• İhale No
    2014/172406
  • İhale Adı
    TIBBİ CİHAZ SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Tıbbi Cihazlar
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    19 Ocak 2015 14:00
  • İdare
    BAYBURT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
  • İhale İli
    Bayburt
  • İşin İli
    Bayburt
  • Yayın Tarihi
    30 Aralık 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

TIBBİ CİHAZ SATIN ALINACAKTIR

BAYBURT KAMU HASTANE BİRLİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

11 Kalem Tıbbi Cihaz alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2014/172406
1-İdarenin
a) Adresi : Şingah Mahallesi İbnisina Cad 25 69000 BAYBURT MERKEZ/BAYBURT
b) Telefon ve faks numarası : 458 222 24 00 - 4582119203
c) Elektronik Posta Adresi : khb.69@saglik.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu malın

a) Niteliği, türü ve miktarı : 11 Kalem Tıbbi Cihaz Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri : Bayburt Devlet Hastanesi
c) Teslim tarihi : Sözleşme imzalanmasına müteakiben işe başlanacak ve 30 takvim günü içinde çalışır halde teslim edilecektir.


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : BAYBURT İLİ KAMU HASTANE BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İHALE VE TOPLANTI SALONU KAT 2
b) Tarihi ve saati : 19.01.2015 - 14:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgeler:


İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgeler: T.C. Sağlık Bakanlığının 2010/11 numaralı Tıbbi Cihaz Satın Alma işlemleri Konulu Genelgesi gereği; İstekliler ve teklif ettikleri ürün/ürünlerin T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB) sistemine kayıtlı ve tıbbi cihazlar/ürünler için yapılan kayıtlarda/bildirimlerde “Sağlık Bakanlığı tarafından Onaylıdır’’ ibaresi aranacaktır. Ayrıca piyasaya tıbbi cihazlar/ürünler arz eden ve ihaleye teklif veren isteklilerin, TITUBB’da ilgili ürünlerin tedarikçi firmalarının (üretici/ithalatçı) bayisi olarak tanımlanmıs olması gerekmektedir. İhaleye teklif veren istekli tedarikçi firma (üretici/ithalatçı) ise kendisine ait, bayi ise tedarikçi firma ve bayisi olarak tanımlandığını gösterir TITUBB kayıtlarını (T.C. Sağlık Bakanlığının ilgili WEB sitesinden alınan kayıt belgeleri) ,teklif ettikleri ürün/ürünlere ait TITUBB kayıtları ile birlikte İhale Komisyon Baskanlığına sunacaklardır. İhale Komisyon Baskanlığı istekli ve ürünlerin T.C. Sağlık Bakanlığının ilgili WEB sitesinden onaylı olup olmadığının teyidini yapacaklardır.Söz konusu genelge gereği TITUBB kaydı bulunması zorunlu olmayan malzemeler için, TITUBB kaydı bulunması gerekmediğine dair üretici firma tarafından onaylı belge İhale Komisyonuna verilecektir. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayımlanan 01.05.2008 tarih ve 2008/36 sayılı genelge hükümlerine uygun olmalıdır Tüm ürünler Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) 25.03.2010 tarih ve 27532 sayılı (mükerrer) resmi gazete hükümlerine uygun olmalıdır. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 01.03.2010 tarih ve 8310 sayılı (2010/11) genelge hükümlerine uygun olmalıdır


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 15 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.3.2. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:

1-Alımı yapılacak Tıbbi Cihazlar Teknik Şartnamede belirtilen süre kadar garantili olacaktır. Teknik şartnamesinde süre belirtilmeyen tıbbi cihazlar en az 2(iki)yıl garantili olacaktır ve bu garanti üretici ve Türkiye temsilcisi ve varsa yetki verilen satıcı firma tarafından verilecektir. Garanti süresince bakım onarım ve yedek parçadan hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Garanti süresince 6 (altı) ayda bir olmak üzere periyodik bakım yapılacak olup, tanzim edilen teknik raporlar ilgili idarelere sunulacaktır. Periyodik bakımlar firmanın yetkili teknik personeli tarafından yapılacaktır. Tıbbi cihaza arızanın bildirilmesinden sonra 48 saat içinde müdahale edilecek ve en geç 10 gün içinde bütün fonksiyonlarıyla çalıştırılacaktır. Arızalı geçen süre garanti süresinden sayılmayacak ve belirlenen süreyi aşan süre zarfında yerine cihaz temin edilecektir.
2-İstekliler tarafından cihazın uhdelerinde kalması durumunda montaj işlemleri ücretsiz olarak yapılacaktır. Montaj işlemlerinde tüm malzemeler aksesuarıyla birlikte çalışır vaziyette teslim edilecek olup, montaj için gerekli tüm malzemeleri temin edilip, masrafları yüklenici tarafından karşılanacaktır.
3-İstekliler tarafından cihazın bakımı ve olası arızaların giderilmesi ve kalibrasyonuna ilişkin kendi eğitilmiş personeli tarafından idarenin belirleyeceği en az 2 (iki) sağlık personeline yeterli ücretsiz eğitim verilecektir. Ancak verilen eğitimin yetersiz kalması veya eğitim verilen personellerin değişmesi durumunda yüklenici cihaz için garanti süresince idare ve firmanın birlikte belirleyeceği süreler içerisinde tekrar eğitim verecektir.

4.3.3.
4.3.3.1. Ürünlerin piyasaya arzına ilişkin belgeler:

1.Teklif edilen cihazlara ait üretimi devam ettiğine dair üretici firmadan ve ihaleye giren istekli tarafından "TEKLİF KAPSAMINDA SUNULAN CİHAZ HALEN ÜRETİMİ DEVAM EDEN CİHAZ" olduğunu belirtir belge. (bu belge üretici firmadan ayrı istekli tarafından ayrı belge olarak düzenlenecek, belgenin yabancı dil olması halinde yeminli tercüme tarafından türkçeye çevrilmiş hali ihale dosyasında bulundurulacaktır.


2. teklif edilen cihazlara ait TİTUBB kayıtları ihale dosyasında bulundurululması zorunludur

4.3.4. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:

Teklif edilen ürünler için ihalede ürün kataloğu verilecektir. Teklif edilen malın dökümanın'da belirtilen şartlara uygunluğunu teyit etmek amacıyla ayrıntılı teknik bilgilerinin yer aldığı katalogları  (kataloglarda teknik şartname maddeleri belirtilecektir.) Broşör tanıtım belgeleri teknik şartnameye cevap metinleri ve benzeri materyallerini vereceklerdir.)
Sağlık Bakanlığı 4211 sayılı 2008/42 nolu genelgede yapılacak olan ihalelerde Uyulması Gereken Usul ve Esaslar genelgesine göre numuneler/kataloglar işin uzman üyeleri tarafından teknik şartname hususlarına göre incelenecek ve gerek görüldüğü taktirde denenerek değerlendirilecek olup, değerlendirme sonuçları tutanakla ihale komisyonuna sunulacaktır. Bu Tutanaklar ihale komisyon üyeleri tarafından değerlendirilerek ihale sonuçlandırılacaktır.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamu kuruluşlarına veya sağlık hizmeti sunan özel sağlık işletmelerine teşhis veya tedavi amaçlı tıbbi cihaz satışları


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 50 TRY (Türk Lirası) karşılığı BAYBURT İLİ KAMU HASTANE BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SATIN ALMA SERVİSİ adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar BAYBURT İLİ KAMU HASTANE BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SATIN ALMA SERVİSİ adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (DOKSAN) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim