• İhale No
    749997
  • İhale Adı
    YURT İNŞAATININ YAPIM KARŞILIĞI UZUN SÜRELİ KİRALA İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
  • Sektör
    Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    14 Ağustos 2014 10:00
  • İdare
    ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    07 Ağustos 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

YURT İNŞAATININ YAPIM KARŞILIĞI UZUN SÜRELİ KİRALA İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Üsküdar Belediye Başkanlığından:
İhaleye Konu Taşınmazın;
İli                                         :  İstanbul
İlçesi                                    :  Üsküdar
Mahalle/Köyü                      :  Selamiali Mah.
Mevkii                                 :  Yeni Dersane Sokak
Pafta, Ada, Parsel No          :  48/125/67
Yüzölçümü                          :  1.400,00 m2
Cinsi/Niteliği                       :  Arsa/Boş
İmar Plan Fonksiyonu         :  Kültürel Tesis Alanı
Muhammen Bedel               :  3.337.656,00 TL + KDV (Yaklaşık İnşaat Maliyet Bedeli)
Muhammen Kira Bedeli      :  12.000,00 TL + KDV (Artırıma Esas Yıllık Kira Bedeli)
Geçici Teminat                    :  100.130,00 TL (Yaklaşık İnşaat maliyet bedeli üzerinden hesaplanmıştır.)
Kesin Teminat                     :  Muhammen bedelin (Yaklaşık İnşaat maliyet bedelinin) %6’sıdır.
İhale Tarihi/Saati                 :  14/08/2014 - 10:00
İhalenin Yapılacağı Yer       :  Üsküdar Belediye Başkanlığı, Belediye Encümen Salonu Mimar Sinan Mah. Hakimiyet-i Milliye Cad. No: 35 Üsküdar/İSTANBUL
AÇIKLAMALAR
1 - İhale Konusu İşin Niteliği: “İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Selamiali Mahallesi, Yeni Dersane Sokak, 48 pafta, 125 ada, 67 parsel sayılı taşınmaz üzerine avan projeye göre yapılacak Yurt İnşaatının yapım karşılığı uzun süreli kiralanması işi” ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif usulü ile, ilanda belirtilen muhammen yıllık kira bedeli üzerinden 14/8/2014 tarihinde saat 10:00’da Üsküdar Belediyesi Encümen salonunda toplanacak Komisyonca yapılacaktır.
2 - İhaleye Konu Taşınmaz: İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Selamiali Mahallesi, Yeni Dersane Sokak, 48 pafta, 125 ada, 67 parsel sayılı 1.400,00 m2 alanlı taşınmazdır.
3 - İhale Konusu: Yukarıda tapu kaydı, nitelikleri ve diğer özellikleri belirtilen taşınmaz üzerine avan projeye göre yapılacak Yurt inşaatının yapım karşılığı uzun süreli kiralanması işinin ihalesidir.
4 - Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı: İhale şartnamesi ve diğer evraklar (CD Ortamında verilecektir) mesai saatleri içerisinde Belediye Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden temin edilebilir, ücretsiz görülebilir. Şartname bedeli 1.000,00-TL’dir.
5 - İhalenin yapılacağı yer, tarih ve saat: İhale Üsküdar Belediyesi Encümen Salonunda İhale komisyonu huzurunda 14/8/2014 tarihinde saat 10:00’da yapılacaktır.
6 - İhalenin Usulü: 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a fıkrası gereği Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.
7 - Tahmini bedel ve geçici teminat miktarı: Tahmini inşaat maliyet bedeli 3.337.656,00 TL+KDV’dir. 100.130,00-TL tutarında geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu alınacaktır.
8 - İsteklilerde aranacak belgeler:
8.1. Kanuni ikametgahı olması
8.2. Türkiye’de tebligat için adres göstermesi
8.3. Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi vermesi.
8.3.1. Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Siciline kayıtlı olduğuna dair belge ibraz etmesi,
8.3.2. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan 2013 yılı içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğunu gösterir belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)
8.3.3. Ortak Girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (8.3.1) ve (8.3.2) deki esaslara göre temin edecekleri belgeleri sunacaklardır. Ortak Girişimciler ihaleden sonra birlikte şirket kurabilirler. Ancak, İdareye karşı, Ortaklar ve Şirket ayrı ayrı sözleşme ve şartnamelerin tamamından sorumludurlar. Şirket kurulması için İdarenin onayının alınması zorunludur.
8.3.4. Vakıf veya dernek olması halinde dernek tüzüğünde veya vakıf senedinde kuruluş gayesine uygun olarak gayrimenkul kiralama, üst hakkı, intifa hakkı edinme vb. hususlarda yetkiye haiz olduğu belirtilmiş olmalıdır. Dernek tüzüğü veya vakıf kuruluş senedi ibraz edilmelidir.
8.4. İmza sirküleri/beyannamesi vermesi,
8.4.1. Gerçek kişi olması halinde Noter tasdikli imza beyannamesi,
8.4.2. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)
8.4.3. Ortak Girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (8.4.1) ve (8.4.2) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,
8.5. İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması zorunludur.)
8.6. Yeterliliğe ilişkin belgeler:
8.6.1. Belediyemize borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmış Borcu Yoktur yazısı vermesi.
8.6.2. Gelir veya Kurumlar Vergisi borcu olmadığına dair ilgili vergi dairesinden ilan tarihinden sonra alınmış belge vermesi.
8.6.3. SGK’ya borcu olmadığına dair ilan tarihinden sonra alınmış belge vermesi.
8.6.4. Faaliyet Belgesi, ihale konusu işle ilgili faaliyetleri yapabileceğine dair belge vermesi.
8.7. Bu ilanın 7. maddesinde belirtilen miktarda geçici teminatın Belediyeye yatırıldığına dair alındı belgesi veya banka teminat mektubu vermesi.
8.8. İsteklilerin ortak girişim halinde, bu şartnameye ekli örneğine uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesi vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verirler, ayrıca grubun bütün ortakları idare ile yapılacak ihale sözleşmesini şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar).
8.9. İhale dosyasını idareden satın aldığına dair dosya alındı makbuzunun aslını vermesi,
8.10. İhaleye katılacak isteklilerin, şartnamede belirtilen ve örneği sunulan teklif mektubunu, en geç 13/8/2014 Çarşamba günü saat 17:00’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Üsküdar Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.
9 - İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
10 - Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve/veya postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
11 - Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) İdaresinin saat ayarı esastır.
İlan olunur.
7226/1-1

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim