• İhale No
    2024/421427
  • İhale Adı
    Muhtelif Arkeolojik Kazı Alanları
  • Sektör
    Araç Kiralama -Personel Taşıma Hizmeti
    İnşaat ve Yapı Malzemeleri
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
    Kamera, Alarm ve Güvenlik Sistemleri
    Kent Mobilya ve Ekipmanları
    Konfeksiyon, Tekstil, İş Güvenliği Malzeme ve Ekipmanları
    Matbaa, Yayıncılık Hizmet ve Kırtasiye Malzemeleri
    Muhtelif Ürünler
    Nakliye, Lojistik Hizmetleri
    Organizasyon, Reklam, Konaklama Hizmetleri
    Plastikler ve Ambalaj Ürünleri
    Temizlik, İşçilik ve Personel Hizmetleri
    Yemek, Catering Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    30 Nisan 2024 10:30
  • İdare
    KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
  • İhale İli
    Konya
  • İşin İli
    Konya
  • Şikayet Bedeli
    118.286,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    26.293.115 ile 197.198.246 TL arası
  • Yayın Tarihi
    29 Mart 2024
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
MUHTELİF ARKEOLOJİK KAZI ALANLARI HİZMETİ ALINACAKTIR

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Muhtelif Arkeolojik Kazı Alanları hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2024/421427
1-İdarenin
a) Adı : KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
b) Adresi : Çimenlik Mah. Aslanlı Kışla Cd. 42030 KARATAY/KONYA
c) Telefon ve faks numarası : 4445542 -
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu hizmet alımın

a) Adı : Muhtelif Arkeolojik Kazı Alanları
b) Niteliği, türü ve miktarı : 14 Kalem Malzeme 37 Kalem Hizmet Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Karahüyük (Meram), Lystra (Meram), Savatra (Karatay) kazıları ile Unesco Mirası olan Çatalhöyük (Çumra), Kubadabad (Beyşehir) Şükran Mahallesi (Meram) Konya
ç) Süresi/teslim tarihi : İşe başlama tarihinden itibaren 280(İkiYüzSeksen) gündür
d) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde işe başlanacaktır.


3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 30.04.2024 - 10:30
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yerleşkesi İhale Salonu (Horozluhan Mah. Yeni İstanbul Cad. No:64 Selçuklu/KONYA)


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri:
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosuna ilişkin bilgileri belirtmeyenler, iki önceki yıla ait belgelerdeki bilgileri sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgelerine ilişkin bilgileri ile üç önceki yıla ilişkin belgelerindeki bilgileri sunabilirler.
4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Toplam cironun teklif edilen bedelin %25'inden , hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.

Yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamaması halinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tabloları sunulabilir. Bu durumda, gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 25 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Her türlü organizasyon işi benzer iş olarak kabul edilecektir.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (R) : Diğer Hizmetler/0,71
Aşırı düşük teklif değerlendirme yöntemi : Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
6K Drone Çekimi: İnsansız Hava Aracı (Drone) ile 6 K Çözünürlükte Hava Fotoğraf ve Video Çekimi Yapılması verilerin depolanarak teslim edilmesi hizmeti yüklenici firmaya aittir. Toplam 40 Hektar alanın drone çekimleri gerçekleştirilecektir (Teknik Şartnam 40 hektar
Yer Radarı (Jeoradar) Ölçüm Hizmeti: Yer Radarı (Jeoradar) Ölçüm Hizmeti Alımı isi ve yer manyetik ölçümü hizmeti alımı islerini kapsamaktadır. Toplamda 40 Hektar alanda ölçüm yapılacaktır. (Teknik Şartname Madde 4.2.) 40 hektar
Hafriyat Atımı: Tüm arkeolojik alanlarda bilimsel amaçlı sert toprak veya sert küskülük zeminde itinalı kazı yapılması işleri ve harifyatın taşınması hizmeti işi yükleniciye aittir. Toplamda 3200 m3 toprağın 5 km ileriye atılması işi yüklenici firmaya ait 3.200 metreküp
El İle Harfiyat Atımı Karada yürütülecek kazılar için 1800 m3 toprağın insan gücü ile kazılarak çıkan kazı toprağının 3 veya 5 mm sıklığındaki eleklerde elenmesi. Elenen bu rakların çuvallama işlemlerinin yapılması yüklenici firmaya aittir (Teknik Şartnam 1.800 metreküp
Kazı Alanları Örtülmesi • Kazılan arkeolojik alanların üzerine aşınma ve bozulmalarını engellemek üzere aşağıda belirtilen miktarlarda kerpiçten koruma duvarı örülmesi, konservasyon kimyasalı ile kaplanması ve jeotekstil örtü ile kaplanması. Kazı alanı iç 9.000 metrekare
Kerpiçten Koruma duvarı örülmesi. Kerpiçler 40 cm genişliğinde 2 sıra yükseklikte ve çamur harç kullanılarak 500 metre duvar üstüne uygulanacaktır (Teknik Şartname Madde 4.5.) 500 metre
Binek Araç Eser Nakliye Hizmeti: 120 gün boyunca 2 adet kiralanması. (Teknik Şartname Madde 4.6.) 2 adet
Çift Kabin Pick-Up (4x4) Eser Nakliye Hizmeti: 120 gün boyunca 4 adet çift kabin pick-up (4x4) kiralanması (Teknik Şartname Madde 4.6.) 4 adet
Tekne Eser Nakliye Hizmeti: 30 gün boyunca 1 adet (Teknik Şartname 4.6) 1 adet
Konteyner Kiralanması 280 Gün Boyunca (Teknik Şartname Madde 4.7.) 2 adet
Su Tankeri Kiralanması 280 Gün Boyunca (Teknik Şartname Madde 4.7.) 2 adet
Sualtında yürütülecek kazılar için; (120 gün boyunca kiralanması) (Teknik Şartname Madde 4.8.) 120 gün
Kazı işinde çalışacak personelin kullanımı için Hırdavat Malzemeleri (Teknik Şartname Madde 4.9.) 1.620 adet
Plastik Kasa: Kazı buluntularının koyulabilmesi için 150 adet 400x600x150mm dış ölçülere sahip el tutma boşluğu olan plastik kasanın temini (Teknik Şartname Madde 4.9.) 150 adet
Su Geçirmez Gözenekli Gri Güneş Tentesi ve Kumaşı: 50’şer m2 alandan 4 adet kurulum yapılacaktır. Toplamda 280 gün kurulu kalacak olan ve 4 ayrı kazı alanına kurulacak olan tentelerin toplam ölçüsü 200 m2 olacaktır. (Teknik Şartname Madde 4.9.) 200 metrekare
Masa Kiralanması ve Uygulanması İşi: 20 masa kiralanması. İdarenin belirttiği tarihte ve belirtilen yere organizasyondan 1 gün önce hazır olacak şekilde, 170x73 cm. ölçülerinde, kırma ayaklı olacaktır. Her masa için beyaz masa örtüleri yüklenici tarafında 20 adet
Sandalye Kiralanması ve Uygulanması İşi: 50 adet sandalye kiralanması. İdarenin belirttiği tarihte ve belirtilen yere organizasyondan 1 gün önce hazır olacak şekilde, taşınabilir, plastik, kolsuz, beyaz, Sandalyelerin nakliye, kurulum ve demontajı yükleni 50 adet
Islak Mendil: Ağırlık: 6 gram, İç Mendil Ölçüsü: 14×17 cm, Ambalaj Ölçüsü: 5 x 10 cm ebatlarında 20 bin adet mendil. (Teknik Şartname Madde 4.9.) 20.000 adet
Kupa Bardak: 500 adet, Porselen Silindir kupa bardak. İç renkli, dışı 4 renk baskılı çift taraflı, 1430° de Fırınlandırılmış, Baskısız Tekli Karton Kutuda, 50 adetlik Dış Kutularda Koli (Teknik Şartname Madde 4.9.) 500 adet
Görevli Tişört Tasarım ve Baskı İşi: Polo yaka 3 renkli 2 yön nakış baskılı 100 adet S beden, 100 adet M beden, 200 adet L beden, 50 adet XL, 50 adet XXL yaptırılması (Teknik Şartname Madde 4.9.) 500 adet
Şapka Tasarım ve Baskı İşi: Polyester arka ayarı cırt-cırtlı 5 Parça dikimli hava delikli ve tek yön nakış baskılı 500 adet (Teknik Şartname Madde 4.9.) 500 adet
Yelken Bayrak Tasarım ve Baskı İşi: Kauçuk tabanlı 75x300 ölçülerinde 40 adet (Teknik Şartname Madde 4.9.) 40 adet
Ajanda: Ebat: 17 x 24 cm, Baskı: 90 gr, Kapak: 300 gram, 2,5 mm mukavva sıvamalı selefon kaplanacak ve lokal laklı olacaktır. Sayfa: 175 yaprak 1. Hamur, ayraç olarak ip kullanılacak, özel baskılı, fihristli olacaktır. Renk: 4 renk, CMYK, Adet: 500 adet, 500 adet
Unutmayın Notluk: Ebat: Kutu; 22x24 cm (Açık Ebat), İç; 8.5z12 cm Renk: Kutu; 4+0 İç; 1+0 Kâğıt: Kutu; 300 gr Mat Kuşe, İçler, 140 gr 1. Hamur 155 mikron Sayfa: 70 Yaprak Lam. :Kutu Mat Selofan Diğer: Özel Bıçak ve kesim, kutu montaj, yerleştirme, tekli, 500 adet
Kurşun Kalem: Ebat: Yuvarlak Latalı Kurşun Kalem Renk: Siyah Kalem Rengi Baskı: Sarmal, Serigraf Baskı, Tekrenk Diğer: 1. Kalite Kurşun kalem, Adet: 500 Adet (Teknik Şartname Madde 4.9.) 500 adet
Tükenmez Kalem Forte Digital Baskı 360 baskı Ürün Açıklaması: Forte Digital Baskılı Kalem Mavi renk Plastic X-20 refil Basmalı Plastik Tükenmez Kalem, Adet: 500 Adet (Teknik Şartname Madde 4.9.) 500 adet
Powerbank: 12000 Mah. Beyaz deri Üzeri 2 renk baskılı, Adet: 20 Adet (Teknik Şartname Madde 4.9.) 20 adet
USB Bellek: 16 GB Metal Kırmızı Çift Taraflı Lazer baskı Zincirli / Plastik Kutulu, Adet: 20 Adet 20 adet
Çoklu Şarj Aleti: Lightning, Mikro USB, Type-C, Kablo uzunluğu 1.2 metre, Hızlı şarj, Çıkış 3.0A Adet: 20 Adet (Teknik Şartname Madde 4.9.) 20 adet
Termos: 500 ml. 2 Renk Logo baskılı Özel Maddeden İmal edilmiş çelik 500 ml., 12 saat sıcak ve 12 saat soğuk ısı korumalı, Kapağı fincan olarak kullanılabilen ve Kapak harici 2 adet ek fincanı olan. 13x6.5 cm UV Baskı, Adet: 250 Adet (Teknik Şartname Madd 250 adet
Kazı Alanına Kurulacak Çadır Ölçüleri ve Adetleri: 4 adet 5x5 ebatlarında, çadır 60 gün kurulu kalacaktır. (Teknik Şartname Madde 4.9.) 4 adet
Tanıtım Tabelaları: Eskimiş olan tanıtım tabelaları yenilenecek; yeni ortaya çıkarılan yapılara tanıtım levhaları hazırlanacaktır. (20 adet 300x500 cm ebatlarında metal tabela) (Teknik Şartname Madde 4.9.) 20 adet
Konaklama 1 (5 Yıldızlı) : 1 gün boyunca 25 kişinin tek kişilik odada konaklaması. Misafirlerin konaklaması 5 yıldızlı otelde olacaktır. Otel hizmetine kahvaltı ve akşam yemeği dâhil edilecektir. (Toplam: 25 Gece Konaklama) (Teknik Şartname Madde 4.11.) 25 gün
Konaklama 2 (4 Yıldızlı): 1 gün boyunca 10 kişinin tek kişilik odada konaklaması. Misafirlerin konaklaması 4 yıldızlı otelde olacaktır. Otel hizmetine kahvaltı dâhil edilecektir. (Toplam 10 Konaklama) (Teknik Şartname Madde 4.10.) 10 gün
Konaklama 3 (3 Yıldızlı): 60 gün boyunca 30 kişinin iki kişilik odada konaklaması. Misafirlerin konaklaması 3 yıldızlı otelde olacaktır. Otel hizmetine kahvaltı dâhil edilecektir. (Toplam 1800 Konaklama) (Teknik Şartname Madde 4.10.) 1.800 gün
Yemek 1: İçerisinde 1 adet 200 ml meyve suyu, soğuk sandviç (170 gr sandviç ekmeği içine iki dilim kaşar peyniri, bir yaprak marul ve iki dilim salatalık) su, tuz, ıslak mendil, peçete ve kürdandan oluşan kumanya paketi hazırlanacaktır. Yemek 1: 60 gün bo 3.600 adet
Yemek 2: İdare tarafından belirlenecek tarihte ve belirtilen yerde tabldot (çorba, etli ana yemek, tatlı veya salata) şeklinde olacaktır. İçecek olarak meşrubat, su ve çay olacaktır. Yemek 2: 60 gün boyunca 60 öğün yemek verilmesi. Toplamda 3600 kişilik. 3.600 adet
Yemek 3: Kişi başı; 100 gr dana eti olacak şekilde etliekmek, et döner, köfte, sucuk ekmek, meşrubat (meyve suyu, gazlı içecek, ayran), domates, biber, su, tuz, ıslak mendil, peçete, kürdan şeklinde paket olarak hazırlanacaktır. Yemek 3: 60 gün boyunca 60 3.600 adet
Yemek 4: İdare tarafından belirlenecek tarihte ve belirtilen yerde, yerel mutfağımızdan oluşan menü şeklinde olacaktır. Çorba, garnitür eşliğinde kırmızı etli yemek tabağı, pilav, salata, tatlı veya meyve, içecek olarak meşrubat, su ve çay olacaktır. Yeme 3.600 adet
Su İkramı: Kazılar kapsamında İdare tarafından belirlenecek tarih ve belirtilen yerlerde kullanılmak üzere idarenin talebine göre 20.000 adet 500 ml pet şişe yerel marka su yüklenici tarafından karşılanacaktır. (Teknik Şartname Madde 4.10.) 20.000 adet
Personel Çalıştırılması 1: 60 gün boyunca teknik personel (Teknik Şartname Madde 4.11.1.) 9 adet
Personel Çalıştırılması 1: 60 gün boyunca Vasıfsız personel (Teknik Şartname Madde 4.11.1.) 20 adet
Personel Çalıştırılması 2: 280 gün boyunca teknik personel (Teknik Şartname Madde 4.11.2.) 9 adet
Personel Çalıştırılması 2: 280 gün boyunca Vasıfsız personel (Teknik Şartname Madde 4.11.2.) 10 adet
Personel Çalıştırılması 2: 280 gün boyunca Bekçi (Teknik Şartname Madde 4.11.2.) 1 adet
Tablet Temini (Teknik Şartname Madde 4.12.) 10 adet
Profesyonel Fotoğraf Çekimi ve İşlenmesi (Teknik Şartname Madde 4.13.) 7.000 adet
3D Laser Scanner Cihazı ile Yapı Taramaları (Teknik Şartname Madde 4.13.) 80 adet
Güneş Enerjili Güvenlik Kamerası (Teknik Şartname Madde 4.14.) 4 adet
Flotasyon İşlemi (Teknik Şartname Madde 4.15.) 2 adet
Panel Çit Alımı (Teknik Şartname 4.16.) 500 metrekare