• İhale No
    505709
  • İhale Adı
    KİRA KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR
  • Sektör
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    05 Aralık 2013 10:40
  • İdare
    Odunpazarı Belediye Başkanlığı
  • İhale İli
    Eskişehir
  • İşin İli
    Eskişehir
  • Yayın Tarihi
    26 Kasım 2013
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

KİRA KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığından:

MADDE 1 - İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ İLE İŞİN NİTELİĞİ VE MİKTARI:

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığı’nın mülkiyetinde bulunan; Yenidoğan Mah, 3690 Ada, 1 Parsel adresinde bulunan, alana müteşebbis tarafından inşa edilecek kafeterya, Restoran, düğün salonu, çevre düzenleme ve peyzaj işlerinin yapımı ve ihale şartnamesi hükümlerine göre ayni hak tesisi kurularak, 25 (Yirmi Beş) yıl süre ile müteşebbis tarafından işletilmesi ve bu sürenin sonunda Odunpazarı Belediyesine devredilmesi işleri; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. (a) Maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile tespit edilen muhammen bedel (25 yıllık kira bedeli) 450.000,00 TL (Dört Yüz Elli Bin Türk Lirası) üzerinden, artırma yapmak suretiyle suretiyle ihaleye çıkarılmıştır.

İNŞAAT TAHMİNİ YAPIM BEDELİ: 2.750.000 TL (İki Milyon Yedi Yüz Elli Bin TL)

İhale Şartnamesi ile ilgili irtibat adresi:

Belediye Hizmet Binası, Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Bürosu 2. Kat Oda No: 16

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Yenidoğan Mah. Çamkoru Sok. No: 4 ESKİŞEHİR

Telefon No: 0222-2173030 (1231)   Faks No: 0222-2370568

Bahse konu iş ile ilgili ihale dokümanları, Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi İhale Bürosunda bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek isteklilerin ihale dokümanını satın alması zorunlu olup, buna ilişkin makbuz aslının, işbu şartnamede belirtildiği gibi "Dış zarf' belgeleri arasında İdare’ye ibrazı şarttır.

İhale dokümanının satış bedeli 300,00 TL (Üç Yüz Türk Lirası)'dır.

İhale dokümanı, içeriğindeki belgeleri gösteren bir dizi pusulasıyla birlikte verilir. İstekli, ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. İDARE bu incelemeden sonra isteklinin, ihale dokümanını oluşturan belgelerin tamamını teslim aldığına dair, dizi pusulası üzerine yazılarak imzalanmış beyanını alır.

İstekli ihale dokümanını satın almakla, ihale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan koşul ve kuralları, bu dokümanda aksine bir hüküm olmadığı sürece, İstekli sıfatıyla kabul etmiş sayılır.

MADDE 2 - MUHAMMEN BEDEL:

Bu iş için tahmin edilen 25 yıllık kira bedeli: 450.000,00TL (Dört Yüz Elli Bin Türk Lirası) dir.

MADDE 3 - İHALENİN NEREDE. HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI:

3.1. İhale 05.12.2013 günü saat 10:40'da Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Belediye Encümeni Toplantı Salonunda yapılacaktır.

3.2. İstekliler dilekçelerini (yeterlilik dosyalarını) 05.12.2013 günü Saat 10:40’a kadar Odunpazarı Belediyesi Yazı İşleri Evrak Kayıt Memurluğuna Kayıt ettirerek, İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonraki başvurular ve postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

3.3. Verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz

3.5. Saat ayarında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun saat ayarı esas alınacaktır

MADDE 4 - İHALENİN TATİL GÜNÜNE RASTLAMASI:

İhale için belirlenen tarih, tatil gününe rastlarsa, ihale tatili izleyen ilk iş gününde aynı yer ve saatte yapılır. Çalışma saati sonradan değişse de, ihale ilan edilen saatte yapılır. Teklifler açılmaya başlandıktan sonra çalışma saatine bağlı kalmaksızın işleme devam olunur.

MADDE 5 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:

İstekliler verecekleri bilgi ve beyanlarını kanıtlayıcı belgeleri de teklifleri ekinde vereceklerdir.

İDARE, istekli tarafından verilen, doğru olmayan veya yanıltıcı nitelikteki bilgi, beyan ve belgeler nedeniyle istekliyi ihale dışında bırakma hakkına sahip olacaktır.

İDARE, teklif değerlendirme çalışmaları sırasında da, isteklilerden beyan ettikleri bilgilerle ilgili kanıtlayıcı ek belgeler isteyebilir ve bunların ibraz edilememesi hali "yanıltıcı beyan" kapsamında değerlendirilip istekli ihale dışı bırakılabilir. .

İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.

İsteklilerin:

5.1 - Kanuni ikametgâhı olması,

5.2 - Türkiye'de tebligat için adres göstermesi,(Beyanda telefon, faks varsa e-mail bilgileri de yazılacaktır)

5.3 - 2013 Yılı onaylı Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi vermesi, (ihale ilan tarihinden sonra alınmış)

a) Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,

b) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğinin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge, (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir).

c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge,

5.4 - İmza sirkülerini vermesi,

a) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyanı,

b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanması gerekir.)

c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

5.5 - İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifle bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.)

5.6 - Şartnamenin 7.3. maddesinde belirtilen şekilde geçici teminatları vermesi, (Kira Bedeli Geçici teminatı:13.500,00 TL (On Üç Bin Beş Yüz Türk Lirası), Yapım için geçici teminat: 82.500,00 TL (Seksen İki Bin Beş Yüz Türk Lirası)

5.7 - İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile ortaklarca imzalanan Ortaklık Sözleşmesi vermesi,

5.8 - Şartnamenin 8. maddesinde yazılı esaslara göre hazırlayacağı teklifini vermesi.

5.9 - a - İsteklilerin İhale tarihi itibarı ile Türkiye’nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair belgeleri,

b - Türkiye’nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair belgeleri, ilgili vergi dairesinden ve ilgili sosyal güvenlik kurumundan alınmış belgelerin aslının ibraz edilmesi.

5.10 - İstekliler; bahse konu yatırımı uygulama projelerinin hazırlanması ve inşaat ruhsatının alınmasından itibaren 100 (Yüz) takvim günü içerisinde avan projede belirtilen detaylara haiz olmak üzere gerçekleştireceklerine dair taahhütname vereceklerdir.

5.11 - İstekli söz konusu yapım işine ait, İdarece hazırlanmış avan projeye göre hazırlanmış 100 (yüz) takvim günlük ayrıntılı iş programını düzenleyerek yeterlilik dosyası içerisinde idareye vermek zorundadır. .

5.12 - Organizasyon yapısı ve personel durumuna ilişkin belgeler:

a) Teknik Personel:

İstekli tarafından yapım işinde aşağıda unvanları ve adetleri belirtilen teknik personellerin özgeçmişleri, mesleki durumlarını gösterir (diploma sureti ve sürveyanlık belgesi gibi) belgelerin eklenmesi ve noterden tasdikli teknik personel taahhütnamesinin verilmesi gerekir.

 

Şantiye Şefi

İnşaat Mühendisi

1 Adet

En az 5 yıl deneyimli

Teknik sorumlu

Peyzaj Mimarı

1 Adet

En az 5 yıl deneyimli

 

5.13 - İhale üzerinde kalan istekliler, ihale şartnamesi ekinde yer alan vaziyet planı ve avan projeye uygun hali hazır durumlarını dikkate alarak bu şartnamede istenilen hususlara uygun olarak uygulama projelerini hazırlamak zorunda olup hazırlayacaklarına dair taahhütname vereceklerdir.

5.14 - Benzer İş Deneyimi: İhaleye katılacak isteklilerin kendilerinin veya alt yüklenicilerinin yada İnşaat işini yaptıracağı firmaların,

11/6/2011 tarihli ve 27961 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan, Kamu İhale Kurumuna ait “Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğinde belirtilen B III. Grup İşler Benzer İş Olarak Kabul edilecektir.

İş deneyimi olarakta; Aday veya isteklilerden, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt ettikleri, ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimlerini tevsik etmeleri için İnşaat tahmini yapım bedelinin %50si oranında iş deneyim belgesi sunmaları zorunludur

5.15 - Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden alınmış yer görme belgesi,

5.16 - Şartname bedelinin ödendiğine dair makbuz.

Teklifler iadeli taahhütlü olarak gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığı'nın adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı, soyadı veya ticari unvanı ile açık adresi yazılacaktır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar, Komisyon Başkanlığı'na ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilemez.

Komisyon Başkanlığı'na verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Saat ayarında Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idaresinin saat ayarı esastır.

İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.

İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.


 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim