• İhale No
    2015/40945
  • İhale Adı
    YELKENLİ YARIŞ/EĞİTİM YATI SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Araç, Yedek Parça ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    27 Nisan 2015 10:00
  • İdare
    DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIGI TUZLA - İSTANBUL
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    10 Nisan 2015
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

YELKENLİ YARIŞ/EĞİTİM YATI SATIN ALINACAKTIR

DZ.HARP OKULU K.LIĞI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK

İhale Kayıt Numarası : 2015/40945
1 - İdarenin
a) adresi : POSTANE MH. RAUF ORBAY CD. NO:290 34940 TUZLA/İSTANBUL
b) telefon ve faks numarası : 2163952630 - 2163952658
c) elektronik posta adresi (varsa) : rkorkmaz@dho.edu.tr
2 - İhale konusu malın niteliği, türü ve miktarı : 3 Adet Yelkenli Yarış/Eğitim Yatı Alımı.
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : Deniz Harp Okulu Komutanlığı İhale Komisyonu Başkanlığı Postane Mh. Rauf Orbay Cd. No:290 34940 Tuzla/İSTANBUL
b) Tarihi ve saati : 27.04.2015 - 10:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4.1. Yabancı İstekli/İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi,

4.1.1.1. İsteklinin, gerçek kişi olması halinde; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Meslek Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.

4.1.1.2. İsteklinin, tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya istekli ülkesindeki yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri; 4.1.2.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde; Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış İmza Beyannamesi verilecektir.

4.1.2.2. İsteklinin, tüzel kişi olması halinde; Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Tüzel Kişiliğin İmza Sirkülerini ve ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgelerin (yabancı isteklinin ülkesi mevzuatı gereği karşılığı belge veya belgelerin) aslı veya noter tasdikli suretini (fotokopisi) verecektir.

4.1.3. Şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan, Birim Fiyat Teklif Mektubu verilecektir.

4.1.4. Şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan, Geçici Teminat verilecektir.

4.1.5. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her iki belgede, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış)  verilecektir.

4.1.6. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.

4.1.6.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.1.1, 4.1.2. de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.1.7. İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.

4.1.8. İsteklilerin İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması halinde;

4.1.8.1. İstekli imalatçı ise; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, malzemenin imalatçısı olduğunu belgeleyen ve İsteklinin yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş İmalatçı Belgesini Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olarak vedecektir.

4.1.8.2. İstekli Yetkili satıcı ise; İmalatçı firmadan alacakları, malın kendi imalatları olduğunu ve teklif tarihinde yetkinin geçerli olduğunu belirleyen, İmalatçı firmanın yetkili satıcısı olduklarını gösteren, İmalatçı firmanın yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş Yetkili Satıcılık Belgesini Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.1.8.3. İsteklinin Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması durumunda; İmalatçı belgesi veya yetkili satıcılık belgesinin yanı sıra, İsteklinin hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan Serbest Bölge Faaliyet Belgesini ilgili makamlardan onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.1.9. İstekli teklifini doğrudan gönderebilecekleri gibi Türkiye'deki temsilcilik/mümessillikleri aracılığı ile de gönderebilirler. Bu durumda temsilcinin/mümessilin İstekliyi temsile yetkili olduğunu gösteren Temsilcilik Belgesini teklifine ekleyecektir.

4.1.10. İş Deneyimini Gösteren Belgeler:

4.1.10.1. İsteklinin ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kesin kabul işlemleri tamamlanan mal alımlarıyla ilgili yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında gerçekleştirilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak deneyimini gösteren belge sunması zorunludur. İstekli tarafından teklif edilen bedelin %30 (yüzde otuz)'dan az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması gerekir.

4.1.10.2. Asgari 30 ft. boyunda yelkenli yat tedarik işleri benzer iş olarak kabul edilecektir.

4.1.11.İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan Tedarik Taahhütnamesini imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir.

4.1.12. İstekli/İstekliler tarafından; idari şartname 8'nci maddede belirtilen hallerde kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.

4.2. Yerli İstekli/İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:

4.2.1. Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

4.2.1.1. İsteklinin, gerçek kişi olması halinde; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.

4.2.1.2. İsteklinin, tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.

4.2.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri; 4.2.2.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.

4.2.2.2. İsteklinin, tüzel kişi olması halinde ise, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.

4.2.3. Şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan, Birim Fiyat Teklif Mektubu verilecektir.

4.2.4. Şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan, Geçici Teminat verilecektir.

4.2.5. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her ikiside noter tasdikli olarak)  verilecektir.

4.2.6. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.

4.2.6.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.2.1, 4.2.2. de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.2.7. İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.

4.2.8. İsteklilerin İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması halinde;

4.2.8.1. İstekli imalatçı ise; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, malzemenin imalatçısı olduğunu belgeleyen Ticaret ve Sanayi Odasınca tasdik edilmiş imalatçı belgesini aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.

4.2.8.2. İstekli Yetkili satıcı ise; İmalatçı firmadan alınacak, malın kendi imalatı ve teklif tarihinde yetkinin geçerli olduğunu belirleyen, İmalatçı firmanın yetkili satıcısı olduklarını gösteren, Yetkili Satıcılık belgesini verecektir. Bu belge, imalatçı firmanın yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş olacaktır.

4.2.8.3. İmalatçının yabancı olması halinde; belge, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olacak belgenin aslı veya noter tasdikli sureti, onaylı Türkçe tercümesi ile birlikte verilecektir. Yerli imalatçı olması halinde ise, belgenin aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.

4.2.8.4. İsteklinin Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması durumunda ise; 4.1.8.1 veya 4.1.8.2 maddesinde istenen belgelerin yanı sıra, İstekli hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan Serbest Bölge Faaliyet Belgesini ilgili makamdan onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.2.9. İş Deneyimini Gösteren Belgeler:

4.2.9.1. İsteklinin ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kesin kabul işlemleri tamamlanan mal alımlarıyla ilgili yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında gerçekleştirilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak deneyimini gösteren belge sunması zorunludur. İstekli tarafından teklif edilen bedelin %30 (yüzde otuz)'dan az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması gerekir.

4.2.9.2. Asgari 30 ft. boyunda yelkenli yat tedarik işleri benzer iş olarak kabul edilecektir.

4.2.10.İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan Tedarik Taahhütnamesini imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir.

4.2.11. İstekli/İstekliler tarafından; idari şartname 8'nci maddede belirtilen hallerde kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.

5. İhaleye katılan isteklilerin idareye verecekleri teklif mektuplarındaki belgeler 1 nüsha olarak verilecektir.

6. İhalenin Yabancı İsteklilere Açıklığı: Bu ihaleye şartnamedeki koşulları taşıyan yerli ve yabancı istekliler katılabilecektir.

7. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklif edilen fiyatların en düşük olanı olarak belirlenecektir.

8. Yerli malını teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulaması: Bu ihalede, tekliflerin değerlendirilmesinde yerli malı olarak belirlenen malları teklif eden istekliler lehine %15 (yüzdeonbeş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır. Yerli malı teklif edenlerin fiyat avantajından yararlanabilmesi için teklif ettiği mal/mallara ilişkin yerli malı belgesini/belgelerini (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı ilgili Oda veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna bağlı ilgili Esnaf veya Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen Yerli Malı Belgesi) sunması zorunludur.

9. Teklifler madde 3’te belirtilen tarih ve saate kadar Deniz Harp Okulu Komutanlığı İhale Komisyonu Başkanlığı, Postane Mh. Rauf Orbay Cd. No:290 Tuzla/İSTANBUL-TÜRKİYE adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. (Postadaki gecikmeler isteklinin sorumluluğundadır.)

10. İhale dokümanı Deniz Harp Okulu Komutanlığı İhale Komisyonu Başkanlığı Tuzla/İSTANBUL’dan görülebilir ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı İhale Komisyonu Başkanlığı Postane Mh. Rauf Orbay Cd. No:290 Tuzla/İSTANBUL adresinden Bedelsiz olarak temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını teslim almaları zorunludur.

11. Kısmi Teklif Verilmesi: Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.

12. Teklif ve Ödemelerde Geçerli Para Birimi: İhalede esas alınacak para birimi Türk Lirası (TL) cinsinden olacaktır.

13. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3(yüzdeüç)’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

14. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (doksan) takvim günü olacaktır.

15. İşin süresi, sözleşme imzalandıktan sonra taahhüt edilen malzemelere ait işe başlama talimatının yükleniciye tebliğini takip eden günden itibaren 360 (üçyüzaltmış) takvim günüdür.

16. Malzemelerin Teslim Yeri: Deniz Harp Okulu Komutanlığı Tuzla/İSTANBUL adresinde İdarenin göstereceği yere yapılacaktır.

17. Malzemelerin Teslim Şekli: Malzemelerin teslimi; sözleşmenin imzalanmasını müteakip İdare tarafından yüklenicinin kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese yapılacak işe başlama talimatının tebliğinden itibaren 360 (üçyüzaltmış) takvim günü içerisinde, bu sürenin son günü resmi tatil gününe rastlaması halinde takip eden ilk mesai günü saat 16:00'a kadar, idari şartname Md.48.3'te belirtilen parti teslim süreleri içerisinde defaten yapılacaktır.

18. Bu alım/ihale için fiyat farkı verilmeyecektir.

19. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.

20. İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

21. İdare ihale saatinden önce ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.

22. Alternatif Teklifler: İş bu ihale konusu malzemeler için alternatif teklif verilmeyecektir.

23. İhale dokümanını alan isteklinin/istekli olabileceklerin, kendi tebligat adresini İdareye aynı gün bildirmesi zorunludur.

24. Bu malzeme alımı için sözleşme tutarının %30'u avans verilecektir.

25. Bahse konu malzeme/malzemeler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun istisnalar 3.b. maddesi uyarınca düzenlenen 20 Nisan 2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 10.a. maddesi gereği açık ihale usulü ile satın alınacaktır.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim