Hırdavatı Temini (170 kV\'lik akım bölücü 12\'lik takım) 6 takım
Gergi ve Askı Takımı Hırdavatı Montajı (170 kV\'lik akım bölücü 12\'lik takım) 6 takım
Gergi Takım Hırdavatı Temini (Koruma Teli Gergi Takımı) 54 takım
Gergi Takım Hırdavatı Montajı (Koruma Teli Gergi Takımı) 54 takım
Zincir İzolatör Grubu Temini (170 kV, akım bölücü 12\'lik takım (cam/porselen) (sis tipi)) 6 takım
Zincir İzolatör Grubu Montajı (170 kV, akım bölücü 12\'lik takım (cam/porselen) (sis tipi)) 6 takım
Aydınlatma Direği Temini (Harici çevre aydınlatma için, çift konsollu, her bir konsola bir adet 250 W AC sodyum buharlı armatür ile komple) 24 adet
Aydınlatma Direği Montajı (Harici çevre aydınlatma için, çift konsollu, her bir konsola bir adet 250 W AC sodyum buharlı armatür ile komple) 24 adet
Harici Şalt Aydınlatma Temini (100 W DC akkor flamanlı armatür ile komple ) 12 adet
Harici Şalt Aydınlatma Montajı (100 W DC akkor flamanlı armatür ile komple ) 12 adet
Harici Şalt Aydınlatma Temini (250, 125 W AC sodyum buharlı armatür ile komple ) 12 adet
Harici Şalt Aydınlatma Montajı (250, 125 W AC sodyum buharlı armatür ile komple ) 12 adet
Harici Şalt Aydınlatma Temini (Projektör, 400 W) 8 adet
Harici Şalt Aydınlatma Montajı (Projektör, 400 W) 8 adet
Aydınlatma Panosu Temini (SDK Ölçülerinde) 1 adet
Aydınlatma Panosu Montajı (SDK Ölçülerinde) 1 adet
Hareketli Kamera (TM Güvenlik Sistemi) Temini 2 adet
Hareketli Kamera (TM Güvenlik Sistemi) Montajı 2 adet
Metal Galvanizli Direk (TM Güvenlik Sistemi) Temini (8 metre boyunda, Poligonal, (hareketli kameralar için) 2 adet
Metal Galvanizli Direk (TM Güvenlik Sistemi) Montaj (8 metre boyunda, Poligonal, (hareketli kameralar) için) 2 adet
Sabit Kamera (TM Güvenlik Sistemi) Temini (Lens, kamera muhafazası, kamera muhafazası ayağı,siren , hafıza kartı ve IR aydınlatıcısı dahil) 20 adet
Sabit Kamera (TM Güvenlik Sistemi) Montajı (Lens, kamera muhafazası, kamera muhafazası ayağı,siren, hafıza kartı ve IR aydınlatıcısı dahil) 20 adet
Kontrol Merkezi IP Görüntü Aktarım Decoderi veya izleme ve kontrol Bilgisayarı Temini 1 adet
Kontrol Merkezi IP Görüntü Aktarım Decoderi veya izleme ve kontrol Bilgisayarı Montajı 1 adet
IP66 Saha Panosu (TM Güvenlik Sistemi) Temini (Fiber Sonlandırma ve Ekipmanları, 4 Port Network Switch, Güç Kaynağı, Yıldırım Koruma Ekipmanları, Topraklama Ekipmanları) 3 adet
IP66 Saha Panosu (TM Güvenlik Sistemi) Montajı (Fiber Sonlandırma ve Ekipmanları, 4 Port Network Switch, Güç Kaynağı, Yıldırım Koruma Ekipmanları,Topraklama Ekipmanları) 3 adet
İç Ortam Kabinet (TM Güvenlik Sistemi) Temini (Fiber Sonlandırma ve Ekipmanları, 4 Port Network Switch, Güç Kaynağı, Yıldırım Koruma Ekipmanları, Topraklama Ekipmanları) 2 adet
İç Ortam Kabinet (TM Güvenlik Sistemi) Montajı (Fiber Sonlandırma ve Ekipmanları, 4 Port Network Switch, Güç Kaynağı, Yıldırım Koruma Ekipmanları, Topraklama Ekipmanları) 2 adet
Metal Galvanizli Direk (TM Güvenlik Sistemi) Temini (6 metre boyunda, Poligonal, (sabit kameralar için) ) 11 adet
Metal Galvanizli Direk (TM Güvenlik Sistemi) Montaj (6 metre boyunda, Poligonal, (sabit kameralar için) ) 11 adet
İzleme ve Kontrol Bilgisayarı (TM Güvenlik Sistemi) Temini (En az 32 IP Kamera Kapasiteli) 1 adet
İzleme ve Kontrol Bilgisayarı (TM Güvenlik Sistemi) Montajı (En az 32 IP Kamera Kapasiteli) 1 adet
Renkli Monitör (TM Güvenlik Sistemi) Temini (sistem monitörü, 20-22 inch, renkli) 2 adet
Renkli Monitör (TM Güvenlik Sistemi) Montajı (sistem monitörü, 20-22 inch, renkli) 2 adet
Renkli Monitör (TM Güvenlik Sistemi) Temini (sistem monitörü, 40-42 inch, renkli) 3 adet
Renkli Monitör (TM Güvenlik Sistemi) Montajı (sistem monitörü, 40-42 inch, renkli) 3 adet
Joystıckli Kontrol Klavyesi (TM Güvenlik Sistemi) Temini 1 adet
Joystıckli Kontrol Klavyesi (TM Güvenlik Sistemi) Montajı 1 adet
Kesintisiz Güç Kaynağı (TM Güvenlik Sistemi) Temini 1 adet
Kesintisiz Güç Kaynağı (TM Güvenlik Sistemi) Montajı 1 adet
Dijital Kayıt Cihazı Temini (TM Güvenlik sistemi) (Rack Kabini ile Birlikte) (8+2 veya Omurga Switch ile birlikte) 1 adet
Dijital Kayıt Cihazı Montajı (TM Güvenlik sistemi) (Rack Kabini ile Birlikte) (8+2 veya Omurga Switch ile birlikte) 1 adet
Fiziki Proje Yapımı (Tek Hat ve Kablo Projeleri Dahil) Temini (as built projelerin verilmesi ile ödenecektir) 1 lot
Demontaj+Montaj (Çalışma alanı içerisinde kalan OG kablo ve direklerin uygun şekilde deplasesi (Bunun için gerekli iletken, hırdavat vb. temini), Yeni OG MC şaltın tamamlanmasından sonra OG çıkış fiderlerinin mevcut kapalı şalttan yeni MC şalta aktarılmas 1 lot
Demontaj (İş kapsamında detayı verilen 154 kV ve OG kapalı şalttaki tüm primer malzemelerin (şalt aydınlatma, istimlak sınırı aydınlatma, güvenlik kamerası, topraklama ağı, iletken vs. dahil) demontajı (inşaat işleri hariç) 1 lot
Kumanda ve Koruma Kabloları (**) Temini (1 kV, Bakır Kablolar) 1 lot
Kumanda ve Koruma Kabloları (**) Montajı (1 kV, Bakır Kablolar) 1 lot
İletişim Kabloları Temini (Fiber, bakır ethernet kabloları vs.) 1 lot
İletişim Kabloları Montajı (Fiber, bakır ethernet kabloları vs.) 1 lot
Koruma ve Kumanda Panosu Temini (154 kV, Donanımlı.) 10 adet
Koruma ve Kumanda Panosu Montajı (154 kV, Donanımlı.) 10 adet
Kumanda Panosu Temini (36kV, Donanımlı) 3 adet
Kumanda Panosu Montajı (36kV, Donanımlı) 3 adet
Senkron Panosu Temini (Donanımlı) 1 adet
Senkron Panosu Montajı (Donanımlı) 1 adet
Otomasyon Panosu Temini (İş kapsamında detayları verilmiştir.) 2 adet
Otomasyon Panosu Montajı (İş kapsamında detayları verilmiştir.) 2 adet
OG Switch Panosu Temini (OG Fider denetim rölelerini otomasyon sistemine entegre edecek switchler bu panoya konulacak) 1 adet
OG Switch Panosu Montajı (OG Fider denetim rölelerini otomasyon sistemine entegre edecek switchler bu panoya konulacak) 1 adet
Sayaç Panosu Temini (36 kV, donanımlı koruma ve kumanda panosu ölçülerinde (4 adet sayaç) 1 adet
Sayaç Panosu Montajı (36 kV, donanımlı koruma ve kumanda panosu ölçülerinde (4 adet sayaç) 1 adet
Saha Dağıtım Kutusu Temini (60x80x120 cm ölçülerinde) 8 adet
Saha Dağıtım Kutusu Montajı (60x80x120 cm ölçülerinde) 8 adet
Redresör Temini (110 V DC, 30 A.) 2 adet
Redresör Montajı (110 V DC, 30 A.) 2 adet
Redresör Temini (48 V DC, 40 A.) 2 adet
Redresör Montajı (48 V DC, 40 A.) 2 adet
Akü Temini (2V'luk ünitelerden oluşmak üzere, 2 ayrı sistem halinde 110 V DC için 200 Ah ) 108 adet
Akü Montajı (2V'luk ünitelerden oluşmak üzere, 2 ayrı sistem halinde 110 V DC için 200 Ah ) 108 adet
Akü Temini (2V'luk ünitelerden oluşmak üzere, 2 ayrı sistem halinde 48 V DC için 200 Ah ) 48 adet
Akü Montajı (2V'luk ünitelerden oluşmak üzere, 2 ayrı sistem halinde 48 V DC için 200 Ah ) 48 adet
48 V DC Pano Temini (2150x80x80 cm 2 giriş+kuplaj ) 1 adet
48 V DC Pano Montajı (2150x80x80 cm 2 giriş+kuplaj) 1 adet
DC Pano Temini (DONANIMLI (110V DC)) 3 adet
DC Pano Montajı (DONANIMLI (110V DC)) 3 adet
AC Pano Temini (DONANIMLI (380Vf-f)) 3 adet
AC Pano Montajı (DONANIMLI (380Vf-f)) 3 adet
UPS Temini (TM otomasyon sisteminde yalnızca AC ile beslenen cihazları en az 2 saat beslemeye yetecek güçte) 1 adet
UPS Montajı (TM otomasyon sisteminde yalnızca AC ile beslenen cihazları en az 2 saat beslemeye yetecek güçte) 1 adet
Sekonder Proje Yapımı Temini (as built projelerin verilmesi ile ödenecektir) 1 lot
Sekonder Malzeme Eğitimi Temini 1 lot
İstasyon otomasyon sistemi eğitimi (Şartnamede detayları verilmiştir.) 3 adet
Mesafe Koruma Rölesi Temini (154 kV için her tipten 1\'er adet Yedek Malzeme) 1 lot
Trafo Diferansiyel Röle Temini (154/33 kV trafo için) 1 adet
Yönlü aşırı akım ve toprak koruma rölesi temini (154 kV için yedek malzeme) 1 adet
Yönlü aşırı akım ve toprak koruma rölesi temini (33 kV sistem için fider yönetim özelliklerine haiz, yedek malzeme ( Farklı I/O sayısına sahip rölede varsa yüksek I/O sayısına sayısına sahip röle verilecektir.) 1 adet
BCU (Bay Kontrol Ünitesi) (154 kV sistem için yedek malzeme, Farklı I/O sayısına sahip BCU varsa yüksek I/O sayısına sahip BCU verilecek ve bu BCU'da 1 adet analog input kartı olacaktır.) 1 adet
AC Yardımcı Servis için dizel jeneratör sistemi Temini (0,4 kV, 250 KVA güçte) 1 lot
AC Yardımcı Servis için dizel jeneratör sistemi Montajı (0,4 kV, 250 KVA güçte) 1 lot
Mevcut sekonder malzemelerin, kablajın vs sökülmesi (Mevcut SDK, sekonder kablajın vs. demontajı) 1 lot
Mevcut haberleşme cihazlarının taşınması 1 lot
89/154 kV 1x1600 mm², XLPE İzoleli GÜÇ KABLOSU TEMİNİ 600 metre
Normal Tranşe içinde kablo geçiş projesi ile GÜÇ KABLOSU MONTAJ/TESİSİ 60 metre
HDPE borulu kablo geçiş projesi ile GÜÇ KABLOSU MONTAJ/TESİSİ 360 metre
EZİNE TM\'de kablo kanalı dışında güç kablosu tesis/yapım projesi ile GÜÇ KABLOSU MONTAJ/TESİSİ 60 metre
EZİNE TM- (Çanakkale Çim. - Çamseki RES) Brş. N. kablo kanalı dışında güç kablosu tesis/yapım projesi ile GÜÇ KABLOSU MONTAJ/TESİSİ 120 metre
EZİNE TM’de Parafudur Üzerinden Topraklı (SVL) TOPRAKLAMA KUTUSU TEMİNİ (i) 2 adet
EZİNE TM’de Parafudur Üzerinden Topraklı (SVL) TOPRAKLAMA KUTUSU MONTAJ/TESİSİ (i) 2 adet
EZİNE TM- (Çanakkale Çim. - Çamseki RES) Brş. N. harici tip kablo başlığı KILIF TOPRAKLAMA KUTUSU TEMİNİ (i) 2 lot
EZİNE TM- (Çanakkale Çim. - Çamseki RES) Brş. N. harici tip kablo başlığı KILIF TOPRAKLAMA KUTUSU MONTAJ/TESİSİ (i) 2 lot
E.175 için PARAFUDUR TEMİNİ 6 adet
E.175 için PARAFUDUR MONTAJ/TESİSİ 6 adet
154 kV, (porselen/polimer buşingli) YG HARİCİ KABLO BAŞLIĞI TEMİNİ (ii) 12 adet
154 kV, (porselen/polimer buşingli) YG HARİCİ KABLO BAŞLIĞI MONTAJ/TESİSİ (ii) 12 adet
144 kV, (porselen/polimer buşingli) YG PARAFUDUR TEMİNİ (iii) 12 adet
144 kV, (porselen/polimer buşingli) YG PARAFUDUR MONTAJ/TESİSİ (iii) 12 adet
24 Fiberli FİBER OPTİK KABLO TEMİNİ 370 metre
Normal Tranşe içinde kablo geçiş projesi ile FİBER OPTİK KABLO MONTAJ/TESİSİ (iv) 20 metre
HDPE borulu kablo geçiş projesi ile FİBER OPTİK KABLO MONTAJ/TESİSİ 120 metre
EZİNE TM\'de kablo kanalı dışında güç kablosu tesis/yapım projesi ile FİBER OPTİK KABLO MONTAJ/TESİSİ (iv) 110 metre
EZİNE TM- (Çanakkale Çim. - Çamseki RES) Brş. N. kablo kanalı dışında güç kablosu tesis/yapım projesi ile FİBER OPTİK KABLO MONTAJ/TESİSİ (v) 120 metre
Fiber Optik Kablo Ek Kutusu Temini 2 adet
Fiber Optik Kablo Ek Kutusu Montaj/Tesisi 2 adet
FİBER OPTİK TERMİNAL KUTUSU TEMİNİ 2 adet
FİBER OPTİK TERMİNAL KUTUSU MONTAJ/TESİSİ 2 adet
AG BAĞLANTI KABLOSU TEMİNİ 2 set
AG BAĞLANTI KABLOSU MONTAJ/TESİSİ 2 set
TOPRAKLAMA İLETKENİ (KABLOSU) TEMİNİ 2 set
TOPRAKLAMA İLETKENİ (KABLOSU) MONTAJ/TESİSİ 2 set
GÜÇ KABLOSU SAHA TESTLERİ 1 set
FİBER OPTİK KABLO SAHA TESTLERİ 1 set
Trafo sahası tesviyesinin yapılması (kazı) 20.000 metreküp
Trafo sahalarında dolgu yapılacak sahaların tuvenan veya stabilize cinsindeki dolgu maddeleri ile saha tesviyelerinin yapılması (dolgu) 15.000 metreküp
Her türlü demirli ve demirsiz beton imalatlarının ve taş duvarların sökülmesi, kırılması, atılması, nakli (sökülen temellerin geri dolgusunun yapılması fiyata dahildir) 1 lot
Fens, dikenli tel, demir ve boru baba, servis kapısı, ray demiri ve benzeri metal aksamların sökülmesi, atılması, nakli 1 lot
İstimlak sınırı etrafında gergi teli ve üzeri Ø 450 çapında helezonik, şalt sahası etrafında düz 3 kat çelik jiletli tel çekilmesi (imalat ve montaj bedeli) 700 kilogram
İstimlak sınırı etrafında duvar üzeri kutu profil direk ve panel çit imalatı ve dikilmesi (imalat ve montaj bedeli) 740 metrekare
Şalt sahası etrafında zemine kutu profil direk, panel çit, trafo giriş kapıları ve tüm şalt içi kapıların imalatı ve montajı 650 metrekare
154 kV 3 raylı Trafo temeli yapılması 3 adet
154 kV Trafo ray yolu yapılması 24 metre
154 kV Trafo temellerine çıkış için rampa yapılması 1 adet
154 kV trafolar için yağ çukuru yapılması (en az 35 m³ iç hacimli) 1 adet
154 kV trafolar için yangın duvarı yapılması 6x9 4 adet
154 kV ayırıcı, akım trafosu, gerilim trafosu, parafudr, hat tıkacı ve mesnet izolatörü temelleri yapılması 132 adet
154 kV kesici mesnet temelleri yapılması 9 adet
Çelik konstrüksiyon pilon temelleri yapılması 277 metreküp
Şalt sahası içi ve giriş beton yollarının yapılması (hasır çelikli ?188/188) 3.000 metrekare
K4 tipi şalt sahası kablo kanallarının yapılması 300 metre
K5 tipi şalt sahası kablo kanallarının yapılması 80 metre
K6 tipi şalt sahası kablo kanallarının yapılması 50 metre
K6-A tipi şalt sahası kablo kanallarının yapılması (OG Bara ile M.C. Arası, iç ölçüler 1,15x0,95) 60 metre
K7 tipi şalt sahası kablo kanallarının yapılması 160 metre
K8 tipi şalt sahası kablo kanallarının yapılması 45 metre
Orta gerilim kablo galerilerinin yapılması (iç açıklık 1,40x2,00) (Aydınlatmalı) 100 metre
Orta gerilim kablo galerilerinin yapılması (iç açıklık 2,00x2,00) (Aydınlatmalı) 100 metre
3/4 mm kalınlığında galvanizli baklavalı veya gözyaşı damlası desenli sac ile L40x40x4 mm köşebent destekli kablo kanal kapaklarının imalatı ve yerine konulması 22.000 kilogram
1 m'lik sabit servis kapısı dahil umumi giriş kapısı imalatı ve yerine monte edilmesi (1 + 7 m'lik panel çitli, raylı ve butonla açılabilir şekilde motorlu) 1 adet
Güvenlik binası yapılması (B Tipi) BODRUM KATLI 1 adet
154 kV Kumanda binası yapılması (Bina drenajı, izolasyonu, klima, elektrik ve ısıtma tesisatı bina fiyatına dahil olacaktır.) (su basman katı için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir) 461,07 metrekare
Metal clad binası yapılması,(Metal Clad ve bodrum katı; bodrum katı döşemeden döşemeye net yükseklik 3,00 m kablo galeri katı şeklinde olacaktır. Yardımcı servis odaları olacaktır.Bodrum kat bina m²sine dahil edilecektir. Bina drenajı, izolasyonu, klima, 686,07 metrekare
Interaktif Adresli Yangın Alarm Sistemi 1 lot
Özel Köpüklü Söndürme (Caf) Sistemi ( 2 adet trafo/reaktör için) 1 lot
CAF cihazları binası yapılması (Bina karkas olup oda sıcaklığı 10°C altına düşmeyecektir. Isı bölgesine göre gerekli ısıtma ve ısı yalıtımları yapılacaktır. Su deposu binası ile birleştirilp tek bina yapılması durumunda sözleşmedeki iş kalemlerinden ayrı 1 lot
Su deposu binası yapılması (Teknik Şartnamede tanımlandığı şekilde yapılacaktır) 1 lot
Yangın Durdurucu Malzemeler 1 lot
Akü Odası Ex-proof Sistemleri 1 lot
Portatif Söndürücüler 1 lot
Network Tabanlı Arıza & Durum İzleme Sistemi 1 lot
Kablo Geçiş Düzeni 1 lot
CAF sistemi için prizmatik modüller paslanmaz çelik su deposu temini ve montajı 1 lot
CAF sistemi için yangın pompaları ve ekipmanları temini ve montajı 1 lot
Jeneratör temeli yapılması (kapı ve çevre fensi dahil) 1 adet
Fosseptikler arası veya bina ile fosseptikler arası pissu bağlantı hattının yapılması veya kanalizasyon şebekesine bağlanması (?200 lük PVC ile) 100 metre
Trafo temeli ve yağ çukuru arası yağ tahliyesi için bağlantı hattının yapılması (?200 Çelik boru, ?200 koruge boru ve yangın sifonu dahil) 90 metre
İhata, kademe ve çevre istinat duvarlarının yapılması (ihata h=2.30m) 2.000 metreküp
Drenaj sistemi yapılması 750 metre
V / Trapez tipi açık kanal yapılması 150 metre
Betonarme menfez yapılması 15 metre
Açık hava şalt sahalarına kireç, naylon ve 15 cm kalınlığında mıcır serilmesi 5.000 metrekare
Nötr direnci temeli yapılması 2 adet
Çelik konstrüksiyon imalatı (Şalt sahası çelik konstrüksiyon işleri, metal clad galeri katındaki kablo rafları ve tavaları, kablo kanallarındaki topraklama için boyuna konulacak L profiller) 130.000 kilogram
Çelik konstrüksiyon montajı (Şalt sahası çelik konstrüksiyon işleri, metal clad galeri katındaki kablo rafları ve tavaları, kablo kanallarındaki topraklama için boyuna konulacak L profiller) 130.000 kilogram
Şalt sahası çelik konstrüksiyon imalatlarının sökülmesi, paketlenmesi, istiflenmesi 1 lot
Dağıtım şirketlerine ait nakil direk temellerinin ve beton direklerin kırımı,sökümü,atılması,nakli (sökülen temellerin geri dolgusu birim fiyata dahildir) 1 lot
Dağıtım şirketlerine ait nakil direklerin demontajı ve nakli 1 lot
OG Tranşe kanalı yapılması 250 metre
İzole fens yapılması 200 metrekare
Ağaç kesilmesi ve köklerinin alınması 50 adet
Mevcut kumanda binası kırılması, atılması, nakli (sökülen temellerin geri dolgusunun yapılması fiyata dahildir) 1 adet
Mevcut şalt binası kırılması, atılması, nakli (sökülen temellerin geri dolgusunun yapılması fiyata dahildir) 1 adet
Mevcut tek katlı lojmanların kırılması, atılması, nakli (sökülen temellerin geri dolgusunun yapılması fiyata dahildir) 1 adet
5 m³ hacimli hidroforlu prizmatik modüler paslanmaz çelik su deposu yapılması (Güvenlik Binası Bodrum Katına) (binalarla elektrik ve sıhhi bağlantıları dahil) 1 lot
Ağaç dikilmesi (en az 1 m boyunda, kavak ve meyve ağaçları hariç) 100 adet
Trafo merkezi tanıtım panosu 1 adet
Trafo merkezi isim panosu 1 adet
İnşaat Projeleri Yapılması (Kablo inşaat işleri ile ilgili olanlar dahildir.) (Bedeli As Build Projelerin Verilmesi İle Ödenecektir) 1 lot
Bayrak Direkleri ve Türk Bayrağı (*) 2 adet
Masa, 190x90x75 cm (*) 1 adet
Masa, 104x60x67 cm (*) 1 adet
Masa, Toplantı masası, 180x90x75 cm (*) 1 adet
Masa, İş tezgah masası (*) 1 adet
Masa, 120x64x75 cm (Güvenlik binası için) (*) 1 adet
Döner koltuk (*) 3 adet
Sandalye (*) 10 adet
Portmanto (*) 2 adet
Dosya dolabı ve kütüphane (*) 2 adet
Soyunma dolabı (*) 4 adet
Duvara monteli takım dolabı (*) 1 adet
Vantilatör (*) 1 adet
Buzdolabı (*) 2 adet
Masaüstü Bilgisayar (*) 1 adet
Yazıcı (*) 1 adet
Hesap makinesi (*) 1 adet
Çöp kutusu (*) 8 adet
Tekerlekli temizlik kovası (*) 1 adet
Perde (*) 1 lot
Atatürk portresi (*) 2 adet
Zaman saati (*) 1 adet
Dijital Multimetre (*) 3 adet
Barometre (*) 1 adet
Higrometre (*) 1 adet
Termometre (*) 1 adet
Pens Ampermetre (*) 2 adet
Dijital akü hidrometresi (yoğunluk ölçer) (*) 2 adet
Takım avadanlık (*) 1 adet
Elektrikli el breyzi (*) 1 adet
Elektrikli zımpara taşı (*) 1 adet
Baret (*) 8 adet
El feneri veya ışıldak (*) 2 adet
Stanka 154 kV İçin (2 Parça) (*) 2 takım
Topraklama teçhizatı, OG için (*) 2 takım
Sigorta değiştirme pensi (*) 1 adet
Seyyar izole halı, 100x100x1 cm (*) 2 adet
Gerilim dedektörü, OG için (*) 1 adet
Ark dayanımlı OG izole eldiven (*) 3 adet
Göz duşu (*) 2 adet
Asit eldiveni (akü için) (*) 2 adet
Asit gözlüğü (akü için) (*) 2 adet
Asit önlüğü (akü için) (*) 2 adet
Gaz maskesi (*) 2 adet
SF6 gaz filtresi (*) 2 takım
SF6 gaz elbisesi (*) 2 takım
Çalışma alanı ikaz şeridi (*) 1.000 metre
İzole merdiven (4 m.lik) (*) 1 adet
İzole merdiven (6 m.lik) (*) 1 adet
İş güvenliği malzeme dolabı (*) 1 adet
Ecza dolabı (*) 1 adet
İzole çizme (*) 1 adet
Tek Parçalı Yağmurluk (*) 5 adet
Gerilim altında çalışma var kartı (sarı) 50 adet
Özel durum kartı (beyaz) 50 adet
Dokunma tehlike var kartı (kırmızı) 100 adet
Topraklama teçhizatı, 154 kV için (*) 2 takım
Gerilim dedektörü, 154 kV için (*) 1 adet
Vizörlü Baret (*) 2 adet
İşaret Flaması (*) 15 adet
Duba (*) 8 adet
Tranşe içinde açık (doğrudan toprak içine gömülerek) kablo serimi için TEK DEVRE KABLO KANALI İNŞAATI (YAPIMI) 20 metre
Tranşe içinde HDPE boru içinden kablo serimi için TEK DEVRE KABLO KANALI İNŞAATI (YAPIMI) 120 metre
YG HARİCİ KABLO BAŞLIKLARININ İNŞAATI (YAPIMI) (vi) 6 adet
YG PARAFUDUR İNŞAATI (YAPIMI) (vii) 6 adet