• İhale No
    2013/141275
  • İhale Adı
    TIBBİ MALZEME SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Tıbbi İlaçlar ve Tıbbi Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    01 Kasım 2013 14:00
  • İdare
    MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
  • İhale İli
    Hatay
  • İşin İli
    Hatay
  • Yayın Tarihi
    26 Ağustos 2015
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
TIBBİ MALZEME SATIN ALINACAKTIR
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi için; 91 Kalem Malzeme ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu için 14 Kalem Malzeme alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası:2013/141275
1-İdarenin
a) Adresi:Tayfur Sökmen Kampüsü Tıp Fakültesi Binası 1. Kat Serinyol HATAY MERKEZ/HATAY
b) Telefon ve faks numarası:3262455302 - 3262455302
c) Elektronik Posta Adresi:imidb@mku.edu.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa): https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yerleri :Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu' na
c) Teslim tarihleri:Yüklenici malı bir defada teslim edecektir. Teslim edilen malzemeler 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre yapılan ihalelere ilişkin Mal Alımları, Denetim, Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yöetmelik hükümlerine uygun olarak sözleşmenin taraflarca imzalanmasını müteakip 30 (otuz) takvim günü içerisinde çalışır durumda teslim edilecektir. Malzemeler yüklenici tarafından idareye teslim edilmedikçe muayene ve kabul işlemleri yapılamaz.

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Toplantı Odası
b) Tarihi ve saati:01.11.2013 - 14:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:

Diş Hekimliği Fakültesine alınacak olan;

Dijital Panoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazı için satıcı firma cihazın teslim tarihinden itibaren en az 2 yıl süreyle parça dahil her türlü imalat, işçilik ve montaj hatalarına karşılık ücretsiz bakım ve onarım garantisi verecektir. Ayrıca satıcı firma teslim tarihinden itibaren ücreti karşılığında en az 10 yıl süre ile cihaz için gerekli yedek parça, aksesuar ve servisi sağlayacağını taahhüt edecektir.

Cerrahi el aletleri için;

- Cerrahi Aletler fabrikasyon ve işçilik ve malzeme hatalarına karşı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanunla ilgili yönetmelik ve mevzuatlarda zorunlu olduğu şekilde en az iki yıl ücretsiz garantili, bu sürenin bitiminden itibaren on(10) yıl ücreti mukabilinde yedek parça ve servis garantisi olacaktır. Garanti üretici fabrika, ithalatçı ve satıcı (istekli) firmalar tarafından ayrı ayrı verilecektir. Üretici firmanın yurt dışında olması durumunda bulunduğu ülkeden alınmış Apostil tasdiklerinin yanında Noter onaylı Türkçe tercümelerinin de verilmesi zorunludur.
 

Ortodontik Aletler kullanım hataları hariç, paslanmaya ve kırılmaya karşı 10 (on) yıl garantili olmalıdır.
 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'na alınacak olan tüm cihazlar fabrikasyon ve işçilik hatalarına karşı 2 yıl ücretsiz, 10 yıl ücreti mukabilinde yedek parça ve servis garantisine sahip olacaktır.

4.3.2.
4.3.2.1. Standarda ilişkin belgeler:

Diş Hekimliği Fakültesi için alınacak olan cerrahi el aletleri için istekliler aşağıda belirtilen maddelerde istenilen belgeleri teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

- Konteynırlar için en az 6 (altı) ay sterilizasyonu muhafaza ettiğini gösterir üniversite mikrobiyoloji laboratuarından alınmış belge, apostille kaşeli olarak teklif ile birlikte ihale sırasında sunulmalıdır.
 

- Konteynır DIN EN 868 Bölüm 1 ve DIN EN 868 Bölüm 8 standartlarını taşımalıdır ve belgesi apostille kaşeli olarak teklif ile birlikte ihale sırasında sunulmalıdır.
 

- Konteynırlar DIN 58953 Bölüm 9:2002, ISO 11607 Bölüm 1 ve 2:2006 ve EN 868/8:1999 standartlarına uygun imal edilmiş olmalıdır. Bu durumu belgeleyen orijinal katalog ihale sırasında teklif ekinde sunulmalıdır.

- Cerrahi Aletlerin metal karışım oranları ve üretimde kullanılan çeliğin uluslararası DIN58298/2010 normlarında belirtilen HRC Rockwell Standartlarına göre sertlik derecesi, üretici fabrika tarafından düzenlenen ve üreticinin bulunduğu ülke tasdiklerini taşıyan belgesi (Apostil belgesi) ve belirtilen belgenin Noterlikçe tasdikli Türkçe tercümesinin teklif dosyası içerisinde sunulması zorunludur. İsteklilerin beyan ettikleri bu belgeler uluslararası normlar ila karşılaştırılacak, uygunsuzluğu tespit edilen belgelere ait beyanları yapan teklif sahiplerinin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

4.3.2.2. Ürünlerin piyasaya arzına ilişkin belgeler:

Diş Hekimliği Fakültesi için alınacak olan cerrahi el aletleri için istekliler aşağıda belirtilen maddelerde istenilen belgeleri teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

- İhaleye giren firmalar teklif ettikleri ürünlerin korozyon testine karşı pasifize (nötralize) edilmediğini iştirakçi firmanın antetli kağıdına yazılmış ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olarak ihale evrakları arasında vermelidir.
 

- Teklif edilen ve sözleşmeye istinaden teslim edilecek Cerrahi Aletlerin üretildiği ülkeyi gösterir menşei beyan belgesi (ithal ürünler için ABD veya AT ülkeleri menşeili), üretici fabrikanın bulunduğu Ülkeden alınmış Apostil belgesinin sunulması ve belirtilen belgenin Noterlikçe tasdikli Türkçe tercümesinin teklif dosyası içerisinde sunulması zorunludur.

- Aletler ithal ise, satıcı firma teklif ettiği aletlerin ithalatçısının, Türkiye tek temsilcisi olduğunu belgeleyen apostille kaşeli mümessillik belgesini teklifine eklemelidir.

- Teklif edilen ürünlerin TS 5172 EN ISO 13402 standardına uygun olarak TSE’den alınmış, cerrahi aletlerin korozyona dayanıklılık test raporunu firma teklifinin ekinde vermelidir.

- Yerli üretimlerde üretici firmanın, ithal ürünlerde ise ithalatçı firmanın TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi teklif dosyası içerisinde verilecektir. Belge cerrahi aletler için gerekli olan 13011 standardına haiz olmalıdır.

 

4.3.2.3. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:

Diş Hekimliği Fakültesi için alınacak olan cerrahi el aletleri için istekliler aşağıda belirtilen maddelerde istenilen belgeleri teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

- T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 01/05/2008 tarih ve 15167 sayılı genelge hükümlerince, teklif edilen ürünlerin ihale tarihi itibari ile İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı olması ve alımı yapılacak ürünlerin (Konteynerler, sepetler, silikon çimler, taslar, küvetler v.b ürünler hariç) T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB)’ de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığından onaylanmış barkod numaralarının “Teknik şartnameye cevap“ belgesinde belirtilmesi zorunludur. İlgili gruba teklif edilen ürünlerden bir veya daha fazlasının onaylı barkod numarasının olmaması durumunda set bütünlüğü bozulacağından isteklinin teklifi o sette değerlendirme dışı bırakılacaktır.

- İstekli firma imalatçı veya ithalatçı ise T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankasında (UBB) kaydının bulunması zorunludur. Teklif edilecek ürünlerin yetkili satıcısı olduğunu gösteren, ithal ürünlerde ithalatçı ve satıcı firmanın, yerli ürünlerde imalatçı ve satıcı firmanın yetkili kaydı UBB’da bulunmalı ve bu husus belgelendirilmelidir.
 


 

4.3.3. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:

Diş Hekimliği Fakültesine alınacak olan cerrahi el aletleri için istekliler aşağıda belirtilen maddelerde istenilen belgeleri teklifleri ile birlikte sunacaklardır.

- Teklif edilen cerrahi aletlerin şartnameye uyumluluğu ve istenilen özellikleri taşıyıp taşımadığını belirlemek amacı ile isteklilerin teklif dosyası içerisinde verecekleri, ürünün özelliklerini detaylı olarak gösteren, üretici tarafından hazırlanmış ve yayımlanmış olan orijinal katalog veya orijinal broşürleri sunmalıdır. İhaleye verilecek katalog veya broşürlerde teklif edilen ürünün birebir uç yapısı ve ölçüleri gibi detaylı özelliklerinin bulunması teklif edilen ürünün doğruluğunun teyidi açısından zorunludur. Aksi halde firmanın vermiş olduğu teklifin tamamı red edilecektir. Özel üretim vb. ifadelerle tanımlanan ürün veya ürünlerin bulunduğu tekliflerdeki grubun tamamı red edilecektir.

- İstekliler teklif ettikleri cerrahi aletlere ait bu şartname ve ekindeki ihtiyaç listesine göre hazırlayacakları “teknik şartnameye cevap” başlıklı belgeyi teklif dosyası içerisinde vereceklerdir. Bu belgede teknik şartnamenin her bir maddesine verilen cevap, ihtiyaç listesinde belirtilen ürün, karşılığında isteklinin verdiği ürünün katalog numarası, isteklinin teklif ettiği marka, ürünün adedi, barkod numarası ve detaylı açıklaması yer alacaktır. Bu belgeyi vermeyen veya eksik ya da hatalı veren firmaların teklifleri red edilecektir. Bu belgede okunmuştur, anlaşılmıştır veya bu anlama gelebilecek cevaplar kabul edilmeyecektir. İsteklilerin bu belgenin her bir maddesine cevap vererek kabul ettiğini açıkça belirtmesi zorunludur.


- İştirakçi firmalar genel alet kalitesinin incelenebilmesi ve bir kısım ürünlerin numuneler üzerinde de doğruluğunun teyidi için aşağıda set isimleri verilen ve ihtiyaç listemizdeki referans katalog numaraları ile belirtilen alet numunelerinin aynı özellikte olanlarını kendi markalarına ait olmak üzere teklif verecekleri grubu temsilen numune olarak teklif dosyası ile birlikte ihale saatine kadar komisyona sunacaklardır. Numunelerini ihale saatine kadar teklif dosyası içerisinde teslim etmeyen, eksik ya da hatalı teslim eden isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. Bu numuneler sözleşme esnasında firmalara iade edilecektir. Numuneler elle, gözle, gerekirse mikroskop altında ve ameliyatlarda kullanılarak incelenecek ve otoklavda test edilecektir.

Referans katalog numaraları ile belirtilen ve setleri temsilen verilmesi zorunlu alet numuneleri tablosu aşağıdaki gibidir;

1=EXTRACTING FCPS.ENGL.PAT. F1
2=FORCEPS ENGL.PATTERN,FIG. 13
3=BEIN LUX. ROOT ELEV. FIG. 2; 3
4=ROOT ELEVATOR, FIG. 1K
5=CURETTE, SHARP, COAKLEY, NO. 4
6=LIGATURE SCISSORS, SPENCER, ST
7=BONE CUR., VOLKM., OVAL NO. 00
8=LINDORF SINUS CLAW RETRACTOR,L
9=CONTAINER MS, 30X30X16 CM, HAN
10=Tray 1/2, 243x255x73 mm
 

- İstekliler verecekleri numuneleri aşağıda belirtilen tasniflemeye göre işaretleyerek (Aynı üründen birden fazla yerde numune istenmesi durumunda bir adedinin verilmesi yeterli olacaktır. Bu durumda o numunenin hangi kalemlere istinaden verildiği numune üzerinde ve teslim tutanağında belirtilecektir) ve isimlendirerek “Numune Teslim Tutanağı” ile birlikte, teklif dosyası içerisinde vereceklerdir. Ayrıca istekliler setler içinde yer alan konteyner ve sepetten birer adet malzemeyi de numune olarak vereceklerdir.

- Teklif veren firma; kurumumuzun, ihale listesindeki malzemelerden yanlış yazılmış olan alet kodlarının toplamından % 20 değiştirme hakkına sahip olduğunu kabul ettiğine dair belgeyi ihale dosyasında sunmalıdır.

- Dijital Panoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazı için; Cihazın ve beraberinde verilecek olan orijinal aynı marka Software ‘ in Türkçe kullanım kılavuzu ve cihaz Türkçe kullanım kılavuzu ihale dosyasında sunulacaktır.

- Dijital Panoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazı için; İstekli firma teknik şartnameye uygunluk cevabı yazacak ve cihaza ait dokümanlarda madde madde işaretleme yapacaktır. İşaretleme yapmayan veya eksik yapan isteklilerin teklif değerlendirme dışı bırakılacaktır.
 

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu;

- İstekliler teklif ettikleri cihazlar için varsa katalog veya CD vereceklerdir.

- İstekliler teklif ettikleri cihazlar için teknik şartnamelerindeki her kriter için madde madde cevap vereceklerdir.
 


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 50 TRY (Türk Lirası) karşılığı Mustafa Kemal Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı adresinden satın alınabilir.
İhale dokümanının posta yoluyla da satın alınması mümkündür. Posta yoluyla ihale dokümanı almak isteyenler, posta masrafı dahil yurtiçi için 55 TRY (Türk Lirası), yurtdışı için 60 TRY (Türk Lirası) doküman bedelini Mustafa Kemal Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının HALKBANKSI DEFNE/HATAY Şubesi nezdindeki TR 51 0001 2001 3750 0006 0000 01 nolu hesabına yatırmak zorundadır. Posta yoluyla ihale dokümanı satın almak isteyenler, ihale doküman bedeline ilişkin ödeme dekontu ile ihale dokümanının gönderileceği adresin de belirtildiği ihale dokümanı talep başvurularını yukarıda yer alan faks numarasına veya yazılı olarak idareye ihale tarihinden en az beş gün önce göndermek zorundadır. İhale dokümanı iki iş günü içinde bildirilen adrese posta yoluyla gönderilecektir. İhale dokümanının posta yoluyla gönderilmesi halinde, postanın ulaşmamasından veya geç ulaşmasından ya da dokümanın eksik olmasından dolayı idaremiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Dokümanın postaya verildiği tarih, dokümanın satın alma tarihi olarak kabul edilecektir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Mustafa Kemal Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (altmış) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
DijitalPanoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazı 1 Adet
Portegü– Mathieü 20 Adet
DistalEnd Cutter – Mini 20 Adet
KalınTel Kesici - (Side -Medium) 20 Adet
HowPensi – Düz 20 Adet
YoungPensi 5 Adet
ArchTurret Torklu 1 Adet
BracketSökücü Pens 5 Adet
LigatureForming Pensi 1 Adet
DijitalKumpas 2 Adet
BraketTutucu Tweezer 10 Adet
LigaturAdapter 20 Adet
BirdBeak Pensi - Angle Wıre 5 Adet
WeingartPensi 5 Adet
Angle/ Tweed Rıbbon Ark Pensi 5 Adet
BandPusher 5 Adet
BandSeating İnstrument Plastik 5 Adet
TweedPensi 5 Adet
NancePensi 3 Adet
AdererPensi - Maxi (üç parmak pens) 1 Adet
AdererPensi - Medium (üç parmak pens) 1 Adet
TorkPensi 3 Adet
FotoğrafEkartörü 3 Adet
FotoğrafAYnası Metal 3 Adet
Splint-PostFixator 1 Adet
MiniTorch 1 Adet
Junior3000 Spot Welding Unit 1 Adet
KumlamaCihazı 1 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F1 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F7 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F18 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F17 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. FI 5 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F51 10 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. FİG. 67 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F4 15 Adet
ForcepsEngl. PATTERN, FIG. 13 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F22 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. F33M 15 Adet
ExtractingFCPS Engl. PAT. FG 79 15 Adet
BEINLUX. ROOT ELEV. FIG 2; 3 20 Adet
BEINLUX. ROOT ELEV. FIG 3; 4 20 Adet
APICAL-FLOHRROOT ELEVATOR, FI 10 Adet
WINTERROOT ELEVATOR, FIG 13L 5 Adet
WINTERROOT ELEVATOR, FIG 13R 5 Adet
ROOTELEVATOR, FIG. 1K 5 Adet
ROOTELEVATOR, FIG. 2K 5 Adet
HEIDEBRINKROOT TIP TEASER FIG 10 Adet
ETHMOID.FCPS., WATSON-W., SER 1 Adet
CURETTE,SHARP, COAKLEY, NO. 4 2 Adet
CURETTE,SHARP, COAKLEY, NO. 6 2 Adet
SUCTIONTUBE, FRAZIER, 2.3 MM 3 Adet
SUCTIONTUBE, FRAZIER, 3.0 MM 20 Adet
DISSECT.SCISSORS, BL/BL, STR. 10 Adet
DISSECT.SCISSORS, BL/BL, CVD. 10 Adet
SCALPELHANDLE, NO. 3, 12 CM 15 Adet
TISSUEFORCEPS, ADSON, 1X2 T. 15 Adet
ATR.FORCEPS, DE BAKEY, 1.5 MM 15 Adet
HEMMINGWAYBONE CURETTE; FIG. 20 Adet
LUCAS-MARTINBONE CURETTE; FIG. 20 Adet
TC-NEEDLEHOLDER,CRILE-WOOD, 1 20 Adet
SCISSORS,KELLY, CVD., 16 CM 15 Adet
FORCEPS,PEAN, DLICATE, STR. 20 Adet
FORCEPS,PEAN, DLICATE, CVD. 20 Adet
FCPS.MIC.MOSQUITO, 1X2 T., S 20 Adet
FCPS.MIC.MOSQUITO, 1X2 T., C 20 Adet
TOWELFORCEPS, BACKHAUS, SHARP 15 Adet
RETRACT.,KOCHER-LANG., 70X14 20 Adet
RETRACTOR,DOUBLE,FARABEUF, S 15 Adet
BONEFILE, CROSS SERRATION, NO 5 Adet
BONEFILE, MILLER-COLBURN, NO. 5 Adet
BONERONGEUR, LUER, CVD., 14.5 5 Adet
LIGATURESCISSORS, SPENCER, ST 5 Adet
RETRACTOR,OBWEG., UPW., 55X13 5 Adet
CHINRETRACTOR, OBWEGES., 16.5 2 Adet
CHANNELRETRACT., OBWEG., 10 M 2 Adet
CALIPER,CASTROV.-SCHACH., CVD 2 Adet
BONECUR., VOLKM., OVAL NO.00 3 Adet
BONEHOOK. MARCHAC, SHARP, 20 2 Adet
LINDORFSINUS CLAW RETRACTOR,L 1 Adet
LINDORFSINUS CLAW RETRACTOR,R 1 Adet
SEPTUMOSTEOTOME, OBWEGESER, 6 2 Adet
MOUTHPROP, MCKESSON, XL, F. A 3 Adet
MOUTHPROP, MCKESSON, L, F. AD 4 Adet
MOUTHPROP, MCKESSON, S, F. CH 3 Adet
CONTAINERMS, 30X30X16 CM, HAN 1 Adet
Tray1/2, 243x255x73 mm 1 Adet
CONTAINERMS, 47X30X16XCM, HAN 1 Adet
Tray3/4, 410x255x73 mm 1 Adet
TamAyarlanabilir Artikülatör Seti 1 Adet
DijitalKas Gücü Ölçüm Cihazı 1 Adet
PortableTens Cihazı 1 Adet
SolunumKas Kuvveti Ölçüm Cihazı 1 Adet
EMGBiofeedback Cihazı 1 Adet
Dijitalİnclinometer 1 Adet
PortatifElektrostimülatör Cihazı 1 Adet
KombineElektroterapi ve Ultrason Cihazı 1 Adet
KombineElektroterapi Cihazı 1 Adet
ThresholdPEP 1 Adet
ThresholdIMT 1 Adet
FonksiyonelTerapi Cihazı 1 Adet
KombineElektroterapi Cihazı (Alçak+Orta Frekanslı Akımlar) 1 Adet
KombineVakum Elektroterapi Ultrason Cihazı 1 Adet
KısaDalga Diatermi Cihazı 1 Adet