• İhale No
    1070689
  • İhale Adı
    ÜLKÜ-IRMAK ARASINDA 5 ADET HEMZEMİN GEÇİTTE MONTAJ VE DEMONTAJ İŞLERİ
  • Sektör
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    10 Mart 2016 11:00
  • İdare
    TCDD Ankara 2. Bölge Müdürlüğü
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    07 Mart 2016
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

 T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İHALELERİ

2. Bölge Tesisler-Dogrudan Temin-Dogrudan Temin
Ihale Sorumlu
:
Muhammet Dolar
Ihale Yöneticisi Telefon
:
312 309 05 15 / 4746
Ihale Yöneticisi Fax
:
312 211 14 58
Ilan Tarihi
:
04.03.2016 00:00:00
Ihale Tarihi
:
10.03.2016 00:00:00-11:00
ŞartName Bedeli
:
 
Ihale Usulü
:
Dogrudan Temin
Ihale Konusu
:
Dogrudan Temin
Kayıt No
:
 
Mail
:
muhammetdolar@tcdd.gov.tr

BİLGİ İÇİN

YUNUS ÇELİK

TEL:0312 309 05 15/4966

IKZ PROJESİ KAPSAMINDA ÜLKÜ-IRMAK ARASINDA 5 ADET HEMZEMİN GEÇİTTE MONTAJ VE DEMONTAJ İŞLERİ YAPILMASI İŞİNE AİT   TEKNİK ŞARTNAME

 

 

     1-AMAÇ ve KAPSAM :  Irmak – Zonguldak  hattında  bulunan km: 87+090  ve  93+390 Hemzemin geçitlerinin Sinyal sistemine anklaşmanı için bariyer sürücüsü kurulması, flaşörlerinin ,Dur sinyalinin montajı ile otomatik korumalı geçit statüsüne dönüştürülmesi  amaçlanmıştır.

         Bu  Şartname  Anklaşman devresi planları  TCDD tarafından verilerek (Çankırı sinyalizasyon şefliğinin tarifi ile) Bariyerli hale getirilmesi, km157+060 geçitinin tesisatının sökülmesi malzemelerinin Çankırı Sinyal şefliğine naklini, KM:194+300 ve  252+00 Hemzemin geçitlerine bariyer sürücülerinin değiştirilmesi değiştirilen malzemelerin Karabük Sinyalizasyon şefliği deposuna taşınması işini kapsar.

 

  1.1.    İŞİN MİKTARI

 

        -  Km:87+090 hzgeçite:   2 adet 

         - Km:93+390 hzgeçite: 2 adet olmak üzere  toplam 4 adet bariyer mekanizması,Flaşörlerin ,Dur

           Sinyali   ve  Çan   kurulumu yapılacaktır.

         -  Km:157+060 hzgeçitte otomatik koruma tesisatı sökülüp nakledilecek

         - Km:194+300 ve 252+00 hz.geçitlerinde: 4 adet bariyer sürücüsü değişikliği yapılacak. 6 adet sürücü

           Karabük Sinyal şefliğine nakledilecek.

 

                                          

            1.2.  HEMZEMİN GEÇİT  BARİYERİNİN   TANIMI ve YAPILACAK İŞLERE AİT AÇIKLAMALAR.

 

1.2.1 Hemzemin geçit Bariyerleri; Demiryolu araçlarının HZG ‘te yaklaşması esnasında, karayolu trafiğinin ve demiryolu tren trafiğinin emniyetli, güvenli akıcı ve düzenli olarak yürütülmesi için bariyer kollarının otomatik olarak kapanmasını-açılmasını sağlamaktır.

 

1.2.2.  14.002.  Elle kazı işleri: Hemzemin geçit kablo kanalının hazırlanması Özel tarif dışında kazı derinlikleri 80 cm olacaktır. Beton  temellerin kazısı  105 cm derinlikte temel dış ölçülerinden10cm daha geniş kazılacaktır. Karayolu geçişi ve Demiryolu geçişleri 120 cm.derinlikte olacaktır.

 

1.2.3.   TCDD-ÖZEL-1. Pozu için : Bariyer Direği   Beton temelleri imali,nakli ve montajı. (prefabrik) ; Bariyerlerin prefabrik temelleri; yüklenici tarafından  Ahşap kalıp kullanarak prefabrik İMAL edilecek, nakli ve yerlerine montajları, karayolu ve demiryolu mesafeleri, yönleri  TCDD yetkilileri nezaretinde işaretlenen yere montaj edilecektir.   Beton temellerin imaline ilişkin açıklamalar aşağıda yazıldığı gibi olacaktır. 

            1.2.3.1. Beton temeller şartname ekinde verilen krokilerinde gösterilen ölçülerde ve imalatında 10x10 hasır çelik kullanılarak PÇ den C25 olup Bayındırlık Bakanlığının 16.0461 pozuna uygun olacaktır.

1.2.3.2 Beton temeller içinde bulunan vidalı ankraj cıvatalarının yüzeyde kalan kısmı 80 mm olacaktır.  Cıvataların montajı çift somunlu, pul ve rondelalı olarak yapılacaktır.

1.2.3.3 Beton temeller içinde bulunan vidalı ankraj cıvataları; Bariyer temeli için cıvatalar 18 mm çapında ve 800 mm boyunda galvanizli olarak imalat edilecektir.

1.2.3.4 Beton temellerin kalıbı  için ahşap kalıp  kullanılabilecektir. 

 

 

 

1.2.3.5 Beton temelin krokileri Ek:1  olarak şartname ekindedir. Ankraj cıvataları delik mesafeleri Ankara depoda bulunan BARİYER DİREĞİ taban sacındaki ölçülerden alınacaktır.

 

 

 1.2.4. . TCDD ÖZEL-2 pozu için :  BARİYER SÜRÜCÜ VE KOLLARI NAKLİ VE MONTAJI. : TCDDtarafından verilen 4 adet bariyer sürücüleri ve kolları Çankırı Sinyalizasyon Şefliğinden alınacaktır. Flaşörler, uyarı levhaları ve montaj aksesuarları  ise Ankara depodan nakledilecektir.

 

      1.2.5  TCDD ÖZEL 3 POZU:  Çankırı Depodan  verilen 14cm çapında  3,5  metre boyundaki 4 adet metal  Bariyer direği, TCDD ÖZEL 01 POZU’na uygun imal edilen beton temeller üzerine ankraj cıvatalarına bağlanarak montaj yapılacaktır.

Direklerin nakli esnasında kırmızı-beyaz renkli boyalarının deforme edilmesi önlenecektir. Bozulan renkler var ise  Rutuş yapılacaktır.

 

     1.2.6  TCDD ÖZEL POZ- 4 Tanımı:  (HDPE) esaslı Koruge Boru (100 mm Çap) Temini,nakli ve      montajı yapılacaktır.

Kazı işleri  TCDD yetkilileri nezaretinde yapılacaktır. Kazılan kanallara HDPE borular               döşendikten sonra, Kazı sonucu açılan kanallar içine işaret bandı çekilerek kapatılacaktır.

 

1.2.7.  TCDD –ÖZEL 05 POZU: Bariyer sürücüsü kurulan hemzemin geçitte karayolu alanının belirlenmesi için HER YÖNE 10  METRE UZUNLUĞUNDA  KIRMIZI VE GRI RENKTE BODÜR TAŞI ile imalat yapılacaktır. Bordür taşları harçlı yapı ile döşenecektir.

 

1.2.8.  TCDD –ÖZEL 06 POZU: KM:194+300,152+00,hemzemin  geçitlerinde bariyer sürücüsü değiştirilmesi İş kalemi ;  Karabük sinyal şefliği deposunda bulunan RAYYENNUR marka bariyer sürücülerinde 4 adet alınacak ve bu kilometredeki geçitlere nakledilip, yine bu geçitlerdeki montajlı bulunan EGE TEKNİK VE SİNYALSAN MARKA BARİYER sürücüleri ile değiştirilecektir. Sökülen 6 adet bariyer sürücüsü, 2 bariyer direkleri KARABÜK sinyal şefliği deposuna nakledilmesi ile tamamlanmış olacaktır.  İşe kalemine teklif nakliye dahil verilecektir.

 

1.2.9.  TCDD –ÖZEL 07 POZU: KM:157+060 hemzemin  geçitinde  otomatik bariyer tesisatının sökülmesi iş kalemi; Bu kilometredeki kurulu bulunan otomatik bariyer tesisatı ( 2 adet bariyer sürücüsü,2 adet bariyer direği, 2 adet bariyer kolu ve 1 adet Hemzemin geçiti cihaz dolabı.) sökülerek malzemeler ÇANKIRI SİNYAL ŞEFLİĞİ’ne nakledilecektir. İş kalemine teklif nakliye dahil teklif verilecektir.

 

 

        2. DİĞER HUSUSLAR:

         

.2.1. Yüklenici Kendine teslim edilen TCDD ye ait malzemelerin korunmasından sorumludur. kaybolması,

       hasarlanması, çalınması, yüklenicinin sorumluluğundadır.

2.2.  Sözleşme imzalandıktan sonra; Araziye monte edilecek tüm donanım yerlerinin tespiti TCDD yetkili elemanları ve  yüklenici ile birlikte her geçitte survey yapılarak tespit edilecek ve işaretlenecektir,

herhangi bir nedenle işaretlenen yerin değişmesi gerekirse TCDD yetkilisinin onayı alınacaktır

     

 

 

 

2.3. Yüklenici TCDD tarafından yapılan yönlendirmeler ile montajını yaptığı sistemi; tam ve emniyetli çalışır durumda, süresinde teslim etmekle yükümlüdür.

.

 

   2.4. Firma tüm çalışmalarda gerek personelinin ve gerek demiryolu trafik açısından güvenlik tedbirlerini almakla sorumludur. Çalışmalara mutlaka izin alarak başlayacak ve Demiryolu kapatmak gibi diğer İLGİLİ

  kuruluşlara bilgi verilmesi gerekli durumlarda önceden bilgi verip izin  alacaktır.

 

 

3.İŞİN SÜRESİ.

 

3.1. Bariyer Mekanizmalarının kurulum  işi  20  (yirmi gün ) gün de tamamlanacaktır.

 

 

 

EKLER

 

Ek 1: Beton temel krokisi.     

 

 

 

 

 

 

                  Yunus ÇELİK                Sait DEMİREL                   Muhammet DOLAR    

                   Başmühendis.               Tesisler Kontrolörü                Elek-Elektrn. Müh

 

 

                                                        

 

 

 

                                                             TESİSLER MÜDÜRÜ

 

                                                                     …../02 /2016

 

 

 

 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim